X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Kochane mamusie bliźniaków bądź trojaczków, coś dla Was! Przepiękne video bliźniaków podczas kąpieli. W artykule do tego video piszą, że pokazuje ono cudownie jaka jest więź między dziciaczkami, jak są ze sobą blisko w łonie mamuni...Boże jak im jest dobrze w tej wodzie, rozmarzyłam się <3

https://www.youtube.com/watch?v=qY-d46-gPMI

Widzialam go :) tez sie wzruszylam jak ogladalam :)

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    A ja wpadam dzisiaj żeby Wam powiedzieć, że prawdopodobnie będę miała córcię :) Dziś ponadprogramowo wypadło mi usg i już wiem:)

Gratuluje kochana coreczki :)

Pola7, aszka lubią tę wiadomość

• Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, można dołączyć? ;)

kasik3307, Takanijaka, Kava, pragnaca dzidziusia, Konwalia, Viki26, aszka, La-mia, agulas, Astra, Moniaa, justa1234, Lilou1984, Anuszka, mia6 lubią tę wiadomość

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Inska, jak popatrzyłam na te bobaski urocze to taka mnie fala miłości zalała do mojego synka znowu :*
    To najwspanialszy cud, że jest z nami.

Jesteśmy wszystkie szcęściarami, że nam się udało... prawda?
    PRAWDA! Mysle o tym co dzien!

Inska lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca ale dla mnie nawet przy ciąży bezproblemowej i pojedynczej codzienne sprzątanie to przesada, ja nie mówię nic nie robić bo sama jak tylko dostałam zielone światło do spacerów to zaczęłam chodzić więcej ale albo ja jestem brudas albo co ale codzienne wycieranie kurzy sprzątanie podłogi itd to nawet bym powiedziała.ze źle jak dziecko się wychowuje w takich warunkach bo później co chwile infekcje, alergie itd żeby mięśnie się nie rozleniwily to wolałabym sobie Chodzić na spacery albo na basen

Sprzątanie bym ograniczyła tym bardziej że masz twardnienia brzucha i to z tego ci piszesz dość dokuczliwe, moim zdaniem jakbyś się dobrze czuła to lekarze mają race nie ma co wpadać w paranoje ale jednak się dobrze nie czujesz wieczorami a.dalej robisz co robiłaś zamiast więcej odpoczywać bo twardnienia to też znak że organizm jest zmęczony

Asienka witamy po fioletowej stronie mocy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 16:08

aszka lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:

Witamy, witamy, witamy :D

Asienka1184, Inska, Anuszka lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletko to nie ty jestes brudas, tylko ja mam natrectwo - taka choroba, moja mama I maz od dawna mi to powtarzali. Jak przychodze z psem ze spacerku to wycieram mu lapki najpierw chusteczkami nawilzajacymi a dopiero potem suchym recznikiem. To jest choroba. Nie wiem czy kojarzysz ten serial " detektyw Monk " to ja wlasnie cos takiego podobnego jestem :( :/
    Koniec ze sprzatanie codziennie obiecuje to sobie. Wiadomo co jest najwazniejsze I nie slucham juz porad swojego lekarza tylko Was.
    Moj lekarz na te twardnienia wieczorem odparl: " przeciez MA pani trojke, wierca sie, przemieszczaja, rosna to uciskaja macice a ta powoduje twardnienia brzucha". Tak czy siak lezakujemy sobie z bablami :)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka1184 wrote:

Hej Asienka :)
    Kojarze z rozowej strony :) Witamy I gratulujemy :)

Asienka1184, aszka lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Inska, jak popatrzyłam na te bobaski urocze to taka mnie fala miłości zalała do mojego synka znowu :*
    To najwspanialszy cud, że jest z nami.

Jesteśmy wszystkie szcęściarami, że nam się udało... prawda?

Oj tak Kava, wielkie szczęściary z nas! <3

Asienka, witamy witamy

Ordinateur07.gif

aszka, Kava lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wiem co to natrectwa ja też mam moje choć zupełnie z innej dziedziny że tak powiem :-) ty słuchaj swojego lekarza tylko jak organizm podpowiada ci ze go nadwyrezasz to lepiej cierpieć na leniwe mięśnie niż zbyt wczesny poród poza tym lekarz ma rację że jak nic się nie dzieje to żyć normalnie ale pewnie nie mówiłaś mu ze cały dzień na mopie jeździsz? ;-) poza tym to ty jesteś matka i w sumie nie wiem jak ty, ale ja mam tak jakby przeczucia instynkt i jak np coś mnie boli brzuch to potrafię stwierdzić czy taki ból jest normalny czy niepokojący, ciężko to wytłumaczyć, to że masz trójkę też robi swoje mi brzuch twardnieje i to często od 18tc a co dopiero jakbym 3 miała :-)

aszka lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka hej :)

Pola gratulacje córeczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 18:01

Pola7 lubi tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola gratulacje corci :-)

Asienka witamy zapraszamy rozgosc sie :-)

Pola7 lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka witaj!
    Pola gratuluję! Coś mamy dużo kobiet!!! Haha :)
    Mysza cieszę się z Tobą! A jednak waga większą! I Ty spokojniejsza!!!

mycha28, pragnaca dzidziusia, Pola7, aszka lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane po dzisiejszej wizycie ustalony termin cc. 8 lutego będę oficjalnie 100% mamą; );) ale się ciesze ;)
    Lecz do szpitala idę juz 5tego gdyż będę mieć awaryjnie podane sterydy na rozwinięcie płucek. Lekarz chce by było wszystko wporzadku ;);) a ze Synusie będą malutkie to lepiej dmuchać na zimne ;)
    Mialyscie podane te sterydy ? Bolą bardzo ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:43

agulas, Kava, mycha28, pragnaca dzidziusia, Sanna, justa1234, Anko:-), wiecznie, Viki26, Lilou1984, Anuszka, Takanijaka, Inska, mia6 lubią tę wiadomość

Mała Mi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Kochane po dzisiejszej wizycie ustalony termin cc. 8 lutego będę oficjalnie 100% mamą; );) ale się ciesze ;)
    Lecz do szpitala idę juz 5tego gdyż będę mieć awaryjnie podane sterydy na rozwinięcie płucek. Lekarz chce by było wszystko wporzadku ;);) a ze Synusie będą malutkie to lepiej dmuchać na zimne ;)
    ja miałam,przygotuj sie ze mozesz wrzeszczec o.O.

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:

Ojej juz 8 lutego :-) ciekawe czy ja dotrzymam dluzej.
    Bola baaardzo!! Wlasnie dzis poczulam pierwszy jutro mnie czeka to samo :-/ szczypie strasznie.
    Ale dla chlopaczkow wytrzymam :-)

pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość

201602151781.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha28 wytrzyma się wiem ... ale nie wiem czemu ale boję się ich. Mimo że tyle się przeszło to boje się cholernie tych zastrzyków ...

Mała Mi
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymamy za Was kciuki przebolejecie wszystko a potem już tylko wielka radość :)

Pola gratuluje córci :)

mycha28, Pola7, Inska lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Mycha28 wytrzyma się wiem ... ale nie wiem czemu ale boję się ich. Mimo że tyle się przeszło to boje się cholernie tych zastrzyków ...
    w razie czego krzycz, pomoze :)

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:

Ja od dziecistwa mam traume przed zastrzykami. Jak dostawalam to zawsze napinalam posladki z pielegniaki mialy problem z wkluciem. Dzis jak polozna mi robila to ucieklam jej z posladkiem do przodu ;-) a jak juz sie bila to az jeczalam. Az sie boje jutra no ale co poradze :-/

201602151781.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ