X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę ciągle do kliniki bo mi dr podpasowała, a wizyta 130 zł więc też bez tragedii. Wiadomo za badania płace dodatkowo, ale to już nie są duże koszty. Prenatalne miałam na nfz.

adrenalina lubi tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • agulas Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina tak jak dziewczyny napisały, badanie moczu i krwi to pikuś przy cenie wizyty.
    Oprócz tych 2 badań co 4 tygodnie ja płaciłam jeszcze za glukoze, ale nie pamiętam już ile.
    Teraz jeszcze lekarz kazał mi powtórzyć HIV, hbsag, kile i dodatkowo będę mieć robiony jutro GBS. Nie wiem jaki jest koszt.
    Nie wiem czy wszystkie dziewczyny powtarzały badania pod koniec ciąży. Ale położna też prosiła o aktualne wyniki.

Ponadto dużo wyników już masz z kliniki.

adrenalina lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Ja chodzę ciągle do kliniki bo mi dr podpasowała, a wizyta 130 zł więc też bez tragedii. Wiadomo za badania płace dodatkowo, ale to już nie są duże koszty. Prenatalne miałam na nfz.
    Mam tak samo :) a do kogo chodzisz? :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów się kilka dni nie odzywałam, bo byliśmy w szpitalu. Mała od kilku dni bardzo mało się ruszała, a zawsze była bardzo aktywna i w koncu pojechaliśmy na IP. Wszystko było ok, dopóki nas pod ktg nie podłączyli, bo cos u małej z tętnem wyszło, więc padła decyzja o położeniu nas na oddział. Wczoraj wyszłyśmy do domu. Wszystko jest w porządku na szczęście. Ale poród już blisko - szyjka skrócona do ok 1,5 cm, miękka, a mała już niziutko leży. Mamy się oszczędzać i odpoczywać i żyć już bez szaleństw ;). Lekarz ze szpitala mówił, że dobrze by było jakby udało się małą jeszcze ze 2 tygodnie przetrzymać w brzuszku. Czuję się jak tykająca bomba :P
    agulas wrote:
    adrenalina tak jak dziewczyny napisały, badanie moczu i krwi to pikuś przy cenie wizyty.
    Oprócz tych 2 badań co 4 tygodnie ja płaciłam jeszcze za glukoze, ale nie pamiętam już ile.
    Teraz jeszcze lekarz kazał mi powtórzyć HIV, hbsag, kile i dodatkowo będę mieć robiony jutro GBS. Nie wiem jaki jest koszt.
    Nie wiem czy wszystkie dziewczyny powtarzały badania pod koniec ciąży. Ale położna też prosiła o aktualne wyniki.

Ponadto dużo wyników już masz z kliniki.
    Agulas, ja za gbs płaciłam coś ok 30 zł
    adrenalina wrote:
    Zaczynam sie zastanawiac czy wogole szukać lekarza innego. Czy zostać w klinice. Czy u tego lekarza na NFZ a za badania płacić.

Ktos chodził prywatnie przez cała ciaze ? Jak to wyglada finansowo ?
    20 zł które zapłaciłam to tak naprawdę niedużo.
    U mnie każda wizyta to 160 zł (początkowo zwykle co 4 tygodnie). Potem co 3 tyg, a teraz na końcówce zaczęliśmy już co 2 tyg chodzić. Więc finansowo pod koniec dużo wychodzi. Na badania wydasz na pewno mniej ;)
    kmb wrote:
    Na Facebooku mamy grupę jeśli któraś chce dołączyć w prywatnych wiadomościach podam link.
    Kmb, wysłałam zaproszenie do znajomych. Jesli możesz to podeślij mi link do grupy.

agulas, kmb, Lilou1984 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie dasz rade, tylko lez grzecznie jak lekarz nakazal :)

wiecznie lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie dużo odpoczynku i będzie dobrze ja z moją szyjką 5mm chodziłam ponad dwa tygodnie a z rozwarciem na palec też pare dni, dziewczyna ze mną leżała co była w 34tc i miała 2cm rozwarcia a cc miała w 37tc :)

pragnaca dzidziusia, wiecznie, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Mam tak samo :) a do kogo chodzisz? :)
    Do Gajewskiej-Kucharek ;-)

A miałaś już robione drugie prenatalne? I też na nfz?

• mia6 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie, ale nie do kliniki i płacę 90zł za wizytę z usg co 4 tygodnie. Na prenatalne dostałam skierowanie na nfz i zrobiłam w klinice. Badania wypadają zwykle co 8 tyg. i jest to koszt ok. 30zł.

wiecznie - dasz radę :) trzymam kciuki :)

My dzisiaj zaczynamy III trymestr...aaaa... lekka panika mi się włączyła, bo oprócz ubranek (nie wszystkich) i łóżeczka nie mamy jeszcze nic.

wiecznie, agulas, kmb, pragnaca dzidziusia, Karolina1111 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• kis Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiurka wrote:
    Kis - 09. synek,

o to my to my :)
    mały urodził się w sierpniu z wagą 3450 i 55cm, przez cc
    niestety trochę przebojów było.. ale na szczęście finał był szczęśliwy <3

agulas, pragnaca dzidziusia, mrth666 lubią tę wiadomość

• kis Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu mi biała wspomniała o tym forum :)

pozdrawiamy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:42

pragnaca dzidziusia, kmb lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    tu mi biała wspomniała o tym forum :)

pozdrawiamy <3

Kis chcesz dolaczyc do naszej grupy na fb? Napisze do KMB zeby wyslala ci linka :)

kis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Do Gajewskiej-Kucharek ;-)

A miałaś już robione drugie prenatalne? I też na nfz?

Karolina111 chcesz do nas na fb dolaczyc? Grupa jest tajna, tylko dla czlonkow forum.

• kis Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Kis chcesz dolaczyc do naszej grupy na fb? Napisze do KMB zeby wyslala ci linka :)

spoksik :**

pragnaca dzidziusia, kmb lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb Libra zaraz tez dolaczy :)

kmb lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która chce dołączyć do nas na fb. Niech doda mnie do przyjaciółek wyślę link. Na forum nie podajemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:33

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Karolina111 chcesz do nas na fb dolaczyc? Grupa jest tajna, tylko dla czlonkow forum.
    Powiem szczerze że się zastanawiam bo już czasem nie ogarniam forum i fb z innego wątku ;-)
    Ale dziękuję za zaproszenie :-)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Powiem szczerze że się zastanawiam bo już czasem nie ogarniam forum i fb z innego wątku ;-)
    Ale dziękuję za zaproszenie :-)

Ja też nie ogarniam prawie 40 osób w grupie :-)

Karolina1111 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia cudownie! Gratuluję III trymestru :-*

mia6 lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, nie jest źle. Ja jestem dwa tygodnie za Tobą a nie mam zupełnie nic... No dobra, mam 2 koszule do karmienia, bo dawno dawno temu trafiłam na jakąś mega wyprzedaż... Dla synka mam smoczek i butelkę, bo dostałam z jakimiś darmowymi próbkami ;-)

mia6, szałwia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję, że jak teraz kupie koszule do karmienia, to później w nie nie wejdę :D Nie wiem w ogóle jaki rozmiar brać, nie mówiąc już o majtkach poporodowych i stanikach do karmienia. Mój biust osiągnął już monstrualne rozmiary i boje się co będzie dalej...

ckai3e3kq5o7xu9o.png

‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ