X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, ze jest az tak zle i drogo :/ u nas chciałabym rodzic z polozna która (za 2 tys oczywiście) od 37 do 42 tyg ciąży jest dostepna 7 dni w tygodniu przez 24h :)

Inska lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się tez czy nie umowic się z ta polozna na indywidualna szkole rodzenia tez dodatkowy koszt ale jak się już ja pozna to może Wilk nie okaze się taki straszny :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta :)
    Pola7 wrote:
    Kochane czy któraś z Was miała bóle pośladków? Od miesiąca dokucza mi prawy pośladek, ale od trzech dni tak mnie przeszywa, że ledwo stąpam prawą nogą.. masakra.. to chyba nic groźnego?
    We wcześniejszym etapie ciąży częściej mi taki ból dokuczał i to tylko jednego pośladka :P. Teraz już jakoś ustąpiły, ale został za to nawracający ból pachwin :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z UK wspolczuje Wam tamtejszej opieki polozniczej .
    A ja pisze ze szpitalnego lozeczka.
    Mielismy ktg, pobieranie krwi, zastrzyk w dupsko bolesny jak cholera i usg.
    No i na usg dzisiaj moje dzieciaczki chyba sie pieknie ulozyly bo dr ladnie mogl je pomiezyc i waza 2200 i 2100 :-)

Inska, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, Takanijaka, aszka, Viki26, agniesia2569, agulas, Sanna, justa1234, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha jakie fajne dzieciaczki!

kasik, ubezpieczalnia zapłaci za poród ( €4,200, w tym trzy noclegi, znieczulenia, ewentualna cesarka) a ja muszę opłacić całe prowadzenie, czyli wszystkie wizyty u lekarza przez następne miesiące. Ta konsultant, którą wybrałam bierze €3,500 (ceny wahają się od €3,500 do €5,000). No kupa kasy :( Najśmieszniejsze jest to, że poród i tak prowadzą położne i mój konsultant będzie wezwany tylko i wyłącznie jeśli będą komplikacje. No farsa, mówię Wam dziewczyny. Gdyby nie to, że nie można latać po 32 tygodniu (czy jakoś tak), to rodziłabym w Polsce.

mycha28, aszka lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska lubie za pierwsze zdanie.

No naprawde niezla kase sobie licza :-/

201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza widzisz jednak dzieciaczki byly zle zmierzone :) Piekna waga juz :)

Inska to prawda ,ze slono sobie cenia, taki urok zachodu :/

mycha28 lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz to wszystko to szacowana waga :-) wystarczy inaczej zaznaczyć i juz inaczej wychodzi :-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie do wszystkich blizniaczych mam Roletka, Mychaa, Fistaszek, Biala, Takaninaka etc...
    Powiedzcie mi kochane jak WY o siebie dbacie chodzi mi glownie o to, co robicie w domu czy poza nim a czego nie. Ja mam straszny charakter jesli chodzi o porzadki, to nie jest nawet pedantyzm tylko natrectwo bym powiedziala. Zawsze wszystko wkolo mnie musi lsnic, wrecz nie znosze balaganu, zle sie wtedy czuje I nie moge sie na niczym skupic. Nawet na czytaniu ksiazki. Wiem, ze to glupie, ale ja and tym nie panuje, maz caly czas mnie opierdziela, ze za duzo chodze, robie I malo leze. Ja mimo iz mam zawsze porzadek w domu to I tak w nim sprzatam :/ Codziennie odkurzam podlogi, zmywam je, scieram kurze, czyszcze mikrofalowke itpd poprostu ciagle chodze I sprzatam. Jak boli mnie brzuch to przestaje ale dopoki dobrze sie czuje chodze jak nakrecona :/ wieczorami czesto twardnieje mi brzuch wlasnie, do tego stopnia, ze ledwo chodze :( Czy WY tez robicie wszystko wkolo domu normalnie czy tylko ja taka popaprana jestem? Boje sie, ze powinnam wiecej wypoczywac, ciaza mnoga to nie zarty, ale z drugiej strony jak rano wstaje wypoczeta to az mnie nosi zeby odswiezyc dom. Czy przesadzam czy nie bo mi tak maz truje, ze juz sama nie wiem :/

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem Roletka ale teraz pod koniec to taki trzesiportek sie zrobilam. ;-)

Pragnaca ja tez tak mialam odkad poszlam na zwolnienie to nie moglam usiedziec w miejscu ciagle jakas robote sobie znajdowalam. Ale jak zaczal mi juz ciazyc i twardniec brzuszek to stwierdzilam ze nie ma co przesadzac od niewielkij ilosci kurzu nie umre a zdrowie dzieciaczkow najwazniejsze. Wiadomo sprzatam i zmywam itd ale nie z taka czestotliwoscia jak wczesniej.
    Takze musisz olac ze mikrofala nie lsni czystoscia i lezec. U Ciebie z trojeczka to naprawde wskazane bardzo

201602151781.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca masz łożysko przodujące czy się już podniosło?

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • kasik3307 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Mycha jakie fajne dzieciaczki!

kasik, ubezpieczalnia zapłaci za poród ( €4,200, w tym trzy noclegi, znieczulenia, ewentualna cesarka) a ja muszę opłacić całe prowadzenie, czyli wszystkie wizyty u lekarza przez następne miesiące. Ta konsultant, którą wybrałam bierze €3,500 (ceny wahają się od €3,500 do €5,000). No kupa kasy :( Najśmieszniejsze jest to, że poród i tak prowadzą położne i mój konsultant będzie wezwany tylko i wyłącznie jeśli będą komplikacje. No farsa, mówię Wam dziewczyny. Gdyby nie to, że nie można latać po 32 tygodniu (czy jakoś tak), to rodziłabym w Polsce.
    Ach glupia ja ze takiego prywatnego ubezpieczenia nie mam..mam nadzieje ze bedzie w miare jakos to wygladalo po ludzku...

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca kiedyś też dużo pracowałam w domu. Może nie jestem jakąś pedantycza ale bałaganu i kurzu nie lubię. Codziennie gotowalam też obiady. Od kiedy jestem na zwolnieniu moje prace domowe ograniczają się do obslugi zmywarki i pralki :) na początku było mi dziwnie że mąż wszystko robi ale teraz już przywykłam. Dom też się nie zawalił a my nie zarośliśmy brudem:)
    Także kochana odpoczywaj jak najwięcej :)

mycha28, pragnaca dzidziusia, Konwalia, aszka lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • kasik3307 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie do wszystkich blizniaczych mam Roletka, Mychaa, Fistaszek, Biala, Takaninaka etc...
    Powiedzcie mi kochane jak WY o siebie dbacie chodzi mi glownie o to, co robicie w domu czy poza nim a czego nie. Ja mam straszny charakter jesli chodzi o porzadki, to nie jest nawet pedantyzm tylko natrectwo bym powiedziala. Zawsze wszystko wkolo mnie musi lsnic, wrecz nie znosze balaganu, zle sie wtedy czuje I nie moge sie na niczym skupic. Nawet na czytaniu ksiazki. Wiem, ze to glupie, ale ja and tym nie panuje, maz caly czas mnie opierdziela, ze za duzo chodze, robie I malo leze. Ja mimo iz mam zawsze porzadek w domu to I tak w nim sprzatam :/ Codziennie odkurzam podlogi, zmywam je, scieram kurze, czyszcze mikrofalowke itpd poprostu ciagle chodze I sprzatam. Jak boli mnie brzuch to przestaje ale dopoki dobrze sie czuje chodze jak nakrecona :/ wieczorami czesto twardnieje mi brzuch wlasnie, do tego stopnia, ze ledwo chodze :( Czy WY tez robicie wszystko wkolo domu normalnie czy tylko ja taka popaprana jestem? Boje sie, ze powinnam wiecej wypoczywac, ciaza mnoga to nie zarty, ale z drugiej strony jak rano wstaje wypoczeta to az mnie nosi zeby odswiezyc dom. Czy przesadzam czy nie bo mi tak maz truje, ze juz sama nie wiem :/
    To ja mam podobnie ;) moj juz sie smieje ze nie ogarne tematu jak dzecko bedzie wieksze przez te swoje ciagle czyszczenie..Ja 2 miesiace temu mialam noge w gipsie do lydki i potrafilam na kolanch odkurzac...co jest rowne ze mam zryty czosnek ostro :)

• roletka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w domu nie robie nic bo mam zakaz, najpierw przez to że groziło mi łożysko przodujące to miałam nakaz leżenia, dopiero jak się podniosło to mogłam wstać z łóżka ale nadal gin zabraniał robić cokolwiek, ze względu na ciąże bliźniaczą bo szyjka bardziej narażona na przedwczesne skracanie w twoim wypadku jak miałabym nie mieć jej sprawdzanej tym bardziej, pozwolenie miałam tylko na spacery teraz od miesiąca jak szyjka mi się skróciła na 2cm znów leżenie do tego przez moje twardnienia gin widziałby mnie w szpitalu na ich wyciszenie, ale ja mam najczęściej spowodowane wygibasami maluchów do tego nie bolą i nawet jak brzuch mi stwardnieje to nie mam żadnego problemu żeby chodzić a leci mi już 33tc i twardnienia mogą być bolesne bo to najwyższy czas na przepowiadające, moim zdaniem to co ty robisz to po prostu nieodpowiedzialność, walczyłaś o te maluchy, wolałabym mieć problemy ze skoncentrowaniem się na czytaniu książki i spokojną głowe o maluchy niż posprzątane i wyrzuty sumienia gdy coś się stanie jesteś dopiero w 21tc dla mnie to był najgorszy czas bo już tak blisko granicy przeżywalności a jednocześnie daleko, tym bardziej że miałaś krwawienia spowodowane łożyskiem przodującym, ja miałam tylko niskoschodzące a nakaz leżenia mimo wszystko miałam i tego się trzymałam bo maluchy najważniejsze, ja teraz też leże i nic nie robię mimo że mogłabym dać sobie spokój bo jak się Pszczółki urodzą to przeżyją i będą zdrowe, jednak mój mąż nie pozwala robic mi dosłownie nic nawet jak sobie siądę bo bolą mnie biodra to za chwile słyszę że mam leżec

Kava, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

Chodzę właśnie prywatnie i zdecydowałam się też na prywatny poród. Strasznie nas to pociągnie po kieszeni (pomimo prywatnego ubezpieczenia), ale historie moich koleżanek, które rodziły publicznie przerażają mnie; potracone ciąże, pozdrywane mięśnie brzucha, porozrywane macice...Lubię ten kraj, ale lekarzy mają do bani!
    sie nie dziwie. Ja mam szczescie ze moj lekarz pracuje w szpitalu panstwowym i duzo pomogł, wiec jak rodzic panstwowo to znajomy lekarz sie przydaje :) A te historie to wszedzie takie same,jak jest olewactwo lekarzy i maja gdzies.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 15:00

Inska lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamusie bliźniaków bądź trojaczków, coś dla Was! Przepiękne video bliźniaków podczas kąpieli. W artykule do tego video piszą, że pokazuje ono cudownie jaka jest więź między dziciaczkami, jak są ze sobą blisko w łonie mamuni...Boże jak im jest dobrze w tej wodzie, rozmarzyłam się <3

https://www.youtube.com/watch?v=qY-d46-gPMI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 15:36

pragnaca dzidziusia, Takanijaka, aszka, Moniaa, mia6 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpadam dzisiaj żeby Wam powiedzieć, że prawdopodobnie będę miała córcię :) Dziś ponadprogramowo wypadło mi usg i już wiem:)

Inska, Kava, kasik3307, Takanijaka, Konwalia, Viki26, wiecznie, aszka, mycha28, agulas, Astra, Sanna, justa1234, Lilou1984, mia6 lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletko ja mam oba lozyska na przedniej sciane I dobrze pamietasz, ze mi sie osunelo ale potem wrocilo na miejsce. Wlasnie dlatego pytam jak u was przebiega ciaza bo tutaj w UK to nie kaza sie niczym przejmowac :/ od lekarza I poloznej slysze ,ze skoro dobrze sie czuje to moge robic wszystko oprocz dzwigania I to lezenie wcale nie pomaga. Kaza mi normalnie funkcjonowac, nawet na spacery z psem wychodzic i uprawiac lekka gimnastyke zeby miesnie nie zwiotczaly :/ Tutaj maja inna mentalnosc leczenia i nawet przy ciazy mnogiej nie stresuja sie zabardzo. Ja mam co prawda wizyty co 2 tyg ale to dlatego ,ze dwa bable dziela lozysko I musza sprawdzac, czy sobie nie podkradaja :/ inaczej pewnie mialabym co 4 albo rzadziej :/
    Dlatego wlasnie pytam jak to u was wyglada bo sluchajac lekarzy czlowiek glupieje, a tak naprawde powinien na nich polegac. To nie tak, ze jestem nie odpowiedzialna , tylko jak wszyscy wkolo mi mowia, ze moge to robie :/
    W zyciu nie wybaczylabym sobie gdyby bablom sie cos stalo I dlatego zamierzam olac to sprzatanie I wiecej wypoczywac.

• Kava Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Kochane mamusie bliźniaków bądź trojaczków, coś dla Was! Przepiękne video bliźniaków podczas kąpieli. W artykule do tego video piszą, że pokazuje ono cudownie jaka jest więź między dziciaczkami, jak są ze sobą blisko w łonie mamuni...Boże jak im jest dobrze w tej wodzie, rozmarzyłam się <3

https://www.youtube.com/watch?v=qY-d46-gPMI

Inska, jak popatrzyłam na te bobaski urocze to taka mnie fala miłości zalała do mojego synka znowu :*
    To najwspanialszy cud, że jest z nami.

Jesteśmy wszystkie szcęściarami, że nam się udało... prawda?

Inska, aszka lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ