X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, pytam bo jestem,przez to krwawienie i plamienie przewrazliwiona...a rano no spe brałam a mimo to mam spore bóle okresowe i obawiam się kolejnego krwawienia... :(

• Inska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię Sylwia i bardzo jest mi przykro, że musiałaś przez to przejść, jesteś dzielna babka! I teraz zobaczysz wszystko będzie już pięknie :) A w piątek zobaczysz maluszka ponownie :)

Ja też jestem przewrażliwiona, tym bardziej, że już za parę dni zobaczę czy w ogóle się maluszek we mnie rozwija. Nie mam żadnych mdłości ani nic i wkręcam sobie, że pewnie coś się złego stało. Wiem, że głupoty straszne gadam i że nie powinnam, bo grzeszę, ale chyba już taki nasz los, od momentu zobaczenia dwóch kresek już zawsze będziemy się martwić :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja (może nie jestem najlepszym przykładem) tez nie mam żadnych objawów mdłości czy tym podobnych. Same kłucia i bóle. Niestety zdaje sobie sprawę z tego ze bóle miesiaczkowe + krwawienie / plamienie zazwyczaj = wiadomo co... Ale wiadomo, każdy ma nadzieję dlatego pytam o wasze doświadczenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta mnie tez boli takze to jest wlasnie normalne, jak ktos ma mniej dolegliwosci to wezmie nospe i mu minie. Sa babki co w ciazy zero objawów, wiec to u kazdej roznie, a u innych jeszcze inaczej.

Inska, Viki26, Moniaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa czekamy na relacje :)

pragnaca dzidziusia, justa1234 lubią tę wiadomość

• Tilka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ja (może nie jestem najlepszym przykładem) tez nie mam żadnych objawów mdłości czy tym podobnych. Same kłucia i bóle. Niestety zdaje sobie sprawę z tego ze bóle miesiaczkowe + krwawienie / plamienie zazwyczaj = wiadomo co... Ale wiadomo, każdy ma nadzieję dlatego pytam o wasze doświadczenia

Ja też plamię od tygodnia. Czasem mniej, czasem bardziej. Wczoraj byłam na wizycie i na usg powodu tego nie widać ale lekarz uspokajał, że na tym etapie to normalne i nie ma się czym przejmować, bo takie przejmowanie się może tylko zaszkodzić.

a poza tym chciałam się przywitać na forum :) wczoraj widziałam moje dwa bąbelki ale niestety serduszek jeszcze nie widać :(

agulas, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, Takanijaka, Viki26, Kava, Moniaa, Madzia82, Idgie, mia6 lubią tę wiadomość

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nosze 3 serduszka pid swoim I pierwsze objawy tj. Mdlosci I wymioty pojawily sie w polowie 6 tc a wczesniej to nawet boli @ nie mialam. Plamienie i krwawienie tez mialam, naczynka w macicy pekaja i krew sie saczy :/Takze nie martwcie sie , groszki sa silne I napewno wszystko z nimi dobrze :)

agulas, sylwiaśta159, Inska, Idgie lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie wiem czy to Cie pocieszy..Ja też plamiłam i krwawiłam najpierw 5 tydzień potem 14..też miałam bóle i nospa była brana..
    A w piątek synek będzie miał miesiąc więc główka do góry i myśl pozytywnie :)

pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, Inska, Anko:-), Viki26, Moniaa lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka witaj :)

Pragnaca_dzidzusia aby do przodu :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na szybko Wam napisać jak wizyta!! Alicja!!!! Tak jak czułam :) na przekór wszystkim będzie córeczka. Dziadki w szoku :D najbardziej ucieszył się mój Tata :)
    Kmb dopiszesz mi Alę? :)

Moja królewna ok, tylko kręciła się i lekarz nie widział dobrze serduszka. powiedział, że to co miał zobaczyć to zobaczył ale wolałby widzieć wyraźniej. Na kolejnej wizycie mamy podejrzeć znów o ile będzie chciała pokazać!! Sam lekarz powiedział, że jest niegrzeczna :)
    Jedyne co nas martwi to łożysko. lekarz powiedział, żeby na razie się nie stresować, bo może się przesunąć. Jednak na chwilę obecną mam taki opis: ściana tylna, dolny biegun łożyska dochodzi do ujścia wewnętrznego.

Z tego wszystkiego zapomniałam... Viki, w ciąży ma być więcej śluzu i mamy się tym nie przejmować. U mnie też są potoki ,a płyn owodniowy ok.
    Dziewczyny pytałam też dziś o bóle @. Lekarz powiedział, że macica pracuje i no stres. Za każdym razem o to pytam bo ja jestem panikara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:03

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Takanijaka, Inska, Biała, Anatolka, Viki26, Konwalia, Idgie, mia6 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czyli jednak dwa groszki! Gratuluje Ci :))

Aszka, Pragnaca Dzidziusia Tilka Marta Inska Anko oczywiście ze mnie to pocieszyć, gdyby nie wy i wasze wsparcie oszalalabym w tym łóżku tym bardziej ze nic nie robiąc tylko leżąc analizuje każdy ból, uklocie po prostu siła rzeczy myślę o tym... Dziękuję wam, każdy taki wpis daje mi wiarę ze mam szansę urodzić mojego okruszka... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 12:03

Tilka, agulas, pragnaca dzidziusia, Inska, aszka, Marta1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas!! Super, będziesz mamą córeczki :)) gratuluję Ci z całego serca :)

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas Gratuluje coreczki :) to marzenie mojego meza, zeby chociaz jedna gwiazda byla :)
    Tilka Gratuluje parki, zaraz uslyszysz serduszka :)

Sylwiasta159 ja CIE doskonale rozumiem, jak dostalam krwawienia , wsiadlam w samochod I chcialam jechac na pogotowie wpadlam w czarna rozpacz, nogi mialam jak z waty I nie moglam nawet samochodu prowadzic z tych nerwow. Suma sumarow musialam na meza zaczekac, bo sama to chyba rozbilabym sie na pierwszym drzewie. Ten strach ktory przezywasz jest normalny, ale musisz wierzyc w swojego groszka, jest wyczekany I napewno rosnie w sile :) :)

Justa czekamy jak na szpilkach na wiesci z porodowki :)

sylwiaśta159, agulas, Inska, Tilka lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki proszę trzymajcie kciuki dziś za mnie i mojego krasnoludka - usg genetyczne nadchodzi.

Dziękuje <3

sylwiaśta159, agulas, pragnaca dzidziusia, Inska, kmb, Anko:-), Viki26, Kava, Moniaa, Idgie, mia6 lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Kobietki proszę trzymajcie kciuki dziś za mnie i mojego krasnoludka - usg genetyczne nadchodzi.

Dziękuje <3

Mocno zacisniete juz :) :)
    Poprosimy o relacje pi badaniach :)

• Inska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciuki zaciśnięte Eliz!

agulas, ale fajowo, że będziesz miała córunię, no bajka po prostu :)

Sylwia, ja tam bardzo w Ciebie, w Was wierze. Jak napisałaś za pierwszym razem, że krwawisz, to tak się poryczałam, że mąż, który akurat dzwonił, nie wiedział, czy to z nami coś nie tak, czy co się dzieje. Także musi być dobrze! Urodzisz piękną córeczkę lub bardzo przystojnego synka, zobaczysz :)

sylwiaśta159, agulas, pragnaca dzidziusia, Idgie lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dziewczyny biorace no spe 3x1 forte- czy Was tez mimo brania no spy mecza bole miesiaczkowe?

Justa, czekamy :D nie moge sie doczekac, zeby zobaczyc Zosie i szczesliwa mamusie :)

Jestem głęboko wzruszona widząc tyle znajomych "twarzy" :) mnie na początku bardzo meczyly takie bóle. Głównie wieczorem. Pomagała no spa max. Na szczęście nic złego się nie działo, a plamienia miałam 3 razy i doskonale wiem jak odbija się to na psychice. I z tego powodu kupiłam detektor tętna :) badam raz w tygodniu dla mojego spokoju;)

sylwiaśta159, Inska, Viki26, aszka lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz trzymam kciuki! I liczę na to samo w piątek podczas moich badań :)

pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Jestem głęboko wzruszona widząc tyle znajomych "twarzy" :) mnie na początku bardzo meczyly takie bóle. Głównie wieczorem. Pomagała no spa max. Na szczęście nic złego się nie działo, a plamienia miałam 3 razy i doskonale wiem jak odbija się to na psychice. I z tego powodu kupiłam detektor tętna :) badam raz w tygodniu dla mojego spokoju;)

Jestes wytrwala, ja tez detektor kupilam I badam prawie codziennie, nieraz co 2 dni :) taka niecierpliwa jestem :)

Inska, aszka, Takanijaka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo.. wiedzialam ze te bole nie sa tak o... znowu krwawie...fuuck

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ