Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Eliz komornik zajął Ci konto bezprawnie. Załatwiaj adwokata. Niech Ci to odkręca. Ewentualnie sama napisz mu oficjalne pismo.
sylwiaśta159, mia6 lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Astra, gratuluję
Eliz, gratuluję córeczki. Silne z Was babki i na pewno dacie sobie radę ze wszystkim :*. A co do komornika, to tak jak piszą dziewczyny pogadaj z adwokatem czy może być taka sytuacja, że to Tobie komornik siada na konto mimo że się rozwodzicie.
My wczoraj byliśmy na wizycie. Najadałam się trochę strachu bo na usg jakieś cyrki wychodziły z pomiarami, bo ginowi sprzęt "się wtrącał" automatycznie i sam zaczynał wyliczać, ale koniec końców mimo stania mojej wagi w miejscu (od 27 tyg do dziś nie przytyłam nic) Hania przybiera na wadze i waży 1837 g. Widzieliśmy też jej buźkę(w końcu jakoś w miarę się buźką ułożyła). Boziu, ale ja szczęśliwa byłam jak ją zobaczyłam
. Piękna jest
. Mąż mówi, że ma zadarty nosek po mamie
. TSH za to mi szaleje (spadło mi do 0,06 mimo zmniejszenia dawki). Gin się lekko przeraził i kazał powtórzyć TSH i ft4 jak najszybciej i dać mu znać, więc poszłam dziś do lekarza rodzinnego i udało mi się wyłudzić skierowanie, chociaż był bardzo niechętny, żeby mi je dać. Jutro skoczę do laboratorium zrobić te badania Własnie nie wiecie czy tsh i ft4 muszę robić na czczo czy niekoniecznie?. Kolejna wizyta u gina już za 3 tyg i wizyty częstsze.
Poza tym robi mi się chyba kalafior zamiast mózgu. Kupiłam dziś pościel do sypialni na łóżko. Wracam do domu i przed drzwiami uświadomiłam sobie, że przecież kołdrę mamy o rozmiarze 200x220, a ja kupiłam 160x200. Zerkam na prześcieradło, które też wzięłam do kompletu i co się okazało? Kupiłam prześcieradło bez gumki, a byłam przekonana, że biorę z gumkę. Aaaaaa oszaleję chyba
. O ile pościel oddam rodzicom to prześcieradło i tak muszę jechać wymienić
Viki26, agulas, Inska, ewa84, mia6 lubią tę wiadomość
-
Eliza w necie znajdziesz darmowe porady prawne lub idź do mopsu tam też mają namiary na prawnika koniecznie a co do alimentów istnieje taka instytucja państwowa fundusz alimentacyjny i jak on nie będzie płacić to oni ci wypłacają a od niego będą później ściągać. A ten komornik nie może zostawić cie bez środków do życia a liczą się wszystkie wydatki jakie ponosisz rachunki też kobieto koniecznie bierz ADWOKATA zanim cie zrujnuja a możesz jeszcze w sądzie szukać adwokata z urzędu. Pamiętaj prosić o pomoc to żaden wstyd!!!
sylwiaśta159, Konwalia, Viki26, Inska, mia6 lubią tę wiadomość
02 06 201526 06 2015
21 07 201514 09 2015
-
Eliz wrote:Hej dziewczyny, Moniaa mi mówiła że pytałyście o mnie, cieszę się że jeszcze o mnie pamiętacie
Zaczynam od miłych rzeczy, otóż w 20tc miałam prenatalne i na 100% jest dziewczynka. Mała aparatka z niej, przez całe badanie tak się wierciła, cały czas nogi zakładała na główke, rączkami się zasłaniała jak pani doktor chciała zbadać usteczka i czy nie ma roszczepu podniebienia. A żeby było mało to cały czas miała zaciśnięte swoje małe piąstki i doktorka się śmiała że chyba będzie bokserką
Jeśli chodzi o sprawy poza ciążą, to nie jest dobrze. Wciąż czekam na zawiadomienie z sądu kiedy pierwsza rozprawa. Mój jeszcze mąż postarał się żeby mi życie umilić, zwolnił się z pracy w grudniu, pare miesięcy wcześniej wziął pożyczkę od szefa 10tyś - nie wiem na co, bo ja nigdy nie widziałam tych pieniędzy ani nie wiem że on w ogóle się zapożyczał. Nie spłacał rat więc szef oddał go do komornika, a że on jest bezrobotny a jesteśmy małżeństwem komornik siadł mi w styczniu na konto. Myślałam że jakoś wybrne z całej tej sytuacji, poszłam do komornika i powiedziałam że jesteśmy w separacji, czekamy na rozwód i że ja nie chcę odpowiadać za wybryki eks małżonka. Usłyszałam że nie ma czegoś takiego jak nie chcę, w chwili oddania przez pracodawcę tego zadłużenia do windykacji my pozostajemy małżeństwem więc jeśli nie mogą ściągnąć z jednej osoby sprawdzają współmałżonka. Powiedział mi także że jego nie interesuje fakt że zabierają mi 670zł z chorobowego, że oprócz tego ja mam kredyt do spłacenia, opłaty, i muszę jakoś żyć. To nie jest ich sprawa, trzeba było się zastanowić wcześniej a nie brać kredyty. Poszłam również do byłego szefa, chciałam żeby wycofał tego komornika, no cóż nie może tego zrobić, sam bardzo mi współczuje.On chce jak najszybciej odzyskać swoje pieniądze - nie mam oczywiście do niego pretensji, bo pewnie będąc na jego miejscu też bym chciała, dlaczego miałabym podarować komuś takie pieniądze.
Mówie wam dziewczyny cały czas wieje mi wiatr w oczy, myślałam że nowy rok zacznę że rozwiodę się i będę miała święty spokój a tu za każdym razem niespodzianka. Boję się że za chwilę mogę mieć następną niespodzianke z komornikiem bo kredyt który spłacam jest duży 1600zł, moje chorobowe to 1800zł, więc nie mam pieniędzy żeby wszystko wpłacać jak należy bo brakuje mi, zaczęłam zalegać z niektórymi opłatami, ja wiem że po miesiącu komornik mi nie siądzie, ale ja nawet nie mam kasy żeby wyrównać te luki które mi się zaczynają robić. A mój mądry małżonek mówi do mnie że skoro mi brakuje kasy to mam iść do opieki społecznej żeby mi dali, bo on nie zamierza na mnie łożyć i mam zapomnieć o alimentach bo on nie pracuje.
Planowałam zacząć kompletować wyprawkę dla niuni, nie chciałam odkładać tego na ostatnią chwilę bo raz ze pieniądze a dwa że im późniejsza ciąża tym ciężej. Ale w obecnej sytuacji nawet nie myślę bo mój budżet stoi pod znakiem zapytania, i sama nie wiem co mam opłacić w pierwszej kolejności.
Przykre jest to że słyszałam nie raz o sytuacji kiedy to była taka bieda że rodzina nie miała co do gara włożyć , wtedy się cieszyłam i dziękowałam Bogu że ja mam pracę że to nie ja muszę być na ich miejscu, a teraz sama się znalazłam prawie w podobnej sytuacji bo też każdy grosz muszę dzielić i liczyć się z nim. Zresztą szkoda w ogóle gadać.
Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom, za te które planują się rozpakować w najbliższym czasie trzymam kciuki :*
Eliz bardzo Ci wspolczuje! Nie umiem sobie wyobrazić tego co czujesz.
Tak sobie pomyślałam i proszę nie obraz się, ale możemy Ci pomóc?
Każda która może w prezencie dla córci prześle ci 50 czy 100zl, podalabys nam nr konta. Taki prezent od e-Ciotek?
Ponad to mogę podarować ci parę rzeczy po mojej małej, jeśli interesują cię rzeczy używane? Wiadomo ze na tym etapie zakładam małej coś 4 5 razy i juz z tego wyrasta, ale nie każdy zyczylby sobje używanych ubranek.
Podobnie z zabawkami i pierdolami....?
Bardzo chciałabym moc Ci pomóc.
Bardzo chciałabym aby ktoś pomógł mnie, gdybym kiedyś znalazła si w podobnej sytuacji.gaja13, Konwalia, Moniaa, agulas, Asienka1184, justa1234, Inska, Beata.D, mia6, La-mia lubią tę wiadomość
-
Anko uważam że to super pomysł.
Eliz zbieraj paragony za wszystko co kupujesz. Dla sądu to będzie informacja ile pieniędzy potrzebujesz do życia. A więc za pieczywo, mleko, wędline, ubranka dla małej, wizyty, badania zbieraj paragony. A eks mąż i tak będzie miał zasądzone alimenty. Niech się tak teraz nie cieszy, bo widocznie nie jest za dobrze zorientowany.Konwalia, gaja13, mia6 lubią tę wiadomość
-
Eliz, jak przeczytałam co napisałs to potrzebowałam kilku godzin zeby to przetrawić.
Brak mi słów po prostu
Nie jestem pewna ale chyba komornik może zająć Twoje wynagrodzenie. Po pierwsze jesteście małżeństwem a po drugie (ale to trzeba sprawdzić) do pewnej kwoty małżonek biorąc kredyt/pożyczkę nie potrzebuje podpisu współmałżonka. Nie wiem czy to nie jest właśnie owe 10 000 zł. Tak czy owak trzeba to sprawdzić bo może mam błędne i nfo.
Anko - już też o tym myślałam. Pomysł wspaniały. Jesteśmy tu po to by sie wspierać. W takiej sytuacji - również finansowo. Eliz, nie krepuj się i sie odzywaj. Pomożemy Ci!!! -
Kava skarbie ja u siebie w pracy mogę brać taka nieoprocentowaną ... malutka kwota bo tyko 3000 na jakieś tam cele mieszkaniowe. A wzięłam se na obiektyw do aparatu hehe ... no ale idąc do sedna. Mój mąż musiał podpisać zgodę.
Kava lubi tę wiadomość
-
Anko super pomysł. Nie wiem czy Eliz ma czas na czytanie wszystkiego, ale chyba Monia ma kontakt??
Z tego co podejrzałam, Eliz rodzisz dobre kilka tygodni po mnie. Też mam córeczkę i mogę Ci podesłać ubranka po małej czy chociażby kupię Ci pieluszki... -
Astra fantastyczne preludium do informacji o narodzinach synka! Gratuluje mamuśko
Sylwiaśta super z tym pomidorkiem
Eliz, brak mi słów, na tego &%#^%. Anko pomysł jest dobry, ja też chętnie wspomogę, Eliz tylko to musi być konto aby komornik się do niego nie dobrał, może raczej konto nie na twoje nazwisko ale na konto zaufanych osób, np rodziców? zaufanej koleżanki? Walcz z malutką o wasze prawa, trzymam mocno kciuki!2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Eliz Ja nawet nie skomentuje tej całej sytuacji. Mi też od razu przyszło do głowy jakoś wesprzeć. Obojętnie jak: czy finansowo czy materialnie. Jesteśmy na dobre i na złe
Pragnąca a ty się odezwij bo jak na szpilkach siedzępragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja dziś się czymś strułam. Właśnie skończyłam wymiotować. ..ale w sumie to chyba nie koniec bo jeszcze mnie mdli... Czy to nie zaszkodzi dzidzi? ?09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
nick nieaktualnyTakanijaka dziekuje za pamiec
Nie jest ciekawie , a mianowicie nie wiedza co mi dolega. Podejrzewaja kolke jelitowa. Zostalam na obserwacji. Mam podawana kroplowke bo bol wywolal skurczetych to wogole nie czulam, wiec nie wiem jakim cudem, nie umiem rozpoznawac tych skurczy
Badania I usg wyszly OK, ale chca mnie troche poobserwowac no I skurcze musza minac.
Eliz co do twojego eks to brak slow normalnie. Przykro mi I wspolczuje.
Anko fajny pomysl, podpisuje sie pod lists , chetna do pomocy
Astra gratuluje, kolejna lutowka Nam sie na watku narodzilaTakanijaka lubi tę wiadomość
-
Dziękuje wam dziewczyny za pomoc jaką od was mam, jeśli chodzi o kwestie pieniędzy to nie mogę ich przyjąć, po prostu mi głupio.
Postanowiłam że jutro przejdę się do mopsu i zapytam o ewentualną pomoc, w końcu tyle osób korzysta i czasem aż za bardzo nadużywają tej pomocy więc dlaczego ja mam nie spróbować.
Zadzwonię jutro też do swojego adwokata który pisał mi pozew i zapytam jak to jest z tym komornikiem, ja słyszałam kiedyś że jak są długi a nie mogą ściągnąć z jednej osoby to sprawdzają zdolności pieniężne współmałżonka. Powiem wam że kamień z serca by mi spadł gdybym wiedziała że to zajęcie jest bezprawne w związku z tym że ja nic o tej pożyczce nie wiedziałam i że była ona wzięta za moimi plecami. Ale cóż dzisiaj się słyszy różne historie z udziałem komorników, miałam styczność i wiem jacy to są ludzie.Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Pragnąca dobrze, że jesteś pod opieką. Mam nadzieję, że wyjaśni się co jest przyczyną bólu i że szybko minie.
Astra, WIELKIE GRATULACJE! !!!!
Eliz, nie wiem co pisać, to jakiś obłęd. Napisz co potrzebujesz z wyprawki to postaram się zorganizować. Akurat w zeszłym tygodnii poprosiła mnie znajoma o przekazanie ciuszków dla 19-letniej ciężarnej, która jest sierotą i na pomoc rodziny nie może liczyć. Postaram się podzielić między Wami rzeczy. Trzymaj się, możesz na nas liczyćInska lubi tę wiadomość