Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta śliczny maluszek, taki papulaty, tylko całować i całować :)

Mam do Ciebie pytanie o cc ? Miałaś wskazania czy sama się zdecydowałaś, no i jak w ogóle zniosłaś czas po zabiegu ? Faktycznie jest tak źle jak wszyscy mówią ? Wiem że to kwestia indywidualna, no i progu bólu jaki kobieta ma ale z racji tego że już to przeszłaś pytam :)

Marta1986 lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczynki rozpoczęłam dzisiejszy dzionek od krzywej cukrowej...

Ehhh pyszotki... mogę taką pić bez problemu. Wcisnęłam trochę cytrynki i weszło jak po maśle. Bałam się tych 2h spędzonych przy labie, ale wzięłam książkę ze sobą i szybko zeszło. Tylko czasami ludzie sie dziwnie patrzyli na mnie kiedy uśmiechałam się pod nosem...

Co do tych poranionych sutków, ja myślę że duże znaczenie ma nawilżanie cycków jeszcze w czasie ciąży... Teraz kiedy to regularnie smalcuję się tym olejem kokosowym zwróciłam uwagę że skóra sutek stała się zupełnie inna! Jest zdecydowanie bardziej elastyczna i nie jest absolutnie przesuszona!!
    I kolejną rzeczą jest to aby położna juz w szpitalu poinstruowała jak ten cycek podac dziecku... bo jak załapie na początku tak będzie później ciągało. A jak załapie źle to cały czas może tylko nas tarmosić i tyle...

Viki26, mycha28, aszka lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja jutro ide na krzywą cukrową:) Pozwolili ci dodać cytryne? dużo jej wcisnełaś? Chyba wezmę sobie ją na wszelki wypadek!

aszka lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Pani z labu wcześniej zapytałam jak z tą krzywą jest. A że u mnie przy lekarzu rodzinnym i ginie jest tylko punkt pobrań to chciałam się zapytać co i jak.
    Pani powiedziała że bez problemu można wcisnąć cytrynkę, więc miałam ze sobą całą ale przekrojoną na pół, bo to nie restauracja żeby mi noże pożyczali :P Wycisnęłam jedną połówkę, ale też nie tak do końca. Drugą se zostawiłam jakby w smaku była awaria. Pani te 75g rozpuściła w takim zwykłym kubeczku. A ja za jednym razem, bez smakowanie się i zbędnego rozczulania się nad tym to wszystko wypiłam. Jednym słowem szybka akcja :)

mycha28, Viki26, aszka, justa1234 lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na szybko po wizycie :). Mamy dziewczynkę :D. Niestety morfologia mi cos słaba wyszła i musze brac żelazo 2 razy dziennie. Poza tym u malutkiej lekarz zobaczył chyba cos nie tak z miedniczkami nerkowymi :( i na kolejnej wizycie mamy miec je kolejny raz mierzone zeby sprawdzic czy nie rosną :(. Boziu niech wszystko będzie dobrze..

roletka lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie czy u małej masz uwidocznione pielektazje i czy jest okreslona ich wielkość?

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi U mnie chlopaki waza jeden 870gram, a drugi ponad 1 kg, a u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 17:28

aszka lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie gratuluje dziewczynki :-) mam nadzieje ze na nastepnym badaniu wszystko bedzie dobrze.

Fistaszek duze juz te Twoje chlopy :-)

U nas po wizycie wszystko bardzo dobrze. Chlopaki rosna jeden wazy 470 drugi 590 gram :-)
    Jeden pokazal nam buzke a drugi odwrocil sie pleckami i mial starych gdzies :-)
    Szyjka wysoko 4,56 cm takze ok. Morfologie mam dobra ale dr kazala brac dodatkowo zelazo.
    No i na nastepna wizyte 3.12 mam zrobic krzywa cukrzycowa. Mam nadzieje ze uda sie z cytrynka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 18:15

aszka, justa1234, wiecznie lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wydaje mi się, że te wasze maluszki to takie duże są. Jutro idę na wizyte, to dopytam ile waży moja dzidzia.
    I odebrałam wynik wymazu. Znowu wyszła bakteria. Tego dziadostwa to chyba nigdy się nie pozbędę.

Marta ślicznego synka masz.

Marta1986 lubi tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo i jeszcze mamusi przybylo od ostatniej wizyty miesiac temu 3,5 kg :-/
    Na poczatku 2 kg ubylo czyli wychodzi ze jakies 5, 5 kg jestesmy na plusie. Oby doszlo tylko drugie tyle ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 18:48

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za glukoze &&, ja to juz mam za soba, całe szczescie. ZLe nie było ale do 24 brało mnie na wymioty.

Wiecznie a moze skonsultuj u innego gina na wszelki wypadek...

Moja tez juz wazy ponad kg :)

Justa ale juz blizej rozwiazania, ja to mam tak samo, tu tak tam boli itd. Lekarz mnie pociesza :D ze to normalne ale wiadomo co tam facet moze wiedziec jak sie czujemy :) Aby do terminu i za szczesliwe rozwiazanie &&.

mycha28, Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    A ja dziewczynki rozpoczęłam dzisiejszy dzionek od krzywej cukrowej...

Ehhh pyszotki... mogę taką pić bez problemu. Wcisnęłam trochę cytrynki i weszło jak po maśle. Bałam się tych 2h spędzonych przy labie, ale wzięłam książkę ze sobą i szybko zeszło. Tylko czasami ludzie sie dziwnie patrzyli na mnie kiedy uśmiechałam się pod nosem...
    wyniki dobre wyszły?

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdzałam na diagnostyce i cukier 85 na czczo i 94 po obciążeniu po 2h ... ale anemia przytelepała się do mnie wielkimi krokami. Wiec znowu będzie żelazo.

aszka lubi tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek tydzień temu ważyły jeden 515g a drugi 710g. Wiec myślę że już coś podrosly :):) mogę małe szkraby.

Mała Mi
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie sposoby na pobudzenie maluszkow? Oprocz jedzenia, w tym czegos slodkiego ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2015, 21:57

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Monia ja jutro ide na krzywą cukrową:) Pozwolili ci dodać cytryne? dużo jej wcisnełaś? Chyba wezmę sobie ją na wszelki wypadek!
    Jest glukoza cytrynowa :-)ja ją piłam i było ok :-)

Viki26 lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym to jeszcze nie slyszalam:) Ja mam pic dwa razy glukoze po 1 godz i po 2ch!

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Wpadam na szybko po wizycie :). Mamy dziewczynkę :D. Niestety morfologia mi cos słaba wyszła i musze brac żelazo 2 razy dziennie. Poza tym u malutkiej lekarz zobaczył chyba cos nie tak z miedniczkami nerkowymi :( i na kolejnej wizycie mamy miec je kolejny raz mierzone zeby sprawdzic czy nie rosną :(. Boziu niech wszystko będzie dobrze..
    Gratuluję córci :-) i trzymam kciuczki żeby wszystko okazało się w porządku.

wiecznie lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Wiecznie gratuluje dziewczynki :-) mam nadzieje ze na nastepnym badaniu wszystko bedzie dobrze.

Fistaszek duze juz te Twoje chlopy :-)

U nas po wizycie wszystko bardzo dobrze. Chlopaki rosna jeden wazy 470 drugi 590 gram :-)
    Jeden pokazal nam buzke a drugi odwrocil sie pleckami i mial starych gdzies :-)
    Szyjka wysoko 4,56 cm takze ok. Morfologie mam dobra ale dr kazala brac dodatkowo zelazo.
    No i na nastepna wizyte 3.12 mam zrobic krzywa cukrzycowa. Mam nadzieje ze uda sie z cytrynka ;-)
    Rosną jak na drożdżach :-)

mycha28 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Dziewczyny jakie macie sposoby na pobudzenie maluszkow? Oprocz jedzenia, w tym czegos slodkiego ;D
    U mnie Zośka po mleku tańcuje :-)

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ