X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki cierpliwości z tymi ruchami ;-) ja np.poczułam tak około 20 tygodnia i to też nie były jakieś mega kopniaki tylko cmyranie,dopiero tak po 21 tyg poczułam kopniaki ;-)

mia6 lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też późno poczułam ruchy. około 19 tygodnia

mia6, justa1234 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia6 my też z mężem ruszyliśmy do sklepu trochę się poprzygladac wózkom i innym gadżetom. Ja mam misję przekonania mojego męża do zakupu konkretnego modelu wózka, który jest moim very very dream :)

mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • agulas Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka pewnie i tak częściej Ty będziesz się prezentować z wózkiem, więc powinnaś mieć większy udział w wyborze :P

Ja sobie siedzę w laboratorium. Pierwsza krew pobrana, glukoza wypita i czekam... To wcale nie jest takie straszne :) tylko czekanie jest nudne :)

U nas dziś -15 stopni...

Takanijaka lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi prosze, czy was tez mecza/ meczyly silne skurcze lydek? Myslalam, ze samo przejdzie, ale wstaje w nocy do lazienki a ja chodzic nie moge w doslownym znaczeniu tego slowa. Nogi mi sie uginaja same, bol jest tak intensywny ze juz nie moge wstrzymac. Cwiczylam, rozgrzewalam co jeszcze moge zrobic???

• agulas Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca a bierzesz magnez? Ile?

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca ja teraz tez sie mecze ze skurczami :-( biore magnez 2 razy dziennie po 1 tbletce ale chyba zwieksze. W nocy z piatku na sobote taki silny mnie zlapal ze cala sobote i jeszcze wczoraj rano mnie lydka bolala.

Takanijaka a jaki wozeczek ci sie marzy :-) ?

Agulas tez mysle ze glukoza to przezycia ;-) kciukam za dobre wyniki :-)

Takanijaka, Pragnaca gratuluje pierwszych " smyran" maluszkow :-)

agulas, Takanijaka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    To dobrze że u Kubusia nic złego się nie rozwinęło. Ale polecialo twój synuś 2 m a moja Zocha wczoraj skończyła miesiąc :-D

Całe szczęście że na strachu się skończyło..

Tak dzisiaj mamy dwa miesiące <3 Czas leci jak szalony..

mycha28, mia6, justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca ja mam nerwobole między zebrami... magnez magnezem ale nie wiem czy to nie jest kwestia potasu. Może warto by było to zbadać z krwi bo chyba nie ma w "standardowej" morfologii.

Mycha28 a marzę o Bugaboo Donkey Twin :) już go zmacałam w sklepie i jest poprostu dla mnie ;)
    A ty masz już jakiegoś faworyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 11:17

pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biore magnez z wit b6 4 tabletki dziennie. Czytalam, ze te skurcze to przypadlosc 3 trymestru a ja jestem dopiero w drugim. Siedze wlasnie z nogami w goracej wodzie I masuje lydki, bol straszny :(

• Idgie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Ja też jeszcze nie czuje ruchów i już się doczekać nie mogę :) ale pewnie jeszcze z 2-3 tyg. będę musiała wytrzymać ;) Przymierzamy się do kupna wózka i jak dla mnie to jest kosmos... za dużo tego wszystkiego. Kuzynka doradzała, żeby kupić używany, a później nową kompaktową spacerówkę, bo z niej się najdłużej korzysta, ale póki co nie znalazłam nic co by mnie satysfakcjonowało... Też miałyście/ macie taki problem?
    Dla mnie tez to byl kosmos. Tych wozkow tyle, co samochodow.
    Na szczescie poszlam z kolezanka na spacer i wozilam jej coreczke.
    Maja super fajny wozek i taki sobie kupie.
    Okazalo sie jeszcze, ze kolezanka bedzie go sprzedawac na poczatku marca, wiec jestesmy juz umowione.

Baby Design Lupo Comfort - mega latwo sie prowadzi, bardzo zwrotny. Duzo fajnych bajerow.

mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Idgie ale to chyba olejek eteryczny a nie spozywczy? Ciekawe co piszesz.
    Nie wiem. Moze lepiej w ogole unikac. Ja mam szampon lawendowy, ale stwierdzilam ostatnio, ze nie ma co w paranoje wpadac :P

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos wie, co u Eliz?

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywala sie juz dluzszy czas :( Tez czekam az sie odezwie, mam nadzieje, ze wszystko u Niej wporzadku.

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka my kupilusmy ABC Design Zoom :-) skusila mnie jego waga i latwosc w skladaniu i rozkladaniu. Ogolnie chcialam zeby byl waski wiec jeden za drugim .

Pragnaca poloz sie i podloz poduszki pod nogi. Mi troche pomaga. Staraj sie tez pic duzo wody. Ja zauwazylam ze jak mniej pije to wtedy mam silne te skurcze

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonilam do poloznej, ma przyjsc na wizyte domowa I mnie zbadac. Zapytala czy mam rajstopy przeciwzakrzepowe I ma przywiesc mi jedna pare, a reszte mam sama dokupic.

Takanijaka lubi tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha28 naprawdę ładny wózek. Fajnie ze gondole są jedną za drugą a nie jedna na drugiej.

Mnie też przekonuje waga bo tylko 15 kg i to że można zrobić z niego pojedynczy. Plus fakt że ma tylko chyba 74 cm szerokości :) będziesz pierwsza, więc będę czekała na recenzje twojego wózka :)

Inska, mycha28 lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

• Kava Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Całe szczęście że na strachu się skończyło..

Tak dzisiaj mamy dwa miesiące <3 Czas leci jak szalony..

No to gratulujemy sędziwego wieku ;)
    U nas za to dziś równo 2 tygodnie zycia małego smyka :*

Inska, mia6, agulas, pragnaca dzidziusia, Lilou1984, wiecznie lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Inska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Pierwszy dzień w pracy, ble ;) Na dodatek przyszłam tylko ja i jeden kolega, reszta okazuje się, że wzięła wolne do jutra. Cisza aż makiem zasiał.

Mam za to zajęcie, bo myślę cały czas o naszym badaniu przezierności karku za tydzień we wtorek. Jutro kazano mi przyjść na pobranie krwi, i w przyszły wtorek na podstawie tego badania krwi i scanu, dowiemy się, czy wszystko ok.
    Wierzę oczywiście, że tak, ale na wszelki wypadek spytam, może wiecie jakie wartości są tymi dobrymi na 12t3d? Z tego co wyczytałam ta sama wartość w 12 tygodniu a w 13 może być albo normą albo sygnałem bardziej niekojącym.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i my się pochwalimy. Lilcia ma dziś 6 miesięcy. Gaworzy, wcina jedzonko jak szalona z łyżeczki i jest bardzo ciekawa świata. Aktualnie najchętniej bawi się własnymi stopami i jest straszną wiercipieta.

Anatolka, mia6, Inska, Anko:-), agulas, pragnaca dzidziusia, mycha28, Takanijaka, Lilou1984, Kava, Viki26, agniesia2569, wiecznie lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ