Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa .... kciuki były ... tylko takie telepatyczne, nie pisane :P

A z tym samozaparciem... to on się spóźnił, bo pracuje w szpitalu i często tak bywa że albo jakaś operacja albo coś... i moim zdaniem wali mnie to czemu w ciągu 40 minut oczekiwania przyjął 6 pacjentek... a na mnie poświęcił coś około pół godzinki... ale wcześniej sobie ustaliłam że chciałabym znać odpowiedzi na dane pytania i tyle. Nie uważam abym była ponadto zbyt upierdliwa. bo uważam ze powoli zbliża się pewien czas i powinnam mieć choć troszkę rozjaśnioną sytuację w pewnych kwestiach.

Anko:-), Viki26, aszka, mia6 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    To ja się Wam przyznam ile przytyłam :-) otóż UWAGA UWAGA u mnie na plusie 23kg!!!!lekarz mnie dziś pocieszał że dużo wody mam w sobie no ale dowaliłam nieźle do pieca!!! :-)
    Ty pisałaś o tym wcześniej tak jakby Ci serio już ze 3 dychy przybyły... a Ty tylko 23.... phii daj spokój.... Ja jak Viki też pluje na ten niebieski szklany odważnik w moim domu bo wskazuje mi +10 od początku. Brakuje mi u mojego gina normalnej starej wagi odważnikowej. Takiej wiecie... z możliwościa zmierzenia wzrostu :)
    Dziś stanęlam raz pokazało 89,7, myślę kur*a niee od rana przytyłam 3kg???
    stanęłam po raz drugi i dalej mam ostrą nadwagę, 88,5 .
    A położna do karty mi wpisała 83, bo odjęła moje kozaki i bluzę, i powiedziała ze waga chujowa i nie ma co do głowy brać. Teraz z ciekawości stanęłam u siebie i pokazała 86,7 więc chyba nie jest źle.

justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 01:40

Anko:-), Konwalia, Moniaa, pragnaca dzidziusia, mycha28, justa1234, agulas, Viki26, aszka, Marta1986, Madzia82, basiurka, Kava, mia6 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Dzisiaj było usg połówkowe i chyba z wrażenia nie mogę zasnąć, to Wam wkleję kilka fotek :P
    tutaj Iga zwinięta w chińskie osiem, bezwstydnie potwierdza swoją niepodważalną płeć piękną:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fdadef2c43f.jpg
    ujęcie z profilu:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec71ac6b5426.jpg
    stópki :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed74bd7e175e.jpg
    i nieudane ujęcie 3d. twarz zasłaniała i nóżkami i rączkami:P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be3ddbe1bf7a.jpg

Najważniejsze że mała rozwija się wzorowo, więc jestem najszczęśliwsza na świecie Moj sen że na połówkowym Iga okazała się chłopcem nie był jednak proroczy:)
    Wszystkie parametry w normie, nie widać nic niepokojącego. waży 409 gram.
    termin porodu wg zapłodnienia in-vitro 29.03 a wg USG 23.03 czyli 21 + 0
    szyjka ok
    póki co mamusia ma 4 kg na plusie

pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za zbliżające się rozwiązania ;) oby szybkie i bezbolesne
    Cieszę się razem z tobą że córcia jest zdrowiusia :-D ;-) uwielbiam takie foteczki :-D ;-) mam nadzieję że dobrze mi wróżysz i poród sn pójdzie zgrabnie,ładnie i powabnie hihiji :-D :-D

Lilou1984 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ty pisałaś o tym wcześniej tak jakby Ci serio już ze 3 dychy przybyły... a Ty tylko 23.... phii daj spokój.... Ja jak Viki też pluje na ten niebieski szklany odważnik w moim domu bo wskazuje mi +10 od początku. Brakuje mi u mojego gina normalnej starej wagi odważnikowej. Takiej wiecie... z możliwościa zmierzenia wzrostu :)
    Dziś stanęlam raz pokazało 89,7, myślę kur*a niee od rana przytyłam 3kg???
    stanęłam po raz drugi i dalej mam ostrą nadwagę, 88,5 .
    A położna do karty mi wpisała 83, bo odjęła moje kozaki i bluzę, i powiedziała ze waga chujowa i nie ma co do głowy brać. Teraz z ciekawości stanęłam u siebie i pokazała 86,7 więc chyba nie jest źle.
    Pocieszylas mnie tym wpisem <3 ja od początku ciąży byłam ważona właśnie na tej starej odwaznikowej wadze ;-) jak położna mnie ważyła do nigdy mi nie odliczla kg ubraniowych no a jak byłam w coezkich butach to wiadomo one też ważą, więc pocieszam się że może że dwa kg jest mniej niż w karcie napisane :-P :-P :-D

Viki26, Moniaa lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez kazda waga inaczej wskazuje, a ost jedna z wag (elektroniczna) pobila wszystkie dotychczasowe, przed obiadem 81,1 po obiedzie 81,9 !! No fakt troche pysznosci u rodzicow bylo ;) ale dzien pozniej znowu 81,1 czyli jestem +6 kg od pierwszego wpisu w karcie ciazy, a od pocz ciazy nawet nie licze ;)chyba spokojnie +10 ;)

Moniaa, justa1234 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mi lekarz powiedział ze ja moge tez dobic do ponad 20 :) chociaz na razie mam te plus 12 i stoi. :D

Lilou cudna <3

Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to ja od pierwszego wpisu w karcie plus 4 kg.Kazda waga pokazuje inaczej. Z Młoda przytylam ponad 20. Az jestem ciekawa ile teraz mi przybedzie

Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju kobiety uff chociaż Wy potraficie mnie pocieszyć z tą wagą :-) :-) bo każda znajoma co mnie spotka to ,,ojeju ile ty przytyłaś ,grubiutka jesteś'"wrrrr a jak rozmowa się toczy dalej to samo niechcący się wygaduję że nawet do 30kg dobijały wrrrr warczę :-)

A ja dziś miałam wspaniały dzionek :-) otóż odwiedziła mnie moja kumpelka z pracy ale się nagadałyśmy że głowa mała,bo ja gadulasta jestem i ona tak samo :-) no i później jeszcze poszłyśmy na urodziny drugiej kumpeli z naszej pracy :-) było fajowo :-) odstresowałam się,po śmiałam się,po wariowałam z dziewczynami :-) fajnie tak czasem iść i pogadać z innymi ludźmi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 21:23

pragnaca dzidziusia, aszka, Viki26, Kava, Moniaa lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy może ktoś wie gdzie się podziała Anna255??? chyba dobrze napisałam jej nick ??już długo jej nie widziałam na żadnym forum...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Jeju kobiety uff chociaż Wy potraficie mnie pocieszyć z tą wagą :-) :-) bo każda znajoma co mnie spotka to ,,ojeju ile ty przytyłaś ,grubiutka jesteś'"wrrrr a jak rozmowa się toczy dalej to samo niechcący się wygaduję że nawet do 30kg dobijały wrrrr warczę :-)

a sie przejmujesz :) ja chodze w kurtce xxxl hahaha i ok i mam to głeboko w powazaniu. Zawsze taka byłam ze wysłucham co inni mowia, ale jak mi nie pasuje to olewam to :) bo po prostu czasami niektore osoby sa smieszne, jak np. taka moja kolezanka co chodzi w obcisłych jeansach i ma całe czerwone ciało od pepka w dol bo musi wygladac oraz mowi ze ja ciagle boli. Ja rozumiem ze w ciazy nie mozna sie zapuscic pod wzgledem, zeby np. zrobic makjaz lekki, miec fajne ubrania a nie same workowate itd. ale bez przesady ze kobieta w ciazy z rozmiarem xxxl to tragedia, bo to zadna tragedia :) Mogłabym zalozyc obcisla kurtke, ale po co? Podobam sie sobie, mezowi i to najwazniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 23:22

Viki26, pragnaca dzidziusia, basiurka, justa1234, Kava, Moniaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A czy może ktoś wie gdzie się podziała Anna255??? chyba dobrze napisałam jej nick ??już długo jej nie widziałam na żadnym forum...
    nie wiem niestety.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ją też nie wiem, na priv tydz tmu jej napisalam bo cos bylo za cicho inic nie odp :(

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Mnie dopadła bezsenność ciążowa i jem śniadanie. A do tego bóle biodra, tak mi w nocy dokuczało i teraz też ze już nie wiem jak leżeć. Dziś pójdę na długi spacer, może to rozchodzę. Albo trzeba zacząć ćwiczyć.

aszka lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiura zanam ten ból bezsenności ;-) ja w nocy nie śpię ale rano trochę udaje mi się usnąć :-) nogi mnie rwa i ligają jak u konia (zesp.niespok.nóg, sporo kobiet w ciąży to dziadostwo ma niestety :-()

aszka lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, link obrazujący kobietę w ciąży i jej problemy.
    Polecam z całego serca ;)

http://www.popularnie.pl/ciaza-3/

justa1234, mia6, mycha28, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Dziewczynki, link obrazujący kobietę w ciąży i jej problemy.
    Polecam z całego serca ;)

http://www.popularnie.pl/ciaza-3/
    Kava ja pierdzielę dobre to, normalnie wszystko co dotyczy mnie :-P ale cóż takie są realia ciążowe ;-) ale powiem ci ze uśmiałam się jak to przeglądałam ;-) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 08:30

Kava, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, witam się startując w 36tydzien.
    Mój suwak mówi co innego, ale według daty ivf i okresu to dziś startuje 36tydzien:-)
    Jadę z mężem w tygodniu na day spa. To będzie chyba ostatni taki mój relaks dla ciała stopek i włosków na kilka bliskich miesiecy:-)

Viki26, mia6, Konwalia, Moniaa, agulas, Kava, aszka lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień wizyta. Ciekawe jak tam Hanna:-)
    Kurde zaczynam się stresowac. Gorzej śpię i myślę czy wszystko mam, czy damy rade, jak to będzie....
    Czy to normalne?
    Moja mama urodziła mnie w wieku 21 lat i świetnie dala rade a ja? Mam kilka lat więcej i jestem trochę spanikowana.

dfe01f0225.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Anna 255 niestety poronila. Malenstwu przestalo bic serduszko i miala zabieg w szpitalu. Pislam z nia i potrzeba czasu by sie podniosla. Poki co biedna cierpi.. :(

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ