X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ja juz po wizycie. Mała lezy glowka -mój Boże i niech tak już zostanie!:-)
    Pogadalismy z doktorem jak widzi mój poród. Powiedział ze jeśli w 37tyg dziecko na badaniu wyjdzie mu na plus minus 4kg to zrezygnowalby z naturalnego porodu....Aczkolwiek tak jak ja jest zwolennikiem naturalnych porodów.
    No nic mam nadzieje ze mała będzie sredniakiem chodź dziś ładnie pokazala fejsa i jest mega pyzata - jak ja!:-) buzię ma na wypasie.
    Waży mój mały wielki człowiek 1.5kg.

Mój mały przez długi czas w brzuchu był sporym dzieckiem. Mówili mi nawet o przedwczesnym porodzie. Ale w końcu przystopował i ja mała drobna i chuda urodziłam 3690 gram naturalnie. I potem jak leżałam w szpitalu to mój mały był największy...

Życzę Ci naturalnego porodu :*

Anko:-), Kava lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava robic :) ja uwazam ze jak mozna to robic wszystko. Ja monitoru nie bede kupowac bo dziecko planuje w jednym pokoju póki co ze bedzie lezec wiec dla mnie bez sensu.

Anko to fajna dziewcyzna juz Ci urosła :)

Anna wynik masz dobry, 0.15 to mniej niz 0.5 wiec wychodzi ze nie przechodzilas i nie przechodzisz.

Agulas napisz jak tam po badaniu :). Czy Ci nogi nie scierpły :) od lezenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 16:42

Kava, Anna255 lubią tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Przede mna jeszcze dluga droga bo dopiero beta wyszla piekna i daleko mi do was ale zastanawiam sie czy po opuszczeniu kliniki w ktorej mialam in vitro udac sie dalej prywatnie czy jesli bedzie wszystko ok pojsc do mojego starego gina ktory pokierowal mna w strone zaplodnienua poza ustrojowego i pomagal gdy potrzebowalam cos od niego. Chodzi mi o to czy jesli okaże sie ze jest dobrze to czy ciaze moze prowsdzic moj ginekolog ktory nie pracuje w prywatnych klinikach.

Anko:-), agulas lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Czesc dziewczyny. Przede mna jeszcze dluga droga bo dopiero beta wyszla piekna i daleko mi do was ale zastanawiam sie czy po opuszczeniu kliniki w ktorej mialam in vitro udac sie dalej prywatnie czy jesli bedzie wszystko ok pojsc do mojego starego gina ktory pokierowal mna w strone zaplodnienua poza ustrojowego i pomagal gdy potrzebowalam cos od niego. Chodzi mi o to czy jesli okaże sie ze jest dobrze to czy ciaze moze prowsdzic moj ginekolog ktory nie pracuje w prywatnych klinikach.
    Witamy :). Po pierwsze to gratulacje :). A co do pytania to ciążę możesz prowadzić gdzie Ci się zamarzy. Grunt żebyś miała zaufanie do lekarza prowadzącego.

aneczka2015, aszka, Kava, justa1234 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ciążę prowadzimy gdzie chcemy. Ciąża z ivf często bywa podwyższonego ryzyka a wiem ze lekarze na nfz sporadycznie robią usg a wizyty są co 5 tygodni. Pewnie u każdej inaczej, ja czuję się spokojna nie mając dłuższej przerwy w wizytach niż 3 tyg. Na początku chodziłam co 2 tygodnie na wizyty prywatne. Teraz są to co 3 tyg. Choć roznie bywa. Generalnie zobaczysz ile po drodze będzie schodkow i ile strachow, najlepiej jakbyś miała takiego na nfz co 5 tygodni i co 6 tygodni pomiędzy tymi wizytami prywatnego z dobrym usg. Wtedy wizyty wyjdą ci co 3 tyg.
    Ale to twoja sprawa i decyzja.
    Każda z nas do ciazy podchodzi inaczej.
    Ja robie wszystkie możliwe badania usg itp itd,po tak długim czasie ciążę chce mieć poprowadzona tak abym nie musiala się stresowac.

aneczka2015, Kava lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    ja uwazam ze niewazne gdzie lekarz pracuje tylko czy jest dobrym ginem POŁOŻNIKIEM. Dlaczego napisałam położnikiem, bo to roznica niz ginekolog. Sama korzystałam z kliniki u lekakarza, ktory mimo ze był ginekologiem miał małe pojecie o połoznictwie, czyli m;in brak certyfikatów FMF, PTG itd. W ciazy nie chodzi nawet tyle o ile o metode zapłodnienia bo to jakby wstęp tylko o prowadzenie ciazy. Ja uwazam ze podstawa to dobry lekarz POLOZNIK. Chodze od pewnego czasu do gina połoznika spoza kliniki, ma certyfikaty FMF (najwazniejszy czyli znajomosc płodu) do tego ma swietny sprzet, dobre rozeznanie w poloznictwie (zast oryd, na oddziale polozniczym i patologii) itd. Wszystkie badania ktore wykonuje daje mi na kartkach a-4 kilka stron plus komentarze, do tego jest profesjonalny. Z kolei tez mam drugiego na NFZ tez podobnego, wiec jak mam ochote to raz ide do tego raz do tego i mi wizyty wychodza co 2-3 tyg.

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za porade. Jutro jade do kliniki na wetyfikacje i mam nadzieje ze beta bedzie pieknie przytastac. Zastanawialam sie jak to jest z tumi lekarzami ja mam zaufanie do mojego bo jak tylko zaczelam mu mowic o staraniach zawszw robil usg, monitorowal owulacje, czasami 3 razy w tygodniu sprawdzal jak moje pecherzyki. Pozniej to on mnie pokierowal w stone in vitro. Mysle ze zostane u niego. Dzieki kochane jesteście. Bede sie odzywac aby jeszcze jutro te wyniki :)

Kava lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Dzieki dziewczyny za porade. Jutro jade do kliniki na wetyfikacje i mam nadzieje ze beta bedzie pieknie przytastac. Zastanawialam sie jak to jest z tumi lekarzami ja mam zaufanie do mojego bo jak tylko zaczelam mu mowic o staraniach zawszw robil usg, monitorowal owulacje, czasami 3 razy w tygodniu sprawdzal jak moje pecherzyki. Pozniej to on mnie pokierowal w stone in vitro. Mysle ze zostane u niego. Dzieki kochane jesteście. Bede sie odzywac aby jeszcze jutro te wyniki :)
    tez bym zostala przy tym co kierował skoro sie dobrze zajmowal :) Kciukasy za wyniki.

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko - waga nieprzeciętna, nie ma co ;)

Rozjaśniłyście mi w głowie, tak wiec jutro umawiam się na usg III trymestru. Będę spokojniejsza na pewno.
    Tak jak kmb napisałaś - jeśli będzie coś nie tak to można zoperować dziecko jeszcze w łonie matki

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    wybaczą :D

Aszka, idę do Huziora na Bemowie :)
    Dziękuję :-) :-) w ciąży zrobiłam się taka trochę czasem słabo myśląca hihihi :-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava ja własnie w czwartek ruszam na te usg III trymestru :-) :-)

Anko córcia dorodna hihihi:-) :-)

Agulas czekamy na wieści :-) :-)

Kava lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wyglądamy obecnie :-) :-)
    1b47979ef6414c38gen.jpg

aneczka2015, Moniaa, kmb, Kava, aszka, Konwalia, Marta1986, agulas, wiecznie, agniesia2569, Viki26 lubią tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super, ja tez chce taki brzusio :)

justa1234 lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Ale super, ja tez chce taki brzusio :)
    Poczekaj troszkę i też będziesz miała :-) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa cudny <3

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;) Widzę ze wątek się rozwija;)
    A propos listy to czy ja zostałam z niej usunieta? Bo wcześniej na niej byłam hmm..

My dużymi krokami zbliżamy się do terminu;) jeszcze 3tyg i ciąża donoszona;) juz mam wszystko gotowe wiec teraz spokojnie czekam. Luteina odstawiona w przyszłym tyg dupka tez odstawiam to zobaczymy jak organizm zareaguje.

Pozdrawiam was gorąco;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 06:13

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ależ ci zazdroszczę!
    A ni lekarka odstawia lutinus w 32 max 33tyg. Nie za szybko? Tzn nic się teraz nie dzieje ale gdy nie brałam czulam skurcze i brzuch twardnial. Zostane najwyżej chociaż na amym duphaston ie do 35tyg. Na własną rękę, eh:-)
    Jak się czujesz grubiutka?
    Ale będzie fajnie z tymi porodami u nas na forum bo pójdzie falowo, jak ty urodzisz to Justa będzie juz tuż tuż, Marta rodzi chyba kilka dni po tobie, a jak urodzi Marta i Justa będzie ready to ja i Aga będziemy już na bezpiecznym etapie,ciazy donoszona a chwilkę przed terminem.....
    Łaaaa mam nadzieje ze mąż wytrzyma ze mną jeszcze ze dwa miesiące z hormonami i pretensjami które jednak mam- z byle głupiego powodu. A myślałam że jestem taka super w tej ciazy ale po wczorajszej rozmowie z M-wiem ze troszkę inaczej to wygląda.
    Wstyd mi....

dfe01f0225.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze skarby

Danae - 07.09.2015 Szymek 3.690kg 55 cm 10/10 :):):):)

Lista naszych dzielnych ciężarówek:

Asiapoli - 27.10.2015- córcia - Amelia :) Anglia -Ivf, Birmingham Priory Hospital

Ginger84 - 03.11.2015 - synek - Marcel :) Gyncentrum

Marta1986-11.11.2015-synek-Kubuś :) Kriobank Białystok

Justa1234-30.11.2015-córcia-Zosia :) Novum Warszawa ICSI -ś

Anko:-)- 15.12.2015- córcia-Hania :)

Agniesia2569-18.12.2015-córcia-Amelia :)

Biała - 05.01.2016 - bliźnięta - córeczki :)

Cynnia - 05.01.2016 -synek-???????:) Gameta Gdynia IUI ( Norwegia)

Lila84-11.01.2016-córcia - Lenka :) Invicta Warszawa

Duza-02.02.2016- córcia?-????? :) Novum Warszawa

Fistaszek-07.02.2016- bliźnięta -Iwo i Bruno :) Gyncentrum Katowice IMSI -Ś

Aszka-12.02.2016- córcia -Alicja :) Invicta Warszawa

Viki26-20.02.2016-??????-?????? :) ISCI -ś

Kmb-21.02.2016-synek- Jaś :) Belgia 6 IUI :)

Madzia82-26.02.2016-??????-Filipek :) Invimed Warszawa IMSI -ś

Basiurka -26.02.2016 -córcia Alina :)

Mała Mi -27.02.2016 - bliźnięta :) Provita Katowice

Moniaa -27.02.2016 -córcia-?????? :) Kriobank Białystok

Mycha28-02.03.2016- synek i ?????? -????? :) Novum

Roletka- 13.03.2016- bliźnięta -??????? :) Gyncentrum Katowice

Lilou1984 - 26.03.2016 - ??????? - ?????? :) Invimed -IMSI

Wiecznie - 09.04.2016 -????? -?????? :) Artemida Białystok - ICSI

Agulas - 18.04.2016 -?????? -?????? :) Invicta Warszawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 16:13

• kmb Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Hej dziewczyny;) Widzę ze wątek się rozwija;)
    A propos listy to czy ja zostałam z niej usunieta? Bo wcześniej na niej byłam hmm..

My dużymi krokami zbliżamy się do terminu;) jeszcze 3tyg i ciąża donoszona;) juz mam wszystko gotowe wiec teraz spokojnie czekam. Luteina odstawiona w przyszłym tyg dupka tez odstawiam to zobaczymy jak organizm zareaguje.

Pozdrawiam was gorąco;)

Cały czas kochana jesteś :-D

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 piękny brzusio.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ