Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia lepiej wziąć antybiotyk niż się męczyć. Ja w ciąży kilka razy brałam także spokojnie Maleństwu to nie zaszkodzi.

Kava , Anko a jak wasze maleństwa?

Moniaa lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska nawet się nie obejrzysz a będzie 40 tydzień:)

Inska lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wszystkiego najlepszego w nowym roku <3 Dużo zdrówka dla maluszków szczęśliwych rozwiązań i spokojnych ciąż :)

My ostatni dzień starego roku spędziliśmy przez większość dnia u pediatry potem w szpitalu na badaniach bo Kubuś pokasływał i katarku załapał na szczęście badania nie wykazały nic groźnego i wróciliśmy do domku..

Czas bardzo szybko leci my w poniedziałek będziemy mieli już dwa miesiące :)

Moniaa, Inska, justa1234, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Kochane wszystkiego najlepszego w nowym roku <3 Dużo zdrówka dla maluszków szczęśliwych rozwiązań i spokojnych ciąż :)

My ostatni dzień starego roku spędziliśmy przez większość dnia u pediatry potem w szpitalu na badaniach bo Kubuś pokasływał i katarku załapał na szczęście badania nie wykazały nic groźnego i wróciliśmy do domku..

Czas bardzo szybko leci my w poniedziałek będziemy mieli już dwa miesiące :)
    To dobrze że u Kubusia nic złego się nie rozwinęło. Ale polecialo twój synuś 2 m a moja Zocha wczoraj skończyła miesiąc :-D

Inska lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu cicho :-o :-o

• Kava Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, chyba wszystkie korzystają z uroków weekendu :)

justa1234 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny i ja zaczynam 12tc mdłości juz tylko wieczorami ale nadal trudno mi wytrzymać do 21 senność nie daje za wygraną, poczytaj ale trudno mi uczestniczyć Życzę w Nowym Roku zdrowia i szczęśliwych rozwiązań pozdrawiam

pragnaca dzidziusia, justa1234, mia6, Inska lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    mała dobrze, maz mnie zwozi wozkiem na oddzial dla wczesniakow. Sama je, nie lezała w inkubatorze, w sumie lezy w pokoju dla tzw zdrowych wczesniaków. W zwiazku z tym ze lezymy w szpitalu o wysokim, najwyzszym stopniu referencyjnosci to codziennie dzieci sa badane kompleksowo, tzn od a do zet. Opieka jest wspaniała, a moj szpital na forach wypadał słabo, jednak co opinia ludzka to jedna drugiej nierowna.

O matko, Aszka, niezle sie przestraszylam.
    Nawet, gdy wyniki sa ok, to nie mozna byc pewnym, ze wszystko jest ok :-(

Mega gratuluje dzidziusia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 09:19

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w necie piszą, żeby unikać lawendy w ciąży.
    Inska wrote:
    Dziewczyny na taki przepis dzis sie natknelam;

Miód w połączeniu z lawendą pomoże pozbyć się zaparć. Jeśli chcesz pobudzić do pracy jelito grube, pij lemoniadę ciepłą, tuż przed pierwszym posiłkiem.

Do przygotowania wybornej lemoniady lawendowej potrzebujesz:
    * 250 ml miodu,
    * 2,5 l wody naturalnej, 
    * 1 łyżkę wysuszonej, organicznej lawendy lub jedną kroplę olejku lawendowego, 
    * soku z 6 cytryn,
    * gałązki lawendy do dekoracji.

Wystarczy, że zagotujesz wodę i dodasz do niej wszystkie składniki. Zdejmij z ognia. Po minimum 20 minutach napój jest gotowy – wystarczy, że ostygnie. Jeśli sięgniesz po olejek lawendowy, pamiętaj, żeby na początek wymieszać go z sokiem z cytryny – olejek nie rozpuści się w wodzie. Wybieraj wyłącznie olejki przeznaczone do terapeutycznego, spożywczego zastosowania. W przeciwnym razie lemoniada będzie smakować jak perfumy.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie sa rozne przypadki, nie ma co nad tym rozmyslac. Ja sie napatrzylam na tregedie, bo nas kwalifikowali wg stanu itd. do sal. Dlatego trzeba sie cieszyc kazdym dniem :) w zyciu, bo niewiadomo co kogo czeka.

pragnaca dzidziusia, justa1234, mia6, Idgie lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Idgie sa rozne przypadki, nie ma co nad tym rozmyslac. Ja sie napatrzylam na tregedie, bo nas kwalifikowali wg stanu itd. do sal. Dlatego trzeba sie cieszyc kazdym dniem :) w zyciu, bo niewiadomo co kogo czeka.
    Zacytuję piosenkę :,, w życie piękne są tylko chwile... "

aszka lubi tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wam muszę pochwalić że coraz wyraźniej czuje moje dzieciaki :)

pragnaca dzidziusia, mia6, aszka, mycha28, justa1234, agulas, wiecznie, sylwiaśta159, Idgie lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie masz ze juz czujesz. Ja zaczynam sie martwic bo ja nie czuje:(. Czy to mozliwe ze ja jesCze nie czuje ruchow? Czasami mam takie chyba zludne wrazenie ze cos jakby smyra od srodka ale nie wiem... :(

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno masz jeszcze czas. Ja nie dość że mam blizniaki to jeszcze naprawdę niewielki brzuch. Ciasno im, więc się wiercą:)

pragnaca dzidziusia, mia6, aneczka2015, mycha28 lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru dni tez czuje lekkie stukanie, najczesciej wieczorem jak leze na plecach I sie nie ruszam. Sa one bardzo delikatne jak narazie :) za to czuje jak sie wypinaja I to tez jest fajne uczucie :)
    Niedlugo beda nas kopac na calego dziewczyny :)

mia6, aneczka2015, mycha28, justa1234, agulas, Takanijaka, sylwiaśta159, Ewik lubią tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie czuje ruchów i już się doczekać nie mogę :) ale pewnie jeszcze z 2-3 tyg. będę musiała wytrzymać ;) Przymierzamy się do kupna wózka i jak dla mnie to jest kosmos... za dużo tego wszystkiego. Kuzynka doradzała, żeby kupić używany, a później nową kompaktową spacerówkę, bo z niej się najdłużej korzysta, ale póki co nie znalazłam nic co by mnie satysfakcjonowało... Też miałyście/ macie taki problem?

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka normalne, czekaj niedługo poczujesz.

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    A ja się wam muszę pochwalić że coraz wyraźniej czuje moje dzieciaki :)
    rozrabiaja juz :D

Takanijaka lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie martwcie się w 17 tyg ze nie czujecie ruchów. to sprawa indywidualna i zależy też od położenia łożyska i ilości tluszczyku:)
    ja mimo że nie mam nadwagi poczulam ruchy ok 19 tyg.(łożysko na przedniej ścianie) wcześniej było to tak jak pisalyscie smyranie i nie byłam pewna czy to dzidzia czy w jelitach mi coś bulgocze;)

także cierpliwosci:)
    teraz to już są takie harce ze zasnąć czasem trudno;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 20:36

mia6 lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Dziewczyny, w necie piszą, żeby unikać lawendy w ciąży.

Idgie ale to chyba olejek eteryczny a nie spozywczy? Ciekawe co piszesz.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ