X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do tej pory u mnie waga stała w miejscu. Ale od dziś raczej to się zmieni. Nie wiem czy to ta pogoda czy rosnący brzuszek, ale przed chwilą zjadłam aż 6 kanapek!!! Zawsze 2 albo jak już jestem mega wygłodzona to 3, a dziś to obżarstwo. I wcale nie czuję bym była najedzona...

agulas, aszka, justa1234, Konwalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas przedzwon bo powinny byc dwie wartosci: białko PAPP–A, beta-hCG. Napisz czego sie dowiedzialas, bo ja bym chyba im awanture zrobila nie z tej ziemi. Teraz to i tak jak Ci nie dadza to trudno, najwyzej dasz tę jedna wartosc H. moze i tak bedzie to potrzebne. Nie denerwuj sie, pomysl własnie o wyprawce, a plec juz znasz? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Dziewczyny do tej pory u mnie waga stała w miejscu. Ale od dziś raczej to się zmieni. Nie wiem czy to ta pogoda czy rosnący brzuszek, ale przed chwilą zjadłam aż 6 kanapek!!! Zawsze 2 albo jak już jestem mega wygłodzona to 3, a dziś to obżarstwo. I wcale nie czuję bym była najedzona...
    jedz, widocznie organizm potrzebuje :)

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki robilam sobie wyniki dzis oto one: estradiol 1561, progesteron 29,93, beta 13738. Myslicie ze ok? Pozdrowionka :*

Anna255, justa1234, agulas lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Kobitki robilam sobie wyniki dzis oto one: estradiol 1561, progesteron 29,93, beta 13738. Myslicie ze ok? Pozdrowionka :*
    dobre :)

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) Już mnie na porodówkę wyganiacie :P Muszę jeszcze najpierw torbę w końcu spakować bo dla synka wszystko mamy :)
    Wychodzi że za tydzień będzie ciąża donoszona a potem niech się dzieje :D

Madzia jak masz apetyt to jedz na zdrówko kochana :-*

agulas, justa1234, Madzia82, aszka, Kava lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia witam w ekipie obrzarciuchów hihi :-D :-D ja jedzenie teraz kocham :-P

Marta oczywiscie spakuj ta swoja torebkusie i dzielnie czekaj na rozwiązanie w terminie :-D ;-)

agulas, aszka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka czekam na foteczki :-P :-D

aszka lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Agulas przedzwon bo powinny byc dwie wartosci: białko PAPP–A, beta-hCG. Napisz czego sie dowiedzialas, bo ja bym chyba im awanture zrobila nie z tej ziemi. Teraz to i tak jak Ci nie dadza to trudno, najwyzej dasz tę jedna wartosc H. moze i tak bedzie to potrzebne. Nie denerwuj sie, pomysl własnie o wyprawce, a plec juz znasz? :)

Aszka dzwoniłam tam. Dla nich to są dwa odrębne badania i oddzielnie robią Pappa a oddzielnie bete. Rzeczywiście pani w rejestracji powinna mi o tym powiedzieć. Dziś idę po wyniki moczu i krwi więc jeśli ją spotkam to szepnę słówko :)
    Mam nadzieję, że sama Pappa wystarczy .. A jeśli nie.. To żyję tą myślą, że dr Neu.. sam z własnej inicjatywy zrobił pomiary i nie widział niczego co mogłoby nie pokoić. To samo potwierdził dr H na genetycznym.
    Jutro mam wizytę i mam nadzieję, że maleństwo rozstawi nóżki i pokaże co nieco!!

Madzia82 zazdroszczę, że apetyt masz dopiero teraz :D
    Ja na początku nie jadłam nic, a teraz jem x2. Waga podskoczyła mi już o 3,6 kg :D

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupialam dla buni dresik w lidlu czywiscie róż hihi czapeczki trzy szt takie grubsze,rajstopki,leżaczko bujaczek(do kolekcji drugi) :-) a i pokrowiec na przewijak :-) keszcze muszę zamówić folie na wózek :-)

agulas, basiurka lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno pomyślicie, że jestem przewrażliwiona i chce już... ale...!!!
    Dotknęłam ręką brzuszka, uśmiechnęłam się sama do siebie i.. poczułam delikatniusi ruch. Potem jeszcze 3 razy, ale były to bardzo nieregularne ruchy w czasie...
    Z prawej strony poniżej pępka... Taki delikatniusi ledwo wyczuwalny.. Za wcześnie prawda? :D To dopiero 14 tydzień :)

basiurka lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas to trudno, grunt ze usg wyszlo ok. Zobaczysz co powie H. A ruchy mozesz male czuc, ja na poczatku czulam jakby motorek mi tam jezdził, pełne ruchy od 18 tyg :)

Justa fajnie ze tyle masz :) ja jeszcze musze sporo kupic ale z ciuszkow to juz chyba mało, lub wcale.

Marta rozwiazania w terminie :) a co dla dziecka spakowałas?

agulas, justa1234 lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Aszka dzwoniłam tam. Dla nich to są dwa odrębne badania i oddzielnie robią Pappa a oddzielnie bete. Rzeczywiście pani w rejestracji powinna mi o tym powiedzieć. Dziś idę po wyniki moczu i krwi więc jeśli ją spotkam to szepnę słówko :)
    Mam nadzieję, że sama Pappa wystarczy .. A jeśli nie.. To żyję tą myślą, że dr Neu.. sam z własnej inicjatywy zrobił pomiary i nie widział niczego co mogłoby nie pokoić. To samo potwierdził dr H na genetycznym.
    Jutro mam wizytę i mam nadzieję, że maleństwo rozstawi nóżki i pokaże co nieco!!

Madzia82 zazdroszczę, że apetyt masz dopiero teraz :D
    Ja na początku nie jadłam nic, a teraz jem x2. Waga podskoczyła mi już o 3,6 kg :D

Agulas podziękuję lekarzowi za potraktowanie z buta. Badanie z jedną wartością możesz sobie wyrzucić do kubla a stracona kasę niech ci zwróci.
    Moja lekarka nic mi nie mówiła a powiedziała położnej co mam mieć pobrane. Badanie pappa to zawsze 2 wartości ale oczywiście w laboratorium pappa to pappa a nie jeszcze beta...nie winilabym laboratorium a lekarza i ewentualnie siebie ze nie dopytalam.
    Ja nawet nie dostałam tych wyników zanim nie trafiły do mojej dr, ona wprowadziła wartości w system i obliczyła ryzyko podpinajac jedynie wyniki z laboratorium do dokumentacji.

Moniaa lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 12 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku jak czasami czytam wasze wpisy...ja jebie,co za lekarze. Wy o ciaze starcie się długimi miesiacami i latami a ktoś nawet nie dociagnie tak ważnego tematu jak badanie pappa do końca.
    Współczuję.

Mnie tam wynik uspokoił i dlatego ze o ciaze długo się staralam ciesze się ze jest taka dostępność i tyle różnych badań w tych czasach.

Moniaa lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko wiesz akurat agulas robila w innym labo, ja robilam w klinice poszlam powiedziałam pappa i dostalam dwie wartosci bez problemu. Wydaje mi sie ze tutaj problem w labo, bo powinni poinformowac co i jak, ale w Wawie chodzi o to ze naciagaja na kase, wiec dla nich dwie wartosci =dwie zaplaty :/ i nie powiedzieli ale mogli. A jak sie nie ma skierowania to tak bywa. Teraz to juz nie ma co przezywac, chociaz wiadomo ze to wkurzajace bo i tak czasu sie nie cofnie. Tak samo z cena za papa w klinice (dwie wartosci) chyba biora 146 cos takiego to jak na Wawe tanio, a pewnie w innych labo dwie wartosci = 180 zeta pewnie. W kazdym razie jak ja kiedys dzwonilam do mojego labo to mi cene zasuneli 230 zł za pappa.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem lekarz tu przede wszystkim jest winny. Powinien skierować do ośrodka który specjalizuje się diagnostyką prenatalną. A jeżeli sam jest super specjalista i ma doskonały sprzęt powinien właśnie powiedzieć pacjentce jakie dokładnie dodatkowe badania ma zrobić. Aby móc określić ryzyko wystąpienia jakichkolwiek chorób.
    Niekiedy czytam ze dziewczyny decydują się na samo usg i jak obraz wygląda w porządku to już testu PAPP-A no i tej nieszczęsnej bety nie robią.
    Ale Anko powiem szczerze że to fakt z tymi lekarzami czasami jakieś komedie wychodzą.

Kava lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ania każdy lekarz ci powie ze 37 czy 37 i 2 to temperatura kobiet ciezarnych. Ja mam 37 a super samopoczucie. Na taką temp nic nie bierz. Ja wzięłam raz apap przy 38.
    Stosuj domowe sposoby i lez. Dużo wypoczywaj.

Dorotek nie ufalabym tak bardzo. A pójdź do innego lekarza - warto sprawdzić.
    Mam znajoma której NT dobrze ale coś poznirj pappa niby źle i ogólnie wynik do dupy. Lekarz namówił ja na nimfy i oczywiście dziecko zdrowe. Czuła ze coś nie tak z tym lekarzem bo dziwnie beztrosko od początku przekazywal jej tak stresujace informacje. U innej która rodzi za miesiąc inny lekarz powiedział ze jest plamka w sercu i na bank jest wadą dziecka....aż kuźwa poszła do dobrego kardiologa dziecięcego i wszystko z jej synkiem okej.
    Nie ufalabym aż tak bardzo jednej opinii.
    Nie smuc się, na prawdę brzmi to wszystko dziwnie.

Hej dziewczyny, nadrabiam was, dość długo się nie odzywałam, bo troszkę miałam kiepski nastrój, właśnie związany z serduszkiem małego. Byliśmy na połówkowym, dr ma ceryfikat, więc zna się, prenatalne wyszły dobrze, no i dopiero teraz na połówkowych pojawiła sie plamka w lewej komrze serduszka :( podobno w 10-20% ciąż się to zdaża i powiedział że skoro echoserduszka jest ok, to nie mamy sie czym martwić. Jednak nie pokój jest, po 5 tyg idziemy znowu na echo serduszka, sprawdzić co się z tą plamką dzieje. <3
    Anko ale kardiolog też zauważył tą plamkę na serduszku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:55

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?

Wysłany: 12 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kardiolog widział maleńka plamka wiec prawdopodobnie już się wchłaniala i powiedział mojej koleżance ze zniknie do porodu. A nawet jakby nie znknela do porodu to w ciągu kilku miesięcy po urodzeniu. Ze to nie jest zadna wada która będzie mieć wpływ na dziecko.
    Nic się nie martw.

dfe01f0225.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka jeszcze nie pakowałam ale mam przygotowane : Body kaftaniki śpioszki może jeszcze jakiś pajacyk no i kombinezon.Biorę tylko na wyjście rzeczy bo szpital zapewnia dzieciątku swoje ubranka na czas pobytu

aszka lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    aszka jeszcze nie pakowałam ale mam przygotowane : Body kaftaniki śpioszki może jeszcze jakiś pajacyk no i kombinezon.Biorę tylko na wyjście rzeczy bo szpital zapewnia dzieciątku swoje ubranka na czas pobytu
    o super :) ja jeszcze sie lekarza nie pytałam wiec nie wiem czy daja ciuszki czy nie. Ale watpie.

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ