X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o radę...co jest dobre na mdłości w ciazy? Od wczoraj okropnie mnie meczy, jak coś zjem, wypije to okropnie mną targa :( I dwa czy możliwe zeby piersi w ogóle nie bolały i nie były wrażliwe? Wcześniej miałam delikatnie tkliwe a teraz to już nic...;(( przepraszam ze cały czas o coś pytam....

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:
    Proszę o radę...co jest dobre na mdłości w ciazy? Od wczoraj okropnie mnie meczy, jak coś zjem, wypije to okropnie mną targa :( I dwa czy możliwe zeby piersi w ogóle nie bolały i nie były wrażliwe? Wcześniej miałam delikatnie tkliwe a teraz to już nic...;(( przepraszam ze cały czas o coś pytam....
    Mi pomagała regularność w jedzeniu. Nie mogłam dopuścić do uczucia głodu, bo wtedy było źle. Porcje małe, ale częste. Przy za dużej porcji też pojawiały się mdłości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 11:22

mrth666, agulas lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kava Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:

Pytaj ile potrzeba ;)
    Mi pomagało to samo co wiecznie. Jadłam często małe porcje.
    Niektórym pomagają migdały albo imbirowa herbata.

Niestety suma sumarum trzeba to najzwyczajniej w świecie przetrwać.
    Nic na mdłości nie pomaga na tyle, by sie ich pozbyć :(
    Ale każda ulga jest oczywiście mile widziana.

Co do piersi to się nie martw. W ciąży wszystko możliwe :P

mrth666 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • agulas Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:

moje piersi przestały być wrażliwe 2-3 tygodnie po transferze. Całe są w żyłach, ale nie bolą nic a nic.
    Tak samo jak Kava i wiecznie polecam regularne posiłki. Zanim wstaniesz z łóżka zjedz coś, odczekaj 2-3 minuty i wstań. Nie jedz potraw o intensywnym zapachu. Najlepiej jeśli mąż będzie robił Ci jedzenie - u nas tak było. Ja nie byłam w stanie ugotować nawet ziemniaków.
    Nie przebywaj w dusznych pomieszczeniach. W miarę możliwości wietrz mieszkanie, tylko się nie przezięb!
    Mi bardzo pomagał banan na czczo, od razu po wstaniu.

mrth666 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady...oj daje ta ciąża popalić :D ale tyle na to czekałyśmy :) Wszystko dla Maluszka <3

aszka, Anko:-), Marta1986 lubią tę wiadomość

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:
    migdały, herbata z imbirem :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko niewiem ile ma szyjka bo badał mnie ręcznie :-P ale powiedział że u mnie szyjka jest twarda i długa także nie mam czego się obawiać :-) ufam swojemu ginowi bo jest naprawdę świetnym lekarzem ;-)

Anko:-) lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha okej Justa. Po prostu chciałam wiedzieć co dla waszych lekarzy znaczy długa.
    Mój bada manualnie a później mierzy w usg dppochwowym.
    Powiedział ze jest przyzwoita -a ma 35mm.
    Tak krótkiej jeszcze nie miałam wiec nie wiem co myslec. On mówi ze to okej na ten etap ciazy.

dfe01f0225.png

Wysłany: 2 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:
    Dzięki za rady...oj daje ta ciąża popalić :D ale tyle na to czekałyśmy :) Wszystko dla Maluszka <3

Migdały i mi cola. Odbije się i mijają mdłości. Które wróciły notabene w 7miesiacu ciąży.

dfe01f0225.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko o komórki macierzyste.. Przyznaje, że nieco doczytałam na ten temat po Waszych wypowiedziach. Czytałam też, że coś już szukałyście.
    Możecie podać mniej więcej koszt? Kiedy można je pobrać (w którym tygodniu)?

ug37trd8yp0c7r9f.png

Wysłany: 2 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyślę mam wiecxorem materiały w tym temacie agulas i Kava na forum bo napisała mi laska co się tym zajmuje parę szczegółów.
    A do załączników chyba z cennikami bo nie miałam czasu spojrzeć -to może podajcie maila to wysle wam całego maila z zalacznikami-kto jest zaintwresowany:-*

agulas lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth - agulas dobrze mówi - banan długo ratował mi życie.
    Wypróbuj, może pomoże ;)

Agulas - cennik w pbkm:

https://www.pbkm.pl/cennik

Anko, już wysyłam maila na priv.

Anko:-), agulas lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Aha okej Justa. Po prostu chciałam wiedzieć co dla waszych lekarzy znaczy długa.
    Mój bada manualnie a później mierzy w usg dppochwowym.
    Powiedział ze jest przyzwoita -a ma 35mm.
    Tak krótkiej jeszcze nie miałam wiec nie wiem co myslec. On mówi ze to okej na ten etap ciazy.
    mnie tez bada recznie a pozniej usg dopochwowe, ja mam aktualnie 40 mm. Natomiast szyjka moze miec max 50 mm. Mi lekarz mowił ze jego pacjentce szyjka skrociła sie do 25 mm i zakładali pessar.

• aniesiack Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj miałam pierwsze USG. Niby wszystko jest ok, ale jestem jakaś nie pocieszona... Zobaczyłam dzisiaj sam pęcherzyk ciążowy, nie było widać zarodka- dr Wojewódzki też nie miał czasu żeby go namierzyć dokładniej :( . Progesteron 303, beta HCG ponad 12 000. Dzisiaj jest 25dpt 3dniowego zarodka.

aneczka2015 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Dziewczyny dzisiaj miałam pierwsze USG. Niby wszystko jest ok, ale jestem jakaś nie pocieszona... Zobaczyłam dzisiaj sam pęcherzyk ciążowy, nie było widać zarodka- dr Wojewódzki też nie miał czasu żeby go namierzyć dokładniej :( . Progesteron 303, beta HCG ponad 12 000. Dzisiaj jest 25dpt 3dniowego zarodka.
    poczekaj tydzien i idz jeszcze raz na badanie.

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:

Hejka podczytuje was bo jestem na poczatku drogi. Mam takie male pytanko odnosnie bety i progesteronu : dzis ma 10 dpt dwoch zarodkow. Beta 404,1 , spadl mi progesyeron 29,63. Czy moglabys mi napisac jakie wartosci mialas tak w okolocy 10 dnia po transferze? Chccialabym sobie porownac :)

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    A ja czekam na prawidłowy wynik wymazu. Odebrałam we wtorek wynik z bakterią. Aktualnie biorę antybiotyk wg antybiogramu i może w końcu tych nieproszonych gości się pozbędę.
    Już chciałabym mieć założony szew, bo nie wiem ile wytrzyma moja szyjka. Dwa tygodnie temu miała 27mm.
    kciukam za wyniki. A z ta szyjka to sprawdz.

Wysłany: 2 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Hejka podczytuje was bo jestem na poczatku drogi. Mam takie male pytanko odnosnie bety i progesteronu : dzis ma 10 dpt dwoch zarodkow. Beta 404,1 , spadl mi progesyeron 29,63. Czy moglabys mi napisac jakie wartosci mialas tak w okolocy 10 dnia po transferze? Chccialabym sobie porownac :)

Progesteron masz ok. Nie wiem czy spadł czy nie ale na tym etapie powyżej 20ng jest okej. Ja miałam od 28 do 55ng w zależności od dnia i godziny.

dfe01f0225.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:

Kochana, wiem, ze to prawie nie możliwe ale postaraj się za bardzo nie stresować.
    Na tym etapie zarodek może nie być jeszcze widoczny a może mieć np. 2 mm.
    Sama piszesz, ze lekarz nie miał czasu. Pewnie dlatego go nie znalazł.
    To taki trudny etap na granicy widoczności zarodka. Tylko sie teraz zamartwiać będziesz.
    Poczekaj tydzień tak jak piszą dziewczyny ( albo chociaż 5 dni) i idź jeszcze raz na usg.
    Bardzo trzymam kciuki za dobre wieści już za kilka dni.
    A pęcherzyk jaką ma wielkość?

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:

Ciąża 1:
    9 dpt blastki - beta 70, prg - nie badałam tego dnia

Ciąża 2:
    9 dpt 2 blastek - beta 106, prg - nie badałam tego dnia ale kilka dni wcześniej był 42,00
    Początkowo ciąża bliźniacza, później pojedyncza

Ciąża 3:
    10 dpt 2 blastek - beta 475, prg - nie badałam tego dnia ale 2 dni wcześniej był 131,00
    Ciąża pojedyncza

Nie stresuj sie za bardzo tym progesteronem bo nie jest zły. Stresem możesz sobie bardziej zaszkodzić.
    Powodzonka &&&&

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ