X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia lepiej wziąć antybiotyk niż się męczyć. Ja w ciąży kilka razy brałam także spokojnie Maleństwu to nie zaszkodzi.

Kava , Anko a jak wasze maleństwa?

Moniaa lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska nawet się nie obejrzysz a będzie 40 tydzień:)

Inska lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wszystkiego najlepszego w nowym roku <3 Dużo zdrówka dla maluszków szczęśliwych rozwiązań i spokojnych ciąż :)

My ostatni dzień starego roku spędziliśmy przez większość dnia u pediatry potem w szpitalu na badaniach bo Kubuś pokasływał i katarku załapał na szczęście badania nie wykazały nic groźnego i wróciliśmy do domku..

Czas bardzo szybko leci my w poniedziałek będziemy mieli już dwa miesiące :)

Moniaa, Inska, justa1234, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Kochane wszystkiego najlepszego w nowym roku <3 Dużo zdrówka dla maluszków szczęśliwych rozwiązań i spokojnych ciąż :)

My ostatni dzień starego roku spędziliśmy przez większość dnia u pediatry potem w szpitalu na badaniach bo Kubuś pokasływał i katarku załapał na szczęście badania nie wykazały nic groźnego i wróciliśmy do domku..

Czas bardzo szybko leci my w poniedziałek będziemy mieli już dwa miesiące :)
    To dobrze że u Kubusia nic złego się nie rozwinęło. Ale polecialo twój synuś 2 m a moja Zocha wczoraj skończyła miesiąc :-D

Inska lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu cicho :-o :-o

• Kava Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, chyba wszystkie korzystają z uroków weekendu :)

justa1234 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny i ja zaczynam 12tc mdłości juz tylko wieczorami ale nadal trudno mi wytrzymać do 21 senność nie daje za wygraną, poczytaj ale trudno mi uczestniczyć Życzę w Nowym Roku zdrowia i szczęśliwych rozwiązań pozdrawiam

pragnaca dzidziusia, justa1234, mia6, Inska lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    mała dobrze, maz mnie zwozi wozkiem na oddzial dla wczesniakow. Sama je, nie lezała w inkubatorze, w sumie lezy w pokoju dla tzw zdrowych wczesniaków. W zwiazku z tym ze lezymy w szpitalu o wysokim, najwyzszym stopniu referencyjnosci to codziennie dzieci sa badane kompleksowo, tzn od a do zet. Opieka jest wspaniała, a moj szpital na forach wypadał słabo, jednak co opinia ludzka to jedna drugiej nierowna.

O matko, Aszka, niezle sie przestraszylam.
    Nawet, gdy wyniki sa ok, to nie mozna byc pewnym, ze wszystko jest ok :-(

Mega gratuluje dzidziusia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 09:19

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w necie piszą, żeby unikać lawendy w ciąży.
    Inska wrote:
    Dziewczyny na taki przepis dzis sie natknelam;

Miód w połączeniu z lawendą pomoże pozbyć się zaparć. Jeśli chcesz pobudzić do pracy jelito grube, pij lemoniadę ciepłą, tuż przed pierwszym posiłkiem.

Do przygotowania wybornej lemoniady lawendowej potrzebujesz:
    * 250 ml miodu,
    * 2,5 l wody naturalnej, 
    * 1 łyżkę wysuszonej, organicznej lawendy lub jedną kroplę olejku lawendowego, 
    * soku z 6 cytryn,
    * gałązki lawendy do dekoracji.

Wystarczy, że zagotujesz wodę i dodasz do niej wszystkie składniki. Zdejmij z ognia. Po minimum 20 minutach napój jest gotowy – wystarczy, że ostygnie. Jeśli sięgniesz po olejek lawendowy, pamiętaj, żeby na początek wymieszać go z sokiem z cytryny – olejek nie rozpuści się w wodzie. Wybieraj wyłącznie olejki przeznaczone do terapeutycznego, spożywczego zastosowania. W przeciwnym razie lemoniada będzie smakować jak perfumy.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie sa rozne przypadki, nie ma co nad tym rozmyslac. Ja sie napatrzylam na tregedie, bo nas kwalifikowali wg stanu itd. do sal. Dlatego trzeba sie cieszyc kazdym dniem :) w zyciu, bo niewiadomo co kogo czeka.

pragnaca dzidziusia, justa1234, mia6, Idgie lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Idgie sa rozne przypadki, nie ma co nad tym rozmyslac. Ja sie napatrzylam na tregedie, bo nas kwalifikowali wg stanu itd. do sal. Dlatego trzeba sie cieszyc kazdym dniem :) w zyciu, bo niewiadomo co kogo czeka.
    Zacytuję piosenkę :,, w życie piękne są tylko chwile... "

aszka lubi tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wam muszę pochwalić że coraz wyraźniej czuje moje dzieciaki :)

pragnaca dzidziusia, mia6, aszka, mycha28, justa1234, agulas, wiecznie, sylwiaśta159, Idgie lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie masz ze juz czujesz. Ja zaczynam sie martwic bo ja nie czuje:(. Czy to mozliwe ze ja jesCze nie czuje ruchow? Czasami mam takie chyba zludne wrazenie ze cos jakby smyra od srodka ale nie wiem... :(

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno masz jeszcze czas. Ja nie dość że mam blizniaki to jeszcze naprawdę niewielki brzuch. Ciasno im, więc się wiercą:)

pragnaca dzidziusia, mia6, aneczka2015, mycha28 lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru dni tez czuje lekkie stukanie, najczesciej wieczorem jak leze na plecach I sie nie ruszam. Sa one bardzo delikatne jak narazie :) za to czuje jak sie wypinaja I to tez jest fajne uczucie :)
    Niedlugo beda nas kopac na calego dziewczyny :)

mia6, aneczka2015, mycha28, justa1234, agulas, Takanijaka, sylwiaśta159, Ewik lubią tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie czuje ruchów i już się doczekać nie mogę :) ale pewnie jeszcze z 2-3 tyg. będę musiała wytrzymać ;) Przymierzamy się do kupna wózka i jak dla mnie to jest kosmos... za dużo tego wszystkiego. Kuzynka doradzała, żeby kupić używany, a później nową kompaktową spacerówkę, bo z niej się najdłużej korzysta, ale póki co nie znalazłam nic co by mnie satysfakcjonowało... Też miałyście/ macie taki problem?

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka normalne, czekaj niedługo poczujesz.

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    A ja się wam muszę pochwalić że coraz wyraźniej czuje moje dzieciaki :)
    rozrabiaja juz :D

Takanijaka lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie martwcie się w 17 tyg ze nie czujecie ruchów. to sprawa indywidualna i zależy też od położenia łożyska i ilości tluszczyku:)
    ja mimo że nie mam nadwagi poczulam ruchy ok 19 tyg.(łożysko na przedniej ścianie) wcześniej było to tak jak pisalyscie smyranie i nie byłam pewna czy to dzidzia czy w jelitach mi coś bulgocze;)

także cierpliwosci:)
    teraz to już są takie harce ze zasnąć czasem trudno;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 20:36

mia6 lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Dziewczyny, w necie piszą, żeby unikać lawendy w ciąży.

Idgie ale to chyba olejek eteryczny a nie spozywczy? Ciekawe co piszesz.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ