X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i dziś na tak późnym etapie ciąży kopniaki małej jak nie bolą to hipnotyzują... co ja poczną jak urodzę... ehh już zaczynam tęsknić :P

pragnaca dzidziusia, mia6, agulas, Biała, Inska lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne! Zatrzymalam sie na poboczu z rogalem, bo chcialam ja jeszcze poszturchać troche, a moj oburzony, ze mam ja w spokoju zostawic bo przeciez i tak duzo wysilku wlozyla w to zeby mnie stuknac :D

pragnaca dzidziusia, mia6, arlenka, Moniaa, Biała, Kava, gaja13 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Nie byłam na usg, wybieram się w niedzielę, lekarz powiedział że wtedy powinien być już pęcherzyk ale nie wiedział jeszcze o tak słabych przyrostach... dziś jest 4 tydzień 5 dzień.

Troszkę szybko na wizytę ale 3mam kciuki i kibicuje bo sama wiem co znaczy taki stres i oczekiwanie:-*

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella idz do tego lekarza z lepszym sprzetem. Tzymamy kciuki :)

Sylwia Gratuluje pierwszych cudownych doznan jakimi sa te kopniaczki czy piastkowanie dzidzi :)

A ja dzisiaj swietuje :) Mamy studnioweczke :) :) :) czyli 100 dni do porodu :)
    Oczywiscie porod bedzie wczesniej, ale moje kochane dzieci siedzcie Tam jak najdluzej :) nie straszne mi kopniaki w pecherz czy w zebra, kolka nerkowa,czy bolesne skurcze lydek :) wazne ze Wy rosniecie I macie sie dobrze :)
    Kocham Was mocno :)
    Mama <3

mia6, agulas, Biała, Inska, _cherryLady, Anko:-), aneczka2015, arlenka, Takanijaka, wiecznie, Moniaa, ewa84, Kava, justa1234, Madzia82, Viki26, Lilou1984, freya lubią tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella też bym poszła w sobotę do tego lekarza z lepszym sprzętem. Bardzo mocno trzymam kciuki :)

Sylwia z dnia na dzień coraz więcej i częściej tych wspaniałych ruchów będzie :)

Pragnąca to już studniówka? Jejku jak ten czas szybko leci :) A dzieciaczki na pewno grzeczne będą i posłuchają mamusi, żeby jak najdłużej w brzuszku zostać.

Monia boskie masz to zdjęcie profilowe :D

agulas, _cherryLady, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Biała Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Dziewczyny i dziś na tak późnym etapie ciąży kopniaki małej jak nie bolą to hipnotyzują... co ja poczną jak urodzę... ehh już zaczynam tęsknić :P

Ja tęsknię bardzo, z rozmarzeniem wspominam kopniaki, falowanie i wypychanie główki....ech.... Teraz, w trakcie przewijania, dostaję kopniaczki ale po zewnętrznej stronie brzucha... po bliźnie matkę stópką, po bliźnie... ; ) I wybaczam, jak nie wybaczyć, te stópki takie cudne, a do tego doszły czarujące uśmiechy i gugania :D

Kava, pisałaś jak się nasze dzieciaczki zmieniły, nie zdążyłam odpisać, mam nadzieję, że wybaczysz :* Kocham te zmiany, oczęta wpatrzone w MAMĘ (jestem MAMĄ, dopiero dociera do mnie), zalotne uśmiechy i te zaczepne ggggg. <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 10:08

_cherryLady, pragnaca dzidziusia, arlenka, wiecznie, mia6, agniesia2569, Madzia82, Sanna, Viki26 lubią tę wiadomość

• Biała Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Vella idz do tego lekarza z lepszym sprzetem. Tzymamy kciuki :)

Sylwia Gratuluje pierwszych cudownych doznan jakimi sa te kopniaczki czy piastkowanie dzidzi :)

A ja dzisiaj swietuje :) Mamy studnioweczke :) :) :) czyli 100 dni do porodu :)
    Oczywiscie porod bedzie wczesniej, ale moje kochane dzieci siedzcie Tam jak najdluzej :) nie straszne mi kopniaki w pecherz czy w zebra, kolka nerkowa,czy bolesne skurcze lydek :) wazne ze Wy rosniecie I macie sie dobrze :)
    Kocham Was mocno :)
    Mama <3

Trzymam za Was z całych sił <3 <3 <3 i dla dzielnej Mamy <3

pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    ordynator szpitala u którego byłam twierdzi że samo in vitro, jeżeli kobieta boi się porodu naturalnego (o dziecko) jest wskazaniem do CC.
    argumentuje to tym, że kobieta i tak już wiele przeszła starając się o dziecko, a ze względu na niepłodność pary nigdy nie wiadomo czy to nie będzie np. jedyne dziecko itp
    więc nie robi problemu z CC

wytyczne Polskiego Towarzystwa ginekologicznego też to sugerują, ale ostateczną decyzję pozostawiają położnikom i właśnie trzeba trafić na takiego "przychylnego"

natomiast u Nas jest to dodatkowe wskazanie ze względu na wagę dziecka...

Idę o zakład, że jakbym pojechała do Św Zofii czy na Inflancką w Warszawie to kazaliby mi rodzić naturalnie, bo tam jest podobno na to bardzo duży nacisk

Jeśli można wiedzieć w którym szpitalu będziesz rodziła?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Monia boskie masz to zdjęcie profilowe :D

Mia powiem Ci szczerze że teraz tak jest i z wyglądem i z ubiorem (patrz reklamówki h&m na stopach)
    Niby na 2 dni odejdzie opuchlizna a potem znowu przez noc prawie 2 kilo na plusie przez pękate dłonie i stopki.
    Ale mój małż za każdym razem powtarza że wcale nie jest tak źle. Ze i tak dzielnie to wszystko znoszę. I wcale jak na ciążę nie jest ten stan aż tak bardzo dokuczliwy dla mnie.
    Takie forum jest też pomocne w tej kwestii ze można poczytać o tym ze dziewczyny mają masę problemów w ciąży. Absolutnie to mnie nie cieszy. Ale podtrzymuje na duchu i każe się cieszyć z kazdego dnia, ze swojego zdrowia i bez problemowej ciąży.

pragnaca dzidziusia, mia6, agulas, Inska lubią tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reklamówki to najnowszy krzyk mody ciążowej :D Zawsze myślałam, że takie puchniecie dotyczy tylko tych kobiet, które są latem w zaawansowanej ciąży, a tu proszę, pora roku nie ma znaczenia. Ja się powoli nastawiam psychicznie, że będę wyglądała jak balon, bo i bez ciąży potrafiły mi stopy i dłonie nieźle spuchnąć.
    Masz całkowitą rację, ja też poza małym epizodem z plamieniem na początku, ciążę mam bez większych problemów i z tego cieszę się niezmiernie, bo wiem co niektóre dziewczyny przechodzą. U Ciebie już końcóweczka, już niedługo utulisz maleństwo :) To dopiero musi być ekscytujące :)

pragnaca dzidziusia, agulas lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Kava Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała, mam to samo. Mały "masuje" mi blizny za każdym razem gdy leży na przewijaku :)
    A te uśmiechy i zagadywanie mamy to najlepsze co mnie spotkało.
    Jak czasami leży i popatrzy na mnie...i czeka aż ja na niego spojrzę. A jak spojrzę to jest uśmiech ☺
    No po prostu cudowne to jest!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 13:24

Moniaa, agulas, aszka, pragnaca dzidziusia, Inska, justa1234, Anko:-) lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest ekscytujące... pomijając fakt że nie mam spakowanej jeszcze torby do szpitala hehe a kącik malutkiej tez nie do końca gotowy. Mój luby właśnie mi orzekł ze niby dziś ma wolne ale wczoraj kupił jakieś tam auto i musi coś przy nim zrobić. Powiedział ze w niedziele mi pomoże hahah ja zastrajkowałam, leżę i oglądam tivi i nie mam zamiaru nic sama robić. Najwyżej sam to będzie musiał zrobić jeśli akcja się rozpocznie.
    A co do tego puchnięcia to myślę że temperatura ma znaczenie. Bo właśnie w ubiegłym tygodniu spędziliśmy 2 dni poza domem... popołudnia i wieczory spedzalismy przy odpalonym kominku i temp. Była około 23-24 stopni. A stópki jak u lala z awatara mi się zrobiły. Tak samo jak po siedzieliśmy w sobotę przy stole u ciotki i kafelki były cieplutkie bo ma ogrzewanie podłogowe to jakby łydki zlaly mi się tak jak u słonicy z udami że ciężko było zauważyć kolana hege
    W domu u mnie panuje temp 20.5 w nocy a 21.5 w dzień. I mam faktycznie np odciski od skarpetek. Ale są podobne do tych jakie miałam po całym ciężkim dniu w pracy.
    Także temperatura ma jak najbardziej spory wpływ. Współczuję dziewczynom w zaawansowanych ciążach w miesiącach typowo letnich.

pragnaca dzidziusia, Inska, mia6 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ... mamuśki ... jaka Wy temperaturę utrzymuje cie w domu podczas dnia i podczas kąpieli maleństwa? ?

Inska lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi najbardziej podoba się opis pod suwaczkiem Moni :D hahaha

pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Agulas... ja może bym miała ochotę ... ale mąż byłby raczej sparaliżowany sytuacją hahahah

pragnaca dzidziusia, agulas lubią tę wiadomość

• Astra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć cioteczki. Oto mój mały Cud. Proszę o nie cytowanie :)

Co do brzuszka, to ja nie tęsknię za tym. Ciąża była dla mnie bardzo stresująca, ale bardzo przeraża mnie to jak szybko lecą dni. Nasz szkrab ma już 8dni! Staram się chłonąć te dni jak tylko się da, każdy szczegół i jak najwięcej zapamiętać.

A mam pytanie do mam kp odnośnie diety. Macie jakąś konkretną rozpiskę co kiedy wprowadzacie do swojego jedzenia? Ja póki co jem lekko, nic smażonego, ostrego, tłustego. Kava chyba ty pisałaś, że tak dość surowo się trzymasz, może masz jakieś artykuły czy coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:52

pragnaca dzidziusia, agulas, Inska, _cherryLady, ewa84, justa1234, Moniaa, aszka, arlenka, Konwalia, agniesia2569, gaja13, szałwia lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkus jakie slodkosci :) <3 Astra nic tylko calowac :*

Agulas jaka spostrzegawczosc co do suwaczka Moni :) :D to sie usmialam :)

Monia ty odpoczywaja, maz niech zajmie sie reszta :)

Astra, agulas lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, u mnie jest ciepło. W dzień 23 - 24 stopnie a w nocy 20 - 20,5.
    Przed kąpielą włączam w łazience suszarkę na 10 minut i jest super ciepło.
    Mój kawaler zimna nie lubi. Pierwszą kąpiel zrobiliśmy w wodzie o temp około 37,5 i był ryk taki, że wszyscy sąsiedzi słyszeli ;)
    Teraz woda jest cieplejsza i zamiast płaczu są uśmieszki.
    Chyba trzeba obserwować dziecko. Czy nie ma potówek albo czkawki z zimna.
    Wszystko wyjdzie w praniu ;)
    Ty już na wylocie Monia. Jeszcze trochę i zaliczymy pierwszy wspólny spacerek.
    Mam nadzieję, że jak już się ogarniecie to poznam Marikę.

Astra - jakie włoski cudne. No słodkości po prostu <3
    Co do diety to nie mam rozpiski żadnej. Nadal się dosyć mocno trzymam i nie szaleję z jedzeniem ale zaczęłam jeść np. naleśniki z białym serem mimo, że są smażone.
    Raz na około 2 tyg wprowadzam coś nowego ale najpierw szukam w necie info czy można. Wczoraj to było awokado :)
    Czasami na szybko patrzę sobie tutaj:

http://maxdiet.pl/dieta/dieta-matki-karmiacej/57/pierwsze-3-miesiace-karmienia-produkty-wskazane-i-niedozwolone/

pragnaca dzidziusia, Inska, Astra lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej. To mit. Ja od początku jem wszystko. Jak mały miał 6 dni to wcinałam pizzę :)

Moje dziecko przymierza się do pełzania... A jeszcze niedawno był taki malutki :)

agulas, Inska, Kava, justa1234, Astra, pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra cudne dzidzi!!! na drugim zdjęciu wygląda jak mały-duży człowiek :D Słodkości :D

Astra lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ