X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochana, czyli nie jest tak zle u mnie. Kamien z serca. Jeszcze raz dziekuje :)

Moniaa, Kava lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    A pęcherzyk jaką ma wielkość?

No widzisz nawet tego mi nie powiedział... Ale widziałam, że nawet go nie mierzył. Super podejście lekarza! 220zł za wizytę a wiem tylko tyle, że pęcherzy jest w dobrym miejscu i tyle :(

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    No widzisz nawet tego mi nie powiedział... Ale widziałam, że nawet go nie mierzył. Super podejście lekarza! 220zł za wizytę a wiem tylko tyle, że pęcherzy jest w dobrym miejscu i tyle :(
    o.O.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    o.O.

• Kava Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:

Wiesz co... ja w drugiej ciąży miałam tak, że miałam jeden pęcherzyk o ładnym kształcie a drugi trochę płaski i sflaczały.
    2 lekarzy powiedziało mi wtedy, ze ten brzydki się pewnie wchłania już a ten ładny jest ładny, ale... za mały jak na ten wiek ciąży.
    Myślę więc, że gdyby było coś z nim nie tak to lekarz by to zasygnalizował.
    A z drugiej strony... jeśli go nie mierzył to widział tylko "na oko" co i jak.
    Idź w przyszłym tygodniu do innego lekarza. Szkoda Twoich nerwów
    A pamiętając moje przeboje wiem jak się teraz czujesz :(

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 21:50

justa1234 lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do tych, ktore robily test Pappa - ile czeka sie na wyniki z krwi? <3

Pozdrawiam i milego dnia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Mam pytanie do tych, ktore robily test Pappa - ile czeka sie na wyniki z krwi? <3

u mnie w klinice 5 dni.

Anna255 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack nastepnym razem jezeli do tego pojdziesz lekarza co bylas to zażadaj wprost dobrej obsługi, łaski nie robi tym bardziej ze płacisz, a jak mu sie spieszy to niech zrobi za darmo.

aniesiack lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaa witam się w II trymestrze :D. Ucieszona od rana chodzę :D

Dziewczyny w którym tygodniu najlepiej robić usg połówkowe? Bo tak staram sobie jakoś zaplanować wizyty ;)

Anna255 wrote:

u mnie niestety około 2 tygodni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 10:34

justa1234, Anna255, agulas lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • kmb Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:

Dziewczyny w którym tygodniu najlepiej robić usg połówkowe? Bo tak staram sobie jakoś zaplanować wizyty ;)

Między 18 a 22 tygodniem

aszka lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:

Ja robiłam w 21/22 tyd ;-)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:

18-22, ale lekarze zazwyczaj wola jak pacjetka jest w 20 tyg, bo narzady sa lepiej wykształcone. Ja robiłam dokładnie 20 tyd. + 5 d.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie plany macie na dzis, bo u mnie za to na kuchence obiad, dziś na bogato bo zupa + 2 danie ulubione mojego meza ( w pracy jest) + deser :) dlatego ze mój młodszy mezus bardzo sie sprawdza w roli sprzataczki, praczki, gotowaczki (w tygodniu), kuweciaczki (wyprzata po kocie), zmywaczki itd. Dlatego dzis bedzie nagroda :) dobra wyżerka, wszystko to co lubi :)

A w ogóle kupowała z Was któras dziewczyny kołderke do wozka. Widziałam ze sa rozne zestawy ale moze macie jakies polecane... :) Widziałam na allegro gurbasne kołderki i ciensze ale tak mysle,ze jak dziecko jest w kombinezonie/spiworku to wystarczy cienka kolderka bo jak jeszcze sie nakryje grubsza to bedzie za goraco -chodzi mi o zime.

Justa ale masz fajny kącik dla małej, łozeczko piekne. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 11:26

justa1234 lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Jakie plany macie na dzis, bo u mnie za to na kuchence obiad, dziś na bogato bo zupa + 2 danie ulubione mojego meza ( w pracy jest) + deser :) dlatego ze mój młodszy mezus bardzo sie sprawdza w roli sprzataczki, praczki, gotowaczki (w tygodniu), kuweciaczki (wyprzata po kocie), zmywaczki itd. Dlatego dzis bedzie nagroda :) dobra wyżerka, wszystko to co lubi :)

A w ogóle kupowała z Was któras dziewczyny kołderke do wozka. Widziałam ze sa rozne zestawy ale moze macie jakies polecane... :) Widziałam na allegro gurbasne kołderki i ciensze ale tak mysle,ze jak dziecko jest w kombinezonie/spiworku to wystarczy cienka kolderka bo jak jeszcze sie nakryje grubsza to bedzie za goraco -chodzi mi o zime.

Justa ale masz fajny kącik dla małej, łozeczko piekne. :)
    ja od jakiś 5 dni leżę prawie non stop (kłuje mnie ciągle w spojeniu i mam wtedy nakaz leżenia + no-spa), więc nic szczególnego nie planuję, ale nudzę się już niemiłosiernie

Co do kołderki, to mysliś że jest potrzebna? Jakoś tak mi się wydaje, że śpiworek + kocyk wystarczy, zwłaszcza że jeszcze na wierzch wózka pójdzie ta osłonka..

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za info :)

wiecznie - zazdroszcze, tez juz bym chciala byc w II trymestrze, ale to dopiero za miesiac <3

a na badaniu polowkowych tez sa jakies testy z krwi, czy wtedy juz samo USG?

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    dzieki dziewczyny za info :)

wiecznie - zazdroszcze, tez juz bym chciala byc w II trymestrze, ale to dopiero za miesiac <3

a na badaniu polowkowych tez sa jakies testy z krwi, czy wtedy juz samo USG?
    Szybko zleci ten czas, zobaczysz :)

Połówkowe to samo badanie usg, ale takie bardzo szczegółowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 12:11

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, cos bez szalu ta Twoja szyjka...Moze lepiej, zeby zalozyli tezn szew niz tak sobie czekali, ja teraz tez walcze z bakteria, poki co dopochwowo.
    Wyniki testu Pappa mialam po 2 dniach
    Badnaie polowkowe 21t1d, ale moglo byc juz tydzien wczesniej, tylko w szpitalu bylam

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    aniesiack nastepnym razem jezeli do tego pojdziesz lekarza co bylas to zażadaj wprost dobrej obsługi, łaski nie robi tym bardziej ze płacisz, a jak mu sie spieszy to niech zrobi za darmo.

Teraz byłam w klinice ta gdzie robiliśmy in vitro. Kazali przyjechać w 25dpt to przyjechałam. Myślalam, że lepiej pojechać tam, bo pewnie dokładniej wszystko sprawdzą i mają lepszy sprzęt, ale to był błąd...

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, ze irytuje mnie czasem podejscie lekarzy w klinikach. 22 zl to baaardzo duzo pieniedzy. A oni nawet 10 minut nie poswiecaja na wizyte. W mojej klinice tez jest tak, ze jedna pani dr przyjmuje pacjentki z zegarkiem w reku 2 minuty. Za 200 zl. To na godzine jest tyyylllleee kasy ;-)

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ