WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie zaczely kolo 10 tc dopiero. Pije herbatke z imbirem. Jest jako tak, wole nie narzeka, mogloby byc gorzej. Ale za to nie moge naet krotkiego kawalka autem przejechac, bo mnie mdli. Moje maluszki to maja juz po 6,5 cm. Jeden dzisiaj lezal nad drugim, ten na dole ulozyl sie pionowo z glowa w dol jakby nurkowal ;-)

mycha28 lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze sa oddalone od siebie i sie nie dotykaja. Ciezko je bylo wczoraj dr uchwycic zeby zobczyc je dokladnie oba na raz ;-)

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno tez dziewczyny co maja mdłosci to koło najpozniej 14 tygodnia ciazy sie zmniejsza zdecydowanie albo całkiem mija. Tez na to czekam, bo mnie mdli tez.

mycha28 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mdłości podobno jest dobra guma miętowa :-) mi pomogła :-) ale tak naprawdę to nie ma na tą przypadłość ciążową jakiegoś cudownego środka poprostu musimy to przejść i już :-) jedynie można sobie złagodzić mdłości ale chyba całkowicie się ich pozbyć nie da :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek, u mnie mdłości teraz (10tc) jakby się nasiliły jeszcze... nie rozumiem ;) Masz rację, zawsze może być gorzej.

Mi imbir nie pomaga. Rumianku nie próbowałam (może czas najwyższy, bo rumianek uwielbiałam), gumy miętowej nie dam rady (cynamonowa jakoś przejdzie), mleka nie mogę, więc ratuję się tym migdałowym ;)

• lelewela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Roletka ale super z tymi serduszkami!:)

Dziewczy ja zaczynam fiksowac, ze cos jest nie tak, piersi nie rosna, nie bola, tylko sutki czasem jak dotkne, brzucho sie nie powieksza, mdlości itp nie mialam wcale, usg dopiero za 1,5tyg, ost 2,5tyg temu. Ost badania z krwi z przed miesiaca...isc na usg lub zbadac bete lub progesteron? doradzcie cos, pls :)
    ty nie fiksuj, bo jst wszystko na pewno dobrze. ja też nie miałam zbytnio objawów, troche piersi powiekszone, ale w niektóre dni wydawało mi sie ze mniej niż wcześniej. Bety w tym tygodniu juz się nie robi, bo to bez sensu, ona już nic ci nie powie, to tylko dla stwierdzenia ciązy się robi. ja brzuch mam malutki ale inne dziewczyny piszą ze nie mają wogóle. Rozumiem cię, ze fiksujesz, bo miałam tak samo ale zupełnie niepotrzebnie. Niestety ciąża uczy nas wytrwałości, od jednego usg do drugiego ;) Będzie dobrze :)

Viki26 lubi tę wiadomość

iv09l6d8dhueo2ma.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    ...
    Moja droga Ja tak samo jak i Ty mam do wizyty 2 tygodnie a ostatnią miałam 3 tygodnie temu...
    I też zaczynam świrowac, bo moje objawy zanikły i już mężowi marudzę że coś chyba nie tak jest. Brzucho nie boli cycki nie rosną, sutki nie są tkliwe, jajników nie czuję... Jakby nie czuję się zmęczona...

I co ... i chyba wybiorę się jednak na wizytę, jak uda mi sie kogoś znaleźć to może jutro...

Dziewczyny no to jestem troche w kropce:) musze sie z tym przespac.
    Moniaa daj znac czy idziresz czy nie.

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka gratuluję dwóch maluszków :)

Macie rację, dr Piekarz chyba rzeczywiście ma szczęście do bliźniakó :D :D bo ja też jestem jej pacjentką.

Viki- spokojnie! Nic się nie dzieje. Ja też nie miałam żadnych dolegliwości. Nie zawsze one występują

Minuśka, co u Ciebie? :)

Bliźniaki są z nami :*
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w klinice podszedl do nad Dr Mercik i zapytal jak tam z tymi wynikami. Jam mu powiedzielismy to mowil, ze zle nie ejst, ze mial przypadek 1:16 i dzieciak byl zdrowy

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Dziewczyny no to jestem troche w kropce:) musze sie z tym przespac.
    Moniaa daj znac czy idziresz czy nie.
    kurczę miałam się na dzisiaj umówić na wizytę. Wczoraj wieczorem się dowiedziałam że mojej lekarki brat a mój kolega odszedł z tego świata mając zaledwie 32 lata... dziś już jest pogrzeb na który się wybieram. Może jakoś po 16 pojade do prywatnej kliniki aby zobaczyć co tam się dzieje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz po badaniach, miałam 40 minut usg, nie było zbytnio przyjmne, strasznie mnie ciskał po całym brzuchu i nizej. Co najlepsze jak leze to wcale brzucha nie mam :D i czulam jak mi tym jezdził po kosciach. Faktycznie z wyników ogolnych z wieku -masakra z wyników po usg juz ok. Poszłam pozniej na pappa i lekarz powiedział, ze wynik całkowity bedzie za kilkanscie dni (bierze te wszystkie parametry pod uwage i dopiero wylicza). Takze pewnie wynik całkowity bede miec za 2 tygodnie.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    U mnie juz po badaniach, miałam 40 minut usg, nie było zbytnio przyjmne, strasznie mnie ciskał po całym brzuchu i nizej. Co najlepsze jak leze to wcale brzucha nie mam :D i czulam jak mi tym jezdził po kosciach. Faktycznie z wyników ogolnych z wieku -masakra z wyników po usg juz ok. Poszłam pozniej na pappa i lekarz powiedział, ze wynik całkowity bedzie za kilkanscie dni (bierze te wszystkie parametry pod uwage i dopiero wylicza). Takze pewnie wynik całkowity bede miec za 2 tygodnie.
    Kochana wiem co przezylas prze te 40minut jezdzeni po brzuchu ;-) ja połówkowe usg miałam 1,5godz :-P bo mają niesforna córcia niechciala dać pomierzyc swojej główeczki :-D na leżance cudowalismy z doktorem ;-) wstawalam, kładłam się i przekrecalam z boku na bok żeby mała pokazała swój łepalek ;-) ja już lekarz miał kończyć usg to ona postanowiła współpracować :-D :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa momentami miałam ochote faceta zdzielic w łeb bo mnie po prostu pobolewało od tego nacisku :D U mnie na szczescie chyba dzidzius spał bo spokojnie lezał, a pozniej jak tak ciskał to sobie raczki wkładał do buzi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Kochana wiem co przezylas prze te 40minut jezdzeni po brzuchu ;-) ja połówkowe usg miałam 1,5godz :-P bo mają niesforna córcia niechciala dać pomierzyc swojej główeczki :-D na leżance cudowalismy z doktorem ;-) wstawalam, kładłam się i przekrecalam z boku na bok żeby mała pokazała swój łepalek ;-) ja już lekarz miał kończyć usg to ona postanowiła współpracować :-D :-D

Ja połówkowe miałam prawie że trzy razy. Za pierwszym razem nie dało się kręgosłupa zmierzyć i wyszło coś nie tak z żołądkiem. Przyszłam kilka godzin później i niby z tym żołądkiem było już dobrze, ale pewności nie było. Więc musiałam iść znowu po dwóch tygodniach i wtedy w końcu mały współpracował i wszystko udało się pomierzyć. Chyba najgorsze dwa tygodnie mojego życia :(

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Ja połówkowe miałam prawie że trzy razy. Za pierwszym razem nie dało się kręgosłupa zmierzyć i wyszło coś nie tak z żołądkiem. Przyszłam kilka godzin później i niby z tym żołądkiem było już dobrze, ale pewności nie było. Więc musiałam iść znowu po dwóch tygodniach i wtedy w końcu mały współpracował i wszystko udało się pomierzyć. Chyba najgorsze dwa tygodnie mojego życia :(
    No to napewno to przezylas :-( u mnie mój gin jest uparciuch i zawziętuch bo tak cudowal że w końcu mała dała się po mierzyć :-D główkę schowala sobie w jakiejś głębokiej szczelinie i niechciala z tamtąd wyplynąć :-D uparta w mamusie i tatusia ;-) a dziś rano jak zaczęła kopać to ja do niej pukalam a ona mi odpukiwala <3 :-D aż mi się łzy zakrecily bo to takie wspaniałe uczucie :-D <3

Viki26 lubi tę wiadomość

• Biała Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie przed chwilą poczułam jak puka do mnie (jeszcze nieśmiało) górny Maluch. Powstrzymuję łzy wzruszenia, bo jestem w pracy...

justa1234, duza, aszka, Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    A ja właśnie przed chwilą poczułam jak puka do mnie (jeszcze nieśmiało) górny Maluch. Powstrzymuję łzy wzruszenia, bo jestem w pracy...
    Wspaniałe uczucie prawda :-D <3 z blizniakami to dopiero jest pewnie jazda hihihi :-D :-D jak moja córcia podrosnie to idę po bliźniaki :-D <3

Biała lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello a ja po polowkowym. Wszystko ok a Hanka dalej jest hanka na szczescie:-))))!
    Duża bardzo bo ponad tydzień większą niż termin według miesiączki. Zaczynałam os terminu 19.12 i tak 16.12 15.12 12.12 a tera 10.12 bo tak spora.
    Wiadomo że to się zmieni ale cieszę się że tak ładnie rośnie. Oby dalej rosla zdrowo:)
    Buziaki dziewczyny.
    A ja mimo 400gramowej córki czuje mizianie w brzuchu. Bez pukanie i kopniakow

Danae, justa1234, Viki26, Biała, Konwalia lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANKO super :) Twoja dzidzia przegniła moją :) moja od dłuższego czasu idzie idealnie z terminem z om, termin nadal mam na 16-18.12.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, za 1,5h mam badanie prenatalne i trochę się denerwuję. Trzymajcie proszę kciuki za mojego malucha.

Anko:-), Viki26, mycha28, Konwalia lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ