Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzałwia jeszcze masz czas na zastanowienie sie. Ja uwazam ze dobrze jak lekarz pozwala decydowac, bo nie kazda jest gotowa na dany porod czy to cc, czy naturalka. Jak oczywiscie nie ma takich typowych wskazań. Tak powinno byc ze sie nie patrzy czy zwróca za porod czy nie zwroca tylko na dobro pacjentki.
szałwia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Jego zona zrobila nam mnie b. cieple wrazenie. Lezalam u niej na usg w szpitalu..plakalam jak znalazla ciaze pozamaciczna a on ocierala mi lzy...duze zrozumienie okazala
Antonelka, justa1234 lubią tę wiadomość
-
basiurka wrote:biorą na cc od 38 tygodnia bo to ciąża donoszona. Po prostu kładą i wykonują zabieg. Z tego co mi mówił konsultant to zazwyczaj umawiają terminy a z ulicy raczej się nie przyjeżdża. Dodatkowo jak chcesz rodzić z lekarzem wybranym to chyba płacisz 16 tys. Inaczej masz takiego na jakiego trafisz. Jak ja zapłacę to na pewno już za wybranego-jeżeli w ogóle bo tam na co dzień to pracuje mało lekarzy, a właśnie jak są zabiegi za te 11 tys, to przychodzi lekarz jak sie trafi, z różnych klinik.
Moj lekarz z invicty wspolpracuje z Medicoverem i Damianem (choc nie wiem czy to nie zmienilo sie). 16 k to chyba kosztuje razem z pobytem w "apartamencie" i tam jest chyba 5 dni a ok 10 k z wybranym lekarzem w pokoju jednoosobowym ale z 3 dniami opieki.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Moj lekarz z invicty wspolpracuje z Medicoverem i Damianem (choc nie wiem czy to nie zmienilo sie). 16 k to chyba kosztuje razem z pobytem w "apartamencie" i tam jest chyba 5 dni a ok 10 k z wybranym lekarzem w pokoju jednoosobowym ale z 3 dniami opieki.
Strona: http://porody.medicover.pl/pakiety-porodowe/ 16 tys Obecność wybranego lekarza, anestezjologa i położnej w trakcie porodu.
Do jutraWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 23:16
Antonelka, aszka lubią tę wiadomość
-
basiurka wrote:zobacz na ich stronie, maja wyraźnie podane: 16 tys poród z wybranym lekarzem. A że dostajesz apartament to co innego. Mi tak samo mówił konsultant.
Strona: http://porody.medicover.pl/pakiety-porodowe/ 16 tys Obecność wybranego lekarza, anestezjologa
i położnej w trakcie porodu
Ok....moze cos zmienili
Na razie powinnam sie skoncentorwac na sprawach biezacych bo bujam w oblokach- za nascie tygodni pomysle
ale dobrze ze szlaki przetarte wiec wiem wiecej
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnybasiurka wrote:zobacz na ich stronie, maja wyraźnie podane: 16 tys poród z wybranym lekarzem. A że dostajesz apartament to co innego. Mi tak samo mówił konsultant.
Strona: http://porody.medicover.pl/pakiety-porodowe/ 16 tys Obecność wybranego lekarza, anestezjologa i położnej w trakcie porodu.
Do jutraczyli doplacic 2 tys
ludzie to wiedza na czym zarabiac
-
szałwia wrote:Eliz już się nie mogę doczekać, jak mój Kropcio będzie wyglądał, jak Twój, czyli jak poważny człowiek
Doczekasz się, czas tak pędzi że ja sama nie dowierzam że to był 8 tc, dopiero co testowałam a tu już takie maleństwo. W niedziele jak trafiłam do szpitala to lekarz specjalnie włączył głos w usg żebym mogła usłyszeć jak pięknie bije serduszko - miód na uszy. To coś pięknegoAntonelka, aszka, szałwia, Kava, mia6 lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEliz wrote:Doczekasz się, czas tak pędzi że ja sama nie dowierzam że to był 8 tc, dopiero co testowałam a tu już takie maleństwo. W niedziele jak trafiłam do szpitala to lekarz specjalnie włączył głos w usg żebym mogła usłyszeć jak pięknie bije serduszko - miód na uszy. To coś pięknego
-
aszka wrote:bo to taka łapowka ten apartament ale tak musisz doplacic. Tak samo jak z tym ze musisz miec dedykowane skierowanie
czyli doplacic 2 tys
ludzie to wiedza na czym zarabiac
Z tym apartamentem to przesada - jakby ktos mial zamiar robic bal na sto par
Ja to mam w nosie...bardziej myslam o prywatnym porodzie ze wzgledu na lekarza i o tym, ze moze jest jednak wieksza uwaga i wsparcie lekarza i poloznej w trakcie porodu i po.aszka, aszka, szałwia lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Ja uważam że każda kobieta powinna mieć wybór czy cc czy poród naturalny i lekarz nie powinien dyskutować czy tak czy nie, owszem należy poinformować o wszelkich komplikacjach ale decyzja należy do kobiety. Ja wiem że lekarze i położne twierdzą że poród naturalny jest dla dziecka najlepszy, może tak.
Moja kuzynka rodziła sn i w ogóle było wiele zaniedbań ze strony lekarskiej, położna na czas nie zrobiła nacięcia, cała popękała, miała problem z rozwarciem, nie mogła sama urodzić męczyła się 22godziny zanim dziecko wyszło i powiedziała że nigdy więcej - poród wspomina jakoś najgorszy moment w życiu, przez te przejścia nie zdecydowała się na kolejne dziecko bo w psychice to pozostało. Nie wspomnę o tym że dostała depresji poporodowej.
Dlatego ja szanuję wybór każdej kobiety, ta która decyduje się na naturalny - naprawdę jestem pełna podziwu i szacunku, a te które decydują się na cc no cóż mają jakiś powód.
aszka, szałwia, Antonelka lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Eliz, Aszka jak najbardziej się zgadzam, że kobieta powinna wybrać, tylko lekarz powinien wyjaśnić wszystkie za i przeciw. Mam znajomą, która twierdziła, że tylko cc, że cc cudowna, a potem była zdziwiona, że ma bliznę, że źle się czuje i że kolejny poród musi być też cc.
Anatolka prywatnych Wam zazdroszczę, tutaj taka opcja to rarytas, jest tylko parę klinik w dodatku słabo przygotowanych w razie komplikacji matki lub dziecka. Szukam oficjalnej możliwości wyboru i zapłacenia za lekarza chociaż, ale jeszcze nie znalazłam.
Aszka, wiem, że mam dużo czasu stosunkowo (około 6 tygodni do decyzji o porodówce), ale lubię mieć planaszka lubi tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Marta kciuki
A ja siedze w oczekiWaniu na moja kolejke do oddania krwi i siedzi obok mnie Pani, ktora trzyma mocz....ojej zaraz zwymiotuje
hehe, ja też dziś byłam na oddaniu krwi i jak tylko weszłam do ciepłego tak od razu zebrało mi się na wymioty, ledwo dobiegłam do wca wszyscy patrzyli na mnie jak na jakieś ufo.
Antonelka lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:i na co sie zdecydowalas?
pewnie nawet jak i tak będę chciała rodzic nturals to lekarze z tego szpitala co będę się pruła zrobią mi cc bo ppdejrzewam że mają stracha w oczach na widok ciąży z ivf
tak mi lekko dał do zrozumienia mój doktorek
aszka, agulas lubią tę wiadomość