Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Inska wrote:Ale czytania! Raptem od rana mnie nie bylo a tu juz tyle stron
Sylwia, ja to obstawiam na niezla trzycyfrowa bete
Anko, zazdrszaczam z tym seksem
Mam do Was pytanie dziewczyny, jak dlugo bralyscie no-spe? Dzis juz moj 16dp.
Dzieki Kochane!
Ja miałam przepisaną nospe przez pierwsze dni, ale bałam się ją wziąć. Straszny ból brzucha męczył mnie zazwyczaj w nocy, a mój lek to było siedzenie na toalecie - tak jak w trakcie okresu. Ból średnio trwał 30min, później przechodziło.
Lekarz powiedział że jak mam silny ból to lepszy jest paracetamol, jest podobno bezpieczniejszy.Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Inska ja tak samo jak Eliz. Brałam tylko wtedy kiedy mocno bolało i panikowalam. Od czasu transferu wzięłam nie więcej niż 5 tabletek. Ostatnio rozmawiałam na ten temat z lekarzem, bo coraz częściej coś mnie pobolewa. A ja unikam jakichkolwiek tabletek. Powiedział że bezpieczna dawka to do 6 tabletek nospy dziennie.
Co do paracetamolu to już nie pamiętam dokładnie-brałam w 9 tyg że względu na gorączkę. Chyba nie więcej niż 1 tabletka na 6h. -
Inska ja i kilka dziewczyn (bo pamiętam nasze początki) bralysmy nospe cały czas do 12 tyg a niekiedy jak brzuch pobolewal to i w 16 18tygodniu.
Ja brałam niekiedy 3 4 nospy dziennie.
Na pewno nie m co się bać. Wiele kobiet bierze bo nie ma nic gorsze niż zbyt aktywna macica - to może spowodować kłopoty. -
Moniaa wrote:Kava ja właśnie chciałam tez napisać ze te co Ty wymieniłaś mają dobre opinie ... tyle że nie pamiętała nazwy ... mumijumi czy coś hehh2014 ISCI1
cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Dzieki dziewczyny!
No ja wlasnie biore no-spe od dnia transferu do dzis, trzy razy dziennie. I ostatnio jak rozmawialam z lekarka, ktora prowadzila moje in vitro, to kazala mi kontynuowac, z tymze nie powiedziala do kiedy
Tu podobno nie tylko o bol chodzi, ale przede wszystkim o skurcze macicy, ktore we wczesnej ciazy sa nieporzadane.
Tylko tak sie wlasnie zastanawiam, jak dlugo Wy bralyscie, ale jesli Anko piszesz, ze bralas do 12 tyg, to ja tez bede kontynuowala. A za tydzien, jak rozpoczne 7 tydzien, zapytam sie ponownie lekarki.
Dzieki raz jeszcze! -
Wiesz co jak poczujesz skurcze w 12 16 czy 18tyg i tak warto wziąć nospe i z 3 razy magnez.
Sama zobaczysz:-):-*
Ja brałam czując ból okresowy, skurcze dyskomfort w środku. Panicznie bałam się po swoich doświadczeniach urodzić przed czasem wiec nie zalowalam sobie leków. Progesteron odstawiłam kilka dni temu. Nie brałam od 16 tyg do 21 tyg, zaczął brzuch się stawiać i ginekolog kazała mi wrócić do tabletkowego swiata aż prawie do teraz:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 19:46
Inska lubi tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Wiesz co jak poczujesz skurcze w 12 16 czy 18tyg i tak warto wziąć nospe i z 3 razy magnez.
Sama zobaczysz:-):-*
Ja brałam czując ból okresowy, skurcze dyskomfort w środku. Panicznie bałam się po swoich doświadczeniach urodzić przed czasem wiec nie zalowalam sobie leków. Progesteron odstawiłam kilka dni temu. Nie brałam od 16 tyg do 21 tyg, zaczął brzuch się stawiać i ginekolog kazała mi wrócić do tabletkowego swiata aż prawie do teraz:-)
Tez chce utrzymac te ciaze za wszelka cene, nawet jesli oznacza to branie progesteronu i no-spy przez cala ciaze.
Prolutex mialam odstawic, kiedy w dniu pierwszej bety zrobilam tez progesteron i wyszedl ponad 190. Takze zostal tylko Lutinus, ktory lekarka kazala mi brac do 7 tgodnia z tym, ze nie wiem, czy do 7 tygodnia czy z 7 tygodniem wlacznie. Kolejne pytanie do mojej listy, gdy bede z nia rozmawiala.
Magnez tez bralam, ale kazala odstawic, chyba ze bole by sie nasilily, wtedy mam wrocic do 3 x dziennie.
Dzieki za odpowiedz Anko -
nick nieaktualnyJak boli to trzeba brac, ja biore nadal nospe. Bo moze pobolewac i napinasz brzuch mimowolnie i sa skurcze, wiec lepiej brac niz nie. Tak jak napisałą agulas do 6 tabletek dziennie lub 3 x po 1 forte mozna brac.
Anko:-), Inska, sylwiaśta159, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Inska ja i kilka dziewczyn (bo pamiętam nasze początki) bralysmy nospe cały czas do 12 tyg a niekiedy jak brzuch pobolewal to i w 16 18tygodniu.
Ja brałam niekiedy 3 4 nospy dziennie.
Na pewno nie m co się bać. Wiele kobiet bierze bo nie ma nic gorsze niż zbyt aktywna macica - to może spowodować kłopoty.
Ja też brałam cały pierwszy trymestr nospę. Potem tylko w razie dyskomfortu.
Magnez biorę do dziś.Inska, sylwiaśta159, aszka lubią tę wiadomość
-
Przeczytać Was dziewczyny nie było mi łatwo. Stworzyłyście już tu niezłą powieść. Ale udało mi się Was nadrobić.
Spróbuje wkleić zdjęcie Ali a jak mi się nie wklei to poproszę o instrukcje krok po kroku jak to zrobić z telefonu.
Anko:-), Inska, sylwiaśta159, Kava, agulas, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem cała opuchnięta. Głupia stanęłam dziś na wadze i ważę niby 1kg więcej niż będąc w ciąży.
Ala ciężko powiedzieć. Sama nie oddycha. Mamy problem z przewodem Botalla. Ale to są jakby normalne problemy tak wcześnie urodzonych dzieci.
Z dobrych informacji przewód pokarmowy trawi. Dostaje po 2ml mleka. Uśmiecha się cudnie. Odrobinę otwiera lewe oczko.
Jestem w niej zakochana do szaleństwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 01:06
Anko:-), Anatolka, agulas, Astra, aszka, Konwalia, mycha28, Viki26, justa1234, Lenuś, mia6, wiecznie, Lilou1984, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Madziu wszystko sie ulozy, to kwestia czasu. Wiem, ze na pewno Wam strasznie trudno, nawet nie potrafie sobie wyobrazic jak, jestescie dla mnie bohaterami, Ty jestes bohaterka! Alunia moze i teraz potrzebuje pomocy w oddychaniu, ale juz pokazala, ze ma wole walki i jest silna, wiec za pare miesiecy bedziesz ja juz tulic do piersi w domku, obiecuje. Bedziemy sie za to modlic
Anko:-), aszka, basiurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadziu, usciski dla Was!! Całą sobą podpisuje sie pod wpisem Inski.
Co do zjecia: wchodzisz np na ta strone
http://naforum.zapodaj.net
Klikasz wybierz zdjecie, wybierasz sobie odpowiednie z telefonu, klikasz ponizej zapodaj i wygeneruje ci sie link do tego zdjecia ktory wstawiasz nam
Anko:-), aszka, Mała Mi 1, Viki26, basiurka, Inska lubią tę wiadomość
-
Madziu cieszy mnie ze Malutka pokazuje Ci co dnia ze chce walczyć. Teraz zobaczyłam ze masz pamiętnik wiec tam będę na bieżąco:-*
Dziś jedno oczko a za kilka dni spojrzy ci głęboko w oczy.
Ciesze się wasza miłością i Zaciskam kciuki za dalsze dni:-* niebawem mała będzie wypijac 10, a za chwilę 20ml mamowego mleczka-wiem to!sylwiaśta159, aszka, basiurka, Inska lubią tę wiadomość