X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, mj lek mwil, ze serducho to przy becie kolo 2000 i wypadalo kolo 27 dni po transferze. Pamietam serducho, pecherzyk, ale pusty bylo widac tydzien wczesniej

Antonelka lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa, nie mam jeszcze nowych rozstepow-mam stare po mojej lodej sprzed 11 lat, takze skora w miare sie rozciaga. Mialam na mysli to, ze chcialabym, zeby na Twoim etapie tak u nie bylo, ale wiem, ze chlopkai juz w sumie to 1700 dziecka, a gdzie tam jeszcze

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczyny jak najsensowniej umowic sie na pierwsza wizyte do lekarza zeby cos juz bylo widac?
    Czy wyznacznikiem powinna byc beta powyzej 1000 czy np najlepiej abym poszla w jakims konkretnym tygodniu?
    U mnie teraz 6 tydzien, 5 skonczonych tygodni i 3 dni. Ale wydaje mi sie, ze ja dosc pozno miala owu bo mimo, ze modlilam sie o ciaze to troche mnie zaskoczyla, ze udalo sie.
    U nas w klinice mi powiedzieli, że z betą poniżej tysiąca nie ma sensu. Umawiają na usg 3 tygodnie po transferze. Z kolei mój gin pierwszego kontaktu mówi, że 7-8 tydzień najlepiej, żeby się nie stresować, że nie ma serca, ale to strasznie indywidualne, bo u nas było już w 6.
    Trzymam kciuki!

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Antonelka, mj lek mwil, ze serducho to przy becie kolo 2000 i wypadalo kolo 27 dni po transferze. Pamietam serducho, pecherzyk, ale pusty bylo widac tydzien wczesniej

Dziekuje. Jesli wszystko bedzie dobrze to moja beta w tym tygodniu powinna byc powyzej 2 tys wiec jest szansa, ze w przyszlym tygodniu juz cos zobacze. Jutro skocze na 3 bete i bede miala wiecej wiedzy :-)

mia6 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka ja sądze, że za tydzień to na pewno coś już zobaczysz. Nawet może serduszko.

• Kava Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka na serducho przy becie 2000 nie ma niestety szans. Za wcześnie... ale pęcherzyk powinien już jakiś być :)
    Napiszę Ci jak to było u mnie (ale wiadomo, ze dużo zależy od owulacji, ewentualnego transferu i/lub implantacji).
    owulacja 16 dc
    transfer 20 dc
    4+5 - beta 3400 - widoczny malusi pęcherzyk ciążowy
    5+4 - beta 17 500 - pęcherzyk ciążowy 15 mm
    6+1 - beta 53 000 - zarodek 3,6 mm z serduszkiem

Poprzednia ciaża:
    owulacja 13 dc
    transfer 18 dc
    4+3 - beta 1385 - widoczny pęcherzyk ciażowy a nawet chyba dwa
    6+1 - jest serduszko

I jeszcze poprzednia ciąża:
    punkcja - 12 dc
    transfer - 17 dc
    4+5 - beta 1300 - na usg nic nie widać
    5+3 - widać malusi pęcherzyk ciążowy
    5+5 - pęcherzyk ciążowy 12 mm
    6+5 - zarodek 6 mm z serduszkiem

Tak więc różnie to bywa jak się okazuje.
    Jednak serduszko zazwyczaj już widać około 7 tygodnia (czasami 8 tc) - dokładnie tak jak dziewczyny pisały :D
    Jeszcze troszkę i Ty zobaczysz ten najpiękniejszy "filmik" w życiu.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka ja miałam migające serducho przy becie około 50 tysi jak Kava.

Antonelka, Kava lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powiedzcie mi czy macie jakiś sprawdzony sposób na mdłości ? Męczę się z nimi rano i wieczorem i powiem szczerze że jest to strasznie upierdliwe.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz są herbatki i lizaki imbirowe, imbir w ogóle pomaga podobno, ale z drugiej strony w ciąży z nim uważać trzeba, więc ja się chyba do tych lizaków ograniczę.

• Eliz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Eliz są herbatki i lizaki imbirowe, imbir w ogóle pomaga podobno, ale z drugiej strony w ciąży z nim uważać trzeba, więc ja się chyba do tych lizaków ograniczę.

Dzięki, ale co te lizaki Ci pomagają ?

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ich jeszcze nie próbowałam, bo miałam odrzut od słodkiego. Ale miałam kiedyś problemy z nudnościami bez ciąży i nic nie pomagało, wtedy pani w aptece dała mi herbatkę imbirową i lizaki. Herbatka pomagała mi w domu i ładowałam się nią ciągle (ale teraz się boję), a lizaki pomagały mi przeżyć podróże samochodem czy komunikacją miejską. Łapałam za jeden, jak tylko zbierało mi się na wymioty i pomogły.

• Eliz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Teraz ich jeszcze nie próbowałam, bo miałam odrzut od słodkiego. Ale miałam kiedyś problemy z nudnościami bez ciąży i nic nie pomagało, wtedy pani w aptece dała mi herbatkę imbirową i lizaki. Herbatka pomagała mi w domu i ładowałam się nią ciągle (ale teraz się boję), a lizaki pomagały mi przeżyć podróże samochodem czy komunikacją miejską. Łapałam za jeden, jak tylko zbierało mi się na wymioty i pomogły.

W takim razie podejdę do apteki i wypróbuję może coś mi to da :)

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka nie pamiętam jaką ja miałam betę już ale byłam w 6 tyg u lekarza i serce juz było widoczne.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz a mi się wydaje, że na mdłości niestety nie ma żadnego dobrego sposobu. Trzeba to jakoś przetrwać.

• Eliz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Eliz a mi się wydaje, że na mdłości niestety nie ma żadnego dobrego sposobu. Trzeba to jakoś przetrwać.

jakoś przeżyję, mam nadzieje że odpuszczą wkrótce - albo i nie. :) ale maluszek wszystko wynagrodzi :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na mdłości pomaga nie dopuścić aby żołądek był pusty, bo generalnie mdli mnie " z głodu" najgorzej rano... jak zjem jest ok.. :)
    upierdiliwe są te mdłości ale ciesze się że są! :D

mia6 lubi tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    mi na mdłości pomaga nie dopuścić aby żołądek był pusty, bo generalnie mdli mnie " z głodu" najgorzej rano... jak zjem jest ok.. :)
    upierdiliwe są te mdłości ale ciesze się że są! :D

a ja mam nieco na odwrót, mogę zjeść dopiero jak przestaje mnie mdlić, inaczej bym zwymiotowała - od razu odrzuca mnie od jedzenia.
    nie wspomnę że na widok niektórych potraw też mam atak wymiotny, nawet nie mogę normalnie umyć zębów bo gdy tylko nie tak wezmę szczoteczkę to również mnie bierze na wymioty... takie życie ciężaróweczki :)

myszaaa lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się jeszcze w dwupaku niestety CC przełożona będzie jutro anestezjolodzy zajęci i musimy poczekać do jutra niestety..

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• kmb Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy do jutra :-D

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz a ja się właśnie zaopatrzyłam w zapas lizaków i herbatki imbirowej :)

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ