X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • agulas Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Już do niej dzwonię...

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wyszla mi febra na ustach taka mala. Czy to cos zlego dla malucha? Czytalam ze na wargach dolnych grozi poronirniem. Juz jestem w strachu. Pomozcie!

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka a miałaś juz wcześniej opryszczki?
    Bo to na pewno wirus opryszczki a nie febra:-)
    Jeśli miałaś to luzik. Zagrożone są osoby którym w ciazy pojawia się to 1 raz w życiu. Ja tez miałam opryszczke ale mam je od lat.

Viki26 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas, ja też miałam krwiaka na początku ciąży, a w sumie to dwa. Jeden się opróżnił - doświadczeń nie życzę nikomu, a drugi 3-1,5cm, także bardzo duży wchłonął się po dwóch miesiącach leżenia. I tak jak Anko pisze, leżeć i tylko do wc i na szybki prysznic wstawać. Niestety krwiaki odklejające trofoblast są bardzo niebezpieczne, ale jedyne co teraz można zrobić to leżeć plackiem, a później już kontrolować czy maluch prawidłowo rośnie i czy przepływy są dobre.

Kurczę :( upiekłam ciastka i nie wyszły... Odkąd jestem w ciąży nie ma szans żeby mi jakiś wypiek wyszedł :( a tak to lubiłam. Nawet jak biochemiczną pierwszy raz w życiu mi wyszedł zakalec i nie wiedziałam czemu. Teraz odkąd jestem w ciąży to samo, nic nie mogę upiec :/ dobrze, że chociaż coś tam ugotować mogę

agulas, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miały być wielkie porody a tu psikus :-D

Trzymam kciuki Dziewczyny żeby dzieciaczki się zmobilizowały i ruszyły do boju ;-)

Agulas ja ok 10 tc kupiłam 5 bodziakow które trafiły do mojego chrzesniaka bo mi spokoju nie dawały :-D dopiero teraz mam w domu ubranka dla Tomka, jeden bujaczek, kołyskę a to tylko i wyłącznie dlatego że chcieli miejsce sobie zrobić a to wszystko jednak trochę zajmuje tak to bym jeszcze nie miała nic :-) dopiero w zeszłym tyg zamówiłam łapacz snów z myślą wyłącznie o maluchach, dziś m ma jechać po ubranka dla Zuzi bo też miejsce chcą sobie zwolnić, pokoik będziemy remontować w styczniu, wtedy też kupimy całe wyposażenie i wózek, jakieś duperele dla mnie bo jakbym niedaj boże do szpitala trafiła to nawet piżamy ani koszuli do spania nie mam ;-)

agulas, aszka, justa1234 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Astra. Powiem Wam, że doceniam to co mam. Ta koleżanka ma pakiet medyczny z pracy w lux med. Tam jest tak, że dziś usg a dopiero jutro wizyta. Wolę jednak chodzić do lekarza na usg. Od razu mówi co robić, przepisze leki i człowiek wie na czym stoi. A tak to się można zamartwiać.

Roletka widzę, że masz takie podejście jak ja troszkę :D Oczywiście będę patrzeć na promocje i jeśli coś fajnego spotkam to od razu kupię.
    Super jeśli coś się dostanie po dzieciakach z rodziny. U nas to 1 w rodzinie i wszystko trzeba kupić nowe. Parę rzeczy będziemy pożyczać od znajomych typu wanienka, przewijak itd. Liczymy też na to, że może coś się uda kupić dobrego ale używanego w rozsądnej cenie.
    Tylko ja chciałabym wszystko na już :D chciałabym, żeby był już chociaż 8 miesiac :D tak się doczekać nie mogę do tego Szkraba!!!

aszka, Inska, pragnaca dzidziusia, roletka, mia6 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Aneczka a miałaś juz wcześniej opryszczki?
    Bo to na pewno wirus opryszczki a nie febra:-)
    Jeśli miałaś to luzik. Zagrożone są osoby którym w ciazy pojawia się to 1 raz w życiu. Ja tez miałam opryszczke ale mam je od lat.

Tak co zime ja mam. Wystraszylam sie tej malpy. Juz ja lecze ale nerwow mi napsula :). Dzieki

aszka, Anko:-) lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Na forum miesięcznym dziewczyny wklejaja co chwila zdjęcia ciuszków. Są cudne. Ale ja się boję kupować nawet po polowkowym :/ to dopiero 20 tydzień... Kiedy zaczęłyscie?
    ja sporo rzeczy dostałam od siostry... a sama coś kupiłam dopiero 14 listopada był to 26 tydzień ciąży... jakoś wcześniej nie byłam odważna. teraz jak mała kica na całego czuję się choć troszkę pewniej :)

Viki26 wrote:
    Monia super że już wychodzisz, dobrze cie tam karmiono? popcorn.gif
    Anko za wizytę &&&
    no z tym bywało różnie... zupki trochę niedosolone, ale żaden problem wziąć do szpitala pieprz i sól. Z reguły tylko białe pieczywo, no chyba że się ma cukrzycę to może inne. na śniadanie bądź kolację dawano 1 całą bułkę i 1 kromkę chleba... jak dla mnie w zupełności wystarczy ...
    tylko np. wczoraj do takiej porcji pieczywa dostałyśmy 1 jajko na twardo, uważam że to jakoś tak trochę za mało. do śniadania i kolacji zero warzyw, ewentualnie dziś do obskurnej parówki dali keczupu, ale na ratunek leżało trochę marmolady więc jakoś podratowała śniadanko :)
    Wędliny takie trochę słabe, bo czasem mielonkowate a ja za takimi nie przepadam.
    Jak ktoś je tyle co kot napłakał 3 posiłków wystarczy.
    śniadanie 7:00
    obiad 12:00
    kolacja 17:00
    i ta różnica 14h pomiędzy kolacją a śniadaniem to jakaś mega masakra! Pomiędzy posiłkami szły w ruch aromatyczne mandarynki, jabłka i takie tam.
    Nie trafił się przez ten czas żółty ser. Ale za to była wątróbka blehhh

agulas, aszka, Inska, pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

• Astra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas my też wszystko musieliśmy kupić, zwłaszcza że moja siostra też jest w ciąży miesiąc młodszej więc w sumie podwójnie :) jedynie wózki udało się dostać, ja mam po chrześniaku, a siostra od jakiejś koleżanki. Ciuszki i resztę rzeczy musimy kupić, ale to też duża przyjemność, a na promocjach można czasem fajnie zaoszczędzić.

agulas, aszka lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wszystko musiało byc kupione, ale jak trzeba to trzeba chociaz nie powiem ze fajnie jest miec po kims. Dzis z mezem bylismy w sklepie i zaszlismy do tesco tam sa te ubranka ich f & f czy cos takiego i mają takie ceny ze w ogole dla mnie to szok. Np. za dwie pary body 95 zł, a to TESCO. Tym bardziej ze jak macałam to w ogole niezbyt miłe w dotyku, nie chodzi o te cene, ale ja uwazam ze jak za cos płacic ogolnie to zeby to miało sens w ogole. Ale wiadomo na tym robia kase.

Agulas ja nie mam tego pakietu ale znajomi maja i nie chodza po lux medzie, tylko tam jest taka mozliwosc ze mozna korzystac z innego lekarza tylko 20% wtedy doplacasz a reszte zwraca lux med, poniewaz i na forach i w ogole w ich opinii ci lekarze z lux medu są zazwyczaj nieciekawi.

Anko to bedziesz grzecznie w kolejce czekac :) ale to juz niedługo, juz zaraz grudzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:14

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    =roletka pokoik będziemy remontować w styczniu, wtedy też kupimy całe wyposażenie i wózek, jakieś duperele dla mnie bo jakbym niedaj boże do szpitala trafiła to nawet piżamy ani koszuli do spania nie mam ;-)
    koszule to dobrze miec wczesniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:13

Viki26 lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    U mnie tez wszystko musiało byc kupione, ale jak trzeba to trzeba chociaz nie powiem ze fajnie jest miec po kims. Dzis z mezem bylismy w sklepie i zaszlismy do tesco tam sa te ubranka ich f & f czy cos takiego i mają takie ceny ze w ogole dla mnie to szok. Np. za dwie pary body 95 zł, a to TESCO. Tym bardziej ze jak macałam to w ogole niezbyt miłe w dotyku, nie chodzi o te cene, ale ja uwazam ze jak za cos płacic ogolnie to zeby to miało sens w ogole. Ale wiadomo na tym robia kase.

Agulas ja nie mam tego pakietu ale znajomi maja i nie chodza po lux medzie, tylko tam jest taka mozliwosc ze mozna korzystac z innego lekarza tylko 20% wtedy doplacasz a reszte zwraca lux med, poniewaz i na forach i w ogole w ich opinii ci lekarze z lux medu są zazwyczaj nieciekawi.

Anko to bedziesz grzecznie w kolejce czekac :) ale to juz niedługo, juz zaraz grudzien.

Aszka u nas w tesco ff ma niskie ceny.
    Zestaw body pajac spodenki i bluzka to ok 50 60zl. Body 3 pak kupiłam 39zl 5pak na 59zl.
    Wszystko 100%bawełny i bardzo miłe w dotyku.
    Może Wrocław ma taniej hehe

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie : Myslicie ze w 15 tc moge juz isc do fryzjera na farbowanie wlosow?

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia zestawy co wymienilas kropka w kropke przypominaja moje po laparo. Szal cial. Co do chleba to udalo mi sie dostawac razowy bo pow ze ja jestem na diecie i bialego pieczywa nie jem Langue01.gif

Moniaa lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobitki:) powiedzcie co pijecie na codzien? Jakie herbatki ziolowe? Co myslicie o herbatce z dzikiej rozy? Bo mieta i rumianek juz mi sie znudzily...

jigt0hs.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca...mysle ze mozna ale zebys farbowala farba bez amoniaku... ja farbowalam w 6 tygodniu bo mialam wesele... i wszystko jest w porzadku:) ale najwazniejsze zeby byla bez tego amoniaku...

Kava, Viki26 lubią tę wiadomość

jigt0hs.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca myśle że bez problemu możesz iść tylko powiedz że w ciąży jesteś to oni będą wiedzieli co z tobą zrobić ;)

np my ubranka mamy dostać po moim chrześniaku dla Tomka a dla Zuzi m ma od kolegi z pracy przywieźć, w tesco często kupowałam ubranka na prezenty ceny w miarę przystępne a i jakość adekwatna moim zdaniem :) zawsze też można na allegro kupić zestawy ubranek używanych duuuużo tego jest :)wanienka i kołyska pożyczona, bujaczek dostaliśmy ale to w sumie ja go kupiłam więc i tak i tak my płaciliśmy :D łóżeczka musimy mieć dwa kupować będziemy nowe, wózek też nowy bo używany znalazłam ale o 300zł tańszy więc wole dorzucić trzy stówy i nowy kupić, mój tata się deklarował że dorzucą 1500zł do wózka więc połowa taniej, w pokoiku maluchów będziemy "ściankę" stawiać bo marzą mi się półki, ściana na szerokość łóżeczek ma być w płytkach, reszta ścian w tapecie i już mi słabo jak myślę o remoncie :D

ale też z drugiej strony chciałabym już styczeń bo się doczekać nie mogę i dogódź tutaj babie :D

mia6, Viki26, justa1234, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka a jaki wozek wybraliscie?

Odebralam dzis wyniki testu obciazenia gkukoza 75g.
    I tak:
    glukoza na czczo - 70 (norma 60-100)
    Po 1h - 143
    Po 2 h - 137
    Pielegniarka u ktorej odbieralam wynik powiedziala ze troche podwyzszony :-/ ale nie wiem jaki powinien byc bo tam nie ma zadnych norm. Co myslicie?

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha wyniki masz jak najbardziej w normie :-) po 1h jest do 180 a po 2h do 153 :-)

My wybraliśmy tako city move duo :-)

mycha28, Viki26 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w labie były normy po 2h do 140. Wiec tez bym uznała ze trochę podwyższony. Gin może ewentualnie może zlecić lekką dietę aby nie przesadzać z cukrem.

mycha28 lubi tę wiadomość

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ