Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marto - kciuki od samego rana zaciśnięte :)

Anko:-) lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta kciukam za cc bez komplikacji. Zrób sobie ostatnie zdjęcie z brzuszkiem. To fajna pamiątka.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia jak patrze na suwak twój....dopiero w ciazy bylas:-)
    A tu Lilia ma już za sobą 4m zycia:-)

Zazdroszcze tym które lada moment rodzą.
    Wczoraj znajomy nie wiedząc ze nie znam ich przeszłości w temacie dzieci powiedział mi ze przed synem mieli 1 synka który udusil się pepowina 2tyg przed terminem.
    Kurwa ja wam oszczędza szczegółów, ale opisał historie tak ze zrobiłam się blada i mówię że go chyba zabije, zryl mi glowe na kolejny miesiąc ciąży! :-(
    Wiem ze nie zrobił tego umyślnie, myślał że mi mój mąż to kiedyś mowil:/:(
    Tak czy inaczej, będę się pewnie bardziej w ciało wsłuchiwać po tej historii, uważam że lepiej dwa razy pojechać do szpitala niż raz za mało....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 09:04

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciocha mega kciukasy ✊✊✊✊✊✊✊

• mia6 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, straszne są takie historie. No i niestety po każdej takiej bardziej się panikuje, ale też uważam, że czasami lepiej przesadnie się przejmować niż raz odpuścić.

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa piękny masz brzuszek. Zero rozstępów. Zazdraszczam.

Anko :-) oj szybko leci. Jutro Lilcia będzie miała 4 miesiące a 7 listopada minie rok jak zobaczyłam na teście drugą kreskę. No ale Hania też niedługo już wychodzi. Jakby nie było będą z tego samego rocznika, więc mogą razem w ławce szkolnej siedzieć. :)

Anko jest mnóstwo takich historii, przypadków. Nie ma co się nimi sugerować. Ja przyjęłam taktykę, żeby w ogóle nie słuchać. Jeżeli się martwisz, to możesz zapytać na następnej wizycie o długość pępowiny. Moja Lilcia miała taką krótką, że nie było sposobu, żeby się obwiązała na szyi.

justa1234, aszka lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko za to mało strasznie długą pępowinę, aż położne były zdziwione. I urodził się owinięty nią dwukrotnie...

Już myślałam że mi dzieć pośpi w dzień, ale po 15 minutach pobudka...

aszka lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Justa piękny masz brzuszek. Zero rozstępów. Zazdraszczam.

Anko :-) oj szybko leci. Jutro Lilcia będzie miała 4 miesiące a 7 listopada minie rok jak zobaczyłam na teście drugą kreskę. No ale Hania też niedługo już wychodzi. Jakby nie było będą z tego samego rocznika, więc mogą razem w ławce szkolnej siedzieć. :)

Anko jest mnóstwo takich historii, przypadków. Nie ma co się nimi sugerować. Ja przyjęłam taktykę, żeby w ogóle nie słuchać. Jeżeli się martwisz, to możesz zapytać na następnej wizycie o długość pępowiny. Moja Lilcia miała taką krótką, że nie było sposobu, żeby się obwiązała na szyi.
    Och kochana mam rozstępy tylko tak nad samą pipką i zna zdjęciu tak tego nie widać :-) za pięknie by było jakby nie było tego paskudctwa :-) i na cycuśkach też mo się pojawiły niestety :-( ale dla takiej Kochanej istoty w brzuniu jestem w stanie znieść i poświęcić wszystko :-D <3

aszka lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie w nocy rozbolał ząb. Mam wrażenie, że przypomniała sobie o mnie ósemka, którą leczyłam tuż przed zajściem w ciąże. Zatem obowiązkowo dziś jeszcze muszę udać się do dentysty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Moja przyjaciolka pol roku temu urodzila coreczke pprzez CC (planowane).
    Zabawne bylo to, ze odczytalam jej wiadomosc ok 07:00 ze jest juz w klinice i zaczelam szykowac sie do pracy. Pare minut po 09:00 - ja dojechalam do pracy a on w rekach miala dzidziusia.
    Marta dla Ciebie tez zycze takiego ekspresu i szybkiego wstania na nozki :-)
    moja kolezanka urodzila kilka tygodni temu na zelaznej w Wawie, najpeirw miala miec naturalke ale sie pojawilo ryzyko komplikacji i w 10 minut miala cc. Wstala po 4 h :)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, powodzenia :). Czekamy na wieści :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) Aleee se tu dzieje :-) Ja sie panicznie boje cesarki, młodą rodziłam sn, ale tutaj nie wchodzi w gre. Chlopaki w ogole chyba nie chca byc glowa w dol ;-)

justa1234 lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moja kolezanka urodzila kilka tygodni temu na zelaznej w Wawie, najpeirw miala miec naturalke ale sie pojawilo ryzyko komplikacji i w 10 minut miala cc. Wstala po 4 h :)

To bardzo szybko wstała. Ja po 9godz miałam niezły problem z podniesieniem się.

Fistaszku pomyśl sobie, że chociaż dzieci szybko i bezpiecznie przyjdą na świat.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta trzymam kciuki!

Justa piękny apartamentowiec :-)

justa1234 lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj widziałam w tramwaju boskie bliźniaki, dziewczynka i chłopczyk. Mieli tak po trzy lata maks, bardzo dużo gadali, głównie ze sobą, dyskutując o całym świecie, machali kierowcom przejeżdżających samochodów. W pewnej chwili dziewczynka spojrzała na chłopca i powiedziała "ja Cię tak kocham". Myślałam, że padnę :-D

Konwalia, justa1234, Moniaa, Kava, Viki26, agulas, mia6 lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszku u naszej sąsiadki była co prawda jedna dziewczynka w brzuchu, ale obróciła się dopiero w ostatnich tygodniach, a już miała cesarkę zaplanowaną :)

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym, ze u mnie i tak bedize cesarka, wg tego szpitala in vitro jest drugim wskazaniem do cesarki, a jeszcze blizniaki. Pogodzilam sie z tym i szukam dobrych stron ;-)
    Justa, zeby moj apartamentowiec tak wygladal...

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Dzien dobry :-) Aleee se tu dzieje :-) Ja sie panicznie boje cesarki, młodą rodziłam sn, ale tutaj nie wchodzi w gre. Chlopaki w ogole chyba nie chca byc glowa w dol ;-)
    Bo chłopaki lubią być w górze i panować nad wszystkim :-D ;-)
    Pewnie Ci chodzi że masz większe rostepy? Jeśli tak to pamiętaj że w twoim brzuniu mieszkają dwa bąbelki i im jest mega ciasno, a u mnie tylko jeden fifraczek i tego miejsca nie ma za wiele ale napewno więcej niż twoje chłopaki ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    To bardzo szybko wstała. Ja po 9godz miałam niezły problem z podniesieniem się.

Fistaszku pomyśl sobie, że chociaż dzieci szybko i bezpiecznie przyjdą na świat.
    u mnie siostra wstala tez po 5 godz, i wszystkie kolezanki ktore mialy cc. Pewnie zalezy glownie od tego jak znosisz indywidualnie itd. A teraz bedziesz miec tez cc, czy nie chcesz?

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak najsensowniej umowic sie na pierwsza wizyte do lekarza zeby cos juz bylo widac?
    Czy wyznacznikiem powinna byc beta powyzej 1000 czy np najlepiej abym poszla w jakims konkretnym tygodniu?
    U mnie teraz 6 tydzien, 5 skonczonych tygodni i 3 dni. Ale wydaje mi sie, ze ja dosc pozno miala owu bo mimo, ze modlilam sie o ciaze to troche mnie zaskoczyla, ze udalo sie.

7.03.2017 - Nina jest z nami
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ