X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Kava skarbie ja u siebie w pracy mogę brać taka nieoprocentowaną ... malutka kwota bo tyko 3000 na jakieś tam cele mieszkaniowe. A wzięłam se na obiektyw do aparatu hehe ... no ale idąc do sedna. Mój mąż musiał podpisać zgodę.
    W takim razie cieszę sie bo to ogromna szansa dla Eliz :)
    Szkoda tylko że biedna musi walczyć o wszystko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 10:15

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty sie Eliz absolutnie nie krępuj, ok?
    Jeśli nie chcesz przyjąć pieniazkow to wspomozemy w inny sposób. Każda z nas wie co jest potrzebne przy noworodku.
    Kosmetyki, ubranka itp są drogie a Wam sie na pewno przydadzą.
    Podaj może Moni Swoje dane tak by nie pisać ich tu na forum a reszta zajmiemy sie My ;)
    Może być tez adres Teojej mamy czy przyjaciółki. Najważniejsze, zeby finalnie przesyłki trafiły do Ciebie.

Ja juz zaczynam pakować :)

agulas, Inska, Lilou1984 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wyladowalam na ocp. Jak nie.urok to sraczka. ..

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    A Ty sie Eliz absolutnie nie krępuj, ok?
    Jeśli nie chcesz przyjąć pieniazkow to wspomozemy w inny sposób. Każda z nas wie co jest potrzebne przy noworodku.
    Kosmetyki, ubranka itp są drogie a Wam sie na pewno przydadzą.
    Podaj może Moni Swoje dane tak by nie pisać ich tu na forum a reszta zajmiemy sie My ;)
    Może być tez adres Teojej mamy czy przyjaciółki. Najważniejsze, zeby finalnie przesyłki trafiły do Ciebie.

Ja juz zaczynam pakować :)

Dokładnie czy ubranka czy pielęgnacja, czy jakaś kaska na coś dla małej. Podaj Moni na priv a ona z nami ogarnie.

Trzymaj się dzielnie!

Kava lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Dziękuje wam dziewczyny za pomoc jaką od was mam, jeśli chodzi o kwestie pieniędzy to nie mogę ich przyjąć, po prostu mi głupio.
    Postanowiłam że jutro przejdę się do mopsu i zapytam o ewentualną pomoc, w końcu tyle osób korzysta i czasem aż za bardzo nadużywają tej pomocy więc dlaczego ja mam nie spróbować.
    Zadzwonię jutro też do swojego adwokata który pisał mi pozew i zapytam jak to jest z tym komornikiem, ja słyszałam kiedyś że jak są długi a nie mogą ściągnąć z jednej osoby to sprawdzają zdolności pieniężne współmałżonka. Powiem wam że kamień z serca by mi spadł gdybym wiedziała że to zajęcie jest bezprawne w związku z tym że ja nic o tej pożyczce nie wiedziałam i że była ona wzięta za moimi plecami. Ale cóż dzisiaj się słyszy różne historie z udziałem komorników, miałam styczność i wiem jacy to są ludzie.

Koniecznie przyjmij od nas chociaż prezenty.
    Proszę!
    Pamiętaj ze to nie ty masz się czego wstydzić a twój (niebawem) ex mąż! Ciebie możemy tylko podziwiać za odwage sile i klasę.

justa1234, Viki26, wiecznie, agulas, Kava, Inska, gaja13, Lilou1984 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak piszą dziewczyny. Eliz, jeśli nie chcesz pieniążków to przyjmij prezenty od e-ciotek :). Jakieś ciuszki, pampersy, chusteczki czy coś z kosmetyków zawsze się Wam przydadzą ;)

Anko:-), Kava lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Jesteście super. Ciesze się ze każda podlapala pomysl!
    Pomyślcie ze możemy na siebie liczyć w razie potrzeby. Zresztą to co ty dajesz, to do Ciebie wraca. Ja wierzę w karme.

Monika proszę ty od Eliz weź dane i każdej z nas która chętna do pomocy prześlij dobrze?

justa1234, agulas, Kava, Moniaa, Inska lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, dziewczyny - Anko dobrze pisze.
    Możemy na siebie liczyć i to jest najważniejsze.
    A Ty Eliz, możesz śmiało chodzić z wysoko podniesioną głową bo jesteś tak dzielna jak ja jestem z Ciebie dumna.
    Powiem Ci, że Twoja córka ma najlepszą mamę na świecie.
    Malutka nie wie jakie ma szczęście <3

Inska lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram pomysł pomocy :)

Astra gratulacje. :)

Pola napisz co się dzieje.

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale sie wzruszylam! przepraszam ze sie wtracam, ale przywrocilyscie mi wiare w dobroc ludzi!

Eliz bardzo Ci wspolczuje zaistnialej sytuacji i mysle, ze powinnas przyjac pomoc, chociaz te ciuszki, w szczegolnosci ze nie zawinilas niczym w tej sytuacji!

Duzo zdrowia dla Was wszystkich!

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram pomysł pomocy dla Eliz!!!! Eliz podaj nr konta i dane do przelewu. Kazda z nas przeleje ci parę złoty, dla nas to nie wiele, dla ciebie bardzo duzo. Teraz my pomożemy tobie, kiedyś moze ty pomozesz komus innemu. A dobro wraca ze zdzwojona siła! Trzymaj sie dzielnie

Kava, gaja13 lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, odezwij sie tez do mnie. :*

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiurka wrote:
    Popieram pomysł pomocy :)

Astra gratulacje. :)

Pola napisz co się dzieje.

Cala noc wymiotow. Nawadniają mnie. Super. Weekend w szpitalu...

Oczywiście Eliz ja też jestem za.

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz tez sie odezwij do mnie, ja mam kilka nowych rzeczy moge wyslac bez problemu.

• Evelle Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem pierwszy raz po tej stronie - fioletowej w koncu doczekalam sie upragnionych dwoch kreseczek :-) energia mnie rozpiera choc to dopiero poczatek wczorajsza beta mnie nakrecila jak wariatke :-) po za tym jestem szalona optymistka! Tak sie zastanawiam kiedy pochwalic sie najblizszym ze oczekujemy dzieciatka? Ja bym najchetniej juz sie pochwalila :-) chociaz do tej pory wszystko bylo w wielkiej konspiracji nikt nie wiedzial o procedurze ivf i nie mam zamiaru nikomu mowic poki co o in vitro! Aby o dzieciatku :-) jak to bylo u was czekalyscie na serduszko czy do konca 1 trymestru? Jak wspomne sobie moja mlodsza szwagierke to w piatm tygodniu juz sie pochwalila i wypieta chodzila he he!

Anko:-), Moniaa, agulas, Lilou1984, Asienka1184, Konwalia, arlenka, aszka, wiecznie, Anuszka, mia6 lubią tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Hej dziewczyny jestem pierwszy raz po tej stronie - fioletowej w koncu doczekalam sie upragnionych dwoch kreseczek :-) energia mnie rozpiera choc to dopiero poczatek wczorajsza beta mnie nakrecila jak wariatke :-) po za tym jestem szalona optymistka! Tak sie zastanawiam kiedy pochwalic sie najblizszym ze oczekujemy dzieciatka? Ja bym najchetniej juz sie pochwalila :-) chociaz do tej pory wszystko bylo w wielkiej konspiracji nikt nie wiedzial o procedurze ivf i nie mam zamiaru nikomu mowic poki co o in vitro! Aby o dzieciatku :-) jak to bylo u was czekalyscie na serduszko czy do konca 1 trymestru? Jak wspomne sobie moja mlodsza szwagierke to w piatm tygodniu juz sie pochwalila i wypieta chodzila he he!

Ja sie pochwaliłam od razu. Nie wytrzymalam:)

Evelle lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Ja sie pochwaliłam od razu. Nie wytrzymalam:)
    Tez mnie korci tyle lat juz sie naczekalam :-D

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle, ja w pierwszej ciąży poczekałam na serduszko. W drugiej czekałam do 9 tc.
    Obie ciąże skończyły się niestety poronieniem :(
    W ostatniej czekałam do II trymestru nauczona doświadczeniem.
    ale tak szczerze to się wcale nie dziwię, że chciałabyś pochwalić się od razu :)

Evelle lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ogółu społeczeństwu pochwalilam dopiero gdy każdy widział brzuch:-)
    Od razu i o ivf wiedzieli tylko rodzice i teście plus 2 czy 3 pary bliskich nam małżeństw.

Evelle lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice wiedzieli od razu (po 2 becie). Tesciowie i siostra meza jak zaczął się 2 trymestr (mąż chciał mieć spokój jak najdłużej) a znajomi najbliżsi jak przyszli na urodziny męża - mój 19tc, więc było widać brzuszek. Innym nie widzimy potrzeby specjalnie tego komunikowac - zobaczą mnie z brzuszkiem to się dowiedzą. Cenimy sobie spokój, oszczędzamy w ten sposób "dobrych" rad ;-)

Evelle, aszka, Madzia82 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ