X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • roletka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego roku są nowe normy ja mam po 2 h 142 i mam w normie, byłam w poradni diabetologicznej nawet mnie nie przyjęli bo powiedzieli ze cukrzycy nie mam
    Poza tym po 2h wcześniej było 140 to wynik 137 i tak jest w normie :-)

mycha28 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, same dobre wiadomości.
    Ze mnie też zrobili sobie bekę jak się wypytywałam o to czy pobieranie krwi ie szkodzi dziecku...
    Aż się głupio poczułam ;)

A tu mini wywiad o komórkach macierzystych a w zasadzie mezynchemalnych a poniżej reportaż o dziecku u którego są wykorzystywane.
    Straszne jest patrzeć na cierpienie własnego dziecka :(

http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/terapie-komorkami-macierzystymi-skuteczne,186285.html

Monia, juuuupi!!! Już w domku :*

Pragnaca, ja farbowałam ale mam fryzjerkę, która z gruntu używa naturalnych farb np. na bazie jogurtu. Zero amoniaku. Nie powinno zaszkodzić. A jakie bobasy będą szczęśliwe gdy poczują że mamusia taka piękna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 20:39

justa1234, Moniaa, pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie w necie znalazlam i takie normy jak podajesz Ty Roletka i takie jak Monia ze do 140.
    W nastepny czwartek mam wizyte to dr cos podpowie ale wazne nie jest bardzo :-)

Roletka my kupilismy ABC-DESIGN ZOOM ale uzywany bo nowy troszke drogi.

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Szczerze przyznaje ze chyba po matce takie złośliwe i uparte ;)

A Zośka upór po kim odziedziczyła ?

A moze po prostu, jak na damę przystało, chce sobie przygotować odpowiednie, wielkie wejście :) Zosieńka oczywiście :)
    Zocha upatrciuszek po tatusiu Langue01.gif

Viki26 lubi tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Od tego roku są nowe normy ja mam po 2 h 142 i mam w normie, byłam w poradni diabetologicznej nawet mnie nie przyjęli bo powiedzieli ze cukrzycy nie mam
    Poza tym po 2h wcześniej było 140 to wynik 137 i tak jest w normie :-)

No to czyli w nowych normach sie mieszcze :-)

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Lamia, u nas 20 tydz a my nadal nie wiemy :) dzieciaki cuda robią żeby trzymać nas w niecierpliwości :)
    Mam nadzieję że na polowkowym nie będzie nam już się zasłaniac :)

Monia Rogal świetny :D czemu nie szukałam dla siebie na allegro :/ :/

Dziewczyny jak to jest z malowaniem mieszkania? Słyszałam, że kobieta w ciąży nie powinna przebywać w domu jeśli jest malowanie... Jak już poznamy płeć, to chcemy pomalować pokoj dzidziusiowi. Malowania nie będzie dużo, bo to tylko 9m2. A będę mieć problem żeby gdzieś się przenieść na ten czas.

Na forum miesięcznym dziewczyny wklejaja co chwila zdjęcia ciuszków. Są cudne. Ale ja się boję kupować nawet po polowkowym :/ to dopiero 20 tydzień... Kiedy zaczęłyscie?
    Co do malowania to nie pomogę bo niewiem jak to jest :-) a ciuszki to już trochę miałam w 13tyg bo dostałam od znajomej no i sama też kupiłam bo mnie kusiło :-) -)

• roletka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W starych też się mieścisz :-D

mycha28 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Hello. Po wizycie wszystko gra. Szyjka w sumie długa i trzyma wiec na dniach rodzic nie będę (choć nigdy nic nie jest pewne:-))
    Wróżą mi porod kolo 10.12, za tydzień kolejna wizyta wiec zobaczymy. Mała zdrowa przepływy są prawidłowe mimo że łożysko faktycznie się starzeje. Hanka waży plus minus 3280. Wiec prawdę mówiąc bardzo chce urodzić ja w ciągu 2 tygodni by była taka do 3800max!
    Dzięki za kciuki.
    Pytałam 3 lekarki w klinice o ta krew pępowinowa - absolutnie nie ma to pobranie wpływu na dzidzie. Smialy sie z takich teorii i zalecily nie czytac bzdur. Widzialy jak wyglada procedura i ta krew co zostaje w pepowinie zwykle jest utylizowana skoro matki jej nie pobieraja. Nie jest to krew ktora ma wrocic do dziecka...
    Mówią ze są pro - jeśli kogoś na to stać i lepiej się z tym czuje. Jeśli jednak ktoś miałby dylemat finansowy, lub moralny czy ogólnie wątpliwości to nie namawiaja - bo największym minusem tej krwi jest to ze dowiemy się czy krew może nam pomóc w momencie gdy będziemy jej potrzebować. Nikt nie daje gwarancji na ich przydatność...i jest to jedyny jej minus. Mówią ze u nas jeszcze niewiele z ta krwią potrafią zrobić, ale w wielu Państwach medycyna w tym kierunku jest lepiej rozwinięta - to tez jakaś nadzieja.
    Ja jestem spokojniejsza po tych informacjach i dzięki Bogu nie żałuję że się zdecydowałam.
    Tak jak mówiłam -mam nadzieje ze nigdy ta krew nie będzie nam potrzebna, a skoro Hani nie szkodzi to robimy wszystko by być zabezpieczonym w razie wu.
    To super że u Haneczki wszystko gra jak należy :-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    Agulas, ja też miałam krwiaka na początku ciąży, a w sumie to dwa. Jeden się opróżnił - doświadczeń nie życzę nikomu, a drugi 3-1,5cm, także bardzo duży wchłonął się po dwóch miesiącach leżenia. I tak jak Anko pisze, leżeć i tylko do wc i na szybki prysznic wstawać. Niestety krwiaki odklejające trofoblast są bardzo niebezpieczne, ale jedyne co teraz można zrobić to leżeć plackiem, a później już kontrolować czy maluch prawidłowo rośnie i czy przepływy są dobre.

Kurczę :( upiekłam ciastka i nie wyszły... Odkąd jestem w ciąży nie ma szans żeby mi jakiś wypiek wyszedł :( a tak to lubiłam. Nawet jak biochemiczną pierwszy raz w życiu mi wyszedł zakalec i nie wiedziałam czemu. Teraz odkąd jestem w ciąży to samo, nic nie mogę upiec :/ dobrze, że chociaż coś tam ugotować mogę
    E kochana pocieszę Cię z tymi wypiekami bo ja nawet jak w ciąży nie byłam to mi nie wychodziły hihii hahaa1.gif

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    U mnie tez wszystko musiało byc kupione, ale jak trzeba to trzeba chociaz nie powiem ze fajnie jest miec po kims. Dzis z mezem bylismy w sklepie i zaszlismy do tesco tam sa te ubranka ich f & f czy cos takiego i mają takie ceny ze w ogole dla mnie to szok. Np. za dwie pary body 95 zł, a to TESCO. Tym bardziej ze jak macałam to w ogole niezbyt miłe w dotyku, nie chodzi o te cene, ale ja uwazam ze jak za cos płacic ogolnie to zeby to miało sens w ogole. Ale wiadomo na tym robia kase.

Agulas ja nie mam tego pakietu ale znajomi maja i nie chodza po lux medzie, tylko tam jest taka mozliwosc ze mozna korzystac z innego lekarza tylko 20% wtedy doplacasz a reszte zwraca lux med, poniewaz i na forach i w ogole w ich opinii ci lekarze z lux medu są zazwyczaj nieciekawi.

Anko to bedziesz grzecznie w kolejce czekac :) ale to juz niedługo, juz zaraz grudzien.
    Jeju za dwie pary bodów 95zł Hein26.gif

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kobitki jutro ruszam do szpitala zobaczymy co mi powiedzą,liczę że zrobią ktg i pewnie zostawią aż do momentu rozkręcenia się porodu lub zaczną wywoływać cczego się boję brrrrr,bardziej się boję wywoływania niż porodu.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FISTASZEK !!! gdzie jestes? dalej w szpitalu?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Jeju za dwie pary bodów 95zł Hein26.gif
    nam tez szczena opadła bo były szorstkie w dotyku o.O a na dodatek pisali ze jest znizka, no nie wiem jaka znizka jak 95 zeta. Ja w ogole jestem taka osoba ze nie lubie przepłacac zawsze sie zastanowie nad tym bo nawet nie chodzi o sama cene, ale ogolnie uwazam ze jezeli cos jest drozsze niz normalnie to powinno byc przynajmniej bardzo dobrej jakosci/wykonania.

Justa Zosia Ci zrobi psikusa i bedzie siedziec w brzuszku do terminu :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja kobitki jutro ruszam do szpitala zobaczymy co mi powiedzą,liczę że zrobią ktg i pewnie zostawią aż do momentu rozkręcenia się porodu lub zaczną wywoływać cczego się boję brrrrr,bardziej się boję wywoływania niż porodu.
    justa jakby dało rade to pisz co i jak. &&

justa1234 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    nam tez szczena opadła bo były szorstkie w dotyku o.O a na dodatek pisali ze jest znizka, no nie wiem jaka znizka jak 95 zeta. Ja w ogole jestem taka osoba ze nie lubie przepłacac zawsze sie zastanowie nad tym bo nawet nie chodzi o sama cene, ale ogolnie uwazam ze jezeli cos jest drozsze niz normalnie to powinno byc przynajmniej bardzo dobrej jakosci/wykonania.

Też nie lubię przepłacać tym bardziej jak coś jest wogóle słabej jakości.

Zocha uparta jak cholerka Invision-Board-France-07.gif

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

to dziwne bo 26-29.11 miało być -30% na teskowe niemowlęce hmm

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    justa jakby dało rade to pisz co i jak. &&
    Dam radę napewo divers2336.gifdo szpitala będę jechała dopiero po południu bo muszę jeszcze ogarnąć parę spraw :-)

aszka, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście jest tesco ale ubrań wogóle nie mają tylko badziewia napieprzą zamiast pożytecznych rzeczy divers2248.gif

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Dam radę napewo divers2336.gifdo szpitala będę jechała dopiero po południu bo muszę jeszcze ogarnąć parę spraw :-)
    to za dzis &&.

justa1234 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde :( aplikowalam teraz utrogestan i przy szyjce bylo malutko bo malutko ale trochr sluzu zabarwionego na ciemno... nie wiem czy nie zadzwonic do kliniki... jak myslicie? Martwie sie...

‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ