Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, ze nie mam ani jednej płytki ale teraz to bym chyba wzięła nagranie z połówkowych.
    Na III prenatalnych bobas jest już tak duży, że nie da się go ładnie uchwycić w całości i mimo, ze chciałam mieć nagranie to zrezygnowałam bo nie pokazał ładnie twarzy.
    A z drugiej strony - dzidziuś na każdym etapie rozwoju jest uroczy :D

aszka, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca dzidziusia za Ciebie to mega mocno trzymam kciuki.

La-mia u Ciebie też musi być wszystko w porządku. Nie ma innej możliwości.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wszystkiego już zapomniałam... Pełny pęcherz na usg brzuszne czy nie? :) zaraz będzie mąż...

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Z tego wszystkiego już zapomniałam... Pełny pęcherz na usg brzuszne czy nie? :) zaraz będzie mąż...
    Ja to piłam normalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    La-mia trzymam mocno kciuki :)

My mamy genetyczne 30 listopada, dostaliśmy skierowanie. Powiedzcie mi czy dostałyście zdjęcia z tych badań? Bo zastanawiam się jeszcze nad płytką, warto?
    ja robiłam jakos w 21 tyg czy jakos tak 4 d i uwazam ze to w sam raz. Pozniej to juz mniej widac bo dziecko sie uklada w pozycje embrionalna czyli nogi do glowy i rekoma zasłania, bo jest juz wieksze i ciezko uchwycic. Ja mam z tego 21 tyg i jest swietne -cudna jakosc i w ogole jestem mega zadowolona.

Viki26, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Ja Wam powiem, ze nie mam ani jednej płytki ale teraz to bym chyba wzięła nagranie z połówkowych.
    Na III prenatalnych bobas jest już tak duży, że nie da się go ładnie uchwycić w całości i mimo, ze chciałam mieć nagranie to zrezygnowałam bo nie pokazał ładnie twarzy.
    A z drugiej strony - dzidziuś na każdym etapie rozwoju jest uroczy :D
    masz racje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wizytki &&.

Pragnaca dzidziusia wymioty wracaja, pociesze Cie :D i mdłosci :D

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiecie co się dzieje z MałaMi83? Czy już urodziła?

• Kava Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    A nie wiecie co się dzieje z MałaMi83? Czy już urodziła?
    Też się nad tym zastanawiałam.
    Ja obstawiam, że Maluchy są już na świecie.

aszka lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mi się wydaje. Ale pewności nie mam. Pisałam do niej w tamtym tygodniu, ale nie odezwała się.
    To miejmy nadzieję, że cieszy się swoimi maluchami i nie ma dlatego czasu odpisać nam.

aszka lubi tę wiadomość

• La-mia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, kochane, chodzicie na basen?
    Mam taaaką ochotę, ale trochę sie cykam bo dopiero skończyłam antybiotyk na zapalenie układu moczowego...
    No i nie wiem...

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca dzidziusia mocno trzymam kciuki &&&

pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa tak udało mi się dotrzeć na badania krzywej, 3 kłucia, wyszłam po 2godz jak z jakiegoś laboratorium doświadczalnego. Dobrze że miałam mega kanapkę z ogórkiem kiszonym :) więc jeszcze sobie zaszalałam i poszłam na meega kawkę gorzką ;p z bita smietana ;p i posypaną czekoladą i tak sobie 2 godz czytałam gazetki i pełny luz. Wynikpo 2h 100:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 18:19

aszka, Moniaa lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :) troche mnie wymeczyli w szpitalu, ale wiadomo mialam mase badan do przejscia. Babelki rosna w sile I serduszka bija jak dzwony :) wszystkie sa w osobnych domkach ale dwa , te jednojajowe maja wspolne lozysko. Lekarz uprzedzil, ze moze wystapic zespol podkradania u blizniakow I wytlumaczyl jakie ryzyko sie Z tym wiaze. :( co prawda tylko u 15 % blizniakow sie to zdarza, ale sie zdarza :/ Wizyty beda co 2 tygodnie aby kontrolowac Stan maluszkow. Jestem dobrej nadzieje I wierze, ze wszystko bedzie dobrze ale ziarenko niepokoj zostalo zasiane w moim serduszku :(

Viki26, agulas, basiurka, wiecznie, mia6 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Dziekuje dziewczyny :) troche mnie wymeczyli w szpitalu, ale wiadomo mialam mase badan do przejscia. Babelki rosna w sile I serduszka bija jak dzwony :) wszystkie sa w osobnych domkach ale dwa , te jednojajowe maja wspolne lozysko. Lekarz uprzedzil, ze moze wystapic zespol podkradania u blizniakow I wytlumaczyl jakie ryzyko sie Z tym wiaze. :( co prawda tylko u 15 % blizniakow sie to zdarza, ale sie zdarza :/ Wizyty beda co 2 tygodnie aby kontrolowac Stan maluszkow. Jestem dobrej nadzieje I wierze, ze wszystko bedzie dobrze ale ziarenko niepokoj zostalo zasiane w moim serduszku :(
    Kochana nie ma co się stresować będzie napewno wszystko dobrze ;-) tym bardziej że będą wszustko często kontrolować a więc będziesz spokojniejsza o te swoje trzy serdulka <3 <3 <3 jak pięknie to zabrzmiało że mają odzielne domki :-D

aszka lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Powiedzcie mi, kochane, chodzicie na basen?
    Mam taaaką ochotę, ale trochę sie cykam bo dopiero skończyłam antybiotyk na zapalenie układu moczowego...
    No i nie wiem...
    Ja niechodzę, aby nie nabawić się przypadkiem niczego, 9 mcy przezyję bez basenu jacuzi itp :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca dzidziusia bedzie dobrze nie stresuj sie,lekarz musial to powiedziec. Teraz jest dobrze :)

Tez nie chodze na basen a szkoda bo własnie odciaza organizm,ale jak mysle, ze mam wejsc do wody a ktos tam narobil mimo ze jest chlor to mnie odrzuca.

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa zerknełam na listę, czekam na dobre wiadomosci niedługo :)

aszka, justa1234 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia, mi lekarz zezwolił, ale tylko z tamponem. Ale jednak lepiej unikać..

Ja dziś jestem zła po wizycie. W Invicta jedno wielkie zamieszanie. Lekarz na wstępie zaznaczył, że nie zrobi mi żadnych zdjęć, bo klinika przestała się nastawiać na kobiety w ciąży po zmianie rządu. Ustawiają się na in vitro - kasa, kasa i kasa. Przenieśli go do innego pokoju i miał tragiczny sprzęt do usg. Zrobił to co mógł...
    Zbadał tętno dzidzi, namacał brzuch, szyjkę, przeprowadził wywiad i tyle... Nie widziałam dziecka od 4 tygodni :(
    Szał :( pocieszał, że zaraz połówkowe i on uważa że powinno wyjść wszystko dobrze i mowił, żebym się nie martwiła.
    Porozmawialiśmy chwilę i powiedział nam, że prowadzi ciąże w medicover.
    Stanęło na tym, że 1 grudnia idziemy jeszcze do Invicty na połówkowe do dr H, a 9 grudnia mamy 1 wizytę w medicover u naszego prowadzącego... Jaka jestem zła.... Tak chciałam zobaczyć dziecko... Mąż widział co nieco na ekranie jak lekarz badał tętno. I rzeczywiście obraz był słaby i dlatego lekarz nie chciał nawet zmierzyć długości naszego maleństwa :(

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas nie wiem czy czytalas co ja pisałam w kilku postach wstecz na ten temat. W Invikcie jest dobre usg do badan tylko te co stoi tam gdzie siedzi H. Inne sa sredniawe. Mi sam J. tak powiedział, jak zwrociłam uwage ze maja niestety ale tragiczne. Co do szyjki to oni nie mierza bo im sie nie chce, koniec koncow maja przeciez przy usg rozne głowice. Co do zdjec to nic nie stracilas u nich tak te usg drukuje ze wielokrotnie mialam rozjechane zdjecia bo im wcina papier. Dlatego ja pozniej to juz sie przeniosłam do swojego byłego gina. Na dodatek mnie tez namawiał na Medicover J. ale oni tam nie dosc ze przyjmuja kobiety po 38 tyg, to jeszcze jak sie cos dzieje wczesniej to nie biora, dalej jezeli chcesz miec wybranego lekarza to płacisz 16 tys.(i jak nie masz skierowania np na cc, to musisz doplacic 2 tys). Mnie to wkurzył J. bo dla mnie to naciagactwo :) ale oczywiscie jak kogos stac i ma ochote to niech rodzi w Medicover. Tak samo basiurce lekarze najarali z Novum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 23:11

agulas lubi tę wiadomość

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ