X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Kurde :( aplikowalam teraz utrogestan i przy szyjce bylo malutko bo malutko ale trochr sluzu zabarwionego na ciemno... nie wiem czy nie zadzwonic do kliniki... jak myslicie? Martwie sie...

Sylwia, dzwoń. nic Ci nie zrobią przecież. A Ty będziesz wiedział co robić.
    Ni się nie martw. Na pewno jest wszystko dobrze.
    Ja plamiłam cały I trymestr i jest git.
    Odezwij się tylko co powiedzieli <3

sylwiaśta159, Moniaa, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niby nie takie plamienie tylko ten sluz jest podbarwiony na ciemno- prawie padlam na zawal... zaczekam tak do 10:00 i zadzwonie albo zaczekam do po poludnia jak dalej ten sluz taki bedzie to bede dzwonic...

Edit: jak to ja- umowilam sie na wizyte na 11:00 wole sie zobaczyc z moja dr moze doda mi jakis duphaston czy cos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 08:37

Kava lubi tę wiadomość

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się z Wami witam Kochane w 12tym tygodniu :)

aszka, Kava, Moniaa, kmb, pragnaca dzidziusia, Eliz, agulas, justa1234, mia6, Inska, Lilou1984 lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 12tyg:-):-*
    A mnie dziś gardelko boli.

Pola7 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Edit: jak to ja- umowilam sie na wizyte na 11:00 wole sie zobaczyc z moja dr moze doda mi jakis duphaston czy cos.
    idz niech zobaczy na usg co sie dzieje. Zawsze tez mozna jechac na IP jak nie mozna sie do lekarza dostac to tez zbadaja i sprawdza.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola my też witamy :) :*

Sylwiaśta trzymam kciuki za wizytę dawaj znać co u Ciebie :)
    A ja z małżem wczoraj i dziś nie mogliśmy sie od siebie odkleić po tych 4 dniach bez wspólnego obcowania...
    No i powiedział że mój brzuch przez te 4 dni pięknie wystrzelił do przodu i pupka się zaokrągliła hehe I zdziwił się jak mu powiedziałam że mam -1,5 kg w porównaniu co do poniedziałku.

pragnaca dzidziusia, Anko:-), Alincia, sylwiaśta159, agulas, justa1234, mia6, Inska lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja się muszę pochwalić jak po wczorajszej wizycie, a więc jest wszystko w porządku. Lekarz jak wprowadził głowice to pierwsze słowa jakie wypowiedział to : ale fajny, już duży :) Aż mi się łezka w oku zakręciła.
    Mój krasnoludek rośnie ma 5,5cm :) śmiałam się do doktora że kawał chłopa z niego :) Tętno prawidłowe, ogólnie nie męczył go bo we wtorek idę na usg genetyczne więc tam go będą męczyć.
    Wyniki mam dobre, glukoza na czczo prawidłowa, morfologia też ale jedynie mocz wyszedł niedobry, więc dostałam ziołowe leki i po 7 dniach mam powtórzyć badanie.

No i co więcej, dostaliśmy też zielone światło jeśli chodzi o sprawy łóżkowe, oczywiście bez szaleństw. Spokojnie, delikatnie możemy próbować. No i tu moje drogie pojawia się problem.
    Czy wy też na początku ciąży miałyście ból podczas seksu ? Pytam bo wczoraj odniosłam wrażenie że jestem mega ciasna a ścianki pochwy mnie tak bolały jakby nie wiadomo co tam było. Fakt byłam mocno spięta, bo nie ukrywam że boję się że zrobimy maluszkowi krzywdę - a przecież on jest tam mocno chroniony, no i chyba nie do końca podniecona. Jeszcze nie tak dawno to tęskniłam ze seksem a od pewnego czasu zauważyłam że moje libido jest coraz to słabsze, zero ochoty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 10:32

Anko:-), Alincia, sylwiaśta159, agulas, justa1234, mia6, Inska lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Alincia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz to ktory to juz masz tydzien ze maluszek taki duzy? Bo ten twoj bociek cos krzywo pokazuje;)

jigt0hs.png

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz ja całą ciążę jestem jak dziewica.
    I czujemy to wspólnie, 5minut to nie idzie wejsc:-)
    Ale seks ogólnie delikatny. W ciazy nie da się aż tak odblokowac by było jak przed ciążą.

dfe01f0225.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w smyku jest dziś black friday. Podobno są przeceny nawet do 70%.

Sylwiasta daj znać co powiedział lekarz. Ja też plamiłam czasami po aplikacji. Robisz palcami czy aplikatorem? Lepiej jest robić palcami. I oczywiście paznokcie nie mogą być zbyt ostre.

Eliz - świetne wieści!!

Anko:-), pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz mnie po pierwszym przytulaniu też jakby trochę pobolewało... takie jakby zakwasy, po drugim razie po jakimś tygodniu nie odczuwałam już tego. Ale powiem że było tak delikatnie i za 1 i przy 2 razie...
    Jeśli boli mocno to może lepiej trochę poczekać.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    No i ja się muszę pochwalić jak po wczorajszej wizycie, a więc jest wszystko w porządku. Lekarz jak wprowadził głowice to pierwsze słowa jakie wypowiedział to : ale fajny, już duży :) Aż mi się łezka w oku zakręciła.
    Mój krasnoludek rośnie ma 5,5cm :) śmiałam się do doktora że kawał chłopa z niego :) Tętno prawidłowe, ogólnie nie męczył go bo we wtorek idę na usg genetyczne więc tam go będą męczyć.
    Wyniki mam dobre, glukoza na czczo prawidłowa, morfologia też ale jedynie mocz wyszedł niedobry, więc dostałam ziołowe leki i po 7 dniach mam powtórzyć badanie.

No i co więcej, dostaliśmy też zielone światło jeśli chodzi o sprawy łóżkowe, oczywiście bez szaleństw. Spokojnie, delikatnie możemy próbować. No i tu moje drogie pojawia się problem.
    Czy wy też na początku ciąży miałyście ból podczas seksu ? Pytam bo wczoraj odniosłam wrażenie że jestem mega ciasna a ścianki pochwy mnie tak bolały jakby nie wiadomo co tam było. Fakt byłam mocno spięta, bo nie ukrywam że boję się że zrobimy maluszkowi krzywdę - a przecież on jest tam mocno chroniony, no i chyba nie do końca podniecona. Jeszcze nie tak dawno to tęskniłam ze seksem a od pewnego czasu zauważyłam że moje libido jest coraz to słabsze, zero ochoty.
    To super że dzidzia ślicznie rośnie <3 co do sexu to u mnie było ok i nie bolało ale ja też używałam takiego żelu bezpiecznego żeby nawilżenie było lepsze ;-)

Viki26 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta daj znać jak po wizycie.trzymam kciuki ✊✊✊

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle mam pytanko do kobietek które spodziewają się dziewczynek,otóż co myślicie o przekłówaniu uszów takiemu maleńtwu np.jak ma 4 miesiące? Bo moja mama dziś już kupiła na gwiazdkę mojek ksiezniczce złote śliczne kolczyki :-D oczywiście będziemy jak przekłówać uszka tylko tak chce znać wasze zdanie na ten temat ;-)

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem fizjoterapeuta i kosmetologiem.
    Przebijalam juz uszy 8tyg dzidzi.
    Każde dziecko reaguje inaczej.
    Najtrudniej przebić 2 3 4 latce bo te panikuja i nie raz wychodzą z jedną dziurką i wracają na drugą dziurkę po kilku dniach.
    Lepiej malutkiej albo takie 6 latce która już sama bardzo chce.
    Niemowlę ma tylko taki minus ze potrafi tak zaplakac ze brak mu tchu -jak przy szczepionce.
    Mi jedna dziewczynka 4m przespala kolczyki wiec bardzo różnie.

justa1234, agulas lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ja jestem fizjoterapeuta i kosmetologiem.
    Przebijalam juz uszy 8tyg dzidzi.
    Każde dziecko reaguje inaczej.
    Najtrudniej przebić 2 3 4 latce bo te panikuja i nie raz wychodzą z jedną dziurką i wracają na drugą dziurkę po kilku dniach.
    Lepiej malutkiej albo takie 6 latce która już sama bardzo chce.
    Niemowlę ma tylko taki minus ze potrafi tak zaplakac ze brak mu tchu -jak przy szczepionce.
    Mi jedna dziewczynka 4m przespala kolczyki wiec bardzo różnie.
    No właśnie też jestem tego zdania że lepiej jak dzidziuś jest jeszcze malutki i praktycznie ubezwasnowolniony wtedy lepiej zapanować nad takim szkrabem :-D wiadomo że będzie mi się serce krajalo jak będzie płakała ale dam radę :-)

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) Nie mialam jak ze szpitala napisac-tel nie chce dodawac postow, a jak wrocilam to maly mlyn ;-) a wie tygodniowa obserwacja nie potwierdzila TTTS, mialam codziennie ktg i tetno co 4 h i dopplera i wszytsko ok, wiec farfocle rosną. Ułożyli sie lepiej do badania i roznica wyszla juz kolo 200 gram, wiec ok. Wczoraj bylam na wizycie u dr i szyjka znow wylezana prawie 4 cm, szew trzyma, chlopaki baaaardzo ciezko do zmierzenia. Jeden miednicowo, drugi poprzecznie, ale jak sie zmierzy jednego to drugi tez pcha sie w kadr, wiec wyszlo, ze maja po okolo 1300 gram, kolejne mierzenie za tydzien.A tak ok, ten pobyt byl latwiejszy psychicznie, bo mialam dziewczyny na sali w podobnym etapie ciazy i nie byly to bardzo ciezkie przypadki, zadnej nic sie nie stalo, wiec spokojniej. A do lekarzy w Bytomiu mam zaufanie, wiec jako tako.

agulas, mycha28, sylwiaśta159, Viki26, aszka, Moniaa, justa1234, Konwalia lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA, dzwonilam do bok smyka i black friday tylko w sklepie internetowym, ale nie powiem, eby ceny powalaly

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swoją chrześnicą byłam kiedy miała równo roczek. Fakt poleciały łezki ale jak zobaczyła kolorowego lizaka szybko minęło. Nawet mając swoje kolczyki przez ponad rok chodziła z tymi od kosmetyczki. Nie uczuliły jej ...

• agulas Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek, super wieści :) Oby takich jak najwięcej na forum :) Szew trzyma, a u Ciebie już 30 tydzień :D musi być dobrze!!

aszka lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ