WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Astra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, nic takiego nie powiedziałam co by robiło z ciebie alkoholiczke jeśli coś tak odebrałas to przepraszam, bo nie o to mi chodziło i masz rację ze nic nie zagwarantuje nam ze wszystko będzie w 100% ok. Ja po prostu uważam ze nie warto później w razie W się zastanawiać czy aby ten kieliszek wina, czy kilka karmi nie zaszkodziło. I nie mówię o stymulację czy leczeniu bo ja wtedy żyłam w miarę normalnie. Zdarzyło mi się wypić kieliszek wina czy piwo mnie chodzi tylko o moment w którym mamy świadomość tego ze jesteśmy w ciąży i odpowiadamy za inne życie. Nie miałam na celu Cie urazić, obrazić czy cokolwiek. Jak wspomniałam każdy robi wg uznania, ja wolępo prostu dmuchać na zimne mnie np baaaardzo brakuje sushi, ale jeszcze wytrzymam te dwa miesiące ;-)

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielę ale żeśta naskrobały ciężarówki :-D :-D a dosłownie chwilę mnie tu nie było :-P :-D zostawić was na sekundę i milion postów naskrobiecie :-D :-D

Aszka kochana u mnie wszystko gra jak gitara :-D robiliśmy sprzątanie z najdroższym :-P :-D a teraz leżeć i odpoczywam po obiadku :-D
    A ty jak się czujesz?divers2315.gif

Sylwiaśta to czekamy na poniedziałek divers2338.gif ale wiem ze Betka będzie pięknadivers2342.gif

Moniaa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Ty Astra daj spokój. Nie napisałam tego tak negatywnie. Tyle że czytając swój post tak trochę napawa on o obrończynię pań z przeróżnymi kieliszkami. ;)

Choć powiem ze to co napisalyscie dało mi jednak do myślenia. I już raczej zrezygnuję z takich napojów.

Viki26 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra ktg nie mam wogóle, dopiero jak pojadę w piątek że skierowaniem do szpitala to mi zrobią ;-) no chyba że Zosiek postanowi wyskoczyć przed piątkiem :-P :-D weszłam z coekawosci na ten wątek lipcowek hihii ale się uśmiałam :-P :-D ah te baby :-Pradocha2.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 14:31

Astra lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Aszka kochana u mnie wszystko gra jak gitara :-D robiliśmy sprzątanie z najdroższym :-P :-D a teraz leżeć i odpoczywam po obiadku :-D
    Sprzątaliście.... czyli ze mąż odkurzał Twoje rejony?

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Sprzątaliście.... czyli ze mąż odkurzał Twoje rejony?
    Sex będzie wieczorem :-Psliniak_2.gif

Moniaa, Viki26, Kava, aszka, Inska lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Kava a z jaką firmą podpisujesz? Koleżanka mi powiedziała, że jak dasz do państwowego (tylko nie wiem jaka jest pełna nazwa) to jeśli ktoś będize potrzebował i twoje komórki macierzyste będą zgodne dla tej osoby to je wykorzystają! A w prywatnych podobno twojej rodziny są i już, nie mogą dla kogoś obcego ich wykorzystać.
    Ja dlatego właśnie szukam firmy bo napewno chcemy skorzystać z przechowywania krwi pępowinowej.

PBKM.
    Jeśli chodzi o Państwowe Banki to wygląda tak.
    Oddajesz krew i się jej zrzekasz. Nie masz wpływu komu ona pomoże. Bank państwowy jest połączony z siecią banków na całym świecie.
    Poza tym by oddać krew pępowinową do banku państwowego musisz rodzić w szpitalu wyznaczonym przez nich. Są to 3 szpitale w Warszawie i jeden w woj. Świętokrzyskim.
    Jeśli już uda Ci sie rodzić w danym szpitalu muszą mieć na stanie zestawy pobraniowe.
    Każdy szpital dostaje takich zestawów w miesięcu 5 szt.
    Tak więc idea cudowna a w praktyce dupa blada :(
    A szkoda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 15:58

Moniaa lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiej firmy kupiłyście butelki ze smoczkiem?
    Ja chciałabym karmić piersią + butelką , w szkole rodzenia położna powiedziała że najlepsze smoczki są firmy MAM, w sensie nie cieknie z nich ( ja jakoś znalazłam u nich tylko "1" z b.wolnym przepływem) w każdym bądz razie wychodzi na to, że najlepsze sa takie smoczki gdzie dziecko musi się natrudzić jak przy cycku, aby potem z cyca też potrafiło ciągnąć.

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wyluzuj :-)
    Ja pije piwa typu karmi czy bezalkoholowe a czasami mocze palca w męża drinku i delektuje się zapachem i posmakiem ukochane whisky.
    Nie uważam ze robie cokolwiek źle, i tylko ja wiem ile kosztowało mnie zajście w ciążę, poronienia operacje itd:-)
    Co nie oznacza ze nie zjem raz na miesiąc cukierka z rumem.
    Uważam picie alkoholu za karygodne, ale picie alkoholu - żebyśmy się dobrze rozumiał wszystkie:-)

Niech każda z nas postępuje zgodnie ze swoją wiedzą i sumieniem, ja też mam zawód medyczny i trochę się na tym znam i na pewno w życiu nie zrobilabym krzywdy Hani.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 16:02

Kava, justa1234 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakby była awaria jakaś na początku mam zwykła butelkę Tommy tippie czy jakoś tak. A w razie gdyby powstała faktyczną potrzeba korzystania z butelek to zakupie madela, wiem ze są w Smyku.

Kava, Viki26 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja jakby była awaria jakaś na początku mam zwykła butelkę Tommy tippie czy jakoś tak. A w razie gdyby powstała faktyczną potrzeba korzystania z butelek to zakupie madela, wiem ze są w Smyku.

Ja identycznie. Madelę bardzo chwalą.
    Czytałam jeszcze ogrom zachwytów nad tymi butelkami:

http://kidy.pl/mimijumi_butelka_dla_niemowlat_240_ml.html

Ciekawa jestem czy na prawdę są takie rewelacyjne.

Moniaa, Viki26 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Astra Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam Tommy tippie i chyba jedna chicco. Obie dostałam na warsztatach i w sumie nie zamierzam kupować więcej jak nie będzie wyjścia to wtedy będę myśleć. A od 6mca mam jeszcze z nuka także chyba starczy :-)

Ja myślę cały czas o tych komórkach i nie wiem czy na diagnostykę się nie zdecydujemy. A kava który pakiet bierzecie w PBKM? Jeśli możesz powiedzieć oczywiście.

Viki26 lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja pierdzielę ale żeśta naskrobały ciężarówki :-D :-D a dosłownie chwilę mnie tu nie było :-P :-D zostawić was na sekundę i milion postów naskrobiecie :-D :-D

Sylwiaśta to czekamy na poniedziałek divers2338.gif ale wiem ze Betka będzie pięknadivers2342.gif
    to teraz czysto i Zosia moze wychodzic na gotowe :) Ja dobrze dzis w miare sie czuje, to jakis plus w koncu :D

Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Dziewczyny jakiej firmy kupiłyście butelki ze smoczkiem?
    Ja chciałabym karmić piersią + butelką , w szkole rodzenia położna powiedziała że najlepsze smoczki są firmy MAM, w sensie nie cieknie z nich ( ja jakoś znalazłam u nich tylko "1" z b.wolnym przepływem) w każdym bądz razie wychodzi na to, że najlepsze sa takie smoczki gdzie dziecko musi się natrudzić jak przy cycku, aby potem z cyca też potrafiło ciągnąć.
    ja mam tommee i aventu i starczy.

Viki26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Sex będzie wieczorem :-Psliniak_2.gif
    o lalalaa, bedzie sie działo :D

justa1234 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava ja właśnie chciałam tez napisać ze te co Ty wymieniłaś mają dobre opinie ... tyle że nie pamiętała nazwy ... mumijumi czy coś hehh

Kava lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    Ja myślę cały czas o tych komórkach i nie wiem czy na diagnostykę się nie zdecydujemy. A kava który pakiet bierzecie w PBKM? Jeśli możesz powiedzieć oczywiście.

Zdecydowaliśmy się na błękitny czyli krew pępowinowa i sznur pępowiny ze względu na komórki mezynchemalne.
    Dla kobiet rodzących do końca grudnia jest teraz fajna promocja. Kilka gratisów i 400 zł mniej do zapłaty.
    Poza tym jeśli ktoś kogoś poleci Wam PBKM to macie dodatkowo zniżkę - 200 zł.
    A jeśli Wy kogoś polecicie to opłata abonamentowa za rok zmniejsza się o 50 %.
    Właśnie szukam kogoś komu mogę polecić PBKM i skorzystać ze zniżki :)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava ja skorzystałam z tego samego pakietu oraz znizek:-)

Kava lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 21 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od dziś zaczynamy seks a w przyszłym tyg robie wielkie sprzątanie. Oby za tydzień czy dwa mała ruszylo na swiat:-)

Inska, Viki26 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czytania! Raptem od rana mnie nie bylo a tu juz tyle stron ;-)

Sylwia, ja to obstawiam na niezla trzycyfrowa bete <3

Anko, zazdrszaczam z tym seksem ;-)

Mam do Was pytanie dziewczyny, jak dlugo bralyscie no-spe? Dzis juz moj 16dp.

Dzieki Kochane!

Anko:-), sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ