X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marto - kciuki od samego rana zaciśnięte :)

Anko:-) lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta kciukam za cc bez komplikacji. Zrób sobie ostatnie zdjęcie z brzuszkiem. To fajna pamiątka.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia jak patrze na suwak twój....dopiero w ciazy bylas:-)
    A tu Lilia ma już za sobą 4m zycia:-)

Zazdroszcze tym które lada moment rodzą.
    Wczoraj znajomy nie wiedząc ze nie znam ich przeszłości w temacie dzieci powiedział mi ze przed synem mieli 1 synka który udusil się pepowina 2tyg przed terminem.
    Kurwa ja wam oszczędza szczegółów, ale opisał historie tak ze zrobiłam się blada i mówię że go chyba zabije, zryl mi glowe na kolejny miesiąc ciąży! :-(
    Wiem ze nie zrobił tego umyślnie, myślał że mi mój mąż to kiedyś mowil:/:(
    Tak czy inaczej, będę się pewnie bardziej w ciało wsłuchiwać po tej historii, uważam że lepiej dwa razy pojechać do szpitala niż raz za mało....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 09:04

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciocha mega kciukasy ✊✊✊✊✊✊✊

• mia6 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, straszne są takie historie. No i niestety po każdej takiej bardziej się panikuje, ale też uważam, że czasami lepiej przesadnie się przejmować niż raz odpuścić.

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa piękny masz brzuszek. Zero rozstępów. Zazdraszczam.

Anko :-) oj szybko leci. Jutro Lilcia będzie miała 4 miesiące a 7 listopada minie rok jak zobaczyłam na teście drugą kreskę. No ale Hania też niedługo już wychodzi. Jakby nie było będą z tego samego rocznika, więc mogą razem w ławce szkolnej siedzieć. :)

Anko jest mnóstwo takich historii, przypadków. Nie ma co się nimi sugerować. Ja przyjęłam taktykę, żeby w ogóle nie słuchać. Jeżeli się martwisz, to możesz zapytać na następnej wizycie o długość pępowiny. Moja Lilcia miała taką krótką, że nie było sposobu, żeby się obwiązała na szyi.

justa1234, aszka lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko za to mało strasznie długą pępowinę, aż położne były zdziwione. I urodził się owinięty nią dwukrotnie...

Już myślałam że mi dzieć pośpi w dzień, ale po 15 minutach pobudka...

aszka lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Justa piękny masz brzuszek. Zero rozstępów. Zazdraszczam.

Anko :-) oj szybko leci. Jutro Lilcia będzie miała 4 miesiące a 7 listopada minie rok jak zobaczyłam na teście drugą kreskę. No ale Hania też niedługo już wychodzi. Jakby nie było będą z tego samego rocznika, więc mogą razem w ławce szkolnej siedzieć. :)

Anko jest mnóstwo takich historii, przypadków. Nie ma co się nimi sugerować. Ja przyjęłam taktykę, żeby w ogóle nie słuchać. Jeżeli się martwisz, to możesz zapytać na następnej wizycie o długość pępowiny. Moja Lilcia miała taką krótką, że nie było sposobu, żeby się obwiązała na szyi.
    Och kochana mam rozstępy tylko tak nad samą pipką i zna zdjęciu tak tego nie widać :-) za pięknie by było jakby nie było tego paskudctwa :-) i na cycuśkach też mo się pojawiły niestety :-( ale dla takiej Kochanej istoty w brzuniu jestem w stanie znieść i poświęcić wszystko :-D <3

aszka lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie w nocy rozbolał ząb. Mam wrażenie, że przypomniała sobie o mnie ósemka, którą leczyłam tuż przed zajściem w ciąże. Zatem obowiązkowo dziś jeszcze muszę udać się do dentysty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Moja przyjaciolka pol roku temu urodzila coreczke pprzez CC (planowane).
    Zabawne bylo to, ze odczytalam jej wiadomosc ok 07:00 ze jest juz w klinice i zaczelam szykowac sie do pracy. Pare minut po 09:00 - ja dojechalam do pracy a on w rekach miala dzidziusia.
    Marta dla Ciebie tez zycze takiego ekspresu i szybkiego wstania na nozki :-)
    moja kolezanka urodzila kilka tygodni temu na zelaznej w Wawie, najpeirw miala miec naturalke ale sie pojawilo ryzyko komplikacji i w 10 minut miala cc. Wstala po 4 h :)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, powodzenia :). Czekamy na wieści :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) Aleee se tu dzieje :-) Ja sie panicznie boje cesarki, młodą rodziłam sn, ale tutaj nie wchodzi w gre. Chlopaki w ogole chyba nie chca byc glowa w dol ;-)

justa1234 lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moja kolezanka urodzila kilka tygodni temu na zelaznej w Wawie, najpeirw miala miec naturalke ale sie pojawilo ryzyko komplikacji i w 10 minut miala cc. Wstala po 4 h :)

To bardzo szybko wstała. Ja po 9godz miałam niezły problem z podniesieniem się.

Fistaszku pomyśl sobie, że chociaż dzieci szybko i bezpiecznie przyjdą na świat.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta trzymam kciuki!

Justa piękny apartamentowiec :-)

justa1234 lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj widziałam w tramwaju boskie bliźniaki, dziewczynka i chłopczyk. Mieli tak po trzy lata maks, bardzo dużo gadali, głównie ze sobą, dyskutując o całym świecie, machali kierowcom przejeżdżających samochodów. W pewnej chwili dziewczynka spojrzała na chłopca i powiedziała "ja Cię tak kocham". Myślałam, że padnę :-D

Konwalia, justa1234, Moniaa, Kava, Viki26, agulas, mia6 lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszku u naszej sąsiadki była co prawda jedna dziewczynka w brzuchu, ale obróciła się dopiero w ostatnich tygodniach, a już miała cesarkę zaplanowaną :)

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym, ze u mnie i tak bedize cesarka, wg tego szpitala in vitro jest drugim wskazaniem do cesarki, a jeszcze blizniaki. Pogodzilam sie z tym i szukam dobrych stron ;-)
    Justa, zeby moj apartamentowiec tak wygladal...

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Dzien dobry :-) Aleee se tu dzieje :-) Ja sie panicznie boje cesarki, młodą rodziłam sn, ale tutaj nie wchodzi w gre. Chlopaki w ogole chyba nie chca byc glowa w dol ;-)
    Bo chłopaki lubią być w górze i panować nad wszystkim :-D ;-)
    Pewnie Ci chodzi że masz większe rostepy? Jeśli tak to pamiętaj że w twoim brzuniu mieszkają dwa bąbelki i im jest mega ciasno, a u mnie tylko jeden fifraczek i tego miejsca nie ma za wiele ale napewno więcej niż twoje chłopaki ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    To bardzo szybko wstała. Ja po 9godz miałam niezły problem z podniesieniem się.

Fistaszku pomyśl sobie, że chociaż dzieci szybko i bezpiecznie przyjdą na świat.
    u mnie siostra wstala tez po 5 godz, i wszystkie kolezanki ktore mialy cc. Pewnie zalezy glownie od tego jak znosisz indywidualnie itd. A teraz bedziesz miec tez cc, czy nie chcesz?

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak najsensowniej umowic sie na pierwsza wizyte do lekarza zeby cos juz bylo widac?
    Czy wyznacznikiem powinna byc beta powyzej 1000 czy np najlepiej abym poszla w jakims konkretnym tygodniu?
    U mnie teraz 6 tydzien, 5 skonczonych tygodni i 3 dni. Ale wydaje mi sie, ze ja dosc pozno miala owu bo mimo, ze modlilam sie o ciaze to troche mnie zaskoczyla, ze udalo sie.

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ