Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
justa, nie mam jeszcze nowych rozstepow-mam stare po mojej lodej sprzed 11 lat, takze skora w miare sie rozciaga. Mialam na mysli to, ze chcialabym, zeby na Twoim etapie tak u nie bylo, ale wiem, ze chlopkai juz w sumie to 1700 dziecka, a gdzie tam jeszcze
-
Antonelka wrote:Dziewczyny jak najsensowniej umowic sie na pierwsza wizyte do lekarza zeby cos juz bylo widac?
Czy wyznacznikiem powinna byc beta powyzej 1000 czy np najlepiej abym poszla w jakims konkretnym tygodniu?
U mnie teraz 6 tydzien, 5 skonczonych tygodni i 3 dni. Ale wydaje mi sie, ze ja dosc pozno miala owu bo mimo, ze modlilam sie o ciaze to troche mnie zaskoczyla, ze udalo sie.
Trzymam kciuki!Antonelka lubi tę wiadomość
-
Fistaszek wrote:Antonelka, mj lek mwil, ze serducho to przy becie kolo 2000 i wypadalo kolo 27 dni po transferze. Pamietam serducho, pecherzyk, ale pusty bylo widac tydzien wczesniej
Dziekuje. Jesli wszystko bedzie dobrze to moja beta w tym tygodniu powinna byc powyzej 2 tys wiec jest szansa, ze w przyszlym tygodniu juz cos zobacze. Jutro skocze na 3 bete i bede miala wiecej wiedzymia6 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka na serducho przy becie 2000 nie ma niestety szans. Za wcześnie... ale pęcherzyk powinien już jakiś być
Napiszę Ci jak to było u mnie (ale wiadomo, ze dużo zależy od owulacji, ewentualnego transferu i/lub implantacji).
owulacja 16 dc
transfer 20 dc
4+5 - beta 3400 - widoczny malusi pęcherzyk ciążowy
5+4 - beta 17 500 - pęcherzyk ciążowy 15 mm
6+1 - beta 53 000 - zarodek 3,6 mm z serduszkiem
Poprzednia ciaża:
owulacja 13 dc
transfer 18 dc
4+3 - beta 1385 - widoczny pęcherzyk ciażowy a nawet chyba dwa
6+1 - jest serduszko
I jeszcze poprzednia ciąża:
punkcja - 12 dc
transfer - 17 dc
4+5 - beta 1300 - na usg nic nie widać
5+3 - widać malusi pęcherzyk ciążowy
5+5 - pęcherzyk ciążowy 12 mm
6+5 - zarodek 6 mm z serduszkiem
Tak więc różnie to bywa jak się okazuje.
Jednak serduszko zazwyczaj już widać około 7 tygodnia (czasami 8 tc) - dokładnie tak jak dziewczyny pisały
Jeszcze troszkę i Ty zobaczysz ten najpiękniejszy "filmik" w życiu.
Antonelka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, powiedzcie mi czy macie jakiś sprawdzony sposób na mdłości ? Męczę się z nimi rano i wieczorem i powiem szczerze że jest to strasznie upierdliwe.Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia
Mój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
szałwia wrote:Eliz są herbatki i lizaki imbirowe, imbir w ogóle pomaga podobno, ale z drugiej strony w ciąży z nim uważać trzeba, więc ja się chyba do tych lizaków ograniczę.
Dzięki, ale co te lizaki Ci pomagają ?Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Teraz ich jeszcze nie próbowałam, bo miałam odrzut od słodkiego. Ale miałam kiedyś problemy z nudnościami bez ciąży i nic nie pomagało, wtedy pani w aptece dała mi herbatkę imbirową i lizaki. Herbatka pomagała mi w domu i ładowałam się nią ciągle (ale teraz się boję), a lizaki pomagały mi przeżyć podróże samochodem czy komunikacją miejską. Łapałam za jeden, jak tylko zbierało mi się na wymioty i pomogły.
-
szałwia wrote:Teraz ich jeszcze nie próbowałam, bo miałam odrzut od słodkiego. Ale miałam kiedyś problemy z nudnościami bez ciąży i nic nie pomagało, wtedy pani w aptece dała mi herbatkę imbirową i lizaki. Herbatka pomagała mi w domu i ładowałam się nią ciągle (ale teraz się boję), a lizaki pomagały mi przeżyć podróże samochodem czy komunikacją miejską. Łapałam za jeden, jak tylko zbierało mi się na wymioty i pomogły.
W takim razie podejdę do apteki i wypróbuję może coś mi to daZ udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Madzia82 wrote:Eliz a mi się wydaje, że na mdłości niestety nie ma żadnego dobrego sposobu. Trzeba to jakoś przetrwać.
jakoś przeżyję, mam nadzieje że odpuszczą wkrótce - albo i nie.ale maluszek wszystko wynagrodzi
)
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualny
-
myszaaa wrote:mi na mdłości pomaga nie dopuścić aby żołądek był pusty, bo generalnie mdli mnie " z głodu" najgorzej rano... jak zjem jest ok..
upierdiliwe są te mdłości ale ciesze się że są!
a ja mam nieco na odwrót, mogę zjeść dopiero jak przestaje mnie mdlić, inaczej bym zwymiotowała - od razu odrzuca mnie od jedzenia.
nie wspomnę że na widok niektórych potraw też mam atak wymiotny, nawet nie mogę normalnie umyć zębów bo gdy tylko nie tak wezmę szczoteczkę to również mnie bierze na wymioty... takie życie ciężaróweczkimyszaaa lubi tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość