Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aniesiack wrote:No widzisz nawet tego mi nie powiedział... Ale widziałam, że nawet go nie mierzył. Super podejście lekarza! 220zł za wizytę a wiem tylko tyle, że pęcherzy jest w dobrym miejscu i tyle
Wiesz co... ja w drugiej ciąży miałam tak, że miałam jeden pęcherzyk o ładnym kształcie a drugi trochę płaski i sflaczały.
2 lekarzy powiedziało mi wtedy, ze ten brzydki się pewnie wchłania już a ten ładny jest ładny, ale... za mały jak na ten wiek ciąży.
Myślę więc, że gdyby było coś z nim nie tak to lekarz by to zasygnalizował.
A z drugiej strony... jeśli go nie mierzył to widział tylko "na oko" co i jak.
Idź w przyszłym tygodniu do innego lekarza. Szkoda Twoich nerwów
A pamiętając moje przeboje wiem jak się teraz czujesz -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aaaaaaaaaaa witam się w II trymestrze
. Ucieszona od rana chodzę
Dziewczyny w którym tygodniu najlepiej robić usg połówkowe? Bo tak staram sobie jakoś zaplanować wizyty
Anna255 wrote:Mam pytanie do tych, ktore robily test Pappa - ile czeka sie na wyniki z krwi?
Pozdrawiam i milego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 10:34
justa1234, Anna255, agulas lubią tę wiadomość
-
wiecznie wrote:Aaaaaaaaaaa witam się w II trymestrze
u mnie niestety około 2 tygodni
Dziewczyny w którym tygodniu najlepiej robić usg połówkowe? Bo tak staram sobie jakoś zaplanować wizyty
Między 18 a 22 tygodniemaszka lubi tę wiadomość
-
wiecznie wrote:Aaaaaaaaaaa witam się w II trymestrze
u mnie niestety około 2 tygodniaszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiecznie wrote:Aaaaaaaaaaa witam się w II trymestrze
Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJakie plany macie na dzis, bo u mnie za to na kuchence obiad, dziś na bogato bo zupa + 2 danie ulubione mojego meza ( w pracy jest) + deser
dlatego ze mój młodszy mezus bardzo sie sprawdza w roli sprzataczki, praczki, gotowaczki (w tygodniu), kuweciaczki (wyprzata po kocie), zmywaczki itd. Dlatego dzis bedzie nagroda
dobra wyżerka, wszystko to co lubi
A w ogóle kupowała z Was któras dziewczyny kołderke do wozka. Widziałam ze sa rozne zestawy ale moze macie jakies polecane...Widziałam na allegro gurbasne kołderki i ciensze ale tak mysle,ze jak dziecko jest w kombinezonie/spiworku to wystarczy cienka kolderka bo jak jeszcze sie nakryje grubsza to bedzie za goraco -chodzi mi o zime.
Justa ale masz fajny kącik dla małej, łozeczko piekne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 11:26
justa1234 lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:Jakie plany macie na dzis, bo u mnie za to na kuchence obiad, dziś na bogato bo zupa + 2 danie ulubione mojego meza ( w pracy jest) + deser
dlatego ze mój młodszy mezus bardzo sie sprawdza w roli sprzataczki, praczki, gotowaczki (w tygodniu), kuweciaczki (wyprzata po kocie), zmywaczki itd. Dlatego dzis bedzie nagroda
dobra wyżerka, wszystko to co lubi
A w ogóle kupowała z Was któras dziewczyny kołderke do wozka. Widziałam ze sa rozne zestawy ale moze macie jakies polecane...Widziałam na allegro gurbasne kołderki i ciensze ale tak mysle,ze jak dziecko jest w kombinezonie/spiworku to wystarczy cienka kolderka bo jak jeszcze sie nakryje grubsza to bedzie za goraco -chodzi mi o zime.
Justa ale masz fajny kącik dla małej, łozeczko piekne.
Co do kołderki, to mysliś że jest potrzebna? Jakoś tak mi się wydaje, że śpiworek + kocyk wystarczy, zwłaszcza że jeszcze na wierzch wózka pójdzie ta osłonka.. -
nick nieaktualny
-
Anna255 wrote:dzieki dziewczyny za info
wiecznie - zazdroszcze, tez juz bym chciala byc w II trymestrze, ale to dopiero za miesiac
a na badaniu polowkowych tez sa jakies testy z krwi, czy wtedy juz samo USG?
Połówkowe to samo badanie usg, ale takie bardzo szczegółowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 12:11
Anna255 lubi tę wiadomość
-
Madzia, cos bez szalu ta Twoja szyjka...Moze lepiej, zeby zalozyli tezn szew niz tak sobie czekali, ja teraz tez walcze z bakteria, poki co dopochwowo.
Wyniki testu Pappa mialam po 2 dniach
Badnaie polowkowe 21t1d, ale moglo byc juz tydzien wczesniej, tylko w szpitalu bylam -
aszka wrote:aniesiack nastepnym razem jezeli do tego pojdziesz lekarza co bylas to zażadaj wprost dobrej obsługi, łaski nie robi tym bardziej ze płacisz, a jak mu sie spieszy to niech zrobi za darmo.
Teraz byłam w klinice ta gdzie robiliśmy in vitro. Kazali przyjechać w 25dpt to przyjechałam. Myślalam, że lepiej pojechać tam, bo pewnie dokładniej wszystko sprawdzą i mają lepszy sprzęt, ale to był błąd... -
Powiem szczerze, ze irytuje mnie czasem podejscie lekarzy w klinikach. 22 zl to baaardzo duzo pieniedzy. A oni nawet 10 minut nie poswiecaja na wizyte. W mojej klinice tez jest tak, ze jedna pani dr przyjmuje pacjentki z zegarkiem w reku 2 minuty. Za 200 zl. To na godzine jest tyyylllleee kasy