X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a na l4 jestes?

Nie, pracuje na razie.
    Jesli cos bedze sie dzialo to nie bede zastanawiala sie na zwolnieniem ani chwili. W pracy powiem dopiero po usg z serduszkiem lub po prenatalnych - mam nowego szefa od miesiaca wiec nie bardzo moge na tym etapie pozwolic sobie na szczerosc....
    Mam dosc stresujaca prace bo zarzadzam duzym obszarem w korporacji wiec jesli zdecyduje, ze ide na zwolnienie to pewnie lepiej bedzie jak nie wroce bo wtedy latwiej bedzie znlaezc zastepstwo niz moje chodzenie w kratke :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 20:45

aszka lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka ja też tak troche celuję. Od jakichś 7 lat mam tego samego gina. Chodzę do niego prywatnie (chociaż tu oznacza to tylko lepszy standard, ale ciągle na NFZ), ale ma on też praktykę w szpitalu, który rozważam. Tylko nie ma pewności, że to on będzie przy porodzie, więc nie wiem, czy jest sens, bo mam jeszcze drugi na oku. U mnie też wszystko się może stać, ostatecznie pierwszy trymestr, ale doszłam do wniosku, że najwyżej będę miała plan na kolejną ciążę ;-)
    Kmb tutaj podobnie, też najpierw wizyta w klinice leczenia niepłodności, a po potwierdzeniu serca pierwsza u swojego gina, tylko sam sobie człowiek wizytę umawia i idzie tam z papierami, które przekazuje ginowi klinika.

• Eliz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekarza który jest z-cą ordynatora, chodzę do niego prywatnie. Zresztą ja idę na cesarke wiec termin zapewne będę miała ustalony już wcześniej. Też czytałam że lepiej jest mieć lekarza który pracuje w szpitalu, wiecie jak to dzisiaj działa nie masz znajomości to opieka zerowa, znam właśnie kilka przykładów które to potwierdziły.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz u nas niestety nawet to, że gin prowadzący pracuje w szpitalu nie gwarantuje porządnej opieki. Chyba że to wujek, dziadek, ojciec, matka ;-) Koleżanka właśnie niedawno rodziła, była zarejestrowana, miała w tym szpitalu gina kumpla, ale akurat go nie było i pomimo rejestracji zrobionej w terminie odesłali ją do innego szpitala, bo akurat wszyscy się zdecydowali rodzić i miejsca nie było. Why cesarka?

• Eliz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego cesarka że boje się strasznie porodu i nie chce całą ciążę myśleć o tym. Jestem straszną histeryczką i wiem ze poród siłami natury byłby koszmarem dlatego wolę tego uniknąć.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale Cię rozumiem, ja też się boję, ale po cesarce podobno gorzej i dłużej się goi człowiek. Koleżanka rodziła naturalnie, powiedziała, że nigdy więcej, przy drugim miała cesarkę, bo chciała, poza tym było bardzo duże (prawie 5 kg), więc było wskazanie. Ostatecznie powiedziała, że naturalny był lepszy.
    Więc ja zobaczę, co życie przyniesie ;-)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Dlatego cesarka że boje się strasznie porodu i nie chce całą ciążę myśleć o tym. Jestem straszną histeryczką i wiem ze poród siłami natury byłby koszmarem dlatego wolę tego uniknąć.

Ja dzisiaj tez sklaniam sie do takiego wyboru - oczywiscie z zadnym lekarzem tego nie omawialam :-) wiec moze ktos mi wybije to z glowy.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, jak mówi moja kumpela, świeża matka drugiego dziecka: "wszyscy dają radę, to ja nie dam?" :D

Antonelka lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:

Eliz w a avatarku to zdjecie z Twojego brzuszka? Jesli tak to obraz z jakiego okresu? Bo wyglada bardzo powaznie :-)

• Eliz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Eliz w a avatarku to zdjecie z Twojego brzuszka? Jesli tak to obraz z jakiego okresu? Bo wyglada bardzo powaznie :-)

Tak to mój dzidziuś, zdjęcie usg 8 tc :)

szałwia, Antonelka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Ja też się boje tych kilogramów tylko dlatego ze jestem niska 154cm wzrostu i boję się że będę wyglądać jak mała kulka :)
    Ja jestem duża kula śniegowa bo mam 172 wzrostu :-) :-)

kmb, Eliz, szałwia lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie rozmawiałam z lekarzem, bo jeszcze czas ale obawiam się że i tak mogłaby mnie czekać cesarka bo mam wadę wzroku i w ogóle problem z oczami wiec wolę sama zadecydować i wybrać cc :)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Tak to mój dzidziuś, zdjęcie usg 8 tc :)

Wow :-) piekny

Eliz lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Ja tez jeszcze nie rozmawiałam z lekarzem, bo jeszcze czas ale obawiam się że i tak mogłaby mnie czekać cesarka bo mam wadę wzroku i w ogóle problem z oczami wiec wolę sama zadecydować i wybrać cc :)
    Ja też właśnie, a w ciąży się podobno często pogarsza, okulistka kazała mi przyjść w ósmym miesiącu i zadecyduje, czy mogę naturalnie, ale cc jest od 7 dioptrii chyba, jak się mylę to mnie poprawcie, bo pewna nie jestem.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szałwia od 7dioptrii tak też słyszałam :-)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Tak szałwia od 7dioptrii tak też słyszałam :-)
    Good, to mam jeszcze zapas :d

• Eliz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na jedno -6 a na drugie -7.5 i sama nie chce ryzykować. A o tym że w ciąży się pogarsza to niestety wiem. Gdyby nie ciąża to już bym szła na operację bo miałam w planach ale trochę się ociągałam a teraz dzidziuś wiec muszę poczekać

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz to nie powinni dyskutować nawet z tą cesarką u Ciebie. Moja okulistka mówi, że różnie bywa, że u kogoś się nic nie zmienia u innych leci na łeb na szyję, ale raczej nie widziała, żeby się poprawiło.
    Ja mam minus piątki.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz już się nie mogę doczekać, jak mój Kropcio będzie wyglądał, jak Twój, czyli jak poważny człowiek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    W Polsce z tego co wiem to fajnie miec lekarza prowadzacego, ktory pracuje w szpitalu (ktory nam tez odpowiada).
    Ja poko co prawdopodobnie zdecyduje sie na wizyty u mojego gina z invicty bo go juz znam ale on od razu uprzedzil mnie, ze nie on nie robi porodow w szpitalu panstwowym. Jesli ciaza przebiegałaby dobrze to rozwaze klinike prywatna ale chce miec rownolegle lekarza, ktory pracuje w szpitalu panstwowy. Jednak w przypadku jakichkolwiek komplikacji to wieksze bezpienstwo ze wzgledu na zaplecze.
    Ale na razie nie zapedzam sie :-)
    Antonelka ja tez chodziłam do Invicty Wawa i napisze Ci tak, ze dobre usg to jest w gabinecie do badan prenatalnych to co oni maja w gabinetach u P. J itd jest sredniawe. Poza tym u mnie J. nie mial certyfikatu FMF, i na wszystkie badania odsyłał do H. H to superowy lekarz,ktorzy przyjmuje w gabinecie na koncu korytarza po prawej lub lewej stronie. Tyle, ze on w Invikcie przyjmuje na NFZ wiec trzeba miec albo skierowanie do niego od ktoregos bezplatne (po 35 r zycia) albo zaplacic, ale nie wiem czy on tam przyjmuje prywatnie w I. Na bemowie przyjmuje prywatnie. Druga sprawa to to ze mnie J tez namawiał na Medicover, a nie wiem czy sie orientujesz, ze nie dosc ze cc w medicoverze kosztuje około 8500 to na dodatek o czym oni nie mowia, zeby wystawic samo zaswiadczenie to w I. nie wystawia to koszt 2 tys. czyli razem wychodzi kupa kasy. Na dodatek medicover przyjmuje od 38 tyg, niby cos tam mozna ugadac ze wczesniej ale bulisz kase za kazdy dzien, jezeli w ogole przyjma. Nie wiem do ktorego lekarza chodzisz, ale ja chodzilam do J. sprawdzac tylko ogolnie, a pozniej sie przeniosłam do swojego gina ktorego zona jest po invitro, i ktory pracuje w panstwowym szpitalu m.in na patologii(ktory ma certfyifakty, odbiera porody itd). Mi gin powiedzial wyraznie ze da na cc, bo on uwaza to za lepsza opcja i nawet mnie nie bedzie namawial do naturalki. I pracuje w szpitalu o najwyzszym stopniu czyli jest to bardzo dobry szpital.

Basiurka tez jest z Wawy i tez chciala rodzic w medicoverze tak samo jej powiedzieli, tez chodzi do tego lekarza co ja,prywatnie bo jej poleciłam. Bo wiadomo a jak sie zdarzy ze wczesniej bedzie trzeba skorzystac ze szpitala, roznie moze byc, a w medicoverze w sumie to do konca niewiadomo bo raz mowia, ze przyjma jak sie zaplaci za kazdy dzien wczesniej a umowa jest ze od 38 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 22:26

Antonelka lubi tę wiadomość

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ