X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę ze moja malutka to serio malutka. We wtorek miała 870 gram

pragnaca dzidziusia, Inska, aszka lubią tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na str 5-10-15 tez obniżki

aszka lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A wogóle mam pytanko do kobietek które spodziewają się dziewczynek,otóż co myślicie o przekłówaniu uszów takiemu maleńtwu np.jak ma 4 miesiące? Bo moja mama dziś już kupiła na gwiazdkę mojek ksiezniczce złote śliczne kolczyki :-D oczywiście będziemy jak przekłówać uszka tylko tak chce znać wasze zdanie na ten temat ;-)

Ja się dziewczynki nie spodziewam, ale nie mogę patrzeć na te małe, łyse dzieci z kolczykami.
    Nie wiem dlaczego ale z patologią i cyganami mi się to kojarzy ;)
    Ale to moje osobiste odczucie oczywiście.
    Tak już mam i pewnie nic tego nie zmieni.
    Na swoją obronę powiem, że jest jeszcze coś co mi sie mega nie podoba.
    Warkoczyki, spineczki i ubrania u psów. No nie mogę znieść tego, ale...
    mój pies choruje i muszę mu takie ubranko na zimę zakupić :P

Anatolka, Inska, Moniaa, justa1234 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    Eliz to ktory to juz masz tydzien ze maluszek taki duzy? Bo ten twoj bociek cos krzywo pokazuje;)

według usg to 11tc 4d :) na monitorze to mój krasnal taki duży, niesamowity widok, niestety doktor nie dał mi zdjęcia więc nie pochwale się nim :)

Może faktycznie macie racje z tym seksem, w końcu od września nic nie było to troszkę się tam zastałam :) ale fakt faktem też czułam się jak przy pierwszym razie aż w końcu kazałam przestać chłopu i z fochem poszłam spać :)
    mi żel akurat nie jest potrzebny bo suchość nie dolega, powiem wam że troche pływam, aż czasem biegne do łazienki zobaczyć czy przypadkiem nie krwawie - jakieś zboczenie na tym punkcie.
    Będziemy próbować może przełamie się :)

agulas lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• mia6 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa - && :)

Sylwia - i jak tam po wizycie?

Eliz - ciesze się, że maluszek tak ładnie rośnie i wszystko w porządku :) Ja mam genetyczne w poniedziałek i już się stresuje i nie mogę doczekać.

Anko - lecz gardełko herbatą z lipy z miodem i siemieniem lnianym, żebyś się bardziej nie pochorowała.

Kuszą tymi obniżkami strasznie... oglądam te ciuszki malutkie, takie śliczne i strasznie mnie korci, żeby coś zamówić, ale kurcze, jeszcze chyba za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 12:41

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po :)17dpt 3 dniowych maluchow jest jeden pecherzyk 0,53 mm <3 dr powiedziala ze widzi minimalnie zabarwiony sluz i moze to podraznienie od aplikacji tego utrogestanu. Dostalam na wszelki wymadek jeszcze 2x1 duphaston i lactovaginal mam brac. A za tydz w pt wizyta nastepna.

Beczalam jak glupia jak zobaczylam tej moj pecherzyk! Moj mamusiny ukochany!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 12:47

Fistaszek, Inska, Anko:-), agulas, Mała Mi 1, mia6, Viki26, aszka, Lilou1984, justa1234, Konwalia lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Ja się dziewczynki nie spodziewam, ale nie mogę patrzeć na te małe, łyse dzieci z kolczykami.
    Nie wiem dlaczego ale z patologią i cyganami mi się to kojarzy ;)
    Ale to moje osobiste odczucie oczywiście.
    Tak już mam i pewnie nic tego nie zmieni.
    Na swoją obronę powiem, że jest jeszcze coś co mi sie mega nie podoba.
    Warkoczyki, spineczki i ubrania u psów. No nie mogę znieść tego, ale...
    mój pies choruje i muszę mu takie ubranko na zimę zakupić :P

Hahahaha mój piesel ostatnio 2 razy miał chore gardło i krtani i tez dostałam nakaz ubierania go gdy temp poniżej 5 stopni:-) a więc popierdala w sweterku w renifery.....
    Co do kolczyków to ja poczekam, mogę robić innym dzieciaczkom ale swojej pod pistolet nie oddam haha:-)
    Mi mama zorganizowala kolczyki jak miałam roczek i jedyny plus taki ze nie pamiętam bólu, choć ja to mam ciagotki do takich rzeczy. W różnych miejscach miałam kolczyki będąc osiemnastka, jedyny minus takich dziwactw to pamiatka do dziś-tatuaż na kolcu biodrowym który urósł wraz brzuszkiem:-)

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava to ty pewnie byś zwróciła śniadanie jakbyś zobaczyła co mam w szafkach dla Hanki, pewnie power of pink tez nie w twoim typie.
    Róż nie był również moim kolorem, ale co zrobić jak te małe gatki, śpioszki itp itd nawet nieźle w różu wyglądają!:-)

mia6, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa, super, że jesteś już w domku ;-)

Sylwia, ufff, jaka ulga, cieszę się bardzo, że wszystko w porządku i jak cudownie, że widziałaś już maluszka <3

Ja świruję chyba znowu. Byłam w środę u ginekologa, którego notabene nie lubię, bo uważam, że konował a nie lekarz, ale potrzebowałam receptę a on za 20e wypisuje, co się chce. Wypisał mi Lutinus aż do 12 tyg i większa dawkę kwasu foliowego, ze względu na moją padaczkę, którą przechodziłam jako dziecko. Wszystko git do momentu kiedy spytał, który to tydzień, mówię, że 5 tydzień i 4 dzień a on, że czy chcę USG. Ponieważ jestem umówiona do pewnej profesor 4 grudnia, i bardzo liczę na serduszko, to mówię mu, że jestem po pracy, że nie czuję się komfortowo żeby wchodzić na fotel itd. I mówię, że i tak myślę, że jest ok, bo łądnie beta rośnie. A on na to, że "aaa, beta to sobie tam może..." Zamarłam. Wyszłam stamtąd i na rozsądek wiem, że chciał zrobić to USG czysto dla kasy, bo to taki lekarz, ale zmartwił mnie. Ja wiem, że dopóki nie zobaczę na USG, to wszystko może jeszcze być, ale cholera, martwię się teraz...Co za kretyn! Poważnie niektórzy lekarze nie powinni wykonywać zawodu :(

sylwiaśta159, Moniaa lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dobrze że jest wszystko w porządku :) dbaj o siebie i o małego groszka <3

ja też zaczynam świrować na punkcie usg genetycznego, po nocach myślę czy wszystko w porządku, czy aby na pewno dzidzia zdrowa. I szczerze mówiąc bardzo się boję tego badania. A wtorek tuż tuż. Masakra całe życie w stresie :(
    Zastanawiam się tylko czy to usg jest dopochwowo czy przez brzuch ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 13:28

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska daj spokoj- powiedzial tak bo chcial dodatkowa kase za USG!! Zobaczylabys tylko pecherzyk i tyle :) fakt ja sie poplakalam i przy pecherzyku ale po co ci to skoro chcesz serduszko :) nie martw sie, jest wszystko dobrze :*

Eliz-nie dziwie Ci sie, ze sie martwisz. Ja zobaczylam minimalnie zabarwiony sluz i juz bylam w panice a gdzie tam np usg genetyczne, ale taka juz rola matki, nie denerwuj sie, nie ma przeslanek mowiacych ze cos moze byc nie tak :)

Inska lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - super wiadomości :) Zobaczysz co będzie przy serduszku - chciałam zostać na fotelu ;)

Eliz- wydaje mi się, ze genetyczne jest przez brzuch; z reszta ja już ostatnio, w 10 tyg. miałam przez brzuch i było widać :)

Inska - to nie lekarz, tylko jakiś konował... jak mnie tacy pseudo lekarze wkurzają!! Nie denerwuj się, do 4-go już niedaleko - zobaczysz maleństwo i pewnie serduszko i będziesz spokojniejsza :)

Anko - jak ja widzę te różowe ciuszki, to mnie aż skręca - sama słodycz!!

Inska lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwaawie :( wiec chyba po wszystkim :((

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta159 jedz na IP bo to nie musi znaczyć ze po wszystkim . Zbieraj się i jedz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 14:30

Mała Mi
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymam kciuki i modlę się za was <3
    daj znać jak coś będzie wiadomo <tulę> :*

może to krwawienie po tym aplikatorze i badaniu które dziś miałaś, może faktycznie się tam podrażniło, w każdym razie bądź dzielna :*

• Inska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Sylwia, jedź do szpitala natychmiast. Może to tylko macica się poszerze i jakieś naczynko pękło.

Skarbie jestem z Tobą, zmówię za Ciebie moją szczęśliwą litanię <3

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    To super że dzidzia ślicznie rośnie <3 co do sexu to u mnie było ok i nie bolało ale ja też używałam takiego żelu bezpiecznego żeby nawilżenie było lepsze ;-)
    Justa jaki żel? taki co gin ci polecił? ja też bym chiała zacząć jakiś żelik stosować

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po usg. Pecherzyk dalej jest. Mam lezec plackiem tydzien. Lekarz powiedzial ze skoro to krew bez skrzepow to byc moze po prostu czesc macicy w ktorej nie ma zarodka nie zorientowala sie ze jestem w ciazy. Trzymajcie prosze kciuki za nas.

Inska, Viki26, agulas, mia6, Konwalia lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah Sylwia, jak się cieszę! <3

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie krwawie dalej... wiec nie wiem czy jest z czego... :(

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ