X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Anko za wizyte &&.

Justa jak tam?

Czas na sniadanie bulbar-smiley.gif
    Spóźnione smacznegopopcorn.gif

Narazie mam tylko te bóle i nic więcej się nie dzieje :-( nie mam już zgagi i lepiej oddycham czyli to znak że brzuch się opuścił :-) oczywiście jutro ruszam do szpitala :-P zrobią mi ktg i zobaczymy czy coś się dzieje,bo mogę mieć skurcze porodowe a ich nie czuć ;-)

Viki26, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Dzień dobry!
    U nas po wizycie ok, małe ma juz 8,83 cm, płeć niestety niepotwierdzona bo się krnąbrne dziecko ustawić nie chciało ;)
    Miłego dnia!
    Hm ciekawe po kim taki upaeciuszek i wstydzioszek hihihtralala.gif

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko za wizytkę i spotkanie z Haniądivers2318.gif

• Astra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś, tak strasznie mi przykro, brak mi słów :( ale wierzę, że każda, która walczy o maleństwo w końcu doczeka się szczęśliwego rozwiązania. Bardzo mocno Cię ściskam <3

Justa to dziś jeszcze raz podłogi na kolanach, kurze, może jakieś koce wytrzep i jutro już jak pojedziesz to prosto na porodówkę :D

Monia padłam... wygląda jak upolowany i związany lis czy coś :o

Moniaa, Viki26 lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Laski jakby któraś była zainteresowana zawsze można napisać do sprzedającego aby jeszcze raz wystawił hahaha

http://allegro.pl/rogal-poduszka-karmienie-dziecka-futerko-stan-bdb-i5808627042.html

Moniaa, padłam, hahaha!

"

Stan: bardzo dobry

Materiał: fajne futerko - miłe w dotyku

Rogal jest inny niż standardowe rogale !!!"

No nie da się ukryć, że inny niż standardowe rogale, te druty czy cholera wie, co to jest, hahaha, tarzam się ze śmiechu!

Moniaa lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Hm ciekawe po kim taki upaeciuszek i wstydzioszek hihihtralala.gif

Szczerze przyznaje ze chyba po matce takie złośliwe i uparte ;)

A Zośka upór po kim odziedziczyła ?

A moze po prostu, jak na damę przystało, chce sobie przygotować odpowiednie, wielkie wejście :) Zosieńka oczywiście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 10:38

justa1234 lubi tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie bijmy się o tego Rogala ;P ja rozumie ze to cudo hehehe ;)

Kava, Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

Mała Mi
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja czekam na wypis... rzecz jasna w posiew ie wyszły grzybki wiec na wyjście będzie nystatyna

• La-mia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro ten rogal hand made, to moze dałoby radę zrobić ich więcej? Tak zeby każda z nas miała swoj, niepowtarzalny!

I tak sobie mysle ze on ma po prostu dodatkowa funkcje - wbijające sie w ciało druty na pewno nie pozwolą Ci zasnąć!

Inska, Kava, roletka, Moniaa, mia6 lubią tę wiadomość

• La-mia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - nystatynka to pikus! Grunt ze wszystko ok! No i nie ma jak w domu! :)

• Eliz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam że wchodząc na forum przeczytam że Justa na porodówce, a tu znowu psikus. Widocznie Zosi jest tak dobrze w brzuszku że nie chce się pokazywać mamie i tacie. Prawdziwa mała dama z niej :)

A ja dziś jadę na podglądanie mojego krasnoludka, dowiem się co u niego słychać. Zobaczę jaki już duży krasnal, głupia liczę że doktor mi powie jaka płeć a przecież to jeszcze za wcześnie.
    Mój mąż na tyle ześwirował na punkcie mojego zaokrąglonego brzucha że zaczął do niego gadać. I liczy że go dziecko kopnie i nie wytłumaczysz że na ruchy to jeszcze za wcześnie :) ach te chłopy.

Od rana wiszę nad toaletą, mam dość tych odruchów wymiotnych, mdłości i wymiotów , kiedy to się skończy. Wszystkie dziewczyny które tego nie mają, matko jak ja wam zazdroszczę. Cieszcie się .

agulas, justa1234 lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• agulas Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamia, u nas 20 tydz a my nadal nie wiemy :) dzieciaki cuda robią żeby trzymać nas w niecierpliwości :)
    Mam nadzieję że na polowkowym nie będzie nam już się zasłaniac :)

Monia Rogal świetny :D czemu nie szukałam dla siebie na allegro :/ :/

Dziewczyny jak to jest z malowaniem mieszkania? Słyszałam, że kobieta w ciąży nie powinna przebywać w domu jeśli jest malowanie... Jak już poznamy płeć, to chcemy pomalować pokoj dzidziusiowi. Malowania nie będzie dużo, bo to tylko 9m2. A będę mieć problem żeby gdzieś się przenieść na ten czas.

Na forum miesięcznym dziewczyny wklejaja co chwila zdjęcia ciuszków. Są cudne. Ale ja się boję kupować nawet po polowkowym :/ to dopiero 20 tydzień... Kiedy zaczęłyscie?

justa1234 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas z malowaniem pewnie bardziej chodzi o wdychanie farby. Ale są takie jakieś bezpieczne czy coś. Po prostu szybko i dobrze trzeba wywietrzyć. My w grudniu będziemy ściankę stawiać i też będzie trzeba malować i nie zamierzam się wyprowadzać. Wy jak tylko pokój maluszka będziecie malować to przecież możecie drzwi zamknąć i okno tam otworzyć.

Ja kupiłam jakieś jedne body chyba ok 15tc a tak bardziej zaczęłam kupować po 20tc ubranka po lumpeksikach, a teraz zamówiłam prześcieradła i rzeczy do higieny. Ogólnie to dobrze korzystać z promocji, bo można fajne okazje trafić. Do końca grudnia chcę już mieć wszystko, żeby w styczniu wyprać, wyprasować i tyle. Przed świętami chcemy mebelki mieć (32tc) Mam tylko nadzieję, że mnie wcześniej nie złapie nic, bo wtedy w lesie będę z przygotowaniem.

agulas, justa1234 lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Lenuś dużo siły Ci życzę.

Justa - kciuki zaciśnięte :)

La-mia - super, że wszystko dobrze :) Dziecko chce Was potrzymać jeszcze trochę w niepewności co do płci, hmm... może się wstydzi? ;)

myszaaa - zazdraszczam braku mdłości... u mnie ostatnio jakieś nasilenie...

Monia - padłam... takie cudo ktoś wystawił! hahaa3.gif

ja miałam kulminacje w tamtym tygodniu :D właśnie ok 11-12 tygodnia :D

mia6 lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas, u nas było malowanie 2 tygodnie temu. Zwykłą farbą. Kazałam malarzowi otworzyć okno w pokoiku i zamknąć drzwi.
    Wietrzyłam cały dzień i nigdzie się nie wynosiłam. W reszcie domu nie było prawie nic czuć.
    Poszłam też na wszelki wypadek na spacer dłuższy w czasie malowania.
    Bez obaw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 12:31

agulas lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ja w okolicach połówkowego zaczełam kupować ciuszki, fakt że wiedziałam już że będzie synek:) teraz w 28 tyg mam już wszystko kupione, meble, rożki, przewijaki i ciuszki, nic tylko prać (jestem w trakcie) oraz prasować. Dla siebie różne podpaski i koszule też już mam, stwierdziłam że nie wiem jak będę się czuła w ost. dwóch miesiącach przed porodem, więc się zabezpieczałam pomalutku:)
    Co do malowania mamy kremowe ściany i tak już zostaje, a mebelki już stoją i się wietrzą ze świeżości, bo jednak czuć fabryką.
    Monia super że już wychodzisz, dobrze cie tam karmiono? popcorn.gif
    Anko za wizytę &&&

agulas, Moniaa, justa1234 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Po wizycie wszystko gra. Szyjka w sumie długa i trzyma wiec na dniach rodzic nie będę (choć nigdy nic nie jest pewne:-))
    Wróżą mi porod kolo 10.12, za tydzień kolejna wizyta wiec zobaczymy. Mała zdrowa przepływy są prawidłowe mimo że łożysko faktycznie się starzeje. Hanka waży plus minus 3280. Wiec prawdę mówiąc bardzo chce urodzić ja w ciągu 2 tygodni by była taka do 3800max!
    Dzięki za kciuki.
    Pytałam 3 lekarki w klinice o ta krew pępowinowa - absolutnie nie ma to pobranie wpływu na dzidzie. Smialy sie z takich teorii i zalecily nie czytac bzdur. Widzialy jak wyglada procedura i ta krew co zostaje w pepowinie zwykle jest utylizowana skoro matki jej nie pobieraja. Nie jest to krew ktora ma wrocic do dziecka...
    Mówią ze są pro - jeśli kogoś na to stać i lepiej się z tym czuje. Jeśli jednak ktoś miałby dylemat finansowy, lub moralny czy ogólnie wątpliwości to nie namawiaja - bo największym minusem tej krwi jest to ze dowiemy się czy krew może nam pomóc w momencie gdy będziemy jej potrzebować. Nikt nie daje gwarancji na ich przydatność...i jest to jedyny jej minus. Mówią ze u nas jeszcze niewiele z ta krwią potrafią zrobić, ale w wielu Państwach medycyna w tym kierunku jest lepiej rozwinięta - to tez jakaś nadzieja.
    Ja jestem spokojniejsza po tych informacjach i dzięki Bogu nie żałuję że się zdecydowałam.
    Tak jak mówiłam -mam nadzieje ze nigdy ta krew nie będzie nam potrzebna, a skoro Hani nie szkodzi to robimy wszystko by być zabezpieczonym w razie wu.

agulas, kmb, sylwiaśta159, Kava, pragnaca dzidziusia, mycha28, Moniaa, aszka, Inska, Viki26, mia6, justa1234, Biała lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje :)

Anko super wieści!!

Mam do Was jeszcze jedno pytanko.. Moja koleżanka zaszła w ciąże naturalnie. Była dziś na usg (6t 6d) i powiedziano jej, że ma krwiak odklejający trofoblast. Wiecie coś może na temat krwiaków? Chciałabym ją uspokoić...

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ja miałam krwiak ale w 12tyg - im późniejsza ciaza i większy zarodek tym większa szansa na powodzenie. Mój krwiak miał 2cm a dzircko wtedy około 7cm.
    Słuchaj musi leżeć plackiem i brać progesteron. Krwiaka wchłaniaja się ale tylko przy mega odpoczynku. Ja leżałam od 12 do 17tyg. Ale serio leżałam plackiem!
    Nie pocieszaj jej a złap ja za 'jaja' i nakazuj pełna mobilizację. Łóżko duphaston luteina!

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm. Ciężko coś powiedzieć. Mam nadzieję, że wchlonie się krwiak. Co do odklejania się trofoblastu może mieć wpływ na całą ciążę tak zwana trudna ciąża ale czytałam o dziewczynie której od 9 tygodnia ciąży już szans nie dawali i czekali na poronienie a tu niespodzianka fakt większość leżała ale urodziła w terminie zdrowa córkę.

Anko:-) lubi tę wiadomość

‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ