SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kochana, czyli nie jest tak zle u mnie. Kamien z serca. Jeszcze raz dziekuje :)

Moniaa, Kava lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    A pęcherzyk jaką ma wielkość?

No widzisz nawet tego mi nie powiedział... Ale widziałam, że nawet go nie mierzył. Super podejście lekarza! 220zł za wizytę a wiem tylko tyle, że pęcherzy jest w dobrym miejscu i tyle :(

f2w3rjjg9i651cla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    No widzisz nawet tego mi nie powiedział... Ale widziałam, że nawet go nie mierzył. Super podejście lekarza! 220zł za wizytę a wiem tylko tyle, że pęcherzy jest w dobrym miejscu i tyle :(
    o.O.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    o.O.

• Kava Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:

Wiesz co... ja w drugiej ciąży miałam tak, że miałam jeden pęcherzyk o ładnym kształcie a drugi trochę płaski i sflaczały.
    2 lekarzy powiedziało mi wtedy, ze ten brzydki się pewnie wchłania już a ten ładny jest ładny, ale... za mały jak na ten wiek ciąży.
    Myślę więc, że gdyby było coś z nim nie tak to lekarz by to zasygnalizował.
    A z drugiej strony... jeśli go nie mierzył to widział tylko "na oko" co i jak.
    Idź w przyszłym tygodniu do innego lekarza. Szkoda Twoich nerwów
    A pamiętając moje przeboje wiem jak się teraz czujesz :(

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2017, 21:50

justa1234 lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do tych, ktore robily test Pappa - ile czeka sie na wyniki z krwi? <3

Pozdrawiam i milego dnia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Mam pytanie do tych, ktore robily test Pappa - ile czeka sie na wyniki z krwi? <3

u mnie w klinice 5 dni.

Anna255 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack nastepnym razem jezeli do tego pojdziesz lekarza co bylas to zażadaj wprost dobrej obsługi, łaski nie robi tym bardziej ze płacisz, a jak mu sie spieszy to niech zrobi za darmo.

aniesiack lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaa witam się w II trymestrze :D. Ucieszona od rana chodzę :D

Dziewczyny w którym tygodniu najlepiej robić usg połówkowe? Bo tak staram sobie jakoś zaplanować wizyty ;)

Anna255 wrote:

u mnie niestety około 2 tygodni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 10:34

justa1234, Anna255, agulas lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • kmb Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:

Dziewczyny w którym tygodniu najlepiej robić usg połówkowe? Bo tak staram sobie jakoś zaplanować wizyty ;)

Między 18 a 22 tygodniem

aszka lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:

Ja robiłam w 21/22 tyd ;-)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:

18-22, ale lekarze zazwyczaj wola jak pacjetka jest w 20 tyg, bo narzady sa lepiej wykształcone. Ja robiłam dokładnie 20 tyd. + 5 d.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie plany macie na dzis, bo u mnie za to na kuchence obiad, dziś na bogato bo zupa + 2 danie ulubione mojego meza ( w pracy jest) + deser :) dlatego ze mój młodszy mezus bardzo sie sprawdza w roli sprzataczki, praczki, gotowaczki (w tygodniu), kuweciaczki (wyprzata po kocie), zmywaczki itd. Dlatego dzis bedzie nagroda :) dobra wyżerka, wszystko to co lubi :)

A w ogóle kupowała z Was któras dziewczyny kołderke do wozka. Widziałam ze sa rozne zestawy ale moze macie jakies polecane... :) Widziałam na allegro gurbasne kołderki i ciensze ale tak mysle,ze jak dziecko jest w kombinezonie/spiworku to wystarczy cienka kolderka bo jak jeszcze sie nakryje grubsza to bedzie za goraco -chodzi mi o zime.

Justa ale masz fajny kącik dla małej, łozeczko piekne. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 11:26

justa1234 lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Jakie plany macie na dzis, bo u mnie za to na kuchence obiad, dziś na bogato bo zupa + 2 danie ulubione mojego meza ( w pracy jest) + deser :) dlatego ze mój młodszy mezus bardzo sie sprawdza w roli sprzataczki, praczki, gotowaczki (w tygodniu), kuweciaczki (wyprzata po kocie), zmywaczki itd. Dlatego dzis bedzie nagroda :) dobra wyżerka, wszystko to co lubi :)

A w ogóle kupowała z Was któras dziewczyny kołderke do wozka. Widziałam ze sa rozne zestawy ale moze macie jakies polecane... :) Widziałam na allegro gurbasne kołderki i ciensze ale tak mysle,ze jak dziecko jest w kombinezonie/spiworku to wystarczy cienka kolderka bo jak jeszcze sie nakryje grubsza to bedzie za goraco -chodzi mi o zime.

Justa ale masz fajny kącik dla małej, łozeczko piekne. :)
    ja od jakiś 5 dni leżę prawie non stop (kłuje mnie ciągle w spojeniu i mam wtedy nakaz leżenia + no-spa), więc nic szczególnego nie planuję, ale nudzę się już niemiłosiernie

Co do kołderki, to mysliś że jest potrzebna? Jakoś tak mi się wydaje, że śpiworek + kocyk wystarczy, zwłaszcza że jeszcze na wierzch wózka pójdzie ta osłonka..

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za info :)

wiecznie - zazdroszcze, tez juz bym chciala byc w II trymestrze, ale to dopiero za miesiac <3

a na badaniu polowkowych tez sa jakies testy z krwi, czy wtedy juz samo USG?

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    dzieki dziewczyny za info :)

wiecznie - zazdroszcze, tez juz bym chciala byc w II trymestrze, ale to dopiero za miesiac <3

a na badaniu polowkowych tez sa jakies testy z krwi, czy wtedy juz samo USG?
    Szybko zleci ten czas, zobaczysz :)

Połówkowe to samo badanie usg, ale takie bardzo szczegółowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 12:11

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, cos bez szalu ta Twoja szyjka...Moze lepiej, zeby zalozyli tezn szew niz tak sobie czekali, ja teraz tez walcze z bakteria, poki co dopochwowo.
    Wyniki testu Pappa mialam po 2 dniach
    Badnaie polowkowe 21t1d, ale moglo byc juz tydzien wczesniej, tylko w szpitalu bylam

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    aniesiack nastepnym razem jezeli do tego pojdziesz lekarza co bylas to zażadaj wprost dobrej obsługi, łaski nie robi tym bardziej ze płacisz, a jak mu sie spieszy to niech zrobi za darmo.

Teraz byłam w klinice ta gdzie robiliśmy in vitro. Kazali przyjechać w 25dpt to przyjechałam. Myślalam, że lepiej pojechać tam, bo pewnie dokładniej wszystko sprawdzą i mają lepszy sprzęt, ale to był błąd...

f2w3rjjg9i651cla.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, ze irytuje mnie czasem podejscie lekarzy w klinikach. 22 zl to baaardzo duzo pieniedzy. A oni nawet 10 minut nie poswiecaja na wizyte. W mojej klinice tez jest tak, ze jedna pani dr przyjmuje pacjentki z zegarkiem w reku 2 minuty. Za 200 zl. To na godzine jest tyyylllleee kasy ;-)

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ