X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche dziwne ze u Ciebie po 2h zamiast spac urosla

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kciukam za was :-*

Mała mi dostaniesz skierowanie do poradni diabetologicznej tam się wami zajmą, na początek dieta jak będziesz przestrzegać to na tym się skończy :-)

aszka lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale to batdoz groźne dla dzieciaków ?? Teraz się zmartwilam bardzo ;(;( fakt jadłam słodycze ale nie jakimiś strasznie wielkimi ilościąmi. .

Mała Mi
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Kochana leż plackiem i wstawaj tylko do wc... Trzymam kciuki za Was <3

aszka lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Kurde ale to batdoz groźne dla dzieciaków ?? Teraz się zmartwilam bardzo ;(;( fakt jadłam słodycze ale nie jakimiś strasznie wielkimi ilościąmi. .

Mała nie! Nie martw si kochana. Wcześniej nie ma to takiego znaczenia dlatego to badani robi się od pewnego tygodnia. Troszkę zmienisz dietę, nie drastycznie i będzie ok.
    Dzieci są pewnie dobrego rozmiaru wiec wszytko ok. Czasami przy cukrzycy ciążowej są wielkoludki jak mama się nie pilnuje a później same mają cukrzycę ale też nie zawsze. Teraz zdrowy rozsadek:-*

aszka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    a w szpitalu co mogą zrobić oprócz faszerowania progesteronem?
    teraz ze mną lezała dziewczyna w 8-9 tc właśnie miała krwiaka obok pęcherzyka.
    1dzień- usg, plus 3x1 scopolan, no-spa i duphaston
    2dzień- usg plus leki co wymieniałam wyżej
    3dzień- tylko leki co wymieniłam wyżej
    4dzień- usg plus leki, wypis do domu, nakaz leżenia i brania przepisanych leków.

Więc co szpital to i inne postępowanie

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie przestalam krwawic ( az sie boje to pisac :( )zostalo ciemne plamienie- pewnie resztki tego krwawienia. Jak ja wytrzymam tydzien, zeby zobaczyc czy moje ziarenko dalej jest ze mna- nie wiem.

• agulas Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta. Od tego Masz nas :) jeśli nie będziesz mogła wytrzymać albo znowu zaczniesz krwawic to pójdź wcześniej na wizytę kontrolna

aszka lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta no i dlatego w szpitalu robia codziennie usg.

Mała Mi 1 na fejsie jest fajna bardzo grupa nt cukrzycy :) i dziewczyny sie wspieraja ja tam tez naleze bo sie pytałam o normy jak masz fejsa to warto skorzystac :) https://www.facebook.com/groups/1039049342791519/?fref=ts

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa daj znak!!!

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa daje znak :-D no witam się za szpitalnego łóżka wrrr oczywiście na ktg zero skurczy :-P przyjęli mnie tylko dlatego że ciąża z ivf a tak bez rzadnych objawów nie przymuja dopiero przyjmują jak jest tydzień po terminie :-/ jestem zła na siebie ze głupia się polozylam bo okazało się na dodatek że mam nie ważny dowód!! Jeśli do poniedziałku nic się nie będzie dziać to poproszę o to żeby mnie wypuścili bo muszę załatwić ten pieprzony dowód!! Masakra normalnie.

kmb, Viki26 lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Justa daje znak :-D no witam się za szpitalnego łóżka wrrr oczywiście na ktg zero skurczy :-P przyjęli mnie tylko dlatego że ciąża z ivf a tak bez rzadnych objawów nie przymuja dopiero przyjmują jak jest tydzień po terminie :-/ jestem zła na siebie ze głupia się polozylam bo okazało się na dodatek że mam nie ważny dowód!! Jeśli do poniedziałku nic się nie będzie dziać to poproszę o to żeby mnie wypuścili bo muszę załatwić ten pieprzony dowód!! Masakra normalnie.

Daj spokój z dowodem w szpitalu powinien ich interesować tylko pesel
    Nawet adres możecie podać inny zamieszkania niż w dowodzie.
    Zresztą i tak na dowód będziesz musiała czekać. :-D a małą w urzędzie zapisze twój ukochany więc on pokaże swój dowód, przecież nie musisz tam być.

Za to lubię Polskę jeden rodzic może zapisać dziecko a tu nie oboje ( przynajmniej w mojej gminie) a potem problem w Polsce z aktem urodzenia ( ja nie robię ale znajomi mieli wielkie problemy z inteligencja naszych pań w Polsce w urzędzie)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb powiem Ci ze szpital mi problemu nie robił z tym dowodem ;-) tylko jak będę miała coś załatwić w urzędzie to nic nie załatwię bez dowodu a mój najdroższy bezemnie nic nie załatwi bo nie jesteśmy małżeństwem ;-) a ja jestem w dodatku po rozwodzie więc mogą być niezłe jazdy ;-)

kmb, aszka lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kochana uderzaj do urzędu. Niech Ci dadzą zaświadczenie albo coś by problemu nie było a w ciągu 3 tygodni powinnaś mieć.

Mnie przeraża to, że tu muszę w gminie być i J i dziecko i mam tydzień po wyjściu by akt urodzenia wyrobić. Potem się pluja a jak już będę po akt i pojadę do drugiej gminy mojej ( bo rodze w innej) zawieźć akt to od ręki mi dowód dadzą, i rejskarte :-P tylko szkoda, że matka musi być osobiście i dziecko przy tym

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie ktg i zero skurczy :-P leży zd mną kobitka co ma za sobą jedne poronienie w 10 tyg a teraz jest w drhiej ciąży krwawi i ma skurcze,dali jej dufhaston 4x1 i jakiś lek rozkurczowy i lezej jej każą, leży już ponad dwa tygodnie i dalej krwawi i brzuch maskarycznie boli :-( myślicie że już się naczej nie mogą jej pomóc lekarze? I dziś nawet usg jej nie zrobili :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak jest parcie na mocz, a nie boli podczas jego oddawania to mam sie martwic? Chodze do wc co 15 minut, ciagle sikam, czuje ogromne parcie na pecherz. Nie wiem jak ja dam rade w nocy, chyba w toalecie Bede spala :( nie przesadzam, chodze co 15 min. Lekarz powiedzial, ze jak nie boli podczas oddawania moczu to to nie infekcja tylko dzidzia na pecherzu. I to MA tak bolec? Jak dlugo? Co robic? Ja chyba zwariuje od tego parcia. Pomozcie prosze

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Drugie ktg i zero skurczy :-P leży zd mną kobitka co ma za sobą jedne poronienie w 10 tyg a teraz jest w drhiej ciąży krwawi i ma skurcze,dali jej dufhaston 4x1 i jakiś lek rozkurczowy i lezej jej każą, leży już ponad dwa tygodnie i dalej krwawi i brzuch maskarycznie boli :-( myślicie że już się naczej nie mogą jej pomóc lekarze? I dziś nawet usg jej nie zrobili :-(
    chyba nie moga, szkoda ze usg nie robia, u mnie lekarze w szpitalu codziennie usg.

Pragnaca dzidziusia ja mialam bakterie i zadnego bolu pecherza tylko parcie i jak sie wysikałam to ciagle czułam nacisk, wyszła mi bakteria z posiewu wiec na Twoim miejscu bym zrobiła posiew.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U tej kobietki leci żywa krew że skrzepami i oni muwia że to mało co jej leci!! Normalnie ma podpaske i tyle co na miesiączkę bo mi pokazywala. Szkoda mi jej strasznie nawet niewiem jak ja pocieszyć :-(

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto ja ... w trzecim trymestrze :)
    2n7in9u.jpg

justa1234, Viki26, pragnaca dzidziusia, roletka, Madzia82, agulas, mycha28, aszka, aszka, kmb, mia6, Pola7, Konwalia, Kava lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    A oto ja ... w trzecim trymestrze :)
    2n7in9u.jpg
    Bebzunio śliczny <3 ale cycunie to masz baloniki ;-) ;-)

Viki26, aszka lubią tę wiadomość

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ