X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia jeszcze masz czas na zastanowienie sie. Ja uwazam ze dobrze jak lekarz pozwala decydowac, bo nie kazda jest gotowa na dany porod czy to cc, czy naturalka. Jak oczywiscie nie ma takich typowych wskazań. Tak powinno byc ze sie nie patrzy czy zwróca za porod czy nie zwroca tylko na dobro pacjentki.

szałwia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Jego zona zrobila nam mnie b. cieple wrazenie. Lezalam u niej na usg w szpitalu..plakalam jak znalazla ciaze pozamaciczna a on ocierala mi lzy...duze zrozumienie okazala
    musi byc rownowaga, zona fajna a mąż sredni ;) :D

Antonelka, justa1234 lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiurka wrote:
    biorą na cc od 38 tygodnia bo to ciąża donoszona. Po prostu kładą i wykonują zabieg. Z tego co mi mówił konsultant to zazwyczaj umawiają terminy a z ulicy raczej się nie przyjeżdża. Dodatkowo jak chcesz rodzić z lekarzem wybranym to chyba płacisz 16 tys. Inaczej masz takiego na jakiego trafisz. Jak ja zapłacę to na pewno już za wybranego-jeżeli w ogóle bo tam na co dzień to pracuje mało lekarzy, a właśnie jak są zabiegi za te 11 tys, to przychodzi lekarz jak sie trafi, z różnych klinik.

Moj lekarz z invicty wspolpracuje z Medicoverem i Damianem (choc nie wiem czy to nie zmienilo sie). 16 k to chyba kosztuje razem z pobytem w "apartamencie" i tam jest chyba 5 dni a ok 10 k z wybranym lekarzem w pokoju jednoosobowym ale z 3 dniami opieki.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta trzymam palce za jutro :)
    Lecę spać dziewczyny, dobranoc :)

Antonelka, aszka lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

aszka wrote:
    musi byc rownowaga, zona fajna a mąż sredni ;) :D
    Piekna i Bestia :-)

aszka, justa1234 lubią tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Moj lekarz z invicty wspolpracuje z Medicoverem i Damianem (choc nie wiem czy to nie zmienilo sie). 16 k to chyba kosztuje razem z pobytem w "apartamencie" i tam jest chyba 5 dni a ok 10 k z wybranym lekarzem w pokoju jednoosobowym ale z 3 dniami opieki.
    zobacz na ich stronie, maja wyraźnie podane: 16 tys poród z wybranym lekarzem. A że dostajesz apartament to co innego. Mi tak samo mówił konsultant.
    Strona: http://porody.medicover.pl/pakiety-porodowe/ 16 tys Obecność wybranego lekarza, anestezjologa i położnej w trakcie porodu.

Do jutra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 23:16

Antonelka, aszka lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiurka wrote:
    zobacz na ich stronie, maja wyraźnie podane: 16 tys poród z wybranym lekarzem. A że dostajesz apartament to co innego. Mi tak samo mówił konsultant.
    Strona: http://porody.medicover.pl/pakiety-porodowe/ 16 tys Obecność wybranego lekarza, anestezjologa
    i położnej w trakcie porodu

Ok.... :-) moze cos zmienili
    Na razie powinnam sie skoncentorwac na sprawach biezacych bo bujam w oblokach :-) - za nascie tygodni pomysle :-) ale dobrze ze szlaki przetarte wiec wiem wiecej

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiurka wrote:
    Strona: http://porody.medicover.pl/pakiety-porodowe/ 16 tys Obecność wybranego lekarza, anestezjologa i położnej w trakcie porodu.

Do jutra :)
    bo to taka łapowka ten apartament ale tak musisz doplacic. Tak samo jak z tym ze musisz miec dedykowane skierowanie ;) czyli doplacic 2 tys :D ludzie to wiedza na czym zarabiac :D

• Eliz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Eliz już się nie mogę doczekać, jak mój Kropcio będzie wyglądał, jak Twój, czyli jak poważny człowiek :)

Doczekasz się, czas tak pędzi że ja sama nie dowierzam że to był 8 tc, dopiero co testowałam a tu już takie maleństwo. W niedziele jak trafiłam do szpitala to lekarz specjalnie włączył głos w usg żebym mogła usłyszeć jak pięknie bije serduszko - miód na uszy. To coś pięknego :)

Antonelka, aszka, szałwia, Kava, mia6 lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka teraz innej opcji nie ma, tylko musi byc dobrze :)

Basiurka dobranoc, chociaz Ty mozesz spac :D

Antonelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Doczekasz się, czas tak pędzi że ja sama nie dowierzam że to był 8 tc, dopiero co testowałam a tu już takie maleństwo. W niedziele jak trafiłam do szpitala to lekarz specjalnie włączył głos w usg żebym mogła usłyszeć jak pięknie bije serduszko - miód na uszy. To coś pięknego :)
    to pieknie ze jest serduszko :)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    bo to taka łapowka ten apartament ale tak musisz doplacic. Tak samo jak z tym ze musisz miec dedykowane skierowanie ;) czyli doplacic 2 tys :D ludzie to wiedza na czym zarabiac :D

Z tym apartamentem to przesada - jakby ktos mial zamiar robic bal na sto par :-)

Ja to mam w nosie...bardziej myslam o prywatnym porodzie ze wzgledu na lekarza i o tym, ze moze jest jednak wieksza uwaga i wsparcie lekarza i poloznej w trakcie porodu i po.

aszka, aszka, szałwia lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że każda kobieta powinna mieć wybór czy cc czy poród naturalny i lekarz nie powinien dyskutować czy tak czy nie, owszem należy poinformować o wszelkich komplikacjach ale decyzja należy do kobiety. Ja wiem że lekarze i położne twierdzą że poród naturalny jest dla dziecka najlepszy, może tak.
    Moja kuzynka rodziła sn i w ogóle było wiele zaniedbań ze strony lekarskiej, położna na czas nie zrobiła nacięcia, cała popękała, miała problem z rozwarciem, nie mogła sama urodzić męczyła się 22godziny zanim dziecko wyszło i powiedziała że nigdy więcej - poród wspomina jakoś najgorszy moment w życiu, przez te przejścia nie zdecydowała się na kolejne dziecko bo w psychice to pozostało. Nie wspomnę o tym że dostała depresji poporodowej.

Dlatego ja szanuję wybór każdej kobiety, ta która decyduje się na naturalny - naprawdę jestem pełna podziwu i szacunku, a te które decydują się na cc no cóż mają jakiś powód.

aszka, szałwia, Antonelka lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• szałwia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, Aszka jak najbardziej się zgadzam, że kobieta powinna wybrać, tylko lekarz powinien wyjaśnić wszystkie za i przeciw. Mam znajomą, która twierdziła, że tylko cc, że cc cudowna, a potem była zdziwiona, że ma bliznę, że źle się czuje i że kolejny poród musi być też cc.

Anatolka prywatnych Wam zazdroszczę, tutaj taka opcja to rarytas, jest tylko parę klinik w dodatku słabo przygotowanych w razie komplikacji matki lub dziecka. Szukam oficjalnej możliwości wyboru i zapłacenia za lekarza chociaż, ale jeszcze nie znalazłam.

Aszka, wiem, że mam dużo czasu stosunkowo (około 6 tygodni do decyzji o porodówce), ale lubię mieć plan :-)

aszka lubi tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta kciuki za Ciebie ;)

Mała Mi
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta kciuki :-)

A ja siedze w oczekiWaniu na moja kolejke do oddania krwi i siedzi obok mnie Pani, ktora trzyma mocz....ojej zaraz zwymiotuje :-(

justa1234, Moniaa lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Marta kciuki :-)

A ja siedze w oczekiWaniu na moja kolejke do oddania krwi i siedzi obok mnie Pani, ktora trzyma mocz....ojej zaraz zwymiotuje :-(

hehe, ja też dziś byłam na oddaniu krwi i jak tylko weszłam do ciepłego tak od razu zebrało mi się na wymioty, ledwo dobiegłam do wc :) a wszyscy patrzyli na mnie jak na jakieś ufo.

Antonelka lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    i na co sie zdecydowalas?
    Narazie jestem w fazie myślenia hihihi :-D pewnie nawet jak i tak będę chciała rodzic nturals to lekarze z tego szpitala co będę się pruła zrobią mi cc bo ppdejrzewam że mają stracha w oczach na widok ciąży z ivf :-) tak mi lekko dał do zrozumienia mój doktorek ;-)

aszka, agulas lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcioszka kciukam ✊✊✊

Witam kobitki :-D wczoraj nic już nie pisałam bo się ululałam :-D i co najlepsze wstałam o 9.30 to jakiś cud nad cudami :-D :-D

aszka, aszka lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże moja przyjaciółka ma właśnie CC:-)!!!!
    Nie mogę doczekać się zdjęć młodego!

dfe01f0225.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ