Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Alincia wrote:Hejka kobietki. Dzis ten dzien mnie wykonczy. Masakryczny flak ze mnie.
A mam pytanie do Was...czy to normalne ze po kazdym posilku odbija mi sie jakby to jedzenie sie nie przyjmowalo i boli mnie caly czas zoladek...czy zjem czy jestem najedzona to ten bol caly czas towarzyszy.. ale nie wymiotuje..ktoras tak miala na poczatkach?09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
nick nieaktualnyViki26 wrote:Dziewczyny co myślicie o wyjściu do kina, chcemy jutro iść na Bonda, ale czy to nie będzie za głośno?
A z tymi wiezadłami to widzisz, dobrze ze sie wyjasniło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 20:40
Viki26 lubi tę wiadomość
-
Aszka ja teraz też mam brać magnez i nospe 3 razy dziennie. A jak długo u ciebie utrzymuje się ten ból?
Z kinem ciagle mysle, jak nie bedzie sie mlodemu podobalo to poprostu wyjdziemy z kina.aszka lubi tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Viki26 wrote:Dziewczyny co myślicie o wyjściu do kina, chcemy jutro iść na Bonda, ale czy to nie będzie za głośno?
Ja ostatnio byłam jakoś we wrześniu na Transporterze, film akcji muzyczka na pewno nie flegmatyczna, jakoś nie przeszkadzało to mojej lasencji. Ogólnie jeżdżąc autem z nagłośnieniem super extra BOSE... lubię se głośniej posłuchać muzyki... nie zawsze ale czasem.
A film akcji w kinie to nie koncert zespołu Metallica więc myślę że jakoś bym nie rezygnowała z tego. Zresztą właśnie 3 dni temu poruszałam z mężem kwestie kina, że dawno temu nie byliśmy i trzeba się porozglądać za jakimś ciekawym seansem.
Myślę że we wszystkim jest tak że trzeba zachować zdrowy rozsądek...
Viki26, Kava lubią tę wiadomość
-
a ja byłam dziś na wizycie... ale na nfz więc lekarz skoro sam miał opóźnienie to i trochę mnie poganiał. Ale nie robiło to na mnie żadnego wrażenia i zapytałam to o co miałam zapytać... a mianowicie:
-w moczu wykryto bakterie liczne: o co b??
dr stwierdził że zanim nie ma tam leukocytów to nic z tym nie robią, a wiadomo mocz nie należy do jałowych wydzielin więc biorą na to nakładkę
-poruszyłam kwestie szyjki jak dotąd nigdy nie badanej, powiedziałam że panikarą nie jestem i nie wydziwiam, ale boję się bo znam dziewczynę, która razem ze mną podchodziła do ivfu i nic nigdy się nie działo i raptem wody odeszły, i nastąpił poród bodajże w 24-15tc...
dr głupawo stwierdził A TO NIE BYŁA JESZCZE BADANA??
po czym jak usłyszał odpowiedz od razu skierował mnie w stronę fotela i kazał się porozbierać... szyjka ma 42mm więc chyba GIT
-poruszyłam kwestie mojej rwy kulszowej bo doktorek sam mi musiał pomóc z tego fotela wstać...
dał skierowanie do neurochirurga w celu określenia czy u mnie nie ma przeciwwskazań do porodu SN, tym bardziej że mam w gratisie przepuklinę na kręgosłupie szyjnym w odcinku C6-C7 czy jakoś tam tak....
Madziu czekam na wieści od Ciebie
Wiecznie teraz będę miała wizytę w 30 tyg. to będzie 17 grudnia więc na pewno nie zapomnę dać Ci znać co i jak...
aszka, Viki26, Madzia82 lubią tę wiadomość
-
Aszka dzięki za kciuki
(jako jedyne
)
A więc po wizycie okejos,szyjka krótka i miekka czyli porodowa :-)Zosia waży na tą chwilę 3kgMamusi kluseczka kochana
doktorek chciał mi wypisać skierownie do szpitala z uwzględnieniem do cc ale niechciałam
jedynie w karcie ciąży mi uwzględnił że ciąża po ivf :-)teraz trzeba czekać na rozwój akcji
niby termin mam na 27 listopada ale doktorek powiedział że powinnam się zgłosić do spzitala 23listopada i troszkę skłamać że np.wody mi odeszły,a wszystko po to żeby zbyt długo nie chodzić po terminie :-)no chyba że akcja się rozwinie wcześniej
aszka, Lilou1984, Kava lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViki wiadomo mozna sie zastanowic, ja akurat wole sie ograniczyc z ta głosnoscia bo sama wiem ze na mnie mega głos na full dobrze nie wpływa. Ale kazdy podejmuje sam decyzje. U mnie ten bol jest codziennie, ja codziennie biore i nospe i magnez.
Moniaa u mnie dali antybiotyk bo ja mam kazde badanie moczu +posiew i jak wychodzi z posiewu to daja. Szyjka ładnadługa.
Justa jak szyjka miekka to juz pewnie niedługo, trzymam kciukasycały czas. 3kg fajna waga taka ani za duza ani za mała
justa1234, Viki26, Moniaa lubią tę wiadomość
-
To i ja stawiam się po wizycie. Szyjka jeszcze trzyma. Ale kiepsko z bakteriami. Miałam już podane wszystkie antybiotyki, które można wziąć w ciąży i ich nie wytępiłam. To co mam na antybiogramie, nie wolno brać w ciąży, bo są bardzo silne. Tak więc teraz zamiast antybiotyków dostałam leki odkażające - może one pomogą.
-
Madzia super ze wszystko z szyjka ok
...te twoje 3,5kg to mnie poraziloja juz nie probuje liczyc swojej wagi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2015, 22:32
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Viki26 wrote:Madzia super ze wszystko z szyjka ok
...te twoje 3,5kg to mnie poraziloja juz nie probuje liczyc swojej wagi.
otóż UWAGA UWAGA u mnie na plusie 23kg!!!!lekarz mnie dziś pocieszał że dużo wody mam w sobie no ale dowaliłam nieźle do pieca!!!
agulas, Viki26, aszka lubią tę wiadomość