WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Chuba skasowano mój komentarz :-)

Nie skasowała. Nawet odpisała ;)

Inska, basiurka lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa uskuteczniaj z małżunkiem milosc.gif hihi :)

Też widziałam te dwa tematy 2smiech2.gif i tez mam podobne zdanie jak basiurka, nie wchodze tez w te tematy bo jak kiedys dawno temu weszłam to takie jakieś głupoty, jakies przepychanki, kłotnie, licytowanie sie ktora co kupiła i za co :D ze to nie na moj wiek i na moja dojrzałosc(a jestem stara baba :D).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 11:31

Viki26, sylwiaśta159, basiurka, justa1234, Kava lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Sylwiasta, daj znac jak tylko wyniki odbierzesz, bom cała w stresie, razem z Toba
    i ja też czekam :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja są komentarze :-)

dfe01f0225.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Ja we wtorek podpisuję umowę :)
    Kava a z jaką firmą podpisujesz? Koleżanka mi powiedziała, że jak dasz do państwowego (tylko nie wiem jaka jest pełna nazwa) to jeśli ktoś będize potrzebował i twoje komórki macierzyste będą zgodne dla tej osoby to je wykorzystają! A w prywatnych podobno twojej rodziny są i już, nie mogą dla kogoś obcego ich wykorzystać.
    Ja dlatego właśnie szukam firmy bo napewno chcemy skorzystać z przechowywnia krwi pępowinowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:09

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Racja są komentarze :-)
    Jak pow. mojemu to zapytał czy na TEMATY do rozmowy też jest lista, jakie mogą być poruszane? i co jeśli byłaś nie obecna i nie usprawidliwiona to co już nie możesz tam pisać? haha I co ci ta laska zrobi? naganę do dzienniczka czy druczek do przelewu aby opłacić karę ;p

sylwiaśta159, basiurka, Anko:-), mia6 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • agulas Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez Was musze wejsc na lipcówki :D
    Wiecie co u Madzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:27

sylwiaśta159, justa1234, Viki26, Anko:-) lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Nie skasowała. Nawet odpisała ;)

Haha, mojego komentarza nawet nie zrozumiala ;-)

sylwiaśta159, aszka, Kava, Anko:-) lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się skusiłam na te lipcówki i powiem w skrócie jeb w łeb :)

sylwiaśta159, aszka, Moniaa, justa1234, Kava, Anko:-), Inska, agulas lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylo juz diagnosty - wynik w pon. Tak wiec zaczynam zapuszczac korzenie :D

Jedyne co mnie pociesza to to ze nie plamie- niby biore utrogestan ale w tamtym cyklu zaczelam plamic mimo lutinusa jak nie bylo ciazy.

Kava, agulas lubią tę wiadomość

• Astra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, trochę się dziwię Twojemu podejściu, no ale każdy robi jak uważa. Ja tylko powiem, że absolutnie nie ma żadnych badań mówiących o tym ze jest jakaś minimalna nawet ilość alkoholu która nie szkodzi na płód. Po prostu nie ma i każda nawet najmniejsza może(nie musi) mieć swoje skutki niekoniecznie od razu fas. Moja znajoma karmi tez piła okazyjnie i akurat jej córka rozwija się ok 3 mce wolniej niż rówieśnicy. Może być przypadek, nie musi. Ja osobiście za długo walczyłam o ciążę i tego maluszka żeby w ogóle podjąć jakiekolwiek ryzyko, a akurat nie picie alkoholu to bardzo małe wyrzeczenie, ale to moje zdanie i absolutnie nikt nie musi się zgadzać. Cześć ma bzika na punkcie bycia eko, cześć na punkcie jakiejś tam filozofii wychowania, jedzenia a ja mam bzika na punkcie mojej ciąży ;-)

Co do lipcowek... To chyba brak mi słów. Dyktatura pełną parą :-D

Justa jak tam Zosia? Dalej nie chce się wyprowadzić? Jak coś to jeszcze możesz ten olejek rycynowy spróbować 2-3 łyżki wypić. Masz jakieś ktg w poniedziałek czy coś?

I mam pytanie może trochę głupie, ale kurcze juz sama zbaraniłam. Czy mikrofibra i poliester to to samo? Bo w pepco miały być koce z mikrofibry i myślałam że wezmę, będzie do wózka dla małego, a tam na kocu metka 100% poliester. I już nie wiem sama.

aszka, basiurka, justa1234 lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Kava a z jaką firmą podpisujesz? Koleżanka mi powiedziała, że jak dasz do państwowego (tylko nie wiem jaka jest pełna nazwa) to jeśli ktoś będize potrzebował i twoje komórki macierzyste będą zgodne dla tej osoby to je wykorzystają! A w prywatnych podobno twojej rodziny są i już, nie mogą dla kogoś obcego ich wykorzystać.
    Ja dlatego właśnie szukam firmy bo napewno chcemy skorzystać z przechowywnia krwi pępowinowej.
    ja tez sie zastanawiam tutaj masz prywatne http://krewpepowinowa.pl/banki_rodzinne.html

Viki26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    Monia, trochę się dziwię Twojemu podejściu, no ale każdy robi jak uważa. Ja tylko powiem, że absolutnie nie ma żadnych badań mówiących o tym ze jest jakaś minimalna nawet ilość alkoholu która nie szkodzi na płód. Po prostu nie ma i każda nawet najmniejsza może(nie musi) mieć swoje skutki niekoniecznie od razu fas. Moja znajoma karmi tez piła okazyjnie i akurat jej córka rozwija się ok 3 mce wolniej niż rówieśnicy. Może być przypadek, nie musi. Ja osobiście za długo walczyłam o ciążę i tego maluszka żeby w ogóle podjąć jakiekolwiek ryzyko, a akurat nie picie alkoholu to bardzo małe wyrzeczenie, ale to moje zdanie i absolutnie nikt nie musi się zgadzać. Cześć ma bzika na punkcie bycia eko, cześć na punkcie jakiejś tam filozofii wychowania, jedzenia a ja mam bzika na punkcie mojej ciąży ;-)

I mam pytanie może trochę głupie, ale kurcze juz sama zbaraniłam. Czy mikrofibra i poliester to to samo? Bo w pepco miały być koce z mikrofibry i myślałam że wezmę, będzie do wózka dla małego, a tam na kocu metka 100% poliester. I już nie wiem sama.
    co do alko ja jestem przeciwna jakiejkolwiek dawce, pracuje z dziecmi zaburzonymi i widze co alko nawet mała daweczka robi z dziecmi. Jedna sie upije do nieprzytomnosci i skutkow nie bedzie, a druga wypije mało i moga byc juz problemy m.in z rozwojem, z napieciem, drgawki itd. U nas lekarze neurolodzy w przypadku zaburzen kiedy ciaza przebiegała ok itd, zawsze pytaja czy matka piła w ciazy, albo uzywała leków z alko, jedzenia z alko itd. Co do badań to są niby jakies tam badania z innych krajów ze niby alko nie musi wpływac, ale nie ma zbadania tych dzieci po porodzie i ich monitorowania, wiec po co w ogole ryzykowac.

Nie mikrofibra i poliester to nie to samo, chociaz i mikrofibra i poliester moga zawierac np. mieszanki tych materiałow, ale to powinni ujac na metce. Mikro jest taka mieciutka i puchatowa a poliester jest bardziej sliski. Chociaz własnie ogolnie niby te scierki do czyszczenia okien robia z mikrofibry a tez napisane poliester, pewnie jak dodaja w trakcie produkcji jakies tam mieszanki to tak nazywaja. Wg mnie jak to kocyk puchaty i miły w dotyku to mozna brac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 13:36

Astra, basiurka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Nie bylo juz diagnosty - wynik w pon. Tak wiec zaczynam zapuszczac korzenie :D

Jedyne co mnie pociesza to to ze nie plamie- niby biore utrogestan ale w tamtym cyklu zaczelam plamic mimo lutinusa jak nie bylo ciazy.
    to czekamy na poniedziałek :)

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta to za poniedziałek :)

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Jak pow. mojemu to zapytał czy na TEMATY do rozmowy też jest lista, jakie mogą być poruszane? i co jeśli byłaś nie obecna i nie usprawidliwiona to co już nie możesz tam pisać? haha I co ci ta laska zrobi? naganę do dzienniczka czy druczek do przelewu aby opłacić karę ;p
    widocznie babka nie ma co robić, że jej się chce ciągle edytowac listę. To jak te mamusie z internetów, 2-3 dzieci a siedzą i klepią non stop na fejsie a dzieci w kojcu i ryk. Owszem jak ktoś w ciąży pierwszej to jeszcze można siedzieć na necie i sie dobrze czuje ale to troche dziwne zapisywać kto kiedy ostatni napisał itd. jak jakaś nerwica natręctw.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha wyszłam na jakąś alkoholiczkę. Astra ja też się sporo czasu starałam.
    Jest wiele szkół co do metod leczenia,podejścia i w ogóle. Jest wiele matek co nigdy nie piły nic a maluszki mają problemy neurologiczne. To że całą ciążę będę się wystrzegała % to tez mnie nie zapewni ze będzie wsio all right!
    Niektórzy ginekolodzy zalecają podczas stymulacji parę lampek wina na odblokowanie. Inni są wręcz przeciwni. Nigdy nie ma złotego środka aby to wszystko było jak trzeba.

Anko:-) lubi tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Haha wyszłam na jakąś alkoholiczkę. Astra ja też się sporo czasu starałam.
    Jest wiele szkół co do metod leczenia,podejścia i w ogóle. Jest wiele matek co nigdy nie piły nic a maluszki mają problemy neurologiczne. To że całą ciążę będę się wystrzegała % to tez mnie nie zapewni ze będzie wsio all right!
    Niektórzy ginekolodzy zalecają podczas stymulacji parę lampek wina na odblokowanie. Inni są wręcz przeciwni. Nigdy nie ma złotego środka aby to wszystko było jak trzeba.
    owszem że nie zapewni, ale po co sobie ewentualnie dokładać? Zreszta ja tam nikogo nie zamierzam przekonywać, każdy robi wg siebie i później odpowiada za siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jak tam? Co robisz? Mam nadzieje ze ok.

Madzia czekamy na informacje :) &&.

A ja idę zabrać się za obiad, bo dziś sama w domu, miłego dnia :) witaj2.gif

Viki26 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:

Justa jak tam Zosia? Dalej nie chce się wyprowadzić? Jak coś to jeszcze możesz ten olejek rycynowy spróbować 2-3 łyżki wypić. Masz jakieś ktg w poniedziałek czy coś?

Niestety Zocha zapiscila korzenie w brzuszku :-D a wiesz ze gdzieś czytałam o tym olejku rycynowym i sporo kobitek miało po nim akcje porodową :-P :-D chyba się skuszę :-D :-D

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ