X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś Twoja historia jest niesamowita. Te bliźniaki są Tobie przeznaczone. Mam nadzieję, że znajdziesz lekarza, który zaopiekuję się Tobą i Twoimi cudami. Wierzę, że tym razem wszystko skończy się szczęśliwie. <3 <3

Lenuś lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś życzę Ci aby wszystko pomimo tego co się dzieje ułożyło się w jak najlepszym porządku.

Lenuś lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu daj nam dzisiaj znać ja twoja córeczka.
    Na pewno mała istotka walczy. Pamiętasz Karole i jeszcze mniejszego synka Karoli?
    To jest przykład na który należy dziś spojrzeć. I u was będzie tak dobrze.
    Mam nadzieje ze ty tez czujesz się przynajmniej nie najgorzej i zbierasz siły dla córki!

Lena u Ciebie to jestem w szoku, dosłownie jakby były ci pisane blizniaki - ktoś na gorze tak chciał?
    Może ta ciążę należy leżeć całą? I tak jak piszesz w czas się zaszyc od dołu?
    Zorganizuj życie tak abyś na prawdę wstawala tylko siusiu i szybkie mycie, a tak to miej kolo siebie męża na zmianę z mama/teściowa, górę książek, filmów i więcej usmiechu.
    Jak zechcesz zajmiemy ci czas-my dziewczyny z forum. Jak przeczytasz wszystkie książki które masz w domu możesz podać adres, podeślę ci kilka tytułów:-)
    Mi na przykład po szpitalu gdy leżałam w sumie 5 tyg pomogła głupia saga ludzi lodu, wchodzi jak romansie, codziennie jedna książeczka po 200 stron i na prawdę dni mijały mi tak ze nie wiem kiedy doczekalam momentu ze mogłam wrócić do aktywności. 5tyg minęło jak kilka dni. Oczywiście u Ciebie wypadało by od dziś leżeć jeszcze z 7m by dzieci były dobrze donoszone -i choć nie wiem co znaczy 7m w lozki-to i tak wierze ze ty, matka z takim bagażem doświadczeń jesteś w stanie to wszytko wytrzymać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:04

Kava, Konwalia, Lenuś, pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś, jestem z Tobą myślami :) Trzymam kciuki i wspieram. Też myślę, że te bliźniaki są Ci pisane. Obyś jak najszybciej znalazła rewelacyjnego lekarza, który będzie z Wami walczył.

Madziu, czekamy z niecierpliwością na informacje o małej siłaczce i Twoim samopoczuciu :) Pozdrawiam serdecznie :)

Lenuś lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenus ....wierze ze znajdziesz odpowiedniego lekarza i Twoje robaczki zdrowe i piekne pojawia sie na swiecie dopiero za 8 miesiecy. Mocno mocno trzymam kciuki i zycze Ci duzo sily <3 <3

Lenuś lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pozdrowienia dla Ciebie i coreczki i czekam na dobre wiesci <3

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenus, będę o Was myślała i modliła się o dobrego specjalistę.
    Bądź dobrej myśli, postaraj się nie stersować i dużo odpoczywać.

Madziu, cały wieczór o Tobie i Kruszynce myslałam. Przypomniał mi się ten program 600 gramów szczęście - teraz Ty masz swoje gramy szczęścia i razem z pomocą lekarzy, wywalczycie piękne i długie życie dla Twojej córuni, głęboko w to wierzę! <3 Dbaj teraz o siebie - jesteś Jej bardzo potrzebna!

Ja dostałam, w końcu!, wynik drugeij bety: 609, zrobionej po 48h. Pierwsza była 257 - Boże dziękuję ci za piękny przyrost.

mycha28, justa1234, Moniaa, Lenuś, Lilou1984, mia6, pragnaca dzidziusia, Viki26, Kava lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    Dziewczęta, dotarłam do domu, mogę więc napisać co u mnie, z telefonu było mi cieżko, za dużo informacji.

No jasne, że Was pamiętam z wątku IVF, za każdą z Was tak samo trzymałam (i nadal trzymam) kciuki.
    Długo mnie tutaj nie było, bo potrzebowałam czasu, żeby dojść do siebie, a nie ukrywam, nie było to łatwe, w sumie nadal idealnie nie jest. Miałam odezwać się, jak już moja sytuacja trochę się ustabilizuje, ale jak się nad tym zastanowię, to w moim przypadku trudno mówić o stabilizacji.

Pod koniec września rozpoczęłam drugą procedurę, 5 października punkcja i 5 pęcherzyków, transfer dwa dni później. Tym razem podany został jeden zarodek, bo w żadnym wypadku nie mogłam pozwolić sobie na ciążę bliżniaczą. Lekarze alarmowali, że szyjka macicy wcale się nie zregenerowała i jest w fatalnym stanie (skrócona z rozwarciem na 2 cm). Jedyną szansą dla mnie byłaby ciąża jednopodowa i od drugiego trymestru szew szyjkowy oraz leżenie, może nawet w szpitalu.
    Po 10 dniach zrobiłam test, wyszła druga kreska, beta ponad 100, przyrosty prawidłowe, ciąża potwierdzona - jeden pęcherzyk. Drugie USG - jeden pęcherzyk i jedno serduszko. Trzecie USG - jeden pęcherzyk i dwa serduszka...

Jestem na etapie poszukiwania lekarza, który byłby w stanie poradzić sobie z prowadzeniem mojej ciąży. Dodam, że według ostatniego USG wychodzi, że jest to ciąża jednokosmówkowa, jednoowodniowa. Modlę się, żeby jednak okazało się, że są dwie owodnie. Lekarz z kliniki niestety nie był w stanie polecić mi nikogo sensownego, podobno kilku jego znajomych odmówiło prowadzenia tej ciąży. Za tydzień będę miała wizytę u lekarza z kliniki w Bytomiu, a za dwa u ordynatora szpitala w Rudzie Śląskiej, oba te szpitale mają III stopień referencyjności i tylko tam ewentualnie mogłabym rodzić, bo muszę mieć na uwadze, że mogę urodzić dużo wcześniej, bo oprócz moich problemów z szyjką macicy dochodzą jeszcze te związane z jednym łożyskiem i jedną owodnią.

Teraz jestem w 8t2d ciąży i chyba nie muszę pisać, że potwornie się boję...

Bardzo Was proszę o trzymanie kciuków, bo bardzo mi to potrzebne, tymczasem za każdą z Was nadal trzymam swoje i ściskam Was razem i każdą z osobna :)
    Lenuś jak się cieszę i gratuluję serdecznie <3 oczywiście kciuki będę trzymała mega mega mocno <3 ✊✊✊ a co do twojego samopoczucia po tym wszystki to wcale się nie dziwię że dalej nie jest takie jak przed całym tym tragicznym zdarzeniem :-( ale podziwiam cie i kłaniam się nisko że się podniosłaś i podjęłaś walkę o swoje szczęście :-D <3 kochana powodzonaka :-) wpadaj do nas częściej ;-)

Lenuś, Konwalia lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia słońce jak będziesz miała chwilę to daj znać jak twoja malusia księżniczka <3 myślami i sercem jestem z wami :-* <3

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe słowa :)

Z leżeniem nie ma dla mnie problemu, zniosę wszystko, byleby tylko maluszki zostały ze mną do w miarę bezpiecznego terminu. Leżę w domu niemal cały czas, czytam książki, oglądam filmy, wstaję sporadycznie, czasami coś szybkiego ugotuję. Od 12 tygodnia tylko leżenie, może być nawet w szpitalu, jestem na to przygotowana. Mam nadzieję, że w miarę szybko będę miała założony szew.

Madzia, z niecierpliwością czekam na wiadomości od Ciebie, od wczoraj jestem myślami z Tobą i Twoją córeczką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 12:57

mycha28, justa1234, Inska, Viki26, Kava lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś trzymam kciuki żeby było dobrze ♥

Dziewczyny powiedzcie mi czy macie już jakieś zachcianki ciążowe ? Za mną strasznie chodzą chipsy Laysy cebulowe hehe, ale powstrzymuję się :)
    Największe zachcianki dopadają mnie wieczorem, wtedy wymyślam co bym zjadła.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz ja już prawie koniec ciąży a zachcianki jeszcze mam czasem :-D :-P zwłaszcza słodkie rarytasy mnie kochają :-P :-D

Viki26 lubi tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Eliz ja już prawie koniec ciąży a zachcianki jeszcze mam czasem :-D :-P zwłaszcza słodkie rarytasy mnie kochają :-P :-D

Ja dziś znalazłam czekolade milke i też wcinałam ile się da :) a miałaś jakieś dziwne zachcianki typu ogórek z majonezem i takie tam ?
    pamiętam jak byłam zdziwiona gdy moja siostra będąc w ciąży często zajadała chleb z szynką i nutellą - na sam widok robiło mi się nie dobrze a ona mówiła że jej tak smakuje.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moja mama trafiła do szpitala gdyż leczy się na borelioza kilka lat już i zero efektów. Położona jest na oddziale zakaźnym. I teraz pytanie czy ja ją mogę odwiedzić. Fakt ona nie zaraża ale tam są różne przypadki .
    I mam obawy ;(;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 13:40

justa1234 lubi tę wiadomość

Mała Mi
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Ja dziś znalazłam czekolade milke i też wcinałam ile się da :) a miałaś jakieś dziwne zachcianki typu ogórek z majonezem i takie tam ?
    pamiętam jak byłam zdziwiona gdy moja siostra będąc w ciąży często zajadała chleb z szynką i nutellą - na sam widok robiło mi się nie dobrze a ona mówiła że jej tak smakuje.
    Tak miałam takie różne dziwadła z jedzeniem tylko teraz już nie pamiętam co ja tak dziwnie jadłam,pamięć w ciąży się pogarsza :-P a już wiem to były ogórki korniszone jadłam z kanapka z nutellą :-P a później umierałam bo mi było niedobrze :-P no ale co zrobić jak się chce takiego czegoś :-P ;-) dziś krówki podjadam :-P

Eliz lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Dziewczynki moja mama trafiła do szpitala gdyż leczy się na borelioza kilka lat już i zero efektów. Położona jest na oddziale zakaźnym. I teraz pytanie czy ja ją mogę odwiedzić. Fakt ona nie zaraża ale tam są różne przypadki .
    I mam obawy ;(;(
    Sory za polubienie ale to przez ten telefon wrrr wiem ze leży tam twoja mamuśka ale ja chyba bym zrezygnowała z odwiedzin jednak.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi ją również myślę że możesz sobie darować odwiedziny. W takich szpitalach są różności. Mam na pewno zrozumie! Będziesz ja męczyła codziennymi telefonami. ☺

aszka lubi tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak chyba będę musiała . Jak ja bez niej wytrzymam 4 tygodnie . Strasznie związana jestem z mama . Ale jej zdrowie najważniejsze; )

Inska, aszka lubią tę wiadomość

Mała Mi
  • Inska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Noo tak chyba będę musiała . Jak ja bez niej wytrzymam 4 tygodnie . Strasznie związana jestem z mama . Ale jej zdrowie najważniejsze; )

Mała_Mi, nie ryzykuj Skarbie. Wiem, że nie będzie łatwo, ale wytrzymasz, dla maluszka. Dzwoń do mamy, może jak ktoś u niej będzie, niech włączą Skypa, żebyście się mogły zobaczyć, ale nie ryzykuj pójściem.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj na forum panuje dość smutna atmosfera, ale chciałabym Was nieco rozweselić i pokazać promocje na pościele dziecięce w empik :) niektóre są boskie :)

http://www.empik.com/dziecko/niemowleca/komplety-poscieli,4204050101,s?hideUnavailable=true

Kava, mia6, aszka, justa1234 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ