Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
aszka wrote:Anko za wizyte &&.
Justa jak tam?
Czas na sniadanie
Narazie mam tylko te bóle i nic więcej się nie dziejenie mam już zgagi i lepiej oddycham czyli to znak że brzuch się opuścił
oczywiście jutro ruszam do szpitala
zrobią mi ktg i zobaczymy czy coś się dzieje,bo mogę mieć skurcze porodowe a ich nie czuć
Viki26, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
Lenuś, tak strasznie mi przykro, brak mi słów
ale wierzę, że każda, która walczy o maleństwo w końcu doczeka się szczęśliwego rozwiązania. Bardzo mocno Cię ściskam
Justa to dziś jeszcze raz podłogi na kolanach, kurze, może jakieś koce wytrzep i jutro już jak pojedziesz to prosto na porodówkę
Monia padłam... wygląda jak upolowany i związany lis czy coś :oMoniaa, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Laski jakby któraś była zainteresowana zawsze można napisać do sprzedającego aby jeszcze raz wystawił hahaha
http://allegro.pl/rogal-poduszka-karmienie-dziecka-futerko-stan-bdb-i5808627042.html
Moniaa, padłam, hahaha!
"
Stan: bardzo dobry
Materiał: fajne futerko - miłe w dotyku
Rogal jest inny niż standardowe rogale !!!"
No nie da się ukryć, że inny niż standardowe rogale, te druty czy cholera wie, co to jest, hahaha, tarzam się ze śmiechu!Moniaa lubi tę wiadomość
-
justa1234 wrote:Hm ciekawe po kim taki upaeciuszek i wstydzioszek hihih
Szczerze przyznaje ze chyba po matce takie złośliwe i uparte
A Zośka upór po kim odziedziczyła ?
A moze po prostu, jak na damę przystało, chce sobie przygotować odpowiednie, wielkie wejścieZosieńka oczywiście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 10:38
justa1234 lubi tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Skoro ten rogal hand made, to moze dałoby radę zrobić ich więcej? Tak zeby każda z nas miała swoj, niepowtarzalny!
I tak sobie mysle ze on ma po prostu dodatkowa funkcje - wbijające sie w ciało druty na pewno nie pozwolą Ci zasnąć!Inska, Kava, roletka, Moniaa, mia6 lubią tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Ja myślałam że wchodząc na forum przeczytam że Justa na porodówce, a tu znowu psikus. Widocznie Zosi jest tak dobrze w brzuszku że nie chce się pokazywać mamie i tacie. Prawdziwa mała dama z niej
A ja dziś jadę na podglądanie mojego krasnoludka, dowiem się co u niego słychać. Zobaczę jaki już duży krasnal, głupia liczę że doktor mi powie jaka płeć a przecież to jeszcze za wcześnie.
Mój mąż na tyle ześwirował na punkcie mojego zaokrąglonego brzucha że zaczął do niego gadać. I liczy że go dziecko kopnie i nie wytłumaczysz że na ruchy to jeszcze za wcześnieach te chłopy.
Od rana wiszę nad toaletą, mam dość tych odruchów wymiotnych, mdłości i wymiotów , kiedy to się skończy. Wszystkie dziewczyny które tego nie mają, matko jak ja wam zazdroszczę. Cieszcie się .agulas, justa1234 lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Lamia, u nas 20 tydz a my nadal nie wiemy
dzieciaki cuda robią żeby trzymać nas w niecierpliwości
Mam nadzieję że na polowkowym nie będzie nam już się zasłaniac
Monia Rogal świetnyczemu nie szukałam dla siebie na allegro
Dziewczyny jak to jest z malowaniem mieszkania? Słyszałam, że kobieta w ciąży nie powinna przebywać w domu jeśli jest malowanie... Jak już poznamy płeć, to chcemy pomalować pokoj dzidziusiowi. Malowania nie będzie dużo, bo to tylko 9m2. A będę mieć problem żeby gdzieś się przenieść na ten czas.
Na forum miesięcznym dziewczyny wklejaja co chwila zdjęcia ciuszków. Są cudne. Ale ja się boję kupować nawet po polowkowymto dopiero 20 tydzień... Kiedy zaczęłyscie?
justa1234 lubi tę wiadomość
-
agulas z malowaniem pewnie bardziej chodzi o wdychanie farby. Ale są takie jakieś bezpieczne czy coś. Po prostu szybko i dobrze trzeba wywietrzyć. My w grudniu będziemy ściankę stawiać i też będzie trzeba malować i nie zamierzam się wyprowadzać. Wy jak tylko pokój maluszka będziecie malować to przecież możecie drzwi zamknąć i okno tam otworzyć.
Ja kupiłam jakieś jedne body chyba ok 15tc a tak bardziej zaczęłam kupować po 20tc ubranka po lumpeksikach, a teraz zamówiłam prześcieradła i rzeczy do higieny. Ogólnie to dobrze korzystać z promocji, bo można fajne okazje trafić. Do końca grudnia chcę już mieć wszystko, żeby w styczniu wyprać, wyprasować i tyle. Przed świętami chcemy mebelki mieć (32tc) Mam tylko nadzieję, że mnie wcześniej nie złapie nic, bo wtedy w lesie będę z przygotowaniem.agulas, justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymia6 wrote:Lenuś dużo siły Ci życzę.
Justa - kciuki zaciśnięte
La-mia - super, że wszystko dobrzeDziecko chce Was potrzymać jeszcze trochę w niepewności co do płci, hmm... może się wstydzi?
myszaaa - zazdraszczam braku mdłości... u mnie ostatnio jakieś nasilenie...
Monia - padłam... takie cudo ktoś wystawił!
ja miałam kulminacje w tamtym tygodniuwłaśnie ok 11-12 tygodnia
mia6 lubi tę wiadomość
-
Agulas, u nas było malowanie 2 tygodnie temu. Zwykłą farbą. Kazałam malarzowi otworzyć okno w pokoiku i zamknąć drzwi.
Wietrzyłam cały dzień i nigdzie się nie wynosiłam. W reszcie domu nie było prawie nic czuć.
Poszłam też na wszelki wypadek na spacer dłuższy w czasie malowania.
Bez obaw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 12:31
agulas lubi tę wiadomość
-
Agulas ja w okolicach połówkowego zaczełam kupować ciuszki, fakt że wiedziałam już że będzie synek:) teraz w 28 tyg mam już wszystko kupione, meble, rożki, przewijaki i ciuszki, nic tylko prać (jestem w trakcie) oraz prasować. Dla siebie różne podpaski i koszule też już mam, stwierdziłam że nie wiem jak będę się czuła w ost. dwóch miesiącach przed porodem, więc się zabezpieczałam pomalutku:)
Co do malowania mamy kremowe ściany i tak już zostaje, a mebelki już stoją i się wietrzą ze świeżości, bo jednak czuć fabryką.
Monia super że już wychodzisz, dobrze cie tam karmiono?
Anko za wizytę &&&agulas, Moniaa, justa1234 lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Hello. Po wizycie wszystko gra. Szyjka w sumie długa i trzyma wiec na dniach rodzic nie będę (choć nigdy nic nie jest pewne:-))
Wróżą mi porod kolo 10.12, za tydzień kolejna wizyta wiec zobaczymy. Mała zdrowa przepływy są prawidłowe mimo że łożysko faktycznie się starzeje. Hanka waży plus minus 3280. Wiec prawdę mówiąc bardzo chce urodzić ja w ciągu 2 tygodni by była taka do 3800max!
Dzięki za kciuki.
Pytałam 3 lekarki w klinice o ta krew pępowinowa - absolutnie nie ma to pobranie wpływu na dzidzie. Smialy sie z takich teorii i zalecily nie czytac bzdur. Widzialy jak wyglada procedura i ta krew co zostaje w pepowinie zwykle jest utylizowana skoro matki jej nie pobieraja. Nie jest to krew ktora ma wrocic do dziecka...
Mówią ze są pro - jeśli kogoś na to stać i lepiej się z tym czuje. Jeśli jednak ktoś miałby dylemat finansowy, lub moralny czy ogólnie wątpliwości to nie namawiaja - bo największym minusem tej krwi jest to ze dowiemy się czy krew może nam pomóc w momencie gdy będziemy jej potrzebować. Nikt nie daje gwarancji na ich przydatność...i jest to jedyny jej minus. Mówią ze u nas jeszcze niewiele z ta krwią potrafią zrobić, ale w wielu Państwach medycyna w tym kierunku jest lepiej rozwinięta - to tez jakaś nadzieja.
Ja jestem spokojniejsza po tych informacjach i dzięki Bogu nie żałuję że się zdecydowałam.
Tak jak mówiłam -mam nadzieje ze nigdy ta krew nie będzie nam potrzebna, a skoro Hani nie szkodzi to robimy wszystko by być zabezpieczonym w razie wu.agulas, kmb, sylwiaśta159, Kava, pragnaca dzidziusia, mycha28, Moniaa, aszka, Inska, Viki26, mia6, justa1234, Biała lubią tę wiadomość
-
Dzięki za informacje
Anko super wieści!!
Mam do Was jeszcze jedno pytanko.. Moja koleżanka zaszła w ciąże naturalnie. Była dziś na usg (6t 6d) i powiedziano jej, że ma krwiak odklejający trofoblast. Wiecie coś może na temat krwiaków? Chciałabym ją uspokoić... -
Agulas ja miałam krwiak ale w 12tyg - im późniejsza ciaza i większy zarodek tym większa szansa na powodzenie. Mój krwiak miał 2cm a dzircko wtedy około 7cm.
Słuchaj musi leżeć plackiem i brać progesteron. Krwiaka wchłaniaja się ale tylko przy mega odpoczynku. Ja leżałam od 12 do 17tyg. Ale serio leżałam plackiem!
Nie pocieszaj jej a złap ja za 'jaja' i nakazuj pełna mobilizację. Łóżko duphaston luteina!sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Hm. Ciężko coś powiedzieć. Mam nadzieję, że wchlonie się krwiak. Co do odklejania się trofoblastu może mieć wpływ na całą ciążę tak zwana trudna ciąża ale czytałam o dziewczynie której od 9 tygodnia ciąży już szans nie dawali i czekali na poronienie a tu niespodzianka fakt większość leżała ale urodziła w terminie zdrowa córkę.
Anko:-) lubi tę wiadomość