X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Hej dziewczyny, za 1,5h mam badanie prenatalne i trochę się denerwuję. Trzymajcie proszę kciuki za mojego malucha.

Powodzenia!

U mnie termin zmienił się z 11.09 na 30.08. A ostatnie pomiary wskazują na 25-30.08. Więc wielka niespodzianka kiedy urodzę...

Anko:-) lubi tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte :-)
    Ja jutro rano mam harmony, a pozniej "tylko" 10 dni

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko to super że córcia zdrowiusia i tak nadrobiła :-D :-D

Duża mocno trzymam kciuki za badanka ;-) daj znać po wizycie ;-)

U mnie termin miał być 28.11ale już się przesunął na 24.11 :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wiadomosci dziewczyny :)

Duza powodzenia.

justa1234 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzwoniłam do novum spytać jakie zostały nam zarodusie <3 a więc wszystkie są blastocystami i tak zostało 4AA,3bb i 3CC <3 dziś ustaliłam z najdroższym że jak Córcia będzie miała że dwa latka to ruszamy po bliźniaki hihihi :-D a co zawsze chciałam mieć dużą rodzinę tym bardziej że sama jestem jedynaczką ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 18:52

Viki26, Biała, zai2014, Konwalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, bardzo ladne blastki! :)

Duza kciukuje za dzis!

Fistaszek, za jutro kciuki!

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa to przykre ze taki mlody:(

Justa mnie tez ciagnie do duzej rodziny, ale mrozaczkow nie mamy wiec nie wiem jak nam to wyjdzie:)

Duza i jak?:)

Fistaszek kciuki za jutro!

justa1234 lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Moniaa to przykre ze taki mlody:(

Justa mnie tez ciagnie do duzej rodziny, ale mrozaczkow nie mamy wiec nie wiem jak nam to wyjdzie:)

Duza i jak?:)

Fistaszek kciuki za jutro!
    Mój doktorek muwi że kobiety po ivf to jakimś cudem zachodzą naturalnie w ciążę ;-) także Viki może wcale nie będą potrzebne Ci mrozaczki ;-)

Viki26 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dziewczynki byłam dzisiaj u lekarza... tak z partyzanta, więc pomimo że prywatna klinika to musiałam swoje odczekać...
    Ale było warto!!! Z dzieciuchem wszystko ok wyszło...

Więcej nie czytam tych mamusiek z belly bo mnie to tylko dołuje... ehh stad te wszystkie moje obawy... Jednak można być w ciąży bez zachcianek, mdłości i idealnie odstającego już brzucha.

Viki jeśli jutro masz możliwość leć na usg i tak samo jak ja się uspokoisz :)

Pozdrawiam z mega zacieszem na buzi :)

Kava, aszka, justa1234, mycha28, Viki26, agga1984 lubią tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie. Początkowo miałam robić pappa i usg, ale ostatecznie stwierdziłam, że co by nie było to i tak nie usunę, więc na razie poprzestanę na samym usg. Okazało się, że na usg też można było wybrać czy chce się ocenę ryzyka czy nie, więc tutaj stwierdziłam, że wezmę. No i wszystko wyszło pięknie - wszystkie parametry i pomiary są prawidłowe. Dzidziol nawet trochę się ruszał, mam zdjęcie rączki, tak jakby do nas machał :) no i te prawdopodobieństwa trisomni wg usg wyszły bardzo małe. Tak więc póki co nie mam się o co martwić.
    No i co było najpiękniejsze - pierwszy raz słyszałam serduszko. To takie robi wrażenie, że aż mi łzy poszły, a żeby się tam nie rozwyć, to się cała spięłam i lekarz musiał ze 3 razy mi mówić, żeby rozluźniła brzuch. Dopiero po chwili, jak zobaczył czemu się spinam, to dał mi chwilę, żebym się ogarnęła :)
    A na koniec powiedział, że wg tego co widzi to na 70% będzie dziewczynka :)
    Dzięki Kochane za kciuki - naprawdę teraz odetchnęłam i chyba wreszcie zaczynam odczuwać i tak naprawdę cieszyć tą ciążą. Nie to, że do tej pory się nie cieszyłam - chodzi o to, że przez to, że nie mam praktycznie żadnych objawów, prawie zero mdłości, piersi bolą tylko wtedy jak kot po nich przejdzie, trochę się powiększyły, ale niewiele. Więc teraz jak zobaczyłam dzidziola, który się rusza i któremu tak głośno bije serduszko i z którym wszystko zdaje się być w porządku, to chyba zaczyna to do mnie docierać. I to cudowne uczucie :)

agniesia2569, Moniaa, Kava, aszka, justa1234, Biała, Danae, mycha28, Viki26, agga1984, Konwalia lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa i dobrze, ja tam w ogole nie pisze na forum belly w miesieczniowkach bo akurat tam gdzie moglabym to 99% zaszła bez wspomagania, bez problemów a na dodatek kilka razy czytałam i nie podoba mi sie atmosfera. Kazda chce byc najwazniejsza, bleee. A poza tym wole dziewczyny bardziej ogarniete :D niestety ale jak czytam jakies głupoty to tak odczuwam.

Duza to dobrze ze wyniczek ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 20:47

Moniaa, Anko:-), Kava lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    i dziewczynki byłam dzisiaj u lekarza... tak z partyzanta, więc pomimo że prywatna klinika to musiałam swoje odczekać...
    Ale było warto!!! Z dzieciuchem wszystko ok wyszło...

Więcej nie czytam tych mamusiek z belly bo mnie to tylko dołuje... ehh stad te wszystkie moje obawy... Jednak można być w ciąży bez zachcianek, mdłości i idealnie odstającego już brzucha.

Viki jeśli jutro masz możliwość leć na usg i tak samo jak ja się uspokoisz :)

Pozdrawiam z mega zacieszem na buzi :)
    Monia dobrze że poszłaś do lekarza i od razu człowiek spokojniejszy:-)

aszka, Moniaa lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    No i po wizycie. Początkowo miałam robić pappa i usg, ale ostatecznie stwierdziłam, że co by nie było to i tak nie usunę, więc na razie poprzestanę na samym usg. Okazało się, że na usg też można było wybrać czy chce się ocenę ryzyka czy nie, więc tutaj stwierdziłam, że wezmę. No i wszystko wyszło pięknie - wszystkie parametry i pomiary są prawidłowe. Dzidziol nawet trochę się ruszał, mam zdjęcie rączki, tak jakby do nas machał :) no i te prawdopodobieństwa trisomni wg usg wyszły bardzo małe. Tak więc póki co nie mam się o co martwić.
    No i co było najpiękniejsze - pierwszy raz słyszałam serduszko. To takie robi wrażenie, że aż mi łzy poszły, a żeby się tam nie rozwyć, to się cała spięłam i lekarz musiał ze 3 razy mi mówić, żeby rozluźniła brzuch. Dopiero po chwili, jak zobaczył czemu się spinam, to dał mi chwilę, żebym się ogarnęła :)
    A na koniec powiedział, że wg tego co widzi to na 70% będzie dziewczynka :)
    Dzięki Kochane za kciuki - naprawdę teraz odetchnęłam i chyba wreszcie zaczynam odczuwać i tak naprawdę cieszyć tą ciążą. Nie to, że do tej pory się nie cieszyłam - chodzi o to, że przez to, że nie mam praktycznie żadnych objawów, prawie zero mdłości, piersi bolą tylko wtedy jak kot po nich przejdzie, trochę się powiększyły, ale niewiele. Więc teraz jak zobaczyłam dzidziola, który się rusza i któremu tak głośno bije serduszko i z którym wszystko zdaje się być w porządku, to chyba zaczyna to do mnie docierać. I to cudowne uczucie :)
    Duża kochana cieszę się że wszystko jak w najlepszym porządku z dzidzią :-) :-) ja też na genetycznym pierwszy raz usłyszałam bicie serdulka i też mi łezki poleciały :-)

aszka, duza lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Moniaa i dobrze, ja tam w ogole nie pisze na forum belly w miesieczniowkach bo akurat tam gdzie moglabym to 99% zaszła bez wspomagania, bez problemów a na dodatek kilka razy czytałam i nie podoba mi sie atmosfera. Kazda chce byc najwazniejsza, bleee. A poza tym wole dziewczyny bardziej ogarniete :D niestety ale jak czytam jakies głupoty to tak odczuwam.

Duza to dobrze ze wyniczek ok :)
    Właśnie z naszą Minuśką rozmawiałam o tym. Mi jakoś nie przychodzi do głowy aby kupować spodnie z ciążowy golfem w 10tc. A do ubranek, łóżeczek i innych dodatków to serio daleko! My tutaj po prostu wiemy ze to szczęście choć już niby tak bliskie może być ulotne

mycha28, Konwalia lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i to w dużej mierze przez te miesieczniówki zaczęłam świrować. Bo one i mdłości i rzyganko i zachcianki.... a ja nic. I tu zaczęły się schizy. Wiec teraz odcina się od czytania ich i nie zamierzam świrować.

duza, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:51

Moniaa, aszka, duza lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też podczytuje grudniówki,jest główna różnica między nami, one panikują jak to szybko czas płynie i jak mało im zostało do porodu, a my na odwrót...ile ja bym dała by był chociaż listopad.
    A tak w ogóle to sporo u nas grudniowych szkrabów :)

aszka, Kava, Konwalia lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża, Moniaa cieszę się że u Waszych dzidziów wszystko dobrze.

A co do miesięczniowych wątków to macie zupełną rację. Minuśka wie o czym mówię. Jak mnie laska na grudniówkach wyprowadziła z rówowagi tak od tamtej pory wogóle do nich nie zaglądłam. Niektóre są nawiedzone jak cholera.
    Nie ma to jak u Was/nas

Moniaa, aszka, duza, Kava, Viki26 lubią tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby listopad ale powiem szczerze że nie udzielam się na tym miesięcznym wątku bo jakoś nie czuję klimatu :-P czasem jak je czytam to flaki mi się wywalają na wierzch :-P owszem że dwa razy coś tam napisałam ale w dyskusje z nimi nie wchodzę bo wolę tu napisać swoje wypociny i być wśród was :-D tam za dużo jest takiego miziania się jak dla mnie :-P za słodko i już :-P ;-)

aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam to samo. I ja nie wchodzę juz na grudniowki. One oglądały wózki w 8 10 tyg ciazy. Ja teraz mam odwagę spojrzeć na necie ale nawet nigdzie się na razie nie wybieram by kupić.
    Może mebelki zamówię na koniec sierpnia i wiem ze będę wtedy jeszcze daleko od celu ale czeka się na nie 6 tyg a jedna z Wrocławskich hurtowni do końca sierpnia ma przeceny - tylko dlatego się skuszę.
    Ogólnie one faktycznie jaraja się każdym dniem ciazy. Zazdroszcze im...ja chciałabym juz październik, by czuć się ciut bezpieczniej.

aszka, Kava lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ