Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
La-mia wrote:Dziewczyny, to ja Was bardzo, ale to bardzo proszę o kciuki bo jutro mam genetyczne...
Stresuje sie jak cholera
Oby piątek trzynastego okazał sie tym szczęśliwym... -
Przykro mi z powodu Anny.
Dlaczego to życie jest takie niesprawiedliwe, ile chodzi po świecie takich kobiet które nie chcą dzieci, później rodzą i albo oddają, albo zabijają albo są najgorszymi matkami. A te które tak bardzo tego pragną, które czekają na dziecko jak na cud, nie mogą tego doświadczyć bo cały czas jakieś przeciwności losu.
Dla mnie cały okres ciąży będzie stresujący, ja denerwuje się przed każdą wizytą, myślę czy wszystko jest dobrze, czy dziecko będzie zdrowe, czy prawidłowo się rozwija. Nie wspomnę że już zaczynam myśleć o wizycie którą mam 1 grudnia - usg genetyczne. Na dodatek wciąż występuje u mnie plamienie, nie wiem czy bardziej się ta kosmówka odkleja, czy to wina progesteronu.
I zawsze coś, lekarz do mnie mówi że jak już będzie 12 tydzień to możemy odetchnąć z ulgą. Podobno bezpieczny czas ciąży. Nie wiem czy faktycznie tak jest, skoro moja znajoma będąc w 5 miesiącu poroniła - może to przypadek, może coś innego.
A dzisiaj miałam piękny sen, śniło mi się że urodziłam córkę i zastanawiałam się do kogo ona jest podobna, i skąd u niej te blond włoski skoro ja ciemna i chłop ciemny
Kava, justa1234, agulas lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
justa1234 wrote:Kava ja pierdzielę dobre to, normalnie wszystko co dotyczy mnie
ale cóż takie są realia ciążowe
ale powiem ci ze uśmiałam się jak to przeglądałam
Też się uśmiałam
Wszystko się zgadza na dodatek...justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Biedna Anna
Przez to, ze wiem co oznacza taka strata uważam, że takie rzeczy nie powinny się w ogóle dziać. Nikt nie zasługuje na to, by przeżywać taki ból...
Mojej drugiej dzidzi serduszko przestało bić również 9 tc i dlatego rozumiem jeśli ktoś potrzebuje usg częściej niż raz na miesiąc.
Sama w pierwszym trymestrze chodziłam do gina co 1,5 tyg. Inaczej bym zwariowała.
La-mia, kciuków nie puszczę na pewno!!! Zobaczysz, ze bedzie wszystko dobrze.
Anko - gratuluję zaawansowanej ciążyDepczę Ci po piętach..
justa1234, agulas lubią tę wiadomość
-
Eliz... będzie dobrze... choć wiadomo że ten co się dłuugo stara jest taki bardziej przewrażliwiony.
A co do narodzin ... mój były kolega z pracy , czarne włosy ciemna karnacja, jego żona włosy ciemny brąz, naturalne i uroda typowej tatarki... a dzieciaczek ma już ponad rok, włosy jaśniutki blond, i nic a nic nie ciemnieją...także wiesz bywa i tak
justa1234, Eliz, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Eliz... będzie dobrze... choć wiadomo że ten co się dłuugo stara jest taki bardziej przewrażliwiony.
A co do narodzin ... mój były kolega z pracy , czarne włosy ciemna karnacja, jego żona włosy ciemny brąz, naturalne i uroda typowej tatarki... a dzieciaczek ma już ponad rok, włosy jaśniutki blond, i nic a nic nie ciemnieją...także wiesz bywa i tak
Nie to żeby mi kolor włosów przeszkadzał, ale powiem wam że ta mała wyglądała jak aniołek z blond włoskamia ja zamiast się cieszyć w tym śnie to zastanawiałam się nad pierdołami.
Chciałabym już mieć tego brzdąca przy sobie, a muszę do maja czekać - cała wiecznośćZ udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
La-mia wrote:Dziewczyny, to ja Was bardzo, ale to bardzo proszę o kciuki bo jutro mam genetyczne...
Stresuje sie jak cholera
Oby piątek trzynastego okazał sie tym szczęśliwym...
Ja miałam genetyczne 13 października i był szczęśliwy, więc i Twój będzie!!
Eliz czas szybko leci, naprawdę. Zobaczysz, że zanim się obejrzysz będzie 12..
-
My jak byliśmy teraz we wtorek na usg to miałam taką nadzieję zobaczyć buziolek córci
no ale niestety mała woli wywalac swoją pipkę niż buźkę hihih
zreszto już jest taka duża że trudno cokolwiek dojrzeć na usg
zastanawiam się nad 4d ale niewiem czy cokolwiek zobaczę, bo buźkę chowa diablica jedna
a wydać 250 zł tak lekką ręką to mi szkoda,wolę przeznaczyć te pieniożki na coś pożytecznego dla córci
no ale jeszcze zobaczę może się skuszę
agulas, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Jesteście NIESAMOWITE!
No i Wasze wsparcie nieocenione!
Dziękuję, ze mogę tu z Wami bycagulas, pragnaca dzidziusia, mia6, justa1234, Kava, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
nick nieaktualnyJa tez dzisiaj wizyte I jestem cala w stresie czy wszystko jest wporzadku. Jak do tej pory codziennie budzilam sie z gulem w gardle I moja pierwsza czynnosc to bylo rzyganko, a dzisiaj jakby reka odjac, nawet mnie nie mdli
I teraz sie martwie czy moje kruszynki maja sie dobrze
Kava, Viki26 lubią tę wiadomość
-
mia6 wrote:My mamy genetyczne 30 listopada, dostaliśmy skierowanie. Powiedzcie mi czy dostałyście zdjęcia z tych badań? Bo zastanawiam się jeszcze nad płytką, warto?
Ja dostałam opis i zdjęcia dopięte do opisu. Myślę że płytka w na tych pierwszych prenatalnych jest taka trochę zbędna. Już w 20 tygodniu coś więcej byłoby widać. Natomiast ja chyba sobie zażyczę płytkę na tych w 30tc, mała juz nie będzie taka mała, może ziewnie i mrugnie okiemhehe
mia6 lubi tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Ja tez dzisiaj wizyte I jestem cala w stresie czy wszystko jest wporzadku. Jak do tej pory codziennie budzilam sie z gulem w gardle I moja pierwsza czynnosc to bylo rzyganko, a dzisiaj jakby reka odjac, nawet mnie nie mdli
ja miałam identycznie. Im starsza ciąża była tym większe odstępy między mdłościami. Czasami miałam tak, że 2 -3 dni nic a potem 2 dni nie mogłam się pozbierać. Obecnie cały październik czułam się rewelacyjnie, a od tego tygodnia mdłości straszne. W pakiecie zgaga. Nie ma reguły
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Dziękuje za rady
Właśnie tak mi się wydawało, że teraz to może być jeszcze mało co widać. Zadowolę się zdjęciami w takim razie
pragnaca dzidziusia - trzymam kciuki za wizytęnie stresuj się, bo wszystko musi być dobrze
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Ja tez dzisiaj wizyte I jestem cala w stresie czy wszystko jest wporzadku. Jak do tej pory codziennie budzilam sie z gulem w gardle I moja pierwsza czynnosc to bylo rzyganko, a dzisiaj jakby reka odjac, nawet mnie nie mdli
✊✊✊✊✊✊✊✊
pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość
-
Na pewno jest wszystko dobrze.
Innej opcji nie ma!!!
Głowa do góry i czekamy na opowieści co tam też nasza trójeczka wyprawiapragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość