X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Marta dzis:-)<3
    Bosko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 10:14

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Marcioszka kciukam ✊✊✊

Witam kobitki :-D wczoraj nic już nie pisałam bo się ululałam :-D i co najlepsze wstałam o 9.30 to jakiś cud nad cudami :-D :-D
    ja o 8 tez ok :D

justa1234 lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Narazie jestem w fazie myślenia hihihi :-D pewnie nawet jak i tak będę chciała rodzic nturals to lekarze z tego szpitala co będę się pruła zrobią mi cc bo ppdejrzewam że mają stracha w oczach na widok ciąży z ivf :-) tak mi lekko dał do zrozumienia mój doktorek ;-)

Mój prowadzący powiedział, żebym się nie stresowała cesarką bo to zależy od szpitala. Powiedział dosłownie tak "niech się Pani nie boi. nikt od razu nie będzie biegł do Pani z nożem" :P i tak zachęcił mnie do rodzenia w szpitalu, w którym pracuje :P

justa1234, aszka, mia6 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta z dzisiaj 1580. W sob ok 10:00 bylo 382, dzisiaj badanie po 08:00.
    Przyrasta wiec ok 100% co 48h. Chyba dobrze choc ja juz analizuje, ze pomiedzy pierwszym i drugim badaniem przyrost byl wiekszy.
    Oby bylo dobrze.

Anko:-), Kava, Eliz, mycha28, justa1234, Madzia82, agulas, mia6 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka jeśli dobrze liczę, to w następną sobotę powinnaś mieć betkę na serce już koło 50 tysi :*

• szałwia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta trzymamy kciuki !

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Antonelka jeśli dobrze liczę, to w następną sobotę powinnaś mieć betkę na serce już koło 50 tysi :*
    Jesli bedzie dynamika przyrostu o 100% to tak wychodzi. W czwartek przyszly moze dojsc do 48 tys.
    Zobaczymy. Trzymajcie kciukaski

• Alincia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki :)
    Nie bylo mnie tu dawno...:( ale to przez ta moja sennosc..:( chcialam sie zapytac kiedy odlozyc estrofem? Zaczyna mi sie 7 tydzien...to moze juz starczy? Zrobic najpierw badanie czy najpierw odlozyc i dopiero badanie czy nie spadnie za nisko...? Pomóżcie :)

jigt0hs.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Jesli bedzie dynamika przyrostu o 100% to tak wychodzi. W czwartek przyszly moze dojsc do 48 tys.

Kochana ale mi beta zwolniła powyżej 1000 tak ze rosla 100% co 3 doby, a powyżej 10 tysięcy podwajala się dopiero co 4 a może 5 dobę?
    Juz nie pamiętam ale nie ma żadnej reguły ze ma rosnąć po 100%cały czas.
    A dziś mam zdrowe - według wszystkich badan-i duże dziecko w brzuchu:)

aszka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka - to normalne, ze beta zwalnia. Miałam identycznie.
    Najpierw ogromne przyrosty a potem już standardowe ;)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE WYTRZYMAM!!!! MUSZĘ!!!!

Właśnie widziałam na fb, że Marta urodziła :D

Resztą niech się sama chwali bo to ich dzień.
    Post umieścił jej mąż więc Martusia pewnie jeszcze do siebie dochodzi.

Tak czy owak - GRATULACJE przeogromne <3

Eliz, mycha28, kmb, agniesia2569, justa1234, Konwalia, aszka, Anko:-), agulas, mia6 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny za nutki optymizmu :-)

justa1234, Kava, agulas lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    No trzymamy przecież :-) Na kiedy się więc umawiasz do gina? :-)

Do mnie właśnie dzwoniła pani endokrynolog, że mam świetne piątkowe wyniki krwi i mimo ciąży nie musi bardzo dawek leków podnosić na tarczycę :-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Mój prowadzący powiedział, żebym się nie stresowała cesarką bo to zależy od szpitala. Powiedział dosłownie tak "niech się Pani nie boi. nikt od razu nie będzie biegł do Pani z nożem" :P i tak zachęcił mnie do rodzenia w szpitalu, w którym pracuje :P
    Fajnie to ujął ten twój doktorek ;-) ja powiem tak nie boję się ani cc ani naturals ;-) poprostu trzeba to przeżyć i już :-) to moje skromne zdanie ;-) wolałabym naturals bo jakoś tak ;-) a jak będzie cc to nie uciekne spod noża hihihih :-D

aszka, agulas lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka napewno jest wszystko w porzadeczku i kropulek sobie rośnie <3

aszka, Antonelka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    Hejka dziewczynki :)
    Nie bylo mnie tu dawno...:( ale to przez ta moja sennosc..:( chcialam sie zapytac kiedy odlozyc estrofem? Zaczyna mi sie 7 tydzien...to moze juz starczy? Zrobic najpierw badanie czy najpierw odlozyc i dopiero badanie czy nie spadnie za nisko...? Pomóżcie :)
    U mnie w klinice odstawia się go po pozytywnej becie oczywiście nie z dnia na dzień tylko codziennie mniejsza dawka, przynajmniej ja miałam tak na rozpisce :-) a w inmych klinikach jak jest to niewiem :-o

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia ja odstawiałam co 3 dni po jednej tabletce. Odstawiałam tak by w
    7tc go już nie brać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratuuulacje :)

Antonelka masz dobry przyrost to najwazniejsze :)

Agulas i dobrze, ze mozna zdecydowac :)

Antonelka, basiurka lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie chciałabym cc. Lekarz się mnie pytał co bym sobie życzyła i stwierdził, że będzie tak jak ja sama zdecyduje. A jak będzie to czas pokaże.
    Osobiście mam za sobą już i poród sn i cc. Poród sn to dla mnie wielka trauma życiowa, więc wolałabym do tego nie wracać. A cc było robione mega szybko, więc za czym pomyślałam co oni będą ze mną robili, było już po wszystkim.

basiurka lubi tę wiadomość

• Alincia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki...;) to powoli odkladam...:)

jigt0hs.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ