Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia, nic takiego nie powiedziałam co by robiło z ciebie alkoholiczke jeśli coś tak odebrałas to przepraszam, bo nie o to mi chodziło i masz rację ze nic nie zagwarantuje nam ze wszystko będzie w 100% ok. Ja po prostu uważam ze nie warto później w razie W się zastanawiać czy aby ten kieliszek wina, czy kilka karmi nie zaszkodziło. I nie mówię o stymulację czy leczeniu bo ja wtedy żyłam w miarę normalnie. Zdarzyło mi się wypić kieliszek wina czy piwo mnie chodzi tylko o moment w którym mamy świadomość tego ze jesteśmy w ciąży i odpowiadamy za inne życie. Nie miałam na celu Cie urazić, obrazić czy cokolwiek. Jak wspomniałam każdy robi wg uznania, ja wolępo prostu dmuchać na zimne mnie np baaaardzo brakuje sushi, ale jeszcze wytrzymam te dwa miesiące
-
Ja pierdzielę ale żeśta naskrobały ciężarówki
a dosłownie chwilę mnie tu nie było
zostawić was na sekundę i milion postów naskrobiecie
Aszka kochana u mnie wszystko gra jak gitararobiliśmy sprzątanie z najdroższym
a teraz leżeć i odpoczywam po obiadku
A ty jak się czujesz?
Sylwiaśta to czekamy na poniedziałekale wiem ze Betka będzie piękna
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Co Ty Astra daj spokój. Nie napisałam tego tak negatywnie. Tyle że czytając swój post tak trochę napawa on o obrończynię pań z przeróżnymi kieliszkami.
Choć powiem ze to co napisalyscie dało mi jednak do myślenia. I już raczej zrezygnuję z takich napojów.Viki26 lubi tę wiadomość
-
Astra ktg nie mam wogóle, dopiero jak pojadę w piątek że skierowaniem do szpitala to mi zrobią
no chyba że Zosiek postanowi wyskoczyć przed piątkiem
weszłam z coekawosci na ten wątek lipcowek hihii ale się uśmiałam
ah te baby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 14:31
Astra lubi tę wiadomość
-
Viki26 wrote:Kava a z jaką firmą podpisujesz? Koleżanka mi powiedziała, że jak dasz do państwowego (tylko nie wiem jaka jest pełna nazwa) to jeśli ktoś będize potrzebował i twoje komórki macierzyste będą zgodne dla tej osoby to je wykorzystają! A w prywatnych podobno twojej rodziny są i już, nie mogą dla kogoś obcego ich wykorzystać.
Ja dlatego właśnie szukam firmy bo napewno chcemy skorzystać z przechowywania krwi pępowinowej.
PBKM.
Jeśli chodzi o Państwowe Banki to wygląda tak.
Oddajesz krew i się jej zrzekasz. Nie masz wpływu komu ona pomoże. Bank państwowy jest połączony z siecią banków na całym świecie.
Poza tym by oddać krew pępowinową do banku państwowego musisz rodzić w szpitalu wyznaczonym przez nich. Są to 3 szpitale w Warszawie i jeden w woj. Świętokrzyskim.
Jeśli już uda Ci sie rodzić w danym szpitalu muszą mieć na stanie zestawy pobraniowe.
Każdy szpital dostaje takich zestawów w miesięcu 5 szt.
Tak więc idea cudowna a w praktyce dupa blada
A szkoda...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 15:58
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jakiej firmy kupiłyście butelki ze smoczkiem?
Ja chciałabym karmić piersią + butelką , w szkole rodzenia położna powiedziała że najlepsze smoczki są firmy MAM, w sensie nie cieknie z nich ( ja jakoś znalazłam u nich tylko "1" z b.wolnym przepływem) w każdym bądz razie wychodzi na to, że najlepsze sa takie smoczki gdzie dziecko musi się natrudzić jak przy cycku, aby potem z cyca też potrafiło ciągnąć.2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Monia wyluzuj
Ja pije piwa typu karmi czy bezalkoholowe a czasami mocze palca w męża drinku i delektuje się zapachem i posmakiem ukochane whisky.
Nie uważam ze robie cokolwiek źle, i tylko ja wiem ile kosztowało mnie zajście w ciążę, poronienia operacje itd:-)
Co nie oznacza ze nie zjem raz na miesiąc cukierka z rumem.
Uważam picie alkoholu za karygodne, ale picie alkoholu - żebyśmy się dobrze rozumiał wszystkie:-)
Niech każda z nas postępuje zgodnie ze swoją wiedzą i sumieniem, ja też mam zawód medyczny i trochę się na tym znam i na pewno w życiu nie zrobilabym krzywdy Hani.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 16:02
Kava, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Ja jakby była awaria jakaś na początku mam zwykła butelkę Tommy tippie czy jakoś tak. A w razie gdyby powstała faktyczną potrzeba korzystania z butelek to zakupie madela, wiem ze są w Smyku.
Ja identycznie. Madelę bardzo chwalą.
Czytałam jeszcze ogrom zachwytów nad tymi butelkami:
http://kidy.pl/mimijumi_butelka_dla_niemowlat_240_ml.html
Ciekawa jestem czy na prawdę są takie rewelacyjne.Moniaa, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam Tommy tippie i chyba jedna chicco. Obie dostałam na warsztatach i w sumie nie zamierzam kupować więcej jak nie będzie wyjścia to wtedy będę myśleć. A od 6mca mam jeszcze z nuka także chyba starczy
Ja myślę cały czas o tych komórkach i nie wiem czy na diagnostykę się nie zdecydujemy. A kava który pakiet bierzecie w PBKM? Jeśli możesz powiedzieć oczywiście.Viki26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:Ja pierdzielę ale żeśta naskrobały ciężarówki
a dosłownie chwilę mnie tu nie było
zostawić was na sekundę i milion postów naskrobiecie
Aszka kochana u mnie wszystko gra jak gitararobiliśmy sprzątanie z najdroższym
a teraz leżeć i odpoczywam po obiadku
A ty jak się czujesz?
Sylwiaśta to czekamy na poniedziałekale wiem ze Betka będzie piękna
Ja dobrze dzis w miare sie czuje, to jakis plus w koncu
Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViki26 wrote:Dziewczyny jakiej firmy kupiłyście butelki ze smoczkiem?
Ja chciałabym karmić piersią + butelką , w szkole rodzenia położna powiedziała że najlepsze smoczki są firmy MAM, w sensie nie cieknie z nich ( ja jakoś znalazłam u nich tylko "1" z b.wolnym przepływem) w każdym bądz razie wychodzi na to, że najlepsze sa takie smoczki gdzie dziecko musi się natrudzić jak przy cycku, aby potem z cyca też potrafiło ciągnąć.Viki26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Astra wrote:Ja myślę cały czas o tych komórkach i nie wiem czy na diagnostykę się nie zdecydujemy. A kava który pakiet bierzecie w PBKM? Jeśli możesz powiedzieć oczywiście.
Zdecydowaliśmy się na błękitny czyli krew pępowinowa i sznur pępowiny ze względu na komórki mezynchemalne.
Dla kobiet rodzących do końca grudnia jest teraz fajna promocja. Kilka gratisów i 400 zł mniej do zapłaty.
Poza tym jeśli ktoś kogoś poleci Wam PBKM to macie dodatkowo zniżkę - 200 zł.
A jeśli Wy kogoś polecicie to opłata abonamentowa za rok zmniejsza się o 50 %.
Właśnie szukam kogoś komu mogę polecić PBKM i skorzystać ze zniżki -
Ale czytania! Raptem od rana mnie nie bylo a tu juz tyle stron
Sylwia, ja to obstawiam na niezla trzycyfrowa bete
Anko, zazdrszaczam z tym seksem
Mam do Was pytanie dziewczyny, jak dlugo bralyscie no-spe? Dzis juz moj 16dp.
Dzieki Kochane!Anko:-), sylwiaśta159 lubią tę wiadomość