X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, pytam bo jestem,przez to krwawienie i plamienie przewrazliwiona...a rano no spe brałam a mimo to mam spore bóle okresowe i obawiam się kolejnego krwawienia... :(

• Inska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię Sylwia i bardzo jest mi przykro, że musiałaś przez to przejść, jesteś dzielna babka! I teraz zobaczysz wszystko będzie już pięknie :) A w piątek zobaczysz maluszka ponownie :)

Ja też jestem przewrażliwiona, tym bardziej, że już za parę dni zobaczę czy w ogóle się maluszek we mnie rozwija. Nie mam żadnych mdłości ani nic i wkręcam sobie, że pewnie coś się złego stało. Wiem, że głupoty straszne gadam i że nie powinnam, bo grzeszę, ale chyba już taki nasz los, od momentu zobaczenia dwóch kresek już zawsze będziemy się martwić :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja (może nie jestem najlepszym przykładem) tez nie mam żadnych objawów mdłości czy tym podobnych. Same kłucia i bóle. Niestety zdaje sobie sprawę z tego ze bóle miesiaczkowe + krwawienie / plamienie zazwyczaj = wiadomo co... Ale wiadomo, każdy ma nadzieję dlatego pytam o wasze doświadczenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta mnie tez boli takze to jest wlasnie normalne, jak ktos ma mniej dolegliwosci to wezmie nospe i mu minie. Sa babki co w ciazy zero objawów, wiec to u kazdej roznie, a u innych jeszcze inaczej.

Inska, Viki26, Moniaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa czekamy na relacje :)

pragnaca dzidziusia, justa1234 lubią tę wiadomość

• Tilka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ja (może nie jestem najlepszym przykładem) tez nie mam żadnych objawów mdłości czy tym podobnych. Same kłucia i bóle. Niestety zdaje sobie sprawę z tego ze bóle miesiaczkowe + krwawienie / plamienie zazwyczaj = wiadomo co... Ale wiadomo, każdy ma nadzieję dlatego pytam o wasze doświadczenia

Ja też plamię od tygodnia. Czasem mniej, czasem bardziej. Wczoraj byłam na wizycie i na usg powodu tego nie widać ale lekarz uspokajał, że na tym etapie to normalne i nie ma się czym przejmować, bo takie przejmowanie się może tylko zaszkodzić.

a poza tym chciałam się przywitać na forum :) wczoraj widziałam moje dwa bąbelki ale niestety serduszek jeszcze nie widać :(

agulas, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, Takanijaka, Viki26, Kava, Moniaa, Madzia82, Idgie, mia6 lubią tę wiadomość

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nosze 3 serduszka pid swoim I pierwsze objawy tj. Mdlosci I wymioty pojawily sie w polowie 6 tc a wczesniej to nawet boli @ nie mialam. Plamienie i krwawienie tez mialam, naczynka w macicy pekaja i krew sie saczy :/Takze nie martwcie sie , groszki sa silne I napewno wszystko z nimi dobrze :)

agulas, sylwiaśta159, Inska, Idgie lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie wiem czy to Cie pocieszy..Ja też plamiłam i krwawiłam najpierw 5 tydzień potem 14..też miałam bóle i nospa była brana..
    A w piątek synek będzie miał miesiąc więc główka do góry i myśl pozytywnie :)

pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, Inska, Anko:-), Viki26, Moniaa lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka witaj :)

Pragnaca_dzidzusia aby do przodu :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na szybko Wam napisać jak wizyta!! Alicja!!!! Tak jak czułam :) na przekór wszystkim będzie córeczka. Dziadki w szoku :D najbardziej ucieszył się mój Tata :)
    Kmb dopiszesz mi Alę? :)

Moja królewna ok, tylko kręciła się i lekarz nie widział dobrze serduszka. powiedział, że to co miał zobaczyć to zobaczył ale wolałby widzieć wyraźniej. Na kolejnej wizycie mamy podejrzeć znów o ile będzie chciała pokazać!! Sam lekarz powiedział, że jest niegrzeczna :)
    Jedyne co nas martwi to łożysko. lekarz powiedział, żeby na razie się nie stresować, bo może się przesunąć. Jednak na chwilę obecną mam taki opis: ściana tylna, dolny biegun łożyska dochodzi do ujścia wewnętrznego.

Z tego wszystkiego zapomniałam... Viki, w ciąży ma być więcej śluzu i mamy się tym nie przejmować. U mnie też są potoki ,a płyn owodniowy ok.
    Dziewczyny pytałam też dziś o bóle @. Lekarz powiedział, że macica pracuje i no stres. Za każdym razem o to pytam bo ja jestem panikara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:03

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Takanijaka, Inska, Biała, Anatolka, Viki26, Konwalia, Idgie, mia6 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czyli jednak dwa groszki! Gratuluje Ci :))

Aszka, Pragnaca Dzidziusia Tilka Marta Inska Anko oczywiście ze mnie to pocieszyć, gdyby nie wy i wasze wsparcie oszalalabym w tym łóżku tym bardziej ze nic nie robiąc tylko leżąc analizuje każdy ból, uklocie po prostu siła rzeczy myślę o tym... Dziękuję wam, każdy taki wpis daje mi wiarę ze mam szansę urodzić mojego okruszka... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:03

Tilka, agulas, pragnaca dzidziusia, Inska, aszka, Marta1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas!! Super, będziesz mamą córeczki :)) gratuluję Ci z całego serca :)

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas Gratuluje coreczki :) to marzenie mojego meza, zeby chociaz jedna gwiazda byla :)
    Tilka Gratuluje parki, zaraz uslyszysz serduszka :)

Sylwiasta159 ja CIE doskonale rozumiem, jak dostalam krwawienia , wsiadlam w samochod I chcialam jechac na pogotowie wpadlam w czarna rozpacz, nogi mialam jak z waty I nie moglam nawet samochodu prowadzic z tych nerwow. Suma sumarow musialam na meza zaczekac, bo sama to chyba rozbilabym sie na pierwszym drzewie. Ten strach ktory przezywasz jest normalny, ale musisz wierzyc w swojego groszka, jest wyczekany I napewno rosnie w sile :) :)

Justa czekamy jak na szpilkach na wiesci z porodowki :)

sylwiaśta159, agulas, Inska, Tilka lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki proszę trzymajcie kciuki dziś za mnie i mojego krasnoludka - usg genetyczne nadchodzi.

Dziękuje <3

sylwiaśta159, agulas, pragnaca dzidziusia, Inska, kmb, Anko:-), Viki26, Kava, Moniaa, Idgie, mia6 lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Kobietki proszę trzymajcie kciuki dziś za mnie i mojego krasnoludka - usg genetyczne nadchodzi.

Dziękuje <3

Mocno zacisniete juz :) :)
    Poprosimy o relacje pi badaniach :)

• Inska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki zaciśnięte Eliz!

agulas, ale fajowo, że będziesz miała córunię, no bajka po prostu :)

Sylwia, ja tam bardzo w Ciebie, w Was wierze. Jak napisałaś za pierwszym razem, że krwawisz, to tak się poryczałam, że mąż, który akurat dzwonił, nie wiedział, czy to z nami coś nie tak, czy co się dzieje. Także musi być dobrze! Urodzisz piękną córeczkę lub bardzo przystojnego synka, zobaczysz :)

sylwiaśta159, agulas, pragnaca dzidziusia, Idgie lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dziewczyny biorace no spe 3x1 forte- czy Was tez mimo brania no spy mecza bole miesiaczkowe?

Justa, czekamy :D nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc Zosie i szczesliwa mamusie :)

Jestem głęboko wzruszona widząc tyle znajomych "twarzy" :) mnie na początku bardzo meczyly takie bóle. Głównie wieczorem. Pomagała no spa max. Na szczęście nic złego się nie działo, a plamienia miałam 3 razy i doskonale wiem jak odbija się to na psychice. I z tego powodu kupiłam detektor tętna :) badam raz w tygodniu dla mojego spokoju;)

sylwiaśta159, Inska, Viki26, aszka lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz trzymam kciuki! I liczę na to samo w piątek podczas moich badań :)

pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Jestem głęboko wzruszona widząc tyle znajomych "twarzy" :) mnie na początku bardzo meczyly takie bóle. Głównie wieczorem. Pomagała no spa max. Na szczęście nic złego się nie działo, a plamienia miałam 3 razy i doskonale wiem jak odbija się to na psychice. I z tego powodu kupiłam detektor tętna :) badam raz w tygodniu dla mojego spokoju;)

Jestes wytrwala, ja tez detektor kupilam I badam prawie codziennie, nieraz co 2 dni :) taka niecierpliwa jestem :)

Inska, aszka, Takanijaka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo.. wiedzialam ze te bole nie sa tak o... znowu krwawie...fuuck

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ