Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
justa1234 dzidzie dasz pod choinke i będzie żywy, najpiękniejszy prezent jaki kobieta sobie może wymarzyć
u mnie jeśli dobrze pójdzie to w przyszłym roku na święta będę miała 7 miesięczną niunie pełzającą do choineczki.pragnaca dzidziusia, justa1234, aneczka2015, aszka, Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Eliz wrote:justa1234 dzidzie dasz pod choinke i będzie żywy, najpiękniejszy prezent jaki kobieta sobie może wymarzyć
u mnie jeśli dobrze pójdzie to w przyszłym roku na święta będę miała 7 miesięczną niunie pełzającą do choineczki.mój chłop to się śmieje że u nas na drugi rok to trzeba będzie choinkę do sufitu uwiązać bo żeby Zocha sobie na głowę jej nie przewaliła
aszka, Viki26, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
aneczka2015 wrote:Laseczki mam pytanko. Mam ciagle mdlosci i wymioty. Lekarz zapisal mi cos na wymioty ale srednio to cos daje. Mam pytanko. Kiedy przekroczy sie granice i czas udac sie do szpitala na kroplowke. Boje sie zeby dzidzia miala dostarczane wszystko to czego poyrzebuje do rozwpju.
ale jak tylko Aszka się pojawi to napewno ci w tym temacie pomoże
-
aneczka2015 wrote:Kochane ciut mi lepiej. Ale nigdy bym sie nie spodziewala ze pierwszy trymestr mnie tak wymeczy. Ale dam rade. Wypytam we wtorek gina o te moje wymioty co robic gdy nie moge sobie z nimi poradzic.
ja wszystkim babeczkom serdecznie współczuję z mdlosciami i wymiotami
wiem tylko jak mdłości się przechodzi bo sama miałam wymioty to miałam ale przez wirusa i myślałam że ten jeden dzień mnie wykończy a wy niektóre po kilka miesięcy się meczycie bidulki
-
nick nieaktualnyaneczka2015 wrote:Laseczki mam pytanko. Mam ciagle mdlosci i wymioty. Lekarz zapisal mi cos na wymioty ale srednio to cos daje. Mam pytanko. Kiedy przekroczy sie granice i czas udac sie do szpitala na kroplowke. Boje sie zeby dzidzia miala dostarczane wszystko to czego poyrzebuje do rozwpju.
Typowo występują w I trymestrze ciąży. Rozpoczynają się między 4-10 tygodniem ciąży, nasilają się między 8-12 tygodniem ciąży i ustępują około 20 tygodnia ciąży.
Wymioty są coraz gwałtowniejsze i częstsze. W ciągu dnia mogą występować nawet 5-10 razy, o dowolnej porze i niezależnie od stopnia wypełnienia żołądka. Wymiotom towarzyszy zwiększone pragnienie, objawy odwodnienia organizmu (wiotkość skóry, długie utrzymywanie się uniesionego fałdu skórnego oraz suchy język i śluzówki), nieprzyjemny zapach z ust, pogorszenie stanu ogólnego, podwyższenie temperatury ciała, szybka utrata masy ciała, czasem żółtaczka oraz objawy ze strony ośrodkowego układu nerwowego w postaci zaburzeń świadomości lub majaczenie.
W celu postawienia diagnozy wykonuje się badania laboratoryjne, takie jak: morfologia krwi, elektrolity, amylazy, enzymy wątrobowe, lipazy, hormony tarczycy, kreatyninę, mocznik, beta-hCG oraz badanie ogólne moczu. W moczu dochodzi do wzrostu białka, urobilinogenu, acetonu, a w osadzie moczu występują dodatkowo wałeczki, będące przejawem zatrucia organizmu. W surowicy w ciężkich przypadkach może dojść do wzrostu stężenia bilirubiny, nawet powyżej 2mg%.
U mnie były 4 razy dziennie plus ciagle mdłosci i odruchy wymiotnei siedziałam w domu. W szpitalu daja tylko kroplowki z elektrolitami i czopki toceran. Moj lekarz sam mi zapisał te czopki ale nie brałam jakos tam dawałam rade i przeszło chyba w 16 tyg samo. Mi nie pomogała ani herbatka imbirowa, ani opaski uciskowe na nadgarstki ani nic innego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:15
Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJusta ale piekny ten stroj, jaki słodki, musisz pozniej core ubrac jak juz bedzie na swiecie i nam fotke wstawic
Emotki sa stad http://psiakosc.com/emoty/emoty-1.htm najezdzasz na emotke sie pokazuje w dole link, link przekopiowujesz i wklejasz
Jeszcze mozna stad skopiowac http://emotikona.pl/emotikony/ i stad https://www.gify.net/cat-uczucia---buzki-i-emotikony-652.htm?page=4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:25
Viki26, pragnaca dzidziusia, agulas, justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViki26 wrote:Prawda to?
Aszka co ty na to?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 15:38
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaneczka2015 wrote:Kochane ciut mi lepiej. Ale nigdy bym sie nie spodziewala ze pierwszy trymestr mnie tak wymeczy. Ale dam rade. Wypytam we wtorek gina o te moje wymioty co robic gdy nie moge sobie z nimi poradzic.
Kochana u mnie tak samo, ale jak zapytalam lekarza o cos przeciw wymiotom to powiedzial, ze DLA dobra dzieci lepiej sie nie faszerowac. Do pracy nie chodze, wiec mecze sie w domu. Mnie pomaga czeste jedzenie, w maluch ilosciach ale dosc czeste. Jak tylko czuje ze mnie dopada to zjadam jogurt, mandarynki, banany, cokolwiek mam pod reka zdrowego. Mam nadzieje, ze niedlugo CI odpusci. -
Dziewczyny u mnie nie ma wymiotów muszę tylko mniej a częściej jeść i jest ok.ustąpiły na szczęście A konflikt serologiczny jest możliwy bo ja Rh - a mój Rh +. Jedynie zapobiegawczo dostanę za dwa tygodnie imuglobuline i po porodzie kolejna dawkę. Właśnie siedzę i czekam na moją kolej u lekarza
Viki26, Kava lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! Ja tylko na sekundę bo właśnie wracamy a ze chciałabym najpierw Was nadrobić zanim zacznę pisać, to melduje szybciutko ze wsio ol rajt
Kość nosowa obecna, nt 1,6 a CRL 61, przepływy tez ok, i raczej dziewczynkaViki26, Kava, pragnaca dzidziusia, mycha28, wiecznie, aneczka2015, kmb, Moniaa, mia6, aszka, agulas, basiurka, Konwalia, justa1234, Lilou1984 lubią tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
justa1234 wrote:Ja już dziś obleciałam ciucholand i takie cuda kupiłam dla mojej buńki za całe 6zł
. Nic tylko sesje Zosi będziecie robić
justa1234 lubi tę wiadomość