X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Kardiolog widział maleńka plamka wiec prawdopodobnie już się wchłaniala i powiedział mojej koleżance ze zniknie do porodu. A nawet jakby nie znknela do porodu to w ciągu kilku miesięcy po urodzeniu. Ze to nie jest zadna wada która będzie mieć wpływ na dziecko.
    Nic się nie martw.
    dzięki:*
    hm dr nie mówił że się wchłonie, a może ja z przerażenia nie pamiętam, za kilka tyg idziemy na kontrolę, więc proszę o kciuki!

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam znowu z leżenia, ciągle musze brać nospe i leżeć, bo ostatnio myjąc się w wannie zobaczyłam coś czerwonego, zaczęłam grzebac w dopływie a to gumka, nawet nie wiem skąd sie tam wzięła. Tak się zdenerwowałam, że przez kilka dni tak mnie brzuch bolał, że głownie leżałam.
    Facet był w szpitalu, warunki wypasione tyle, że przyjmują tam od 37 tygodnia dopiero, ale dobrze że jak się umowę podpisze to ta kasa leży na koncie i w razie czego oddają. Także nie wiem czy mnie nie czeka szpital państwowy, muszę zrobić rozeznanie. Dziewczyny z Warszawy a Wy do kogo chodzicie, kto przyjmuje w państwowym?

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:

Nie wiem czy wiecie, ale w SUperpharm jest teraz promocja. Należy się zapisać do programu Mamy dzieci. Na wstępie otrzymuje się 3% zniżki na artykuły dla dzieci.
    Jeżeli w ciągu miesiąca albo dwóch (nie pamiętam) zrobimy dwukrotnie zakupy za minimum 35 zł na art dla dzieci otrzymujemy 7% zniżki :)
    ja kupiłam ostatnio Lovelę bo mi koleżanki dały cynka że za 39 zł jest 5 kg w macro, ale już chyba sie promocja skończyła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiurka moze jakis paproch i stad w tej wannie, u mnie tez czasami rozne rzeczy sa bo kot mi wrzuca albo wnosi na łapach. Co do lekarza to ja chodziłam do kliniki ale od jakiegos czasu juz zabieram dokumenty i zaswiadczenia i chodze do swojego dawnego, bo ten z kliniki przyjmuje własnie tylko w medicoverze, zreszta wolalam swojego bylego. Moj lekarz pracuje na pradze, mam tez namiar na lekarza z bielanskiego to napisz na priv to podam telefony.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze moja malutka od ostatniego usg przed którym była nieziemsko aktywna teraz tak się uspokoiła ze dziś aż się zamartwiam ze się nie rusza a przynajmniej ja nic nie czuję.
    Ale u mnie ani czekolada ani ciasteczko nie pomaga. Najlepsze lekarstwo na uaktywnienie malutkiej to głowa męża wraz z łapką przyłożona do brzucha. Parę słów, buziaki i teraz znowu czuje jak miło se fika w środku

justa1234, agulas, aszka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dotyk działa cuda :-D ;-)

Moniaa, aszka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście standardowo nie śpię :-( noce są dla mnie koszmarem :-( a Zosiek też bunuje w brzuniu <3 jakąś nocną gimnastyka sobie uskutecznia <3 przeciąganie i ćwiczenie oddychania :-D <3 ah ta moja Zocha kochana a niech sobie bunuje ja zniosę wszystko dla niej <3 :-D

A mam takie pytanko do was, czy może któraś z was kupowała falbane do łóżeczka pod materac? Ja tak oglądam w necie i nic ciekawego mi nie wpadło w oko.

aszka lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja kupowałam:

allegro.pl/falbanka-ozdobna-120x60-serca-i-wszystkie-kolekcje-i5714642512.html

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia dzięki ;-)

• agulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie kupić kurtkę zimową ciążową? :D ja się w swojej ledwo dopinam w 2 miejscach - na brzuchu i na cyckach :D myślę, że za tydzień - dwa już w ogóle się nie dopnę.
    Znowu się przeziębiłam... Dlatego nie chcę zbyt długo buszować po sklepach i będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek namiary :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 08:25

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ja mam opory przed ubraniami typowo ciążowymi... większość ma kroje jak dla starych kobiet... masakra!!!
    Wczoraj właśnie rozglądałam się za kurtką w sklepach... no i wyszło na to że luźna w brzuchu jest w rozmiarze 44... także nie wyobrażam sobie kupować rozmiary 46 na zimę... o ile i takim sie pozapinam hehe...
    Chyba pozostanie ciepły koc i image ala Buka z Muminków hehe

justa1234, agulas, Marta1986, aszka, Kava lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas może zobacz na olx lub na allegro ;-) a jeśli niechcesz w necie to powiem szczerze że nie mam pojęcia gdzie można kupić taką kurtkę, jedyne co mi przychodzi na myśl to w sklepie z ciazowymi ubraniaami oczywiście jak u ciebie jest taki sklep bo u mnie niestety brak :@ ja kupiłam jakiś płaszczyk w ciicholandzie co prawda nie jest zimowy ale narazie nie marzne w nim,dużo widziałam w ciucholandzie właśnie takich dużych kurtek i plaszczykow ale dla mnie noesty za małe :-( mój apartamentowiec Zośki się nie mieścił :-P ale ty napewno byś sobie coś znalazła ;-)

• agulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa przyznaję rację :D z tego co patrzyłam, to te kurtki są dla starszych pań :P :D

justa, ja mam termin na kwiecień więc muszę jakoś przewidzieć moje przyszłe rozmiary :D
    Całą ciążę przenoszę w zimę :P
    Moja Mama miała ogromny brzuch. Ja na 14 tydzień też już mam duży brzuch, a to moja 1 ciąża..

Zaraz zerknę na allegro i olx. Dziś idę na zwolnienie, więc myślę że jutro z rana wybiorę się do ciuchlandów. Nie mogę czekać, bo ciężko mi się już oddycha w mojej zapiętej kurtce..

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, licytuję kurtkę na allegro. Na razie kosztuje 23 zł :D aukcja kończy się za 3 dni :D

justa1234, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Moniaa przyznaję rację :D z tego co patrzyłam, to te kurtki są dla starszych pań :P :D

justa, ja mam termin na kwiecień więc muszę jakoś przewidzieć moje przyszłe rozmiary :D
    Całą ciążę przenoszę w zimę :P
    Moja Mama miała ogromny brzuch. Ja na 14 tydzień też już mam duży brzuch, a to moja 1 ciąża..

Zaraz zerknę na allegro i olx. Dziś idę na zwolnienie, więc myślę że jutro z rana wybiorę się do ciuchlandów. Nie mogę czekać, bo ciężko mi się już oddycha w mojej zapiętej kurtce..
    Ja ci powiem ze tez mi od razu wyskoczył brzuszek aż lekarz się dziwił jak byłam u niego w 13 tyg że mam tak duży bebzunek :-P niestety takie kurtki to mega namioty :-P ja czuję się w tym plaszczyku jak dorodna atomówka :-P :-D

agulas, aszka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas szybka jesteś jak struś pędziwiatr hihihi :-D ;-)

agulas lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ja kupiłam sobie kurtkę Parke w HM rozm 40. Cały myk w kurtce polega na tym ze nosi się ją luzno wiec będzie super tez po ciąży. Poza tym ma wewnętrzny ściągacz którym później można zrobić sobie talię.
    Polecam wiec kurtki w stylu parka. Duzy kaptur z futerkiem i miejsce na brzuszek.

agulas lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko ja właśnie mierzyłam parkę i nawet luźna jest 42, więc może na 44 by się skończyło... Ale jakoś absolutnie się sobie nie podobam hehe
    chyba muszę jakieś koturny kupić aby taką moją powierzchnię unieść troszkę wyżej i nie wyglądać jak antałek :)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja oczywiście standardowo nie śpię :-( noce są dla mnie koszmarem :-( a Zosiek też bunuje w brzuniu <3 jakąś nocną gimnastyka sobie uskutecznia <3 przeciąganie i ćwiczenie oddychania :-D <3 ah ta moja Zocha kochana a niech sobie bunuje ja zniosę wszystko dla niej <3 :-D

A mam takie pytanko do was, czy może któraś z was kupowała falbane do łóżeczka pod materac? Ja tak oglądam w necie i nic ciekawego mi nie wpadło w oko.
    justa tutaj masz link http://www.darland.pl/category/falbany-pod-materac . Te szare w groszki lub gwiazdki są śliczne :)

justa1234 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukałam kurtki ale mega ciepłej bo jestem zmarźluchem na allegro ani na olx nic nie było, owszem są ale dla mnie za zimne. W koncu kupilam sugerujac sie opiniami kurtke z bon prixu i jest swietna. Ma taka dodatkową wstawke :) i jest cieepluttka :) A po ciazy wyjme wstawke i bedzie ok :D Teraz troche wygladam w niej jak namiocik poniewaz nadal jestem w pasie szczupla tylko mi brzuszek wystaje, ale nie przejmuje sie tym bo najwazniejsze ze jest mi ciepło :) Mam tez spodnie dresowe i jeansy ciazowe i tez jeszcze w nogawki druga osoba mogla by sie zmiescic, chociaz tam gdzie bruszek to juz na styk, ale sadze ze lepiej jest zeby mi brzucha nie uciskało, a nie tam zeby nogwki przylegały do nog :D

‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ