Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Wam powiem, ze nie mam ani jednej płytki ale teraz to bym chyba wzięła nagranie z połówkowych.
Na III prenatalnych bobas jest już tak duży, że nie da się go ładnie uchwycić w całości i mimo, ze chciałam mieć nagranie to zrezygnowałam bo nie pokazał ładnie twarzy.
A z drugiej strony - dzidziuś na każdym etapie rozwoju jest uroczyaszka, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymia6 wrote:La-mia trzymam mocno kciuki
My mamy genetyczne 30 listopada, dostaliśmy skierowanie. Powiedzcie mi czy dostałyście zdjęcia z tych badań? Bo zastanawiam się jeszcze nad płytką, warto?Viki26, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKava wrote:Ja Wam powiem, ze nie mam ani jednej płytki ale teraz to bym chyba wzięła nagranie z połówkowych.
Na III prenatalnych bobas jest już tak duży, że nie da się go ładnie uchwycić w całości i mimo, ze chciałam mieć nagranie to zrezygnowałam bo nie pokazał ładnie twarzy.
A z drugiej strony - dzidziuś na każdym etapie rozwoju jest uroczy -
nick nieaktualny
-
Moniaa tak udało mi się dotrzeć na badania krzywej, 3 kłucia, wyszłam po 2godz jak z jakiegoś laboratorium doświadczalnego. Dobrze że miałam mega kanapkę z ogórkiem kiszonym
więc jeszcze sobie zaszalałam i poszłam na meega kawkę gorzką ;p z bita smietana ;p i posypaną czekoladą i tak sobie 2 godz czytałam gazetki i pełny luz. Wynikpo 2h 100:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 18:19
aszka, Moniaa lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualnyDziekuje dziewczyny
troche mnie wymeczyli w szpitalu, ale wiadomo mialam mase badan do przejscia. Babelki rosna w sile I serduszka bija jak dzwony
wszystkie sa w osobnych domkach ale dwa , te jednojajowe maja wspolne lozysko. Lekarz uprzedzil, ze moze wystapic zespol podkradania u blizniakow I wytlumaczyl jakie ryzyko sie Z tym wiaze.
co prawda tylko u 15 % blizniakow sie to zdarza, ale sie zdarza
Wizyty beda co 2 tygodnie aby kontrolowac Stan maluszkow. Jestem dobrej nadzieje I wierze, ze wszystko bedzie dobrze ale ziarenko niepokoj zostalo zasiane w moim serduszku
Viki26, agulas, basiurka, wiecznie, mia6 lubią tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Dziekuje dziewczyny
troche mnie wymeczyli w szpitalu, ale wiadomo mialam mase badan do przejscia. Babelki rosna w sile I serduszka bija jak dzwony
wszystkie sa w osobnych domkach ale dwa , te jednojajowe maja wspolne lozysko. Lekarz uprzedzil, ze moze wystapic zespol podkradania u blizniakow I wytlumaczyl jakie ryzyko sie Z tym wiaze.
co prawda tylko u 15 % blizniakow sie to zdarza, ale sie zdarza
Wizyty beda co 2 tygodnie aby kontrolowac Stan maluszkow. Jestem dobrej nadzieje I wierze, ze wszystko bedzie dobrze ale ziarenko niepokoj zostalo zasiane w moim serduszku
tym bardziej że będą wszustko często kontrolować a więc będziesz spokojniejsza o te swoje trzy serdulka
jak pięknie to zabrzmiało że mają odzielne domki
aszka lubi tę wiadomość
-
La-mia wrote:Powiedzcie mi, kochane, chodzicie na basen?
Mam taaaką ochotę, ale trochę sie cykam bo dopiero skończyłam antybiotyk na zapalenie układu moczowego...
No i nie wiem...2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualnyPragnaca dzidziusia bedzie dobrze nie stresuj sie,lekarz musial to powiedziec. Teraz jest dobrze
Tez nie chodze na basen a szkoda bo własnie odciaza organizm,ale jak mysle, ze mam wejsc do wody a ktos tam narobil mimo ze jest chlor to mnie odrzuca. -
La-mia, mi lekarz zezwolił, ale tylko z tamponem. Ale jednak lepiej unikać..
Ja dziś jestem zła po wizycie. W Invicta jedno wielkie zamieszanie. Lekarz na wstępie zaznaczył, że nie zrobi mi żadnych zdjęć, bo klinika przestała się nastawiać na kobiety w ciąży po zmianie rządu. Ustawiają się na in vitro - kasa, kasa i kasa. Przenieśli go do innego pokoju i miał tragiczny sprzęt do usg. Zrobił to co mógł...
Zbadał tętno dzidzi, namacał brzuch, szyjkę, przeprowadził wywiad i tyle... Nie widziałam dziecka od 4 tygodni
Szałpocieszał, że zaraz połówkowe i on uważa że powinno wyjść wszystko dobrze i mowił, żebym się nie martwiła.
Porozmawialiśmy chwilę i powiedział nam, że prowadzi ciąże w medicover.
Stanęło na tym, że 1 grudnia idziemy jeszcze do Invicty na połówkowe do dr H, a 9 grudnia mamy 1 wizytę w medicover u naszego prowadzącego... Jaka jestem zła.... Tak chciałam zobaczyć dziecko... Mąż widział co nieco na ekranie jak lekarz badał tętno. I rzeczywiście obraz był słaby i dlatego lekarz nie chciał nawet zmierzyć długości naszego maleństwa -
nick nieaktualnyAgulas nie wiem czy czytalas co ja pisałam w kilku postach wstecz na ten temat. W Invikcie jest dobre usg do badan tylko te co stoi tam gdzie siedzi H. Inne sa sredniawe. Mi sam J. tak powiedział, jak zwrociłam uwage ze maja niestety ale tragiczne. Co do szyjki to oni nie mierza bo im sie nie chce, koniec koncow maja przeciez przy usg rozne głowice. Co do zdjec to nic nie stracilas u nich tak te usg drukuje ze wielokrotnie mialam rozjechane zdjecia bo im wcina papier. Dlatego ja pozniej to juz sie przeniosłam do swojego byłego gina. Na dodatek mnie tez namawiał na Medicover J. ale oni tam nie dosc ze przyjmuja kobiety po 38 tyg, to jeszcze jak sie cos dzieje wczesniej to nie biora, dalej jezeli chcesz miec wybranego lekarza to płacisz 16 tys.(i jak nie masz skierowania np na cc, to musisz doplacic 2 tys). Mnie to wkurzył J. bo dla mnie to naciagactwo
ale oczywiscie jak kogos stac i ma ochote to niech rodzi w Medicover. Tak samo basiurce lekarze najarali z Novum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 23:11
agulas lubi tę wiadomość