X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki .... myślę o Tobie!!! Chyba dziś Twój dzień ☺ Coś się dzieje??

pragnaca dzidziusia, szałwia lubią tę wiadomość

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy bralyscie coś przeciwzakrzepowe po ivf i któraś miała krwiaka w ciąży?
    Ja dziś trafiłam na IP z plamieniem :/ podobno to krwiak się oczyszcza który jest przy ujściu wewnętrznym. Lekarka mówi ze ona w kwestie brania fragminu nie ingeruje gdy ja zapytałam czy brać i jak :( Może któraś z was miała podobną sytuację?

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    Dziewczyny czy bralyscie coś przeciwzakrzepowe po ivf i któraś miała krwiaka w ciąży?
    Ja dziś trafiłam na IP z plamieniem :/ podobno to krwiak się oczyszcza który jest przy ujściu wewnętrznym. Lekarka mówi ze ona w kwestie brania fragminu nie ingeruje gdy ja zapytałam czy brać i jak :( Może któraś z was miała podobną sytuację?

Generalnie wiem, ze jak widza krwiaka to kaza lezec, zeby wlasnie sie oczyscil. Z tego co kojarze to Sylwia ( lady cherry ) miala moze ona cos podpowie.

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Taki też mam przykaz więc leżę, plamienie ustalo Ok 15 stej Ale pewnie nie zdążył się oproznic... I zastanawia mnie ten fragmin bo rozrzedza krew.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży miałam problem z plamieniami, podobno z szyjki. Co dziwne po odstawieniu fragminu, problem zniknął

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 00:36

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 ja brałam zastrzyki z fraxyparyny do 12 tc ze względu na hiperstymulacje jajników która mnie dopadła po pozytywnej becie.

ewa84 i Aszka naturalnie planowałam rodzić na inflanckiej, ale cesarka raczej na Starynkiewicza

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam clexane ale tylko do pozytywnego testu.

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Dziewczyny mam pytanie do tych , ktore ten wstydliwy problem dotyczy lub dotyczyl :/
    W zasadzie od samego poczatku zmagam sie zaparciami, raz nawet wyladowala na ip bo wywolaly mi skurcze :/ od czasu do czasu krwawila, ale mialam ze to jakas zylka pekala od wysilku gdyz nic mnie nie bolalo, szczypalo itpd
    Dzisiaj rano ide pod prysznic, myje sie I czuje ze cos jest nie tak. Wyszedl mi hemoroid i to dosc duzy :/ on nie boli, ale Sam fakt ze Tam jest troche mnie niepokoi. Czy to sie bedzie poglebiac? Nasilac? Czy wy leczylyscie jakos je w ciazy czy czekalyscie az samo przejdzie? Znalazlam sprzeczne informacje na internecie :/ Wiele kobiet pisze, ze po porodzie one znikaja same. Nie wiem co robic. Doradzcie prosze.
    Ja mam podobnie, odkąd biorę żelazo jeszcze gorzej, nie mogę się tego gadztwa pozbyć odkąd wylazło, bo ciągłe zaparcia nie pozwalają się mu zagoić. Staram się nie zapominać o regularnym piciu, jem książkowo dużo małych porcji, warzywa i owoce codziennie, więc błonnika mam w diecie sporo. Gin kazał mi sobie kupić maść, którą stosuję od 3 tyg. i nie pomaga (w aptece polecili mi taką, która jest dozwolona od 2 trymestru). Teraz powiedział, że on nic nie poradzi, mam iść do lekarza pierwszego kontaktu i jak coś to na konsultację chirurgiczną. Wybieram się około 24 tygodnia, bo wtedy i tak czekają mnie badania u lekarza pierwszego kontaktu do karty ciąży. Na zaparcia mi trochę pomaga kiwi i rzadki krem z dyni z mlekiem kokosowym, jak coś wynajdę to dam znać :-)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, Monia mega avatary :-)

Moniaa, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Ja mam podobnie, odkąd biorę żelazo jeszcze gorzej, nie mogę się tego gadztwa pozbyć odkąd wylazło, bo ciągłe zaparcia nie pozwalają się mu zagoić. Staram się nie zapominać o regularnym piciu, jem książkowo dużo małych porcji, warzywa i owoce codziennie, więc błonnika mam w diecie sporo. Gin kazał mi sobie kupić maść, którą stosuję od 3 tyg. i nie pomaga (w aptece polecili mi taką, która jest dozwolona od 2 trymestru). Teraz powiedział, że on nic nie poradzi, mam iść do lekarza pierwszego kontaktu i jak coś to na konsultację chirurgiczną. Wybieram się około 24 tygodnia, bo wtedy i tak czekają mnie badania u lekarza pierwszego kontaktu do karty ciąży. Na zaparcia mi trochę pomaga kiwi i rzadki krem z dyni z mlekiem kokosowym, jak coś wynajdę to dam znać :-)

Dzieki Szalwia. Ja doraznie uzywan jeszcze czopkow glicerynowych. Pomagaja I to bardzo, ale mam po nich zawsze lekkie skurcze I staram sie jak najmniej po nie siegac.

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki ja na zaparcia polecam codziennie zjeść 2 kiwi. Ja odkąd jem nie mam żadnego problemu z tymi sprawami :)

szałwia, Inska lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, a bierzesz żelazo? Ja się właśnie zastanawiałam, czy mogę wsuwać to kiwi codziennie.

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Aneczka, a bierzesz żelazo? Ja się właśnie zastanawiałam, czy mogę wsuwać to kiwi codziennie.

Ja codziennie biore kwas foliowy 5 mg i femibion natal 2. Wyniki mam ok i nic lekarz nie mowil o innych witaminach. A kiwi moze mi zaszkodzić? Bo ja w sumie od tego tygodnia sobie podjadam i świetnie sue czuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 17:30

Inska lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka chodziło mi o to, że przy żelazie są większe problemy z zaparciami, więc zastanawiałam się, czy przy nim też kiwi tak pomaga. Ja zaobserwowałam po nim lekką poprawę, ale nie radykalną, jednak nie stosowałam jeszcze codziennie. Nie wiem, czy może zaszkodzić, dlatego się zastanawiam, czy mogę jeść je codziennie. A w Femibionie nie masz też kwasu foliowego?

• vella Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z pierwszego USG.
    A więc jest pęcherzyk 7mm w super miejscu i widać już ciałko żółte, nie wiem czy nazwy nie przekręcam, ale coś żółte :D za tydzień idę na wizytę serduszkową. Co do bety to przy crio transferze taki przyrost to norma. Ufffffffff :D

Konwalia, Moniaa, Evelle, pragnaca dzidziusia, szałwia, Anatolka, _cherryLady, agulas, ewa84, Inska, arlenka, Lilou1984, Madzia82, wiecznie, Biała, Anko:-), mia6 lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Wróciłam z pierwszego USG.
    A więc jest pęcherzyk 7mm w super miejscu i widać już ciałko żółte, nie wiem czy nazwy nie przekręcam, ale coś żółte :D za tydzień idę na wizytę serduszkową. Co do bety to przy crio transferze taki przyrost to norma. Ufffffffff :D

Widzisz kochana, nie potrzebny byl ci ten stres. Juz wiecej nie badaj bety :)
    Gratulujemy :)

vella lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vellla cudnie, gratuluję :-)

vella lubi tę wiadomość

• Evelle Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella bardzo dobre wiadomosci sie tego sie trzymaj :-)

vella lubi tę wiadomość

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomocy... który link skopiować żeby suwak wyskoczył ze strony liliepie??

3Ecdp1.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok udało się :D

Evelle, Inska lubią tę wiadomość

3Ecdp1.png
‹‹ 451 452 453 454 455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ