Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    O tym to jeszcze nie slyszalam:) Ja mam pic dwa razy glukoze po 1 godz i po 2ch!
    a dlaczego tak? Mi robili 75 i pilam raz.

• justa1234 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Nooo i jeszcze mamusi przybylo od ostatniej wizyty miesiac temu 3,5 kg :-/
    Na poczatku 2 kg ubylo czyli wychodzi ze jakies 5, 5 kg jestesmy na plusie. Oby doszlo tylko drugie tyle ;-)
    Jeju kochana to ja mam jedno maleństwo w brzuszku i przytyłam baaaardzo dużo a ty masz dwa i tak malutko ci przybyło -zazdraszczam :-)

mycha28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Dziewczyny jakie macie sposoby na pobudzenie maluszkow? Oprocz jedzenia, w tym czegos slodkiego ;D
    na boku sie polozyc :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Dziewczyny za glukoze &&, ja to juz mam za soba, całe szczescie. ZLe nie było ale do 24 brało mnie na wymioty.

Wiecznie a moze skonsultuj u innego gina na wszelki wypadek...

Moja tez juz wazy ponad kg :)

Justa ale juz blizej rozwiazania, ja to mam tak samo, tu tak tam boli itd. Lekarz mnie pociesza :D ze to normalne ale wiadomo co tam facet moze wiedziec jak sie czujemy :) Aby do terminu i za szczesliwe rozwiazanie &&.
    Mój doktorek się śmieje że ja narzekam jak kobita w ciąży hiihihi :-) on taki wariat pozytywny jest i zawsze coś palnie śmiesznego :-)

aszka lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko raz piłam głukozę

A ja jutro mam podglądanko Zosieńki o 18.00 :-):-) ciekawe co mi gin powie,czy coś się zaczyna dziać ,czy cichosza :-)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki raczej mi się wydaje ze pijesz glukozę raz a po prostu pobierają krew po 1 godzinie i pi 2 godzinach.

justa1234 lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    a8a41dec14884778med.jpg

Moje wymarzone szczęście <3

Jaki sliczny...buzia taka gladziutka....wszystkiego pieknego dla Was

pragnaca dzidziusia, Marta1986 lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie jade dzis na glukoze. Od wczoraj wieczór mam straszny ból chwilę w lewej pachwinie a od g.19 w prawej :/ teraz jestem po 3 kubkach wody, 2 jabłkach i czekam na akcje w wc, nie wiem czy to nie jakiś zastój w jelitach od zaparcia, nigdy tak nie mialam ;( siedząc jest w miarę ok, ale jak wstanę to mnie zgina w pół.
    Mialyscie kiedys taki ból?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki polecam czopki glicerynowe. Ja używam notorycznie.....

Viki26 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    No i nie jade dzis na glukoze. Od wczoraj wieczór mam straszny ból chwilę w lewej pachwinie a od g.19 w prawej :/ teraz jestem po 3 kubkach wody, 2 jabłkach i czekam na akcje w wc, nie wiem czy to nie jakiś zastój w jelitach od zaparcia, nigdy tak nie mialam ;( siedząc jest w miarę ok, ale jak wstanę to mnie zgina w pół.
    Mialyscie kiedys taki ból?
    ja mam taki bol ale nie od zaparc, bo z tym problemu nie mam, tylko od tego ze to sa takie nerwobole mi pomaga na to nospa i magnez.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko mi sie nie chce typowo do wc, a do apteki póki co się nie doczłapię.

Aszka a często tak masz? od czego sa te nerwo bóle u Ciebie? póki co wziełam no-spe.

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na grudniowych mamach urodziły juz 3! W ciągu 3 dni:-)
    Nie pisze tam na forum wcale ale podczytuje. Szok!!!
    Jedne to blizniaczki-piekneeee! I urodzone naturalnie.

Viki26, mycha28 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Anko mi sie nie chce typowo do wc, a do apteki póki co się nie doczłapię.

Aszka a często tak masz? od czego sa te nerwo bóle u Ciebie? póki co wziełam no-spe.
    ja mam chyba ogolnie wszystkie objawy w ciazy jakie mozna miec. Mi lekarz mowi ze to sa nerwobole m.in ze wiezadła sie rozciagaja i ze wzgledu na zwiekszone zapotrzebowanie magnezu, chociaz go biore. U mnie to jest tak ze bol jest w pachwinach i idzie np. do nogi, ale nie zawsze, czasami mam tylko w pachwinach albo w samej nodze, a czasami to sie nakłada razem. Akurat takie bole to mam od 25 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    A u mnie na grudniowych mamach urodziły juz 3! W ciągu 3 dni:-)
    Nie pisze tam na forum wcale ale podczytuje. Szok!!!
    Jedne to blizniaczki-piekneeee! I urodzone naturalnie.
    o szok, szybko :)

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja mam chyba ogolnie wszystkie objawy w ciazy jakie mozna miec. Mi lekarz mowi ze to sa nerwobole m.in ze wiezadła sie rozciagaja i ze wzgledu na zwiekszone zapotrzebowanie magnezu, chociaz go biore. U mnie to jest tak ze bol jest w pachwinach i idzie np. do nogi, ale nie zawsze, czasami mam tylko w pachwinach albo w samej nodze, a czasami to sie nakłada razem. Akurat takie bole to mam od 25 tyg.
    Aszka ja jestem 1tc nizej niz ty, też biorę magnezi mam nadzieję że to tylko nerwoból albo jelita, bo już się naczytałem w internecie straszny diagnoz, póki co leżę i czekam na dostawę czopkow glicerynowy może pomogą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki oby szybko minęło :)

Viki26 lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys a u ciebie na porod się zbiera?
    Zaczelas jakieś dłuższe spacery, ćwiczenia z piłką lub współżycie czy nie jesteś fanką takiego przygotowania ciała do porodu?
    Bo każdy ma inną wizję wiec pytam. Ja od przyszłego piątku piłka, spacery, seks, masaż ciała intensywniejszy niż te 3 min które nakladalam dotychczas krem...

Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Wiecznie a moze skonsultuj u innego gina na wszelki wypadek...
    Właśnie tą wizytę miałam u innego gina, bo mojego nie było. Teraz wizyta 2 grudnia już u mojego prowadzącego, więc zobaczy to ktoś innym okiem.
    Moniaa wrote:
    Wiecznie czy u małej masz uwidocznione pielektazje i czy jest okreslona ich wielkość?
    Mam fotkę z usg z tymi miedniczkami nerkowymi i jedna ma 0,55 cm, a druga 0,65 cm

aszka lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jezeli chodiz o zaparcia to ja polecam Lactulosum syrop. Na mnie dziala rewelacyjnie i mozna go przyjmowac w ciazy. Na mnie dziala tak, ze po 5 ml syropu chodze przez ok 5 dni bez problemu do toalety

Viki26 lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Justys a u ciebie na porod się zbiera?
    Zaczelas jakieś dłuższe spacery, ćwiczenia z piłką lub współżycie czy nie jesteś fanką takiego przygotowania ciała do porodu?
    Bo każdy ma inną wizję wiec pytam. Ja od przyszłego piątku piłka, spacery, seks, masaż ciała intensywniejszy niż te 3 min które nakladalam dotychczas krem...
    Anko nic się nie dzieje :-( dziś mam wizyte więc może coś doktorek powie jak się sprawy mają ;-) a co metod szybszego porodu to narazie wdrożylam masaż piersi i będę mocno upierala się przy seksie :-P stary się boi że coś Zośce zrobi albo że zacznę w trakcie rodzic hihihi wariat jeden :-D piłkę też mam tylko trzeba napąpować i jazda ;-)
    A co do zaparć to ja też używam czopkow glicerynowych :-D
    A np.na zgagę pomaga mi mleko zimne ;-)

agulas, Viki26, aszka lubią tę wiadomość

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ