Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche dziwne ze u Ciebie po 2h zamiast spac urosla

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kciukam za was :-*

Mała mi dostaniesz skierowanie do poradni diabetologicznej tam się wami zajmą, na początek dieta jak będziesz przestrzegać to na tym się skończy :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale to batdoz groźne dla dzieciaków ?? Teraz się zmartwilam bardzo ;(;( fakt jadłam słodycze ale nie jakimiś strasznie wielkimi ilościąmi. .

Mała Mi
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Kochana leż plackiem i wstawaj tylko do wc... Trzymam kciuki za Was <3

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Kurde ale to batdoz groźne dla dzieciaków ?? Teraz się zmartwilam bardzo ;(;( fakt jadłam słodycze ale nie jakimiś strasznie wielkimi ilościąmi. .

Mała nie! Nie martw si kochana. Wcześniej nie ma to takiego znaczenia dlatego to badani robi się od pewnego tygodnia. Troszkę zmienisz dietę, nie drastycznie i będzie ok.
    Dzieci są pewnie dobrego rozmiaru wiec wszytko ok. Czasami przy cukrzycy ciążowej są wielkoludki jak mama się nie pilnuje a później same mają cukrzycę ale też nie zawsze. Teraz zdrowy rozsadek:-*

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    a w szpitalu co mogą zrobić oprócz faszerowania progesteronem?
    teraz ze mną lezała dziewczyna w 8-9 tc właśnie miała krwiaka obok pęcherzyka.
    1dzień- usg, plus 3x1 scopolan, no-spa i duphaston
    2dzień- usg plus leki co wymieniałam wyżej
    3dzień- tylko leki co wymieniłam wyżej
    4dzień- usg plus leki, wypis do domu, nakaz leżenia i brania przepisanych leków.

Więc co szpital to i inne postępowanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie przestalam krwawic ( az sie boje to pisac :( )zostalo ciemne plamienie- pewnie resztki tego krwawienia. Jak ja wytrzymam tydzien, zeby zobaczyc czy moje ziarenko dalej jest ze mna- nie wiem.

• agulas Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta. Od tego Masz nas :) jeśli nie będziesz mogła wytrzymać albo znowu zaczniesz krwawic to pójdź wcześniej na wizytę kontrolna

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta no i dlatego w szpitalu robia codziennie usg.

Mała Mi 1 na fejsie jest fajna bardzo grupa nt cukrzycy :) i dziewczyny sie wspieraja ja tam tez naleze bo sie pytałam o normy jak masz fejsa to warto skorzystac :) https://www.facebook.com/groups/1039049342791519/?fref=ts

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa daj znak!!!

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa daje znak :-D no witam się za szpitalnego łóżka wrrr oczywiście na ktg zero skurczy :-P przyjęli mnie tylko dlatego że ciąża z ivf a tak bez rzadnych objawów nie przymuja dopiero przyjmują jak jest tydzień po terminie :-/ jestem zła na siebie ze głupia się polozylam bo okazało się na dodatek że mam nie ważny dowód!! Jeśli do poniedziałku nic się nie będzie dziać to poproszę o to żeby mnie wypuścili bo muszę załatwić ten pieprzony dowód!! Masakra normalnie.

kmb, Viki26 lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Justa daje znak :-D no witam się za szpitalnego łóżka wrrr oczywiście na ktg zero skurczy :-P przyjęli mnie tylko dlatego że ciąża z ivf a tak bez rzadnych objawów nie przymuja dopiero przyjmują jak jest tydzień po terminie :-/ jestem zła na siebie ze głupia się polozylam bo okazało się na dodatek że mam nie ważny dowód!! Jeśli do poniedziałku nic się nie będzie dziać to poproszę o to żeby mnie wypuścili bo muszę załatwić ten pieprzony dowód!! Masakra normalnie.

Daj spokój z dowodem w szpitalu powinien ich interesować tylko pesel
    Nawet adres możecie podać inny zamieszkania niż w dowodzie.
    Zresztą i tak na dowód będziesz musiała czekać. :-D a małą w urzędzie zapisze twój ukochany więc on pokaże swój dowód, przecież nie musisz tam być.

Za to lubię Polskę jeden rodzic może zapisać dziecko a tu nie oboje ( przynajmniej w mojej gminie) a potem problem w Polsce z aktem urodzenia ( ja nie robię ale znajomi mieli wielkie problemy z inteligencja naszych pań w Polsce w urzędzie)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb powiem Ci ze szpital mi problemu nie robił z tym dowodem ;-) tylko jak będę miała coś załatwić w urzędzie to nic nie załatwię bez dowodu a mój najdroższy bezemnie nic nie załatwi bo nie jesteśmy małżeństwem ;-) a ja jestem w dodatku po rozwodzie więc mogą być niezłe jazdy ;-)

kmb, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kochana uderzaj do urzędu. Niech Ci dadzą zaświadczenie albo coś by problemu nie było a w ciągu 3 tygodni powinnaś mieć.

Mnie przeraża to, że tu muszę w gminie być i J i dziecko i mam tydzień po wyjściu by akt urodzenia wyrobić. Potem się pluja a jak już będę po akt i pojadę do drugiej gminy mojej ( bo rodze w innej) zawieźć akt to od ręki mi dowód dadzą, i rejskarte :-P tylko szkoda, że matka musi być osobiście i dziecko przy tym

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie ktg i zero skurczy :-P leży zd mną kobitka co ma za sobą jedne poronienie w 10 tyg a teraz jest w drhiej ciąży krwawi i ma skurcze,dali jej dufhaston 4x1 i jakiś lek rozkurczowy i lezej jej każą, leży już ponad dwa tygodnie i dalej krwawi i brzuch maskarycznie boli :-( myślicie że już się naczej nie mogą jej pomóc lekarze? I dziś nawet usg jej nie zrobili :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak jest parcie na mocz, a nie boli podczas jego oddawania to mam sie martwic? Chodze do wc co 15 minut, ciagle sikam, czuje ogromne parcie na pecherz. Nie wiem jak ja dam rade w nocy, chyba w toalecie Bede spala :( nie przesadzam, chodze co 15 min. Lekarz powiedzial, ze jak nie boli podczas oddawania moczu to to nie infekcja tylko dzidzia na pecherzu. I to MA tak bolec? Jak dlugo? Co robic? Ja chyba zwariuje od tego parcia. Pomozcie prosze

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Drugie ktg i zero skurczy :-P leży zd mną kobitka co ma za sobą jedne poronienie w 10 tyg a teraz jest w drhiej ciąży krwawi i ma skurcze,dali jej dufhaston 4x1 i jakiś lek rozkurczowy i lezej jej każą, leży już ponad dwa tygodnie i dalej krwawi i brzuch maskarycznie boli :-( myślicie że już się naczej nie mogą jej pomóc lekarze? I dziś nawet usg jej nie zrobili :-(
    chyba nie moga, szkoda ze usg nie robia, u mnie lekarze w szpitalu codziennie usg.

Pragnaca dzidziusia ja mialam bakterie i zadnego bolu pecherza tylko parcie i jak sie wysikałam to ciagle czułam nacisk, wyszła mi bakteria z posiewu wiec na Twoim miejscu bym zrobiła posiew.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U tej kobietki leci żywa krew że skrzepami i oni muwia że to mało co jej leci!! Normalnie ma podpaske i tyle co na miesiączkę bo mi pokazywala. Szkoda mi jej strasznie nawet niewiem jak ja pocieszyć :-(

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto ja ... w trzecim trymestrze :)
    2n7in9u.jpg

justa1234, Viki26, nick nieaktualny, roletka, Madzia82, agulas, mycha28, nick nieaktualny, nick nieaktualny, kmb, mia6, Pola7, Konwalia, Kava lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    A oto ja ... w trzecim trymestrze :)
    2n7in9u.jpg
    Bebzunio śliczny <3 ale cycunie to masz baloniki ;-) ;-)

Viki26, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ