Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Ja juz po wizycie. Mała lezy glowka -mój Boże i niech tak już zostanie!
Pogadalismy z doktorem jak widzi mój poród. Powiedział ze jeśli w 37tyg dziecko na badaniu wyjdzie mu na plus minus 4kg to zrezygnowalby z naturalnego porodu....Aczkolwiek tak jak ja jest zwolennikiem naturalnych porodów.
No nic mam nadzieje ze mała będzie sredniakiem chodź dziś ładnie pokazala fejsa i jest mega pyzata - jak ja!buzię ma na wypasie.
Waży mój mały wielki człowiek 1.5kg.
Mój mały przez długi czas w brzuchu był sporym dzieckiem. Mówili mi nawet o przedwczesnym porodzie. Ale w końcu przystopował i ja mała drobna i chuda urodziłam 3690 gram naturalnie. I potem jak leżałam w szpitalu to mój mały był największy...
Życzę Ci naturalnego porodu :*Anko:-), Kava lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKava robic
ja uwazam ze jak mozna to robic wszystko. Ja monitoru nie bede kupowac bo dziecko planuje w jednym pokoju póki co ze bedzie lezec wiec dla mnie bez sensu.
Anko to fajna dziewcyzna juz Ci urosła
Anna wynik masz dobry, 0.15 to mniej niz 0.5 wiec wychodzi ze nie przechodzilas i nie przechodzisz.
Agulas napisz jak tam po badaniu. Czy Ci nogi nie scierpły
od lezenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 16:42
Kava, Anna255 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. Przede mna jeszcze dluga droga bo dopiero beta wyszla piekna i daleko mi do was ale zastanawiam sie czy po opuszczeniu kliniki w ktorej mialam in vitro udac sie dalej prywatnie czy jesli bedzie wszystko ok pojsc do mojego starego gina ktory pokierowal mna w strone zaplodnienua poza ustrojowego i pomagal gdy potrzebowalam cos od niego. Chodzi mi o to czy jesli okaże sie ze jest dobrze to czy ciaze moze prowsdzic moj ginekolog ktory nie pracuje w prywatnych klinikach.
Anko:-), agulas lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
aneczka2015 wrote:Czesc dziewczyny. Przede mna jeszcze dluga droga bo dopiero beta wyszla piekna i daleko mi do was ale zastanawiam sie czy po opuszczeniu kliniki w ktorej mialam in vitro udac sie dalej prywatnie czy jesli bedzie wszystko ok pojsc do mojego starego gina ktory pokierowal mna w strone zaplodnienua poza ustrojowego i pomagal gdy potrzebowalam cos od niego. Chodzi mi o to czy jesli okaże sie ze jest dobrze to czy ciaze moze prowsdzic moj ginekolog ktory nie pracuje w prywatnych klinikach.
. Po pierwsze to gratulacje
. A co do pytania to ciążę możesz prowadzić gdzie Ci się zamarzy. Grunt żebyś miała zaufanie do lekarza prowadzącego.
aneczka2015, aszka, Kava, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Aniu ciążę prowadzimy gdzie chcemy. Ciąża z ivf często bywa podwyższonego ryzyka a wiem ze lekarze na nfz sporadycznie robią usg a wizyty są co 5 tygodni. Pewnie u każdej inaczej, ja czuję się spokojna nie mając dłuższej przerwy w wizytach niż 3 tyg. Na początku chodziłam co 2 tygodnie na wizyty prywatne. Teraz są to co 3 tyg. Choć roznie bywa. Generalnie zobaczysz ile po drodze będzie schodkow i ile strachow, najlepiej jakbyś miała takiego na nfz co 5 tygodni i co 6 tygodni pomiędzy tymi wizytami prywatnego z dobrym usg. Wtedy wizyty wyjdą ci co 3 tyg.
Ale to twoja sprawa i decyzja.
Każda z nas do ciazy podchodzi inaczej.
Ja robie wszystkie możliwe badania usg itp itd,po tak długim czasie ciążę chce mieć poprowadzona tak abym nie musiala się stresowac.aneczka2015, Kava lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaneczka2015 wrote:Czesc dziewczyny. Przede mna jeszcze dluga droga bo dopiero beta wyszla piekna i daleko mi do was ale zastanawiam sie czy po opuszczeniu kliniki w ktorej mialam in vitro udac sie dalej prywatnie czy jesli bedzie wszystko ok pojsc do mojego starego gina ktory pokierowal mna w strone zaplodnienua poza ustrojowego i pomagal gdy potrzebowalam cos od niego. Chodzi mi o to czy jesli okaże sie ze jest dobrze to czy ciaze moze prowsdzic moj ginekolog ktory nie pracuje w prywatnych klinikach.
aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za porade. Jutro jade do kliniki na wetyfikacje i mam nadzieje ze beta bedzie pieknie przytastac. Zastanawialam sie jak to jest z tumi lekarzami ja mam zaufanie do mojego bo jak tylko zaczelam mu mowic o staraniach zawszw robil usg, monitorowal owulacje, czasami 3 razy w tygodniu sprawdzal jak moje pecherzyki. Pozniej to on mnie pokierowal w stone in vitro. Mysle ze zostane u niego. Dzieki kochane jesteście. Bede sie odzywac aby jeszcze jutro te wyniki
Kava lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
nick nieaktualnyaneczka2015 wrote:Dzieki dziewczyny za porade. Jutro jade do kliniki na wetyfikacje i mam nadzieje ze beta bedzie pieknie przytastac. Zastanawialam sie jak to jest z tumi lekarzami ja mam zaufanie do mojego bo jak tylko zaczelam mu mowic o staraniach zawszw robil usg, monitorowal owulacje, czasami 3 razy w tygodniu sprawdzal jak moje pecherzyki. Pozniej to on mnie pokierowal w stone in vitro. Mysle ze zostane u niego. Dzieki kochane jesteście. Bede sie odzywac aby jeszcze jutro te wyniki
Kciukasy za wyniki.
aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
Anko - waga nieprzeciętna, nie ma co
Rozjaśniłyście mi w głowie, tak wiec jutro umawiam się na usg III trymestru. Będę spokojniejsza na pewno.
Tak jak kmb napisałaś - jeśli będzie coś nie tak to można zoperować dziecko jeszcze w łonie matki -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny;) Widzę ze wątek się rozwija;)
A propos listy to czy ja zostałam z niej usunieta? Bo wcześniej na niej byłam hmm..
My dużymi krokami zbliżamy się do terminu;) jeszcze 3tyg i ciąża donoszona;) juz mam wszystko gotowe wiec teraz spokojnie czekam. Luteina odstawiona w przyszłym tyg dupka tez odstawiam to zobaczymy jak organizm zareaguje.
Pozdrawiam was gorąco;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 06:13
-
Ginger ależ ci zazdroszczę!
A ni lekarka odstawia lutinus w 32 max 33tyg. Nie za szybko? Tzn nic się teraz nie dzieje ale gdy nie brałam czulam skurcze i brzuch twardnial. Zostane najwyżej chociaż na amym duphaston ie do 35tyg. Na własną rękę, eh:-)
Jak się czujesz grubiutka?
Ale będzie fajnie z tymi porodami u nas na forum bo pójdzie falowo, jak ty urodzisz to Justa będzie juz tuż tuż, Marta rodzi chyba kilka dni po tobie, a jak urodzi Marta i Justa będzie ready to ja i Aga będziemy już na bezpiecznym etapie,ciazy donoszona a chwilkę przed terminem.....
Łaaaa mam nadzieje ze mąż wytrzyma ze mną jeszcze ze dwa miesiące z hormonami i pretensjami które jednak mam- z byle głupiego powodu. A myślałam że jestem taka super w tej ciazy ale po wczorajszej rozmowie z M-wiem ze troszkę inaczej to wygląda.
Wstyd mi....justa1234 lubi tę wiadomość
-
Nasze skarby
Danae - 07.09.2015 Szymek 3.690kg 55 cm 10/10
Lista naszych dzielnych ciężarówek:
Asiapoli - 27.10.2015- córcia - AmeliaAnglia -Ivf, Birmingham Priory Hospital
Ginger84 - 03.11.2015 - synek - MarcelGyncentrum
Marta1986-11.11.2015-synek-KubuśKriobank Białystok
Justa1234-30.11.2015-córcia-ZosiaNovum Warszawa ICSI -ś
Anko:-)- 15.12.2015- córcia-Hania
Agniesia2569-18.12.2015-córcia-Amelia
Biała - 05.01.2016 - bliźnięta - córeczki
Cynnia - 05.01.2016 -synek-???????Gameta Gdynia IUI ( Norwegia)
Lila84-11.01.2016-córcia - LenkaInvicta Warszawa
Duza-02.02.2016- córcia?-?????Novum Warszawa
Fistaszek-07.02.2016- bliźnięta -Iwo i BrunoGyncentrum Katowice IMSI -Ś
Aszka-12.02.2016- córcia -AlicjaInvicta Warszawa
Viki26-20.02.2016-??????-??????ISCI -ś
Kmb-21.02.2016-synek- JaśBelgia 6 IUI
Madzia82-26.02.2016-??????-FilipekInvimed Warszawa IMSI -ś
Basiurka -26.02.2016 -córcia Alina
Mała Mi -27.02.2016 - bliźniętaProvita Katowice
Moniaa -27.02.2016 -córcia-??????Kriobank Białystok
Mycha28-02.03.2016- synek i ?????? -?????Novum
Roletka- 13.03.2016- bliźnięta -???????Gyncentrum Katowice
Lilou1984 - 26.03.2016 - ??????? - ??????Invimed -IMSI
Wiecznie - 09.04.2016 -????? -??????Artemida Białystok - ICSI
Agulas - 18.04.2016 -?????? -??????Invicta Warszawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 16:13
-
Ginger84 wrote:Hej dziewczyny;) Widzę ze wątek się rozwija;)
A propos listy to czy ja zostałam z niej usunieta? Bo wcześniej na niej byłam hmm..
My dużymi krokami zbliżamy się do terminu;) jeszcze 3tyg i ciąża donoszona;) juz mam wszystko gotowe wiec teraz spokojnie czekam. Luteina odstawiona w przyszłym tyg dupka tez odstawiam to zobaczymy jak organizm zareaguje.
Pozdrawiam was gorąco;)
Cały czas kochana jesteś