X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. jak dobrze, że nie tylko ja jestem takim nierobem ;)
    Podnosicie na duchu!

Ja już jestem gładka od stóp do głów. Jesteśmy z Grażką gotowe :D

Pola, agulas ,kciuki zaciśnięte na maksa.
    Za spotkania z maluchami!

Idgie, pragnaca dzidziusia, kmb, Inska, sylwiaśta159, Anko:-), Konwalia, Anatolka, agulas, Astra, mia6, justa1234, Madzia82 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki &&&& za dzisiejsze wizyty :-)

pragnaca dzidziusia, Kava, agulas lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Chciałam Was prosić Kochane o kciuki również za mnie. Dzisiaj mam wizytę i usg genetyczne. Strasznie się boję, bo ostatnie i jedyne usg miałam 6 tygodni temu...

Bedzie dobrze :)mamy szcześliwą, genetyczną falę ;)

A ja dzisiaj bardzo cierpie. Bolą mnie plecy, kość ogonowa i biodra. Do tego kłuje i ciągnie po bokach tak, że promieniuje po kolana. Obstawiam więzadła... ale jak do jutra nie przejdzie pojade na IP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 15:16

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga pewnie po ale w średniej formie po cc.
    Zaraz napisze jej smska:-*

dfe01f0225.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na mnie dziś czekał rachunek że szpitala w skrzynce jak wróciłam z badań. 3 dni pobytu koszt 5735.42 e. Z czego ja zapłacić mam 22.51 e :-D ciekawe ile za poród sobie policza ;-)

• kmb Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Aga pewnie po ale w średniej formie po cc.
    Zaraz napisze jej smska:-*

Anko daj znać.

• kmb Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi. Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam maxi lenia. Ja i moja przyjaciółka zgaga też na nic siły nie mamy ;-)

• Inska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    A na mnie dziś czekał rachunek że szpitala w skrzynce jak wróciłam z badań. 3 dni pobytu koszt 5735.42 e. Z czego ja zapłacić mam 22.51 e :-D ciekawe ile za poród sobie policza ;-)

Gdzie Ty mieszkasz kmb? Ja jestem w Irlandii i chociaż mam prywatne ubezpieczenie (dziekuję ci szefie za opłacanie,w końcu się na coś przyda), to do porodu i tak będę musiała dopłacić ok. 2,000e.
    Gdybym chciała płacić za wszystko sama, koszt to ok. 6,600e, bo ubezpieczyciel dopłaca tylko 4,500e.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Gdzie Ty mieszkasz kmb? Ja jestem w Irlandii i chociaż mam prywatne ubezpieczenie (dziekuję ci szefie za opłacanie,w końcu się na coś przyda), to do porodu i tak będę musiała dopłacić ok. 2,000e.
    Gdybym chciała płacić za wszystko sama, koszt to ok. 6,600e, bo ubezpieczyciel dopłaca tylko 4,500e.

Ja w Belgi mam podstawowe za nas dwoje 75e rocznie plus za 50 e rocznie hospitality. To wsumie place zawsze w styczniu 125 e za nas dwoje. ( dodatkowo mamy wypadkowe ale to z wypłaty styczniowej i mi i mojemu po 20 e zabierają za rok)

Inska, Kava lubią tę wiadomość

• Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;);) ja dzisiaj miałam wizytę ;) 29tc. Synusie mają jeden 1040g a drugi 1170g. Robaszki moje rosną . Tylko szyjka się skraca i w czwartek na założenie passera jadę. Bo jest obawa żeby dotrzymc.

Inska, kmb, Takanijaka, Kava, mycha28, roletka, Biała, aszka, wiecznie, mia6, justa1234, Marta1986, Madzia82 lubią tę wiadomość

Mała Mi
  • Inska Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Ja w Belgi mam podstawowe za nas dwoje 75e rocznie plus za 50 e rocznie hospitality. To wsumie place zawsze w styczniu 125 e za nas dwoje. ( dodatkowo mamy wypadkowe ale to z wypłaty styczniowej i mi i mojemu po 20 e zabierają za rok)

Belgia powiadasz ;) Brzmi kusząco.
    Irlandia jest chyba jednym z niewielu krajów na świecie, gdzie nie ma darmowej opieki zdrowotnej.
    Za każdą wizytę u lekarza rodzinnego, co najmniej 50e. Za prześwietlenia płaci się od 200e po 450e za rezonans magnetyczny na przykład. Jak ludzie chorują na raka, to domy zastawiają - koszmar jakiś.
    Dlatego wiele osób wykupuje prywatne ubezpieczenie (bądź praca gwarantuje choć niezbyt często, w poprzedniej na przykład nie miałam, bo niby koszt był dla nich za duży).
    Ech, zobaczymy, jak ten poród pójdzie, może pora będzie się gdzieś przenieść :)

kmb lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Bedzie dobrze :)mamy szcześliwą, genetyczną falę ;)

A ja dzisiaj bardzo cierpie. Bolą mnie plecy, kość ogonowa i biodra. Do tego kłuje i ciągnie po bokach tak, że promieniuje po kolana. Obstawiam więzadła... ale jak do jutra nie przejdzie pojade na IP.

Ja mam podobne bole. Strasznie promieniuja. Mimo iz caly czas leze okolo wieczora brzuch strasznie sie napina I twardnieje dodatkowo. Dzisiaj doszla jeszcze zgaga I bol glowy, na ktory nawet 2 godzinna drzemka nie pomogla :/ Cale szczescie plamienia ustapily :) Oby jutrzejszy dzien byl DLA Nas laskawszy.

Biała, aszka lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Ja wypisalam sie z tego szpitala-kpiny. Nie robili mi dzis bety- mozna bylo sie tego spodziewac, ale zobaczylam, ze wczoraj 6t0d mialam bete 50 000, a ta wartosc to nie jest dolna granica normy jak stwierdzila Pani doktÓr, bo norma dla 6 tc to: 1080-56500 (w normie chyba licza skonczone tygodnie a nie ze weszlam w 7tc). Malo tego owa Pani doktÓr powiedziala, ze jakbym zechciala sobie jutro ta bete potworzyc to powinna ona wynosic juz 100 000. Od kiedy przy takich wartosciach beta podwaja sie co 48h ... no ale, nie bede jej robic bo zwyczajnie po prostu mi sie nie chce, zaczekam na wizyte w czwartek i na niej sie dowiem, czy leki sa do odstawienia czy cos sie tam rozwija.

a kiedy masz wizyte w swojej klinice??

u mnie od wczoraj wstręt do ryby.. A przed ciążą mogłabym jeść codziennie... :D wybredne to moje dziecko :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Ja mam podobne bole. Strasznie promieniuja. Mimo iz caly czas leze okolo wieczora brzuch strasznie sie napina I twardnieje dodatkowo. Dzisiaj doszla jeszcze zgaga I bol glowy, na ktory nawet 2 godzinna drzemka nie pomogla :/ Cale szczescie plamienia ustapily :) Oby jutrzejszy dzien byl DLA Nas laskawszy.
    Jestes moim pocieszycielem, wiesz? :)
    Strasznie się cieszę że już nie plamisz. To jest chyba najbardziej stresujące przypadłość ciążowa...
    Trzymam kciuki za nas kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 16:44

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • kmb Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Belgia powiadasz ;) Brzmi kusząco.
    Irlandia jest chyba jednym z niewielu krajów na świecie, gdzie nie ma darmowej opieki zdrowotnej.
    Za każdą wizytę u lekarza rodzinnego, co najmniej 50e. Za prześwietlenia płaci się od 200e po 450e za rezonans magnetyczny na przykład. Jak ludzie chorują na raka, to domy zastawiają - koszmar jakiś.
    Dlatego wiele osób wykupuje prywatne ubezpieczenie (bądź praca gwarantuje choć niezbyt często, w poprzedniej na przykład nie miałam, bo niby koszt był dla nich za duży).
    Ech, zobaczymy, jak ten poród pójdzie, może pora będzie się gdzieś przenieść :)

Ale wiesz katar, kaszel, duszność, gorączka, to wszystko naraz to nic przejdzie samo przyszło samo przejdzie.

I dużo to wybór szpitala swojego, szczerze do kliniki mam 150-200 metrów a mimo to jeżdżę 6 km. Dalej bo tam inne podejście do pacjenta.

Zresztą chyba w każdym kraju jest w jednych lepiej placówkach w innych gorzej :-D

Inska, aszka lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po :)
    Wszystko w jak najlepszym porządku. Maluch waży 3255 wiec albo wyhamował z wagą albo pomiar nie do końca prawdziwy.
    Okaże się za niespełna 2 tygodnie...
    Szyjka długa na 34 mm więc na wcześniejszy poród się nie zapowiada :(

Mała Mi 1 - super, ze wszystko ok i Robaczki ładnie rosną.
    Teraz trzymamy kciuki za szyjkę!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2015, 16:48

kmb, Inska, Anatolka, mycha28, Astra, Moniaa, pragnaca dzidziusia, Takanijaka, Biała, aszka, elcia_aa, wiecznie, mia6, justa1234, Konwalia, agulas, Marta1986, Madzia82 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • kmb Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, se dziś dzień dobrych wiadomości i niech już zawsze tak będzie :-D

Inska, pragnaca dzidziusia, Idgie lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko jak Aga? wiesz coś?

• Kava Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedna dobra wiadomość. Pewnie niektóre z was ją kojarzą z wątku IVF z różowej strony...
    Kaarolaa, która urodziła synka wcześniaka po ivf w pierwszym cyklu starań po porodzie zaszła naturalnie w ciążę!
    Tylko pogratulować <3

Inska, Anko:-), mycha28, roletka, pragnaca dzidziusia, kmb, Biała, aszka, wiecznie, mia6, justa1234, Konwalia, agulas, Marta1986, Lilou1984 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Ja już po :)
    Wszystko w jak najlepszym porządku. Maluch waży 3255 wiec albo wyhamował z wagą albo pomiar nie do końca prawdziwy.
    Okaże się za niespełna 2 tygodnie...
    Szyjka długa na 34 mm więc na wcześniejszy poród się nie zapowiada :(

Mała Mi 1 - super, ze wszystko ok i Robaczki ładnie rosną.
    Teraz trzymamy kciuki za szyjkę!!!

Kochana mi od ostatnich tygodni mała rośnie po 120 150 gram tygodniowo a wczesniej przybierają po 250gram tygodniowo:-*

U mnie 2 tyg temu 3250, tydzień temu 3400 a dziś 3520.
    Na szczęście doktor widzę ze się mną zaopiekuje... 12.12 umowilam się do niego do szpitala na badanie i ktg, a jak nie urodze między 11 a 17tym to 18tego wywolujemy porod.
    Bać się czy cieszyć? :-)

dfe01f0225.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ