X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Nie, pracuje na razie.
    Jesli cos bedze sie dzialo to nie bede zastanawiala sie na zwolnieniem ani chwili. W pracy powiem dopiero po usg z serduszkiem lub po prenatalnych - mam nowego szefa od miesiaca wiec nie bardzo moge na tym etapie pozwolic sobie na szczerosc....
    Mam dosc stresujaca prace bo zarzadzam duzym obszarem w korporacji wiec jesli zdecyduje, ze ide na zwolnienie to pewnie lepiej bedzie jak nie wroce bo wtedy latwiej bedzie znlaezc zastepstwo niz moje chodzenie w kratke :-/
    pewnie, jak nie masz za duzych objawów i dajesz rade to na spokojnie.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka o dr z invicty myslalam ale o jego prywatnym gabinecie - wiem, ze inviccie nie maja super usg...szkoda ...taka klinika.
    W zakresie prenatalnych myslalam o myslalam o klinice debskich - debskiclinic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 22:33

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Aszka o dr z invicty myslalam ale o jego prywatnym gabinecie - wiem, ze inviccie nie maja super usg...szkoda ...taka klinika.
    W zakresie prenatalnych myslalam o myslalam o klinice debskich - debskiclinic.
    pewnie. Jak prywatnie to moze ma dobre usg. Bo tak to on sprawdzi czy widac pecherzyk, ile bije serduszko, a wiadomo ze dalej to trzeba monitorowac wage itd itd. Natomiast debskiclinic nie znam,ale jak jakas prwyatna przychodnia to pewnie maja dobry sprzet.

Antonelka lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czemu przy ivf jest wskazanie do cesarki? Ja w temacie ciąży jestem ciągle zielona :-)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    pewnie. Jak prywatnie to moze ma dobre usg. Bo tak to on sprawdzi czy widac pecherzyk, ile bije serduszko, a wiadomo ze dalej to trzeba monitorowac wage itd itd. Natomiast debskiclinic nie znam,ale jak jakas prwyatna przychodnia to pewnie maja dobry sprzet.

Tak to prywatna klinika w poblizu szpitala bielanskiego - prof Debski jest szefem kliniki w bielanskiem. Caly zespol w Debskiclinic to pracownicy szpitala bielanskiego. Specjalizuja sie w diagnostyce prenatalnej i prowadzeniu ciazy o wysokim ryzyku wiec moze ich rozwaze

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Tak to prywatna klinika w poblizu szpitala bielanskiego - prof Debski jest szefem kliniki w bielanskiem. Caly zespol w Debskiclinic to pracownicy szpitala bielanskiego. Specjalizuja sie w diagnostyce prenatalnej i prowadzeniu ciazy o wysokim ryzyku wiec moze ich rozwaze
    to jasne jak szefem to juz ok, moze sie postara jak bedziesz chodzic prywatnie. W Wawie to jak chodzisz prywatnie to sie staraja. Najwazniejsze abys była zadowolona, ja nie narzekam na swojego, ma prawie same poyztywy w ocenach i sie sprawdził bo i sam do mnie dzwoni i jak byłam z nagłym bolem to sie zajał odpowiednio, wiec jestem bardzo zadowolona.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli ciąża jest prawidłowa to nie jest wskazaniem do cc. chociaż w niektórych szpitalach jak słyszą że dziecko jest z ivf to chcą ciąć nawet jak nie ma wskazania bo się obawiają,tylko w sumie nie wiem czego,przecież ciąża po ivf niczym nie odbiega o naturalnej,a zreszto przy naturalnej też są komplikacje przy porodach.

aszka lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat trafiłam jakieś 1,5 roku temu na dębskiego ale w szpitalu miałam u niego konsultacje i napewno i odradzam iść do niego na nfz bo potraktował mnie jak śmiecia do podłogi!!!ale za to słyszałam że jego żona jest bardzo sympatyczna.

aszka, Antonelka lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to jasne jak szefem to juz ok, moze sie postara jak bedziesz chodzic prywatnie. W Wawie to jak chodzisz prywatnie to sie staraja. Najwazniejsze abys była zadowolona, ja nie narzekam na swojego, ma prawie same poyztywy w ocenach i sie sprawdził bo i sam do mnie dzwoni i jak byłam z nagłym bolem to sie zajał odpowiednio, wiec jestem bardzo zadowolona.

Tylko raczej wybralabym innego lekarza - bo on jest dosc oschly a ja takich nie lubie. Choc podobno jak juz prowadzi pacjentke to ma jak w niebie. Ale mam tam 2 lekarzy na oku, ktorzy pomogli mi bardzo przy ciazy pozamacicznej.

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    jeśli ciąża jest prawidłowa to nie jest wskazaniem do cc. chociaż w niektórych szpitalach jak słyszą że dziecko jest z ivf to chcą ciąć nawet jak nie ma wskazania bo się obawiają,tylko w sumie nie wiem czego,przecież ciąża po ivf niczym nie odbiega o naturalnej,a zreszto przy naturalnej też są komplikacje przy porodach.
    tak dobrze napisalas justa, dlatego moj lekarz sam powiedział ze moge wybrac a ja wybieram cc, chociaz on sam namawia do cc. I ja jestem po IUI ale w karcie zawsze wpisywali ciaza wysokiego ryzyka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Tylko raczej wybralabym innego lekarza - bo on jest dosc oschly a ja takich nie lubie. Choc podobno jak juz prowadzi pacjentke to ma jak w niebie. Ale mam tam 2 lekarzy na oku, ktorzy pomogli mi bardzo przy ciazy pozamacicznej.
    moja kolezanka tam rodziła u faceta o nazwisku na K. Mowi ze byla bardzo zadowolona.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tak dobrze napisalas justa, dlatego moj lekarz sam powiedział ze moge wybrac a ja wybieram cc, chociaz on sam namawia do cc. I ja jestem po IUI ale w karcie zawsze wpisywali ciaza wysokiego ryzyka.
    No mój doktorek też namawia mnie na cc :-)

aszka lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moja kolezanka tam rodziła u faceta o nazwisku na K. Mowi ze byla bardzo zadowolona.

To jesli ma nazwisko taki nazwa ptaka to ja tez o nim myslalam :-) nie mialam z nim duzo stycznosci ale facet z poczuciem humoru i bardzo cieply choc konkretny

aszka lubi tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Dziewczyny, czemu przy ivf jest wskazanie do cesarki? Ja w temacie ciąży jestem ciągle zielona :-)
    tak jak w poście justy, niektórzy lekarze się boją i wolą nie ryzykować.

Ja jestem z innej kliniki chociaż z Warszawy. Miałam rodzić w Medicoverze ale tak jest jak napisała aszka, biorą od 38 tygodnia i o wielu sprawach sie dowiadujesz jak już masz podpisać umowę ;) U mnie lekarz mówi że na pewno wcześniej urodzę wiec pewnie i tak będzie cc, między innymi bo są pewne komplikacje. Także czuję się zaopiekowana, na każdej wizycie zbadana, telefon też mam, a w szpitalu też już byłam kilka razy i może warunki nienajlepsze bo to państwowy to opieka bardzo dobra. Dobrze tak wybrać lekarza żeby człowiek się czuł w miarę pewnie. Byłam bardzo nastawiona na Medicover po tym wszystkim jeszcze sie zastawiam, w sumie mają opcję że można pieniądze wpłacić a jak sie nie skorzysta to zwracają.

aszka, Antonelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    No mój doktorek też namawia mnie na cc :-)
    i na co sie zdecydowalas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    To jesli ma nazwisko taki nazwa ptaka to ja tez o nim myslalam :-) nie mialam z nim duzo stycznosci ale facet z poczuciem humoru i bardzo cieply choc konkretny
    juz dobrze nie pamietam musiałabym dopytac. Ona tam była kilka lat temu i mowi ze tez miala dobra opieke.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiurka wrote:
    tak jak w poście justy, niektórzy lekarze się boją i wolą nie ryzykować.

Ja jestem z innej kliniki chociaż z Warszawy. Miałam rodzić w Medicoverze ale tak jest jak napisała aszka, biorą od 38 tygodnia i o wielu sprawach sie dowiadujesz jak już masz podpisać umowę ;) U mnie lekarz mówi że na pewno wcześniej urodzę wiec pewnie i tak będzie cc, między innymi bo są pewne komplikacje. Także czuję się zaopiekowana, na każdej wizycie zbadana, telefon też mam, a w szpitalu też już byłam kilka razy i może warunki nienajlepsze bo to państwowy to opieka bardzo dobra. Dobrze tak wybrać lekarza żeby człowiek się czuł w miarę pewnie. Byłam bardzo nastawiona na Medicover po tym wszystkim jeszcze sie zastawiam, w sumie mają opcję że można pieniądze wpłacić a jak sie nie skorzysta to zwracają.

W co oznacza, ze biora od 38 tygodnia? Tzn wyznaczaja termin porodu (w przypadku CC) w 38 tygodniu? A co jak ktos chce rodzic naturalnie - przeciaz terminu w 100% nie przewidze wiec wywoluja czy poprostu podpisuje sie umowe, przyjezdza jak akcja rozpocznie sie inwtedy decyduja czy przyjma czy nie?

• szałwia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    i na co sie zdecydowalas?
    Podbijam pytanie :-)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Ja ze względu na chorobę krwi się słabo goję, po laparoskopii miałam przejścia, ale z drugiej strony właśnie ze względu na nią mam kolejne wskazanie do cesarki. Z drugiej strony z myślą o kolejnych dzieciach cesarka to chyba słaba opcja. Jestem ciekawa, jak to będzie tu wyglądać, czy mnie zleją (bo tu IVF chleb powszedni, podobno 3% rodzących się tu co roku dzieci jest z IVF) czy będą chuchać, dmuchać i dbać. Może dowiem się czegoś na wizycie w przyszłym tygodniu u gina prowadzącego.

aszka lubi tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    W co oznacza, ze biora od 38 tygodnia? Tzn wyznaczaja termin porodu (w przypadku CC) w 38 tygodniu? A co jak ktos chce rodzic naturalnie - przeciaz terminu w 100% nie przewidze wiec wywoluja czy poprostu podpisuje sie umowe, przyjezdza jak akcja rozpocznie sie inwtedy decyduja czy przyjma czy nie?
    biorą na cc od 38 tygodnia bo to ciąża donoszona. Po prostu kładą i wykonują zabieg. Z tego co mi mówił konsultant to zazwyczaj umawiają terminy a z ulicy raczej się nie przyjeżdża. Dodatkowo jak chcesz rodzić z lekarzem wybranym to chyba płacisz 16 tys. Inaczej masz takiego na jakiego trafisz. Jak ja zapłacę to na pewno już za wybranego-jeżeli w ogóle bo tam na co dzień to pracuje mało lekarzy, a właśnie jak są zabiegi za te 11 tys, to przychodzi lekarz jak sie trafi, z różnych klinik.

aszka, aszka lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja akurat trafiłam jakieś 1,5 roku temu na dębskiego ale w szpitalu miałam u niego konsultacje i napewno i odradzam iść do niego na nfz bo potraktował mnie jak śmiecia do podłogi!!!ale za to słyszałam że jego żona jest bardzo sympatyczna.

Jego zona zrobila nam mnie b. cieple wrazenie. Lezalam u niej na usg w szpitalu..plakalam jak znalazla ciaze pozamaciczna a on ocierala mi lzy...duze zrozumienie okazala

aszka, Kava lubią tę wiadomość

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ