Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Jeju to superowo że cyculkiem :-D mi też się marzy poczuć usteczka Zosieńki na mojej piersi <3 <3 to musi być wspaniałe uczucie,prawda :-D <3

Prawda :) Czasami trzeba naprawdę mieć w sobie siłę i nie poddawać się bo nie zawsze początki są łatwe w karmieniu..

justa1234, aszka lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Mam fotkę z usg z tymi miedniczkami nerkowymi i jedna ma 0,55 cm, a druga 0,65 cm
    Powiem Ci ze u mnie w 20tc byłam na połówkowych i też mam w opisie że w nerkach widoczne małe pielektazje. Nie wiem jakiej wielkości, bo nie są podane. A te pielektazje i te powiększone miedniczki to to samo. Rozmawiałam o tym z ginekologiem i kazał być spokojnym. Oczywiście będzie to monitorowane jeszcze w 30tc ale z reguły ustępuje tuż po urodzeniu dzieciaczka.
    Także Wiecznie myślę że powinnaś się uspokoić. Na razie nie ma zbytnio czym się zamartwiać. Dużo zależy od postępowania tej przypadłości w okresie płodowym. A w szczególności jeśli coś się nie cofnęło w trakcie ciąży to ma wtedy znaczenie diagnostyka poporodowa...

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś rano byłam upuscic trochę krewki i byłam też na darmowym badaniu komputerowym oczu :-D jeju ale się uśmiałam na tym badaniu :-P bo do okulisty chodzę raz na rok i jak byłam w tamtym roku to jedno oko miało -3,25 a drugie -3,00 no i pan dziś bada mnie i pyta ile miałam wcześniej no więc mu odpowiadam że tyle co powyżej a on na to e to pani narazie nie musi zmieniać okularów bo na jednym oku jest -4,00 a na drugim -3,25 :-D :-D ale się uśmiałam z tego badania, no ale co ja się spodziewałam po takim dwumitowym badanko z doskoku i na dodatek nie wiadomo czy ten człowiek coś kolwiek wie o chorobach oczu hihihi :-D zapisałam się na to badanie dlatego bo w sumie myślałam że da mi receptę i nie będę Musiała oczekiwać do okulisty no ale to mnie nie ominie :-P :-D no i na dodatek nawet nie wykrył że mam delikatną zaćmę :-o no nic teraz trzeba się udać po skierowanko na badanko :-P :-D

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Marta śliczny maluszek, taki papulaty, tylko całować i całować :)

Mam do Ciebie pytanie o cc ? Miałaś wskazania czy sama się zdecydowałaś, no i jak w ogóle zniosłaś czas po zabiegu ? Faktycznie jest tak źle jak wszyscy mówią ? Wiem że to kwestia indywidualna, no i progu bólu jaki kobieta ma ale z racji tego że już to przeszłaś pytam :)

Ja miałam wskazania do CC ze względu na swoją przeszłość medyczną..Dla mnie cc osobiście to nic strasznego każdy zabieg ma swoje minusy wiadomo że musi trochę poboleć pociągnąć normalna sprawa..czas po zabiegu nie był zły da się przeżyć..Ja nic nie czytałam przed i bardzo dobrze bo to co słyszałam od ludzi to dla mnie stek głupich bzdur :) Ja mały próg bólu mam ale jakoś zniosłam nadzwyczaj dobrze :)

justa1234, Kava lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• roletka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasem takie bóle właśnie w pachwinach, mój gin mówił że to są właśnie więzadła, bo nie boli mnie non stop tylko jak zlapie to właśnie przy wstawanie albo jak leżę i nogę chce podciągnąć, no i jelita pewnie swoje dokładają ja ogólnie nie mam problemu bo chodzę 2-3 razy dziennie ale wystarczy że jeden dzień nie idę i na wieczór to już mnie skręca

Viki26 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tez tak mam, ze staram sie chodzic codziennie,a jak juz jeden dzien nie pojde to cos mnie uwiera, brzuch troche na dole boli, jakies takie dupiate objawy

Viki26 lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jeśli chcesz dobrego lekarza okulistę to mogę polecić, ale w Warszawie. Ja wczoraj byłam i oczekuję z niecierpliwością na soczewki :) miałam przerwę w noszeniu ponad rok i już przebieram nogami :D
    i też dziś oddałam krew i mocz :D takiego mam lenia...

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Justa jeśli chcesz dobrego lekarza okulistę to mogę polecić, ale w Warszawie. Ja wczoraj byłam i oczekuję z niecierpliwością na soczewki :) miałam przerwę w noszeniu ponad rok i już przebieram nogami :D
    i też dziś oddałam krew i mocz :D takiego mam lenia...
    Dzięki kochana :-) ja chodzę ogólnie do okulisty co roku u siebie na nfz i jest ok babeczka ;-) ale wiesz w ośrodku wywieslili ogłoszenie jednodniowe że w danym dniu można wykonać darmowe badanie komputerowe wzroku więc jak ja sroka to zobaczyłam do od razu się zapisałam :-D pewnie jakbym nie była na l4 to nawet bym nie zerknela na te ogłoszenie a że siedzę w domu i się nudzę to sobie obmyslilam że co mi szkodzi mogę się zapisać ;-) no i,się zapisałam :-P teraz i tak nie dam rady iść do okulisty bo najpierw poród, później trzeba ogarnąć sytuację z Zosią tak więc myślę że dopiero po nowym roku :-)

agulas lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka i Fistaszek ja tez codziennie chodze tak z 30-60min:) Tylko ze mnie boli juz od wczoraj gdy jestem wyprostowana stoje/leżę, a na siedzaco jest ok. Dzis same plyny i czopki mam w diecie, a bol dalej jest :/
    A cos innego oprocz wiązadeł i jelit moze by niepokojacego?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Roletka i Fistaszek ja tez codziennie chodze tak z 30-60min:) Tylko ze mnie boli juz od wczoraj gdy jestem wyprostowana stoje/leżę, a na siedzaco jest ok. Dzis same plyny i czopki mam w diecie, a bol dalej jest :/
    A cos innego oprocz wiązadeł i jelit moze by niepokojacego?
    moze tez byc nacisk na macice, raczej to nic groznego. Zaesze mozna zrobic usg dla spokoju ale pewnie to to co opisałysmy.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moze tez byc nacisk na macice, raczej to nic groznego. Zaesze mozna zrobic usg dla spokoju ale pewnie to to co opisałysmy.
    Udalo mi sie właśnie umówić do mojego gin, mimo że kiedys mówił że ma słabe usg mam nadzieję że coś dostrzeże

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kobietki. Dzis ten dzien mnie wykonczy. Masakryczny flak ze mnie.

A mam pytanie do Was...czy to normalne ze po kazdym posilku odbija mi sie jakby to jedzenie sie nie przyjmowalo i boli mnie caly czas zoladek...czy zjem czy jestem najedzona to ten bol caly czas towarzyszy.. ale nie wymiotuje..ktoras tak miala na poczatkach?

jigt0hs.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki za tą moją szyjkę. W ubiegłym tygodniu nie było mojego doktorka i nie miałam jej sprawdzanej. A dziś mam wizytę o 19-tej. Oby jeszcze parę tygodni zechciała trzymać. Po wizycie dam znać co u mnie słychać.

mia6 lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu Zaciskam kciuki o minimum skończone 30tyg:-)
    Mając jednak nadzieję że zaskoczy Cię a z 36!:-)
    Daj znać po wizycie!

Madzia82 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia kciukasy!!!

Alincia, mi też się odbijalo po większości posiłków. Teraz znacznie mniej, ale zdarza się :)

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:

A mam pytanie do Was...czy to normalne ze po kazdym posilku odbija mi sie jakby to jedzenie sie nie przyjmowalo i boli mnie caly czas zoladek...czy zjem czy jestem najedzona to ten bol caly czas towarzyszy.. ale nie wymiotuje..ktoras tak miala na poczatkach?

U mnie podobnie, do tego dochodzi dziwne burczenie w brzuchu (właśnie po posiłku) i wieczorne bączki heheheh - koszmar!

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wizytki &&.

Viki26, justa1234, Madzia82 lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:

Na początku odbijało mi się notorycznie i to niezależnie czy jadłam czy byłam po posiłku czy długo nie jadłam :P. Teraz też mi się odbija, ale już dużo mniej

Madziu kciuki mocno zaciśnięte :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia kciuki &&&

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Powiem Ci ze u mnie w 20tc byłam na połówkowych i też mam w opisie że w nerkach widoczne małe pielektazje. Nie wiem jakiej wielkości, bo nie są podane. A te pielektazje i te powiększone miedniczki to to samo. Rozmawiałam o tym z ginekologiem i kazał być spokojnym. Oczywiście będzie to monitorowane jeszcze w 30tc ale z reguły ustępuje tuż po urodzeniu dzieciaczka.
    Także Wiecznie myślę że powinnaś się uspokoić. Na razie nie ma zbytnio czym się zamartwiać. Dużo zależy od postępowania tej przypadłości w okresie płodowym. A w szczególności jeśli coś się nie cofnęło w trakcie ciąży to ma wtedy znaczenie diagnostyka poporodowa...
    No u nas dr był tak spokojny jak o tym mówił, że i ten spokój na nas jakoś przelał. Ważne żeby to monitorować i to będziemy robić. Na razie nie chce sobie nic wkręcać niepotrzebnie, bo to i stres dla mnie będzie i dla malutkiej. Dziś dla relaksu matki do garderoby naszej córeczki dołączyły pierwsze różowe ciuszki <3

Jakbyś mogła to dawaj mi znać jak u Was będą się miały sprawy z tymi miedniczkami w przyszłym czasie. Z góry dziękuję :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ