X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale 28 i 100 gram to mega duza roznica, 4 razy tyle.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ta nasza Ala jest cudna :)
    Pewnie nuci tam sobie pod noskiem "A ja rosnę i rosnę i niedługo przerosnę..."

Ciekawe jak nasza Agniesia. Mam nadzieję, ze się odezwie jak tylko będzie mogła.

kmb - Ty poduszeczko na igły :P
    Porównanie mega. Uśmiałam się po pachy.

Inska, Madzia82 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Inska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, no...to jestem umówiona na pierwsze oficjalne USG w szpitalu, w którym będę rodziła. Wyznaczono mi datę na 23 marca 2016!

Nie wyobrażam sobie, jak Irlandki dają radę tyle wytrzymać, nie widząc swoich szkrabów. Do tej pory, to ja już będę pewnie po co najmniej dwóch/trzech prywatnych scanach. To będzie już przecież 5 miesiąc.

Poważnie jestem w szoku, że tutaj nie robi się z automatu badania prenatalnego, tylko z pierwszym USG czeka się aż do 23 tygodnia. Panie miej mnie w swojej opiece ;)

Moniaa lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Haha, no...to jestem umówiona na pierwsze oficjalne USG w szpitalu, w którym będę rodziła. Wyznaczono mi datę na 23 marca 2016!

Nie wyobrażam sobie, jak Irlandki dają radę tyle wytrzymać, nie widząc swoich szkrabów. Do tej pory, to ja już będę pewnie po co najmniej dwóch/trzech prywatnych scanach. To będzie już przecież 5 miesiąc.

Poważnie jestem w szoku, że tutaj nie robi się z automatu badania prenatalnego, tylko z pierwszym USG czeka się aż do 23 tygodnia. Panie miej mnie w swojej opiece ;)
    inska skarbie na pewno 23 marca??? coś nie halo ta data :P Może lipiec czy co.... nie daj Bóg abyś Ty w marcu się rozpakowywała :P

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czekaj czekaj ... data usg a nie porodu... ojjj mój kalafior (czyt.mózg)

Inska, Kava lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    inska skarbie na pewno 23 marca??? coś nie halo ta data :P Może lipiec czy co.... nie daj Bóg abyś Ty w marcu się rozpakowywała :P

Haha, nie no, bez takich ;) Data USG, ale i tak uważam, że mega późno, nie sądzisz? Dobrze, że mamy tutaj polskich lekarzy.

A data porodu na lipiec dopiero, i niech tak zostanie :)

Moniaa lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę że późno. Wiadomo ześwirować można. Ale powiem Ci szczerze że u nas też 3 usg w ciąży należą się na NFZ. Wiadomo są lekarze co robią częściej, ale są i tacy co i tego żałują!
    Większość z nas chodzi i podgląda maluchy prywatnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

Widac ze irlandia I Anglia praktykuje takie same zasady :( gdyby nie ciaza mnoga tez mialabym scany tylko 3 razy w ciagu calej ciazy :/ co DLA mnie osobiscie jest o wiele za malo :/ chwala polskim lekarzom za to ze emigrowali :)

Kava lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak myślę pragnaca_dzidziusia, że dzielimy ten sam system jeśli chodzi o maternity care. Też uważam, że to bardzo mało, takie trzy scany, ale Moniaa pisze, że w Polsce też tylko 3 USG ci się należą na NFZ, czyli w sumie wychodzi na to samo. Jedno jest pewne: nie wystarczająco! Na stówe mężczyźni ustalali te zasady ;)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w zaleceniach są 3 jeśli nie ma wskazań zapewne. Jak zrobią więcej to myślę że im NFZ nie zwróci kasy.
    Ja cały czas monitoruję swój ZIP, dla niewtajemniczonych to moje rozliczenia za co płaci i komu NFZ odnośnie mojego leczenia.
    Jak się uparłam na 1 wizycie aby skończył zarty i zrobił mi usg to fakt zrobił. Ale w portalu tego nie odznaczył. :D chyba na moje szczęście :)

Inska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• Astra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, śliczna córcia i widać że już sił nabiera. Jak na nią patrzę, to mam łzy w oczach bo myślę, że też mam takiego małego człowieka w brzuchu, tylko nie wiem jak on się tam mieści. My jutro mamy wizytę. Mam nadzieję, że dobrze rośnie nasz synuś.
    Nie dałabym rady psychicznie mieć tylko 3usg w ciąży. Je ledwo te 3 tygodnie teraz wytrzymuję. Jakoś bezpieczniej się czuję wiedząc ile przybiera i że wymiary są w normie. Do mnie przemawiają cyferki :)

Agniesia trzymam mocno kciuki za Was i żebyś szybciutko doszła do siebie po cc.

agulas, Inska, Kava, Madzia82, pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana się zbieram ogarnąć Grażynę bo dzisiaj wizyta.
    Mam takiego lenia od kilku dni, ze tylko bym leżała.
    Ale będę dzielna i zrobię to :P
    W końcu to moje ostatnie spotkanie z bąblem za pomocą usg :D

Moniaa, Inska, agulas, Astra, Madzia82, pragnaca dzidziusia, Idgie, mycha28, mia6, justa1234 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • agulas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava zatem wizytujemy dzisiaj razem :D Powodzenia z Grażyna.. i oczywiście z wizytą!!

pragnaca dzidziusia, Kava, mycha28, justa1234 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava... ja dalej w łóżku leżę i chyba dziś tak zostanę już. Kompletnie nie mam mocy ruszyć tyłka.
    Powodzenia na wizytach dziewczyny.

agulas lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Was prosić Kochane o kciuki również za mnie. Dzisiaj mam wizytę i usg genetyczne. Strasznie się boję, bo ostatnie i jedyne usg miałam 6 tygodni temu...

kmb, pragnaca dzidziusia, Astra, roletka, Kava, Idgie, mycha28, Takanijaka, Anko:-), wiecznie, mia6, justa1234 lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Chciałam Was prosić Kochane o kciuki również za mnie. Dzisiaj mam wizytę i usg genetyczne. Strasznie się boję, bo ostatnie i jedyne usg miałam 6 tygodni temu...

Pola kciuki zacisniete juz &&&&&&&&

Za wszystkie wizyty mocno zaciskam&&&&&&&&

Ja wizytuje za tydzien 15stego :)

Kava, Inska lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, trzymamy!
    Agniesia daj znać jak będziesz tylko mogła!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia cudowna kruszynka!
    Pola mocno trzymam kciuki na pewno beda dobre wyniki :)

Ja wypisalam sie z tego szpitala-kpiny. Nie robili mi dzis bety- mozna bylo sie tego spodziewac, ale zobaczylam, ze wczoraj 6t0d mialam bete 50 000, a ta wartosc to nie jest dolna granica normy jak stwierdzila Pani doktÓr, bo norma dla 6 tc to: 1080-56500 (w normie chyba licza skonczone tygodnie a nie ze weszlam w 7tc). Malo tego owa Pani doktÓr powiedziala, ze jakbym zechciala sobie jutro ta bete potworzyc to powinna ona wynosic juz 100 000. Od kiedy przy takich wartosciach beta podwaja sie co 48h ... no ale, nie bede jej robic bo zwyczajnie po prostu mi sie nie chce, zaczekam na wizyte w czwartek i na niej sie dowiem, czy leki sa do odstawienia czy cos sie tam rozwija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 14:21

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 trzymam mocno kciuki!!!

• Idgie Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Mam takiego lenia od kilku dni, ze tylko bym leżała.
    Bosz, mam to samo. Ale to trwa dluzej niz kilka dni :P
    A ile czasu mi tablet zabiera... matko!

Kava, mia6 lubią tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ