X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Ciekawe jest to jak interpretuja wyniki tego badania na glukoze. Moja znajoma po godzinie miala niecale 120 jednostek i powiedzieli jej ze cukrzyca. A inna miala ponad 140 i dr powiedzial jej ze OK o.O
    bo sie zmieniły normy, 140 jest ok.

pragnaca dzidziusia, _cherryLady lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Kochana w UK to badanie wykonuja OK 25 tc ale tylko jesli znajda cukier w moczu, albo puchniesz. Z reguly kieruje na nie polozna, jesli ma zastrzezenia jak nie to nie. Moze w Irlandii podobnie bo jak do tej pory to zasady podobne maja :)

To pewnie będzie tak samo jak u Ciebie. Dzięki pragnąca! :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, glukoza nie jest taka straszna. Ja też miałam 75g. Można dodać cytrynę.
    Strasznie się bałam posmakować, a tu się okazało że to jest ok. Oczywiście nie smakuje jak tiramisu, ale wypija się i już. Normalna rzecz.
    Mi też robiło się strasznie gorąco, mdliło mnie po około 30 min po wypiciu. Ale samo wypicie jest spoko.

Pragnąca, mój lekarz twierdzi, że cukrzyca u niektórych nie ujawnia się przed 25 tygodniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:24

Inska, mia6 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! No to mnie pocieszyłyście :) Też uwielbiam słodkie, więc już lajtowo do tego podchodzę :) Bardziej stresuje mnie pobieranie krwi z palca - mam traumę z dzieciństwa. Muszę jeszcze morfologie zrobić, więc jest szansa, że wszystkie pobrania będą z żyły :D A cytrynkę też ze sobą wezmę na wszelki wypadek - dziękuje za rady :) No i książkę, bo umrę tam z nudów.

Astra super, że maluszek przyzwyczaja się do cycucha, oby całkiem zrezygnował z butli ;)

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Kava Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, nie martw się bo nawet jeśli pierwsze pobranie będzie z palca to nie robią tego tak jak kiedyś dzieciom tylko glukometrem i to nie boli.

mia6 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa, avatar cudny :)

Moniaa lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Kava, trzymam Cię za słowo :D

Kava lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awatarek ... Kava to na ten czas sama rzeczywistość hihi

Mia oni dlatego pobierają najpierw tycia kropelka z palca aby sprawdzić czy w ogóle mogą Ci podać tyle glukozy ... bo są czasami ludzie co i maja na czczo prawie 200 cukier. A jakby wypili glukozę to mogliby zejść w poczekalni hehe

pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami, widzę znów jakąś afera, dla mnie to choroba tym bardziej że ta osoba zakłada konta odkąd ja jestem na ovu a to już ze 3 lata wątpię żeby troll miał aż tyle zaparcia w tworzeniu kont i historii

Mycha ogromne gratulacje, pociesza cie ból szybko mija przynajmniej w moim przypadku a jak ściągną ci szew to całkiem odżyjesz:-) ucaluj maluchy od ciotki, niech się zdrowo chowia :-*

Ja w domku od tygodnia, Tomuś od poniedziałku a Zuzia najprawdopodobniej jutro albo pojutrze wyjdzie :-) dzieci są PRZECUDOWNE, człowiek w ciazy zastanawia się jak to będzie ale rzeczywistości przerasta oczekiwania, jesteśmy z m zakochani moglibyśmy trzymać maluchy na rękach, patrzeć na nie i juz nigdy nie puszczać :-)

Kciuki za najbliższe wizyty i rozwiązania <3

agulas, justa1234, Kava, Moniaa, aneczka2015, Anatolka, wiecznie, pragnaca dzidziusia, ewa84, arlenka, Konwalia, Inska, szałwia, vella, Beata.D, Biała, Lilou1984, Takanijaka, _cherryLady, mia6, Viki26, freya lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha gratulacje! :) dorodne chłopaki. niech zdrowo rosną a Tobie życzę szybkiego powrotu to formy

adrenalina na pewno wszystko będzie dobrze! Nasze ciąże są tak samo silne. tego się trzymamy! nie każdy lekarz zobaczy serduszko w 6 tyg, ale to nie znaczy że już nie bije :) ja miałam tak że w szpitalu nie widzieli nic w pęcherzyku (5 tydz + 4 dni chyba), a na usg 3 h później w prywatnym gabinecie pięknie było widać bijące serduszko i bąbelka:) sprzęt sprzętowi nie równy, pewnie doświadczenie lekarza też ma znaczenie...

roletka super że za chwile będziecie wszyscy razem <3 cudownie czytać takie nowiny

Ja dostałam skierowanie na CC do szpitala (bez daty więc czekamy aż Iga da Nam sygnał do wyjścia), ze względu na dużą przewidywaną wagę dziecka + in vitro, i jakoś mi ulżyło, bo się trochę martwiłam SN, że się obie umęczymy (przewidywalna waga w TP to ponad 4 kg, lekarz coś nawet wspomniał o 4400), a teraz już jestem spokojna :)

pragnaca dzidziusia, Anatolka, adrenalina, agulas, justa1234, Inska, mia6, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    Cześć dziewczynki :-) jeszcze nie wiem co się tu aktualnie dzieje ale może uda mi się nadrobić. Chyba mycha urodziła? Jak tak to gratulujemy serdecznie :-D

My dopiero w poniedziałek wyszliśmy do domu bo synek miał żółtaczke. Ogólnie w depresję wpadam w szpitalach i mało brakowało aby baby blues się rozkrecil ale się nie dałam. Mały w ogóle nie chciał ssać piersi nawet położne stwierdziły ze ciężki z niego przypadek. Spał dwie doby i w ogóle nie chciał współpracowac. U mnie laktacja tez się dopiero w 3 dobie pojawiła i to dzięki laktatorowi, dobrze że wzięłam do szpitala. W domku już jest lepiej, nie poddalam się, choć już miałam ochotę słysząc płacz mojego głodnego dziecka które woli butlę, bo łatwiej. Teraz misiu mój usnal przy cycu :-D w nocy jeszcze dokarmiam ale może uda się przejść całkiem na pierś. A o cc już nie pamiętam, no może gdyby nie zastrzyki przeciwzakrzepowe to byłoby idealnie. Jestem zakochana po uszy, nie ogarniam tej ilości miłości zwłaszcza ze synek jest kopią tatusia może jedynie długie palce u nóg i uszy ma moje ;-)
    Astra a tak z ciekawosci: jak sobie radziliscie przez te 2 dni? Chce być przygotowana na każdą ewentualność :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 08:44

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Inska Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Ja dostałam skierowanie na CC do szpitala (bez daty więc czekamy aż Iga da Nam sygnał do wyjścia), ze względu na dużą przewidywaną wagę dziecka + in vitro, i jakoś mi ulżyło, bo się trochę martwiłam SN, że się obie umęczymy (przewidywalna waga w TP to ponad 4 kg, lekarz coś nawet wspomniał o 4400), a teraz już jestem spokojna :)

Ciesze się, że dali ci już datę i że możesz odetchnąć :) Tak z ciekawości, czy in vitro miało coś do tego, że będziesz miała CC? Czy tu bardziej o wagę maluszka chodzi?

Lilou1984 lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka to wspaniale, że już będziecie wszyscy razem :) I super, że tak szybko formę odzyskujesz :)

Lilou - no i obędzie się bez stresu :) Teraz to Iga może mieć nawet 5 kg :P

Lilou1984 lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• mia6 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi po ile sztuk pajaców, body z długim i krótkim, śpiochów i kaftaników kupowałyście w każdym rozmiarze? 5-6, czy więcej? No i czy jest tu jakaś mamusia, albo przyszła mamusia, która planuje używać pieluchy wielorazowe?

Inska lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• szałwia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou to super, przynajmniej stres Ci opadł. A będą czekać na akcję porodową czy będziesz miała potem termin zaplanowany? Ze mnie po spotkaniu z położną też stres porodowy opadł, chociaż na tym etapie nie wiadomo czy będzie SN czy CC, ale mówiła, że ze względu na moją budowę i dużą główkę naszego wielkoluda może być wskazanie do CC. Nie żebym strasznie chciała CC, wolałabym SN, ale jak będzie wskazanie, to nie będę z wiatrakami (czytaj wielkoludem w moich drogach rodnych) walczyć ;-)
    Inska z tego co słyszałam od lekarzy to nad ciążą z IVF się trochę bardziej trzęsą (chociaż wiadomo, że wskazania do IVF są różne). W Polsce chyba bardziej, bo to ciągle mniej popularny zabieg, ale tu ku mojemu zaskoczeniu też, chociaż bardziej nad porodem. Nie ma podobno wskazania od razu do CC, ale jak jest jeszcze inne, to od razu na cesarki wysyłają. Podobnie w trakcie porodu, jak coś idzie nie tak, to bardziej się boją i mogą zdecydować o CC, takie info mi zapodała znajoma lekarka, która odbiera tu porody niemal codziennie.
    Dziewczyny mierzą Wam miednicę? Bo moja położna była zaskoczona, że mam jeszcze niezmierzoną (powinno się mierzyć podobno na początku i na końcu ciąży).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:03

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia u mnie nie mierzyli miednicy

Inska, szałwia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    A powiedzcie mi po ile sztuk pajaców, body z długim i krótkim, śpiochów i kaftaników kupowałyście w każdym rozmiarze? 5-6, czy więcej? No i czy jest tu jakaś mamusia, albo przyszła mamusia, która planuje używać pieluchy wielorazowe?
    ja mam same pajace, nie cierpie body. Natomiast co do pieluch wielorazowych to ja kupilam dwie na zasadzie sprobowania i beznadzieja, babrac sie sie z tym.Pampersy wygrywaja bezapelacyjnie.

mia6 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Dziewczyny mierzą Wam miednicę? Bo moja położna była zaskoczona, że mam jeszcze niezmierzoną (powinno się mierzyć podobno na początku i na końcu ciąży).
    w PL to mierzyli głownie za czasow PRLU teraz zazwyczaj nie lub bardzo rzadko.

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Ciesze się, że dali ci już datę i że możesz odetchnąć :) Tak z ciekawości, czy in vitro miało coś do tego, że będziesz miała CC? Czy tu bardziej o wagę maluszka chodzi?

ordynator szpitala u którego byłam twierdzi że samo in vitro, jeżeli kobieta boi się porodu naturalnego (o dziecko) jest wskazaniem do CC.
    argumentuje to tym, że kobieta i tak już wiele przeszła starając się o dziecko, a ze względu na niepłodność pary nigdy nie wiadomo czy to nie będzie np. jedyne dziecko itp
    więc nie robi problemu z CC

wytyczne Polskiego Towarzystwa ginekologicznego też to sugerują, ale ostateczną decyzję pozostawiają położnikom i właśnie trzeba trafić na takiego "przychylnego"

natomiast u Nas jest to dodatkowe wskazanie ze względu na wagę dziecka...

Idę o zakład, że jakbym pojechała do Św Zofii czy na Inflancką w Warszawie to kazaliby mi rodzić naturalnie, bo tam jest podobno na to bardzo duży nacisk

Inska, aszka lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rekomendacje Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego w zakresie postępowania w ciąży po zapłodnieniu in vitro

http://edukacja.gameta.pl/rekomendacje/rekomendacje-polskiego-towarzystwa-ginekologicznego-w-zakresie-post%C4%99powania-w-ci%C4%85%C5%BCy-po-zap%C5%82o

na dole strony są wzmianki o rekomendowanym sposobie zakończenia ciąży

Anatolka lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ