Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Nie, pracuje na razie.
Jesli cos bedze sie dzialo to nie bede zastanawiala sie na zwolnieniem ani chwili. W pracy powiem dopiero po usg z serduszkiem lub po prenatalnych - mam nowego szefa od miesiaca wiec nie bardzo moge na tym etapie pozwolic sobie na szczerosc....
Mam dosc stresujaca prace bo zarzadzam duzym obszarem w korporacji wiec jesli zdecyduje, ze ide na zwolnienie to pewnie lepiej bedzie jak nie wroce bo wtedy latwiej bedzie znlaezc zastepstwo niz moje chodzenie w kratke -
Aszka o dr z invicty myslalam ale o jego prywatnym gabinecie - wiem, ze inviccie nie maja super usg...szkoda ...taka klinika.
W zakresie prenatalnych myslalam o myslalam o klinice debskich - debskiclinic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 22:33
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Aszka o dr z invicty myslalam ale o jego prywatnym gabinecie - wiem, ze inviccie nie maja super usg...szkoda ...taka klinika.
W zakresie prenatalnych myslalam o myslalam o klinice debskich - debskiclinic.Antonelka lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:pewnie. Jak prywatnie to moze ma dobre usg. Bo tak to on sprawdzi czy widac pecherzyk, ile bije serduszko, a wiadomo ze dalej to trzeba monitorowac wage itd itd. Natomiast debskiclinic nie znam,ale jak jakas prwyatna przychodnia to pewnie maja dobry sprzet.
Tak to prywatna klinika w poblizu szpitala bielanskiego - prof Debski jest szefem kliniki w bielanskiem. Caly zespol w Debskiclinic to pracownicy szpitala bielanskiego. Specjalizuja sie w diagnostyce prenatalnej i prowadzeniu ciazy o wysokim ryzyku wiec moze ich rozwaze7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Tak to prywatna klinika w poblizu szpitala bielanskiego - prof Debski jest szefem kliniki w bielanskiem. Caly zespol w Debskiclinic to pracownicy szpitala bielanskiego. Specjalizuja sie w diagnostyce prenatalnej i prowadzeniu ciazy o wysokim ryzyku wiec moze ich rozwaze
Antonelka lubi tę wiadomość
-
jeśli ciąża jest prawidłowa to nie jest wskazaniem do cc. chociaż w niektórych szpitalach jak słyszą że dziecko jest z ivf to chcą ciąć nawet jak nie ma wskazania bo się obawiają,tylko w sumie nie wiem czego,przecież ciąża po ivf niczym nie odbiega o naturalnej,a zreszto przy naturalnej też są komplikacje przy porodach.
aszka lubi tę wiadomość
-
Ja akurat trafiłam jakieś 1,5 roku temu na dębskiego ale w szpitalu miałam u niego konsultacje i napewno i odradzam iść do niego na nfz bo potraktował mnie jak śmiecia do podłogi!!!ale za to słyszałam że jego żona jest bardzo sympatyczna.
aszka, Antonelka lubią tę wiadomość
-
aszka wrote:to jasne jak szefem to juz ok, moze sie postara jak bedziesz chodzic prywatnie. W Wawie to jak chodzisz prywatnie to sie staraja. Najwazniejsze abys była zadowolona, ja nie narzekam na swojego, ma prawie same poyztywy w ocenach i sie sprawdził bo i sam do mnie dzwoni i jak byłam z nagłym bolem to sie zajał odpowiednio, wiec jestem bardzo zadowolona.
Tylko raczej wybralabym innego lekarza - bo on jest dosc oschly a ja takich nie lubie. Choc podobno jak juz prowadzi pacjentke to ma jak w niebie. Ale mam tam 2 lekarzy na oku, ktorzy pomogli mi bardzo przy ciazy pozamacicznej.aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:jeśli ciąża jest prawidłowa to nie jest wskazaniem do cc. chociaż w niektórych szpitalach jak słyszą że dziecko jest z ivf to chcą ciąć nawet jak nie ma wskazania bo się obawiają,tylko w sumie nie wiem czego,przecież ciąża po ivf niczym nie odbiega o naturalnej,a zreszto przy naturalnej też są komplikacje przy porodach.
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Tylko raczej wybralabym innego lekarza - bo on jest dosc oschly a ja takich nie lubie. Choc podobno jak juz prowadzi pacjentke to ma jak w niebie. Ale mam tam 2 lekarzy na oku, ktorzy pomogli mi bardzo przy ciazy pozamacicznej.
-
aszka wrote:tak dobrze napisalas justa, dlatego moj lekarz sam powiedział ze moge wybrac a ja wybieram cc, chociaz on sam namawia do cc. I ja jestem po IUI ale w karcie zawsze wpisywali ciaza wysokiego ryzyka.
aszka lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:moja kolezanka tam rodziła u faceta o nazwisku na K. Mowi ze byla bardzo zadowolona.
To jesli ma nazwisko taki nazwa ptaka to ja tez o nim myslalamnie mialam z nim duzo stycznosci ale facet z poczuciem humoru i bardzo cieply choc konkretny
aszka lubi tę wiadomość
-
szałwia wrote:Dziewczyny, czemu przy ivf jest wskazanie do cesarki? Ja w temacie ciąży jestem ciągle zielona
Ja jestem z innej kliniki chociaż z Warszawy. Miałam rodzić w Medicoverze ale tak jest jak napisała aszka, biorą od 38 tygodnia i o wielu sprawach sie dowiadujesz jak już masz podpisać umowęU mnie lekarz mówi że na pewno wcześniej urodzę wiec pewnie i tak będzie cc, między innymi bo są pewne komplikacje. Także czuję się zaopiekowana, na każdej wizycie zbadana, telefon też mam, a w szpitalu też już byłam kilka razy i może warunki nienajlepsze bo to państwowy to opieka bardzo dobra. Dobrze tak wybrać lekarza żeby człowiek się czuł w miarę pewnie. Byłam bardzo nastawiona na Medicover po tym wszystkim jeszcze sie zastawiam, w sumie mają opcję że można pieniądze wpłacić a jak sie nie skorzysta to zwracają.
aszka, Antonelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:To jesli ma nazwisko taki nazwa ptaka to ja tez o nim myslalam
nie mialam z nim duzo stycznosci ale facet z poczuciem humoru i bardzo cieply choc konkretny
-
basiurka wrote:tak jak w poście justy, niektórzy lekarze się boją i wolą nie ryzykować.
Ja jestem z innej kliniki chociaż z Warszawy. Miałam rodzić w Medicoverze ale tak jest jak napisała aszka, biorą od 38 tygodnia i o wielu sprawach sie dowiadujesz jak już masz podpisać umowęU mnie lekarz mówi że na pewno wcześniej urodzę wiec pewnie i tak będzie cc, między innymi bo są pewne komplikacje. Także czuję się zaopiekowana, na każdej wizycie zbadana, telefon też mam, a w szpitalu też już byłam kilka razy i może warunki nienajlepsze bo to państwowy to opieka bardzo dobra. Dobrze tak wybrać lekarza żeby człowiek się czuł w miarę pewnie. Byłam bardzo nastawiona na Medicover po tym wszystkim jeszcze sie zastawiam, w sumie mają opcję że można pieniądze wpłacić a jak sie nie skorzysta to zwracają.
W co oznacza, ze biora od 38 tygodnia? Tzn wyznaczaja termin porodu (w przypadku CC) w 38 tygodniu? A co jak ktos chce rodzic naturalnie - przeciaz terminu w 100% nie przewidze wiec wywoluja czy poprostu podpisuje sie umowe, przyjezdza jak akcja rozpocznie sie inwtedy decyduja czy przyjma czy nie?
-
aszka wrote:i na co sie zdecydowalas?
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Ja ze względu na chorobę krwi się słabo goję, po laparoskopii miałam przejścia, ale z drugiej strony właśnie ze względu na nią mam kolejne wskazanie do cesarki. Z drugiej strony z myślą o kolejnych dzieciach cesarka to chyba słaba opcja. Jestem ciekawa, jak to będzie tu wyglądać, czy mnie zleją (bo tu IVF chleb powszedni, podobno 3% rodzących się tu co roku dzieci jest z IVF) czy będą chuchać, dmuchać i dbać. Może dowiem się czegoś na wizycie w przyszłym tygodniu u gina prowadzącego.aszka lubi tę wiadomość
-
Antonelka wrote:W co oznacza, ze biora od 38 tygodnia? Tzn wyznaczaja termin porodu (w przypadku CC) w 38 tygodniu? A co jak ktos chce rodzic naturalnie - przeciaz terminu w 100% nie przewidze wiec wywoluja czy poprostu podpisuje sie umowe, przyjezdza jak akcja rozpocznie sie inwtedy decyduja czy przyjma czy nie?
aszka, aszka lubią tę wiadomość
-
justa1234 wrote:Ja akurat trafiłam jakieś 1,5 roku temu na dębskiego ale w szpitalu miałam u niego konsultacje i napewno i odradzam iść do niego na nfz bo potraktował mnie jak śmiecia do podłogi!!!ale za to słyszałam że jego żona jest bardzo sympatyczna.
Jego zona zrobila nam mnie b. cieple wrazenie. Lezalam u niej na usg w szpitalu..plakalam jak znalazla ciaze pozamaciczna a on ocierala mi lzy...duze zrozumienie okazalaaszka, Kava lubią tę wiadomość