Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneczka a miałaś juz wcześniej opryszczki?
Bo to na pewno wirus opryszczki a nie febra:-)
Jeśli miałaś to luzik. Zagrożone są osoby którym w ciazy pojawia się to 1 raz w życiu. Ja tez miałam opryszczke ale mam je od lat.Viki26 lubi tę wiadomość
-
Agulas, ja też miałam krwiaka na początku ciąży, a w sumie to dwa. Jeden się opróżnił - doświadczeń nie życzę nikomu, a drugi 3-1,5cm, także bardzo duży wchłonął się po dwóch miesiącach leżenia. I tak jak Anko pisze, leżeć i tylko do wc i na szybki prysznic wstawać. Niestety krwiaki odklejające trofoblast są bardzo niebezpieczne, ale jedyne co teraz można zrobić to leżeć plackiem, a później już kontrolować czy maluch prawidłowo rośnie i czy przepływy są dobre.
Kurczęupiekłam ciastka i nie wyszły... Odkąd jestem w ciąży nie ma szans żeby mi jakiś wypiek wyszedł
a tak to lubiłam. Nawet jak biochemiczną pierwszy raz w życiu mi wyszedł zakalec i nie wiedziałam czemu. Teraz odkąd jestem w ciąży to samo, nic nie mogę upiec
dobrze, że chociaż coś tam ugotować mogę
agulas, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Miały być wielkie porody a tu psikus
Trzymam kciuki Dziewczyny żeby dzieciaczki się zmobilizowały i ruszyły do boju
Agulas ja ok 10 tc kupiłam 5 bodziakow które trafiły do mojego chrzesniaka bo mi spokoju nie dawałydopiero teraz mam w domu ubranka dla Tomka, jeden bujaczek, kołyskę a to tylko i wyłącznie dlatego że chcieli miejsce sobie zrobić a to wszystko jednak trochę zajmuje tak to bym jeszcze nie miała nic
dopiero w zeszłym tyg zamówiłam łapacz snów z myślą wyłącznie o maluchach, dziś m ma jechać po ubranka dla Zuzi bo też miejsce chcą sobie zwolnić, pokoik będziemy remontować w styczniu, wtedy też kupimy całe wyposażenie i wózek, jakieś duperele dla mnie bo jakbym niedaj boże do szpitala trafiła to nawet piżamy ani koszuli do spania nie mam
agulas, aszka, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Astra. Powiem Wam, że doceniam to co mam. Ta koleżanka ma pakiet medyczny z pracy w lux med. Tam jest tak, że dziś usg a dopiero jutro wizyta. Wolę jednak chodzić do lekarza na usg. Od razu mówi co robić, przepisze leki i człowiek wie na czym stoi. A tak to się można zamartwiać.
Roletka widzę, że masz takie podejście jak ja troszkęOczywiście będę patrzeć na promocje i jeśli coś fajnego spotkam to od razu kupię.
Super jeśli coś się dostanie po dzieciakach z rodziny. U nas to 1 w rodzinie i wszystko trzeba kupić nowe. Parę rzeczy będziemy pożyczać od znajomych typu wanienka, przewijak itd. Liczymy też na to, że może coś się uda kupić dobrego ale używanego w rozsądnej cenie.
Tylko ja chciałabym wszystko na jużchciałabym, żeby był już chociaż 8 miesiac
tak się doczekać nie mogę do tego Szkraba!!!
aszka, Inska, pragnaca dzidziusia, roletka, mia6 lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Aneczka a miałaś juz wcześniej opryszczki?
Bo to na pewno wirus opryszczki a nie febra:-)
Jeśli miałaś to luzik. Zagrożone są osoby którym w ciazy pojawia się to 1 raz w życiu. Ja tez miałam opryszczke ale mam je od lat.
Tak co zime ja mam. Wystraszylam sie tej malpy. Juz ja lecze ale nerwow mi napsula. Dzieki
aszka, Anko:-) lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
agulas wrote:Na forum miesięcznym dziewczyny wklejaja co chwila zdjęcia ciuszków. Są cudne. Ale ja się boję kupować nawet po polowkowym
to dopiero 20 tydzień... Kiedy zaczęłyscie?
Viki26 wrote:Monia super że już wychodzisz, dobrze cie tam karmiono?
Anko za wizytę &&&
tylko np. wczoraj do takiej porcji pieczywa dostałyśmy 1 jajko na twardo, uważam że to jakoś tak trochę za mało. do śniadania i kolacji zero warzyw, ewentualnie dziś do obskurnej parówki dali keczupu, ale na ratunek leżało trochę marmolady więc jakoś podratowała śniadanko
Wędliny takie trochę słabe, bo czasem mielonkowate a ja za takimi nie przepadam.
Jak ktoś je tyle co kot napłakał 3 posiłków wystarczy.
śniadanie 7:00
obiad 12:00
kolacja 17:00
i ta różnica 14h pomiędzy kolacją a śniadaniem to jakaś mega masakra! Pomiędzy posiłkami szły w ruch aromatyczne mandarynki, jabłka i takie tam.
Nie trafił się przez ten czas żółty ser. Ale za to była wątróbka blehhhagulas, aszka, Inska, pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Agulas my też wszystko musieliśmy kupić, zwłaszcza że moja siostra też jest w ciąży miesiąc młodszej więc w sumie podwójnie
jedynie wózki udało się dostać, ja mam po chrześniaku, a siostra od jakiejś koleżanki. Ciuszki i resztę rzeczy musimy kupić, ale to też duża przyjemność, a na promocjach można czasem fajnie zaoszczędzić.
agulas, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie tez wszystko musiało byc kupione, ale jak trzeba to trzeba chociaz nie powiem ze fajnie jest miec po kims. Dzis z mezem bylismy w sklepie i zaszlismy do tesco tam sa te ubranka ich f & f czy cos takiego i mają takie ceny ze w ogole dla mnie to szok. Np. za dwie pary body 95 zł, a to TESCO. Tym bardziej ze jak macałam to w ogole niezbyt miłe w dotyku, nie chodzi o te cene, ale ja uwazam ze jak za cos płacic ogolnie to zeby to miało sens w ogole. Ale wiadomo na tym robia kase.
Agulas ja nie mam tego pakietu ale znajomi maja i nie chodza po lux medzie, tylko tam jest taka mozliwosc ze mozna korzystac z innego lekarza tylko 20% wtedy doplacasz a reszte zwraca lux med, poniewaz i na forach i w ogole w ich opinii ci lekarze z lux medu są zazwyczaj nieciekawi.
Anko to bedziesz grzecznie w kolejce czekacale to juz niedługo, juz zaraz grudzien.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:14
agulas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyQuote:=roletka pokoik będziemy remontować w styczniu, wtedy też kupimy całe wyposażenie i wózek, jakieś duperele dla mnie bo jakbym niedaj boże do szpitala trafiła to nawet piżamy ani koszuli do spania nie mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:13
Viki26 lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:U mnie tez wszystko musiało byc kupione, ale jak trzeba to trzeba chociaz nie powiem ze fajnie jest miec po kims. Dzis z mezem bylismy w sklepie i zaszlismy do tesco tam sa te ubranka ich f & f czy cos takiego i mają takie ceny ze w ogole dla mnie to szok. Np. za dwie pary body 95 zł, a to TESCO. Tym bardziej ze jak macałam to w ogole niezbyt miłe w dotyku, nie chodzi o te cene, ale ja uwazam ze jak za cos płacic ogolnie to zeby to miało sens w ogole. Ale wiadomo na tym robia kase.
Agulas ja nie mam tego pakietu ale znajomi maja i nie chodza po lux medzie, tylko tam jest taka mozliwosc ze mozna korzystac z innego lekarza tylko 20% wtedy doplacasz a reszte zwraca lux med, poniewaz i na forach i w ogole w ich opinii ci lekarze z lux medu są zazwyczaj nieciekawi.
Anko to bedziesz grzecznie w kolejce czekacale to juz niedługo, juz zaraz grudzien.
Aszka u nas w tesco ff ma niskie ceny.
Zestaw body pajac spodenki i bluzka to ok 50 60zl. Body 3 pak kupiłam 39zl 5pak na 59zl.
Wszystko 100%bawełny i bardzo miłe w dotyku.
Może Wrocław ma taniej hehepragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monia zestawy co wymienilas kropka w kropke przypominaja moje po laparo. Szal cial. Co do chleba to udalo mi sie dostawac razowy bo pow ze ja jestem na diecie i bialego pieczywa nie jem
Moniaa lubi tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Pragnąca myśle że bez problemu możesz iść tylko powiedz że w ciąży jesteś to oni będą wiedzieli co z tobą zrobić
np my ubranka mamy dostać po moim chrześniaku dla Tomka a dla Zuzi m ma od kolegi z pracy przywieźć, w tesco często kupowałam ubranka na prezenty ceny w miarę przystępne a i jakość adekwatna moim zdaniemzawsze też można na allegro kupić zestawy ubranek używanych duuuużo tego jest :)wanienka i kołyska pożyczona, bujaczek dostaliśmy ale to w sumie ja go kupiłam więc i tak i tak my płaciliśmy
łóżeczka musimy mieć dwa kupować będziemy nowe, wózek też nowy bo używany znalazłam ale o 300zł tańszy więc wole dorzucić trzy stówy i nowy kupić, mój tata się deklarował że dorzucą 1500zł do wózka więc połowa taniej, w pokoiku maluchów będziemy "ściankę" stawiać bo marzą mi się półki, ściana na szerokość łóżeczek ma być w płytkach, reszta ścian w tapecie i już mi słabo jak myślę o remoncie
ale też z drugiej strony chciałabym już styczeń bo się doczekać nie mogę i dogódź tutaj babiemia6, Viki26, justa1234, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
Roletka a jaki wozek wybraliscie?
Odebralam dzis wyniki testu obciazenia gkukoza 75g.
I tak:
glukoza na czczo - 70 (norma 60-100)
Po 1h - 143
Po 2 h - 137
Pielegniarka u ktorej odbieralam wynik powiedziala ze troche podwyzszonyale nie wiem jaki powinien byc bo tam nie ma zadnych norm. Co myslicie?
-
Mycha wyniki masz jak najbardziej w normie
po 1h jest do 180 a po 2h do 153
My wybraliśmy tako city move duomycha28, Viki26 lubią tę wiadomość