Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
kmb wrote:Mój mały od wczoraj nie wiem tańczy, ćwiczy, nie mam pojęcia. Ale mój brzuch ciągle skacze nie wiem czy spał dziś godzinę bardzo krótkie ma przerwy mam nadzieję, że się przekreci uparciuch
kmb, Inska, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Alincia wrote:A ile kosztuja badania prenatalne? Bo przed 35 nie mozna na nfz...z tego co czytam..
Mi lekarz w Invicta wypisał skierowanie na badania na nfz. Niestety wyczerpał im się akurat wtedy limit miejsc i musiałam pójść prywatnie. Nie pamiętam ile płaciłam, ale około 160 zł za wizytę z usg.
Alincia, tak samo jest z połówkowym. Dostałam skierowanie na nfz, a samo badanie będzie wykonywane w Invicta.
Alincia, aszka, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Sylwiaśta, moja koleżanka jest teraz jakoś w końcówce 7 tygodnia i jej powiedzieli, że czasami takie rzeczy się dzieją, bo.. zarodek tak się wczepia w macicę, że powstają krwiaki, skrzepy i one się odrywają właśnie w tych pierwszych tygodniach ciąży.
Mi natomiast lekarz mówił, że jeśli nie ma widocznych uszkodzeń czy nieprawidłowości w zarodku, to podczas aplikacji luteiny potrafimy się podrażnić.. a szyjka macicy w ciąży jest bardzo delikatna. Oczywiście z takich podrażnień nie będzie krwotoku czy krwi, która leci prawie jak okres. Ale plamienia czy troszkę krwi już tak. Powodów może być kilka.
Mam nadzieję, że w piątek zdiagnozują powód Twoich krwawień i plamień. Wtedy na pewno będziesz spokojniejsza. A teraz odpoczywaj i śpij póki możesz!!! Dziewczyny zapewne potwierdzą, że im większy brzuszek tym mniej prawdziwego snuInska, sylwiaśta159, aszka, aszka, Idgie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagulas wrote:Sylwiaśta, moja koleżanka jest teraz jakoś w końcówce 7 tygodnia i jej powiedzieli, że czasami takie rzeczy się dzieją, bo.. zarodek tak się wczepia w macicę, że powstają krwiaki, skrzepy i one się odrywają właśnie w tych pierwszych tygodniach ciąży.
Mi natomiast lekarz mówił, że jeśli nie ma widocznych uszkodzeń czy nieprawidłowości w zarodku, to podczas aplikacji luteiny potrafimy się podrażnić.. a szyjka macicy w ciąży jest bardzo delikatna. Oczywiście z takich podrażnień nie będzie krwotoku czy krwi, która leci prawie jak okres. Ale plamienia czy troszkę krwi już tak. Powodów może być kilka.
Mam nadzieję, że w piątek zdiagnozują powód Twoich krwawień i plamień. Wtedy na pewno będziesz spokojniejsza. A teraz odpoczywaj i śpij póki możesz!!! Dziewczyny zapewne potwierdzą, że im większy brzuszek tym mniej prawdziwego snuaszka, Idgie lubią tę wiadomość
-
dziewczynki z plamieniami - trzymam kciuki. na pewno wszystko ustanie i za chwile, będziecie się cieszyć bezpieczną, bezproblemową, zdrowo rozwijającą się ciążą!
i tego Wam z całego serducha życzę!
Madziu Najważniejsze że malutka rośnie. myślę o Was. Silna mama i silna córeczka! dużo zdrówka!
Justa oczywiście że będzie imprasylwiaśta159, aszka, justa1234, Madzia82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:A więc jutro spotkanie z Zosieńką
z rana będzie cc
nie ważne jak urodze, ważne że w końcu będę tuliła swoje najdrozsze szczęście, swój mały wielki cud
Justanareszcie
czekamy na fotkę ! i powodzenia!! :*
justa1234 lubi tę wiadomość
-
agulas wrote:Viki26 ja też codziennie noszę. Też mam mokro. Nie wiem co to jest. Jutro mam wizytę więc zapytam lekarza, ale pewnie to normalne
agulas lubi tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
agulas wrote:Dziewczyny też macie tak, że po niektórych pokarmach dziecko jest bardziej aktywne?
Ja się zastanawiam czy tzn, że to co zjadłam dziecku smakowało czy mam więcej nie jeść
jak jest u Was?
agulas lubi tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Viki, Już mam to na mojej liście
Ja czasami mam nawet tak, że wymieniam wkładkę, a na gaciach mokra plama.. I tak piore co chwila bieliznę jak dziecko
Ja dziś zrobiłam sobie taką sałatkę-ryż, kukurydza, gotowana pierś z kurczaka, ananas z puszki, majonez, pieprz i sól.
W brzuchu są tańce hulańce!!Viki26 lubi tę wiadomość
-
Jak to się stało że wcześniej nie widzialam tematu. I ja invitrowa mama (za kilkanaście tygodni coprawda ale zawsze mama) bliźniaków. Dobry wieczór wszystkim:)
agulas, Viki26, kmb, sylwiaśta159, mycha28, Kava, aszka, justa1234, Eliz, mia6, Inska, Alincia, Idgie lubią tę wiadomość
-
Takanijaka wrote:Jak to się stało że wcześniej nie widzialam tematu. I ja invitrowa mama (za kilkanaście tygodni coprawda ale zawsze mama) bliźniaków. Dobry wieczór wszystkim:)
Inska, Takanijaka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagulas wrote:Cały dzień się dzielnie trzymałam. Teraz stres niesamowity
Boję się
6 tygodni nie widziałam dziecka
a teraz jeszcze te pomiary. Martwię się czy wszystko jest ok
pocieszam się tym, że poznamy płeć.
agulas, Inska lubią tę wiadomość
-
Agulas kciuki za jutro odpalone &&&&&&
musi być dobrze nie ma innej możliwości
agulas lubi tę wiadomość