Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie widac... mam wzia jednorazowo dawke 4 tabletki duphaston potem po jednej. Bylam pewna ze juz nic tam nie zobacze... niby wiem ze czasem kobiety maja normalne krwawienia a ciaza jest ale mozecie sobie na pewno wyobrazic nasz strach... no nic wracam do domu i czekam na rozwoj wydarzen...
-
nick nieaktualnyEliz i przez brzuch i mozna dopochwowo jak lekarz mało widzi.
Sylwiasta moze jedz na IP niech Cie położa do szpitala i montitoruja codziennie.
Justa ja bede przekłuwac jak mała bedzie chciała i to u profesjonalnego piercera a nie jakiejs kosmetyczki co nie ma sterelizatora i przekłuwa z pistoletu. Sama kiedys zrobiłam sobie makijaz permanetny i to w klinice, bo ja sie boje ludzi, ktorzy nie znaja podstaw higieny i nie maja odpowiednich narzedzi. https://www.youtube.com/watch?v=nMdIBv8t3cMWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 15:41
justa1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:Eliz i przez brzuch i mozna dopochwowo jak lekarz mało widzi.
Sylwiasta moze jedz na IP niech Cie położa do szpitala i montitoruja codziennie.
Justa ja bede przekłuwac jak mała bedzie chciała i to u profesjonalnego piercera a nie jakiejs kosmetyczki co nie ma sterelizatora i przekłuwa z pistoletu. Sama kiedys zrobiłam sobie makijaz permanetny i to w klinice, bo ja sie boje ludzi, ktorzy nie znaja podstaw higieny i nie maja odpowiednich narzedzi. https://www.youtube.com/watch?v=nMdIBv8t3cM
Hehehe to Ci Aszka wyszło:-)
No cóż jestem jakaś tam kosmetyczka:-)
Z 3 fakultetami ale co tam hehe:-)
I posiadam autoklaw których niekiedy nie posiadają lekarze:-)
A do pistoletu nie jest potrzebna sterylizacja ponieważ uszko przekłuwane jest tylko kolczykiem wyciągniętym ze sterylnego opakowania:-)
Skinsept wystarczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 16:06
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:a w szpitalu co mogą zrobić oprócz faszerowania progesteronem?
-
sylwiaśta159 wrote:a w szpitalu co mogą zrobić oprócz faszerowania progesteronem?
Myślę że nic więcej nie zrobią. Będą badac hcg czy rosnie i robić co dzień lub co dwa usg.
Tyle.....no i w szpitalu jednak więcej polezysz bo w domu zawsze po coś się wstaje -wiem po sobie.
Też krwawilam choć w 12 tygodniu. Powodzenia.
3mamy kciuki bardzo!!!
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Hehehe to Ci Aszka wyszło:-)
No cóż jestem jakaś tam kosmetyczka:-)
Z 3 fakultetami ale co tam hehe:-)
I posiadam autoklaw których niekiedy nie posiadają lekarze:-)
A do pistoletu nie jest potrzebna sterylizacja ponieważ uszko przekłuwane jest tylko kolczykiem wyciągniętym ze sterylnego opakowania:-)
Skinsept wystarczy.a pozniej psiknie sobie raz reke płynem odkazajacym i mysli ze juz załatwione. Ale ludzie to leca na takie usługi bo własnie tanio, a dobre gabinety, własnie kosmetologowie nie kosmetyczki po dwoch kursikach maja autoklawy i profesjonalne narzedzia, dlatego ja robiłam w klinice bo co pytalam w gabinetach to nie mieli, albo niby czekali na naprawe itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 16:13
-
sylwiaśta159 wrote:Narazie krwawie dalej... wiec nie wiem czy jest z czego...
Z tego, że jest pęcherzyk. Pewnie nie potrafię sobie wyobarzić przez co przechodzisz, ale jako osoba z boku stojąca, cieszę się, że nie jest po wszystkim, że maluszek jest z Tobą i że prawdopodobnie to krwawienie to, tak jak mówi lekarz sprawa "niezorientowanej" macicy.
Sylwia, Ty nas zawsze tak pięknie na duchu podnosić, daj się teraz dla odmiany podnieść sama -
aszka wrote:ja nie pisałam do Ciebie, tylko opieram sie na tych co sie reklamuja na forach np. przyjade zrobie mikrodermbrazje (czy jak to sie nazywa) albo paznokcie (pilniki wielorazowe) chociaz w Wawie bardzo duzo gabinetów nie posiada sterelizatora, albo wlasnie makijaz i nie dosc ze maja jakies farby z chin to jeszcze nie pokazuja igieł itd. Niestety duzo babek zeruje na niewiedzy ludzi i sie reklamuje ze usługi kosmetyczne za 50 zł z dojazdem
a pozniej psiknie sobie raz reke płynem odkazajacym i mysli ze juz załatwione. Ale ludzie to leca na takie usługi bo własnie tanio, a dobre gabinety, własnie kosmetologowie nie kosmetyczki po dwoch kursikach maja autoklawy i profesjonalne narzedzia, dlatego ja robiłam w klinice bo co pytalam w gabinetach to nie mieli, albo niby czekali na naprawe itd.
Ok, po prostu tak napisałaś a tylko ja się tu wypowiedzialam wcześniej jako kosmetyczka.
A Pani z filmiku, matko... wcale do mnie nie przemawia.
W moich rękach na pewno dzieci są bardzo bezpieczne. -
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Ok, po prostu tak napisałaś a tylko ja się tu wypowiedzialam wcześniej jako kosmetyczka.
A Pani z filmiku, matko... wcale do mnie nie przemawia.
W moich rękach na pewno dzieci są bardzo bezpieczne. -
nick nieaktualny
-
Mala Mi to znalazlam na Naszym Bocianie bo wczoraj tez odebralam wyniki testu obciazenia
Nowe kryteria rozpoznania cukrzycy ciążowej !
Hiperglikemia po raz pierwszy rozpoznana w trakcie ciąży powinna być rozpoznawana i klasyfikowana według zaleceń WHO (2013):
Cukrzyca w ciąży — gdy spełnione są warunki ogólne rozpoznania cukrzycy, to znaczy:
-glikemia na czczo ≥ 7,0 mmol/l (126 mg/dl)
- lub glikemia w 2. godz. 75 g OGTT ≥ 11,1 mmol/l (200 mg/dl),
- lub glikemia przygodna ≥ 12,5 mmol/l (200 mg/dl) i towarzyszą jej objawy kliniczne hiperglikemii.
Cukrzyca ciążowa (GDM, gestational diabetes mellitus) — gdy spełnione jest przynajmniej jedno z kryteriów:
na czczo : 92-125 ng/dl // 5,1-6,9 nnmol/l
po 1 godzinie >= 180 ng/dl // >=10 nnmol/ln
po 2 godzinach 153-190 ng/dl // 8,5 nnmol/l
źródło :klikWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 16:47
aszka, Viki26 lubią tę wiadomość