WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Hej dziewczyny. To my sie tez oficjalnie przywitamy:) u Nas dopiero poczatki, ale tydzien temu w poniedzialek widzialam migajacy punkcik na usg i byl to najbardziej kojacy serce widok na świecie:) sukcesem zakonczylo sie drugie iMSI w invimedzie:)
    oby tak dalej. :) Hej :)

• duza Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny czy którejś z Was pozostał encorton i chciała by sie go pozbyć?
    Ania, wydaje mi się, że mi coś zostało, a raczej nie będę już potrzebować. Jutro sprawdzę i dam znać.

Ania1986 lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża co u Ciebie ? :-) jak się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Ania, wydaje mi się, że mi coś zostało, a raczej nie będę już potrzebować. Jutro sprawdzę i dam znać.
    Super, to czekam na wiadomosc:)

• duza Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Duża co u Ciebie ? :-) jak się czujesz?
    A dziękuję, całkiem nieźle :) Zdaje się, że dziś stuknęło mi 15t. Ale zupełnie tego nie czuję, bo objawów praktycznie nie mam. Od czasu do czasu coś zemdli, ale są to sporadyczne przypadki, miewam zachcianki, ale też bez szaleństw. Jedyne co utwierdza mnie, że dzidziol jest i rośnie to fakt, że ja zaczynam rosnąć też :) Jestem wysoką i szczupłą osobą, więc jak zaczęły mi się zaokrąglać boczki i trochę brzuszek, to dla mnie jest to mega zauważalne :) zwłaszcza, że ten brzuszek to chyba jeszcze nie taki typowo ciążowy, tylko zwyczajnie powoli nabieram trochę ciałka :) ale to dobrze, bo ostatnimi czasy mocno schudłam, więc teraz wszystko się odbudowuje. W końcu dzidziol musi mieć dobre warunki :)
    No i przyznam, że te upały trochę mi dokuczają - w ciągu dnia staram się nie wychodzić na dwór i ratuje mnie to, że ok 12 słońce już ucieka z mojego balkonu, więc popołudnia mogę spędzać na powietrzu. Za to wieczorkiem jak się zrobi chłodniej urządzam sobie spacery, żeby jednak trochę się ruszać.
    A jutro wieczorem wybieram się do rodziców głównie po to, żeby spotkać się z siostrą, która w czwartek urodziła śliczniutką dziewczynkę :) Już się nie mogę doczekać :)

justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    A dziękuję, całkiem nieźle :) Zdaje się, że dziś stuknęło mi 15t. Ale zupełnie tego nie czuję, bo objawów praktycznie nie mam. Od czasu do czasu coś zemdli, ale są to sporadyczne przypadki, miewam zachcianki, ale też bez szaleństw. Jedyne co utwierdza mnie, że dzidziol jest i rośnie to fakt, że ja zaczynam rosnąć też :) Jestem wysoką i szczupłą osobą, więc jak zaczęły mi się zaokrąglać boczki i trochę brzuszek, to dla mnie jest to mega zauważalne :) zwłaszcza, że ten brzuszek to chyba jeszcze nie taki typowo ciążowy, tylko zwyczajnie powoli nabieram trochę ciałka :) ale to dobrze, bo ostatnimi czasy mocno schudłam, więc teraz wszystko się odbudowuje. W końcu dzidziol musi mieć dobre warunki :)
    No i przyznam, że te upały trochę mi dokuczają - w ciągu dnia staram się nie wychodzić na dwór i ratuje mnie to, że ok 12 słońce już ucieka z mojego balkonu, więc popołudnia mogę spędzać na powietrzu. Za to wieczorkiem jak się zrobi chłodniej urządzam sobie spacery, żeby jednak trochę się ruszać.
    A jutro wieczorem wybieram się do rodziców głównie po to, żeby spotkać się z siostrą, która w czwartek urodziła śliczniutką dziewczynkę :) Już się nie mogę doczekać :)
    To bardzo się cieszę że wszystko w porządeczku u Was :-D ;-) no te upały są masakryczne i jeszcze mają trwać ten tydzień :-o ja dziś całą noc nie spała a moja córcia o drugiej w nocy postanowiła sobie po harcować w brzuniu ;-) :-D powiem Ci że ja też ogólnie bardzo dobrze znoszę ciążę ;-) tylko na początku tak przez trzy miechy miałam mdłości a teraz to już jest ok tylko kręgosłup mi siada od brzusiolka (pewnie widziałaś tu na forum zdjęcie jak mi urusł ;-)) no i nogi masakrycznie puchną no ale wszystko zniosę dla swojej księżniczki <3 :-D

Niewiem czy już kobietki wiecie ale MałaMi89 potrzebuje żeby się pomodlić za nią i jej dzieciątka :-( z tego co wiem to strasznie jej się skrociła szyjka i leży na patologii ciąży :-( :-( My starczki przeżywamy ciagłą walkę, najpierw o to by zajść w ciążę a później walczymy o nasze kochane groszki żeby zostały z nami <3 Mam ogromną nadzieję że wszystko u niej się skończy pomyślne.

Jak tylko przeczytałam że u MałejMi tak nieciekawie to od razu mi się przypomniała Lenuś :-( ciekawe czy już w miarę doszła do siebie.Lenuś kochana pozdrawiam serdecznie i ściskam, mam nadzieję że kiedyś to przeczytasz, Kochana trzymaj się cieplutko <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to sa niewyobrazalne tragedie, ze brak słow.

W Wawie niby do 26 sierpnia upały :/ chyba namowie meza i pojdziemy do ruskich na syberie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 10:56

Moniaa, Kava lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam zobaczyć co u was a tu taka cisza. Dziewuchy czy ta pogoda was tak rozleniwia? . Jak sobie radę dajecie. Ja tam nie narzekam bo u mnie 27 st. Dzisiaj :-D

• Kava Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:53

aszka lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety kupiłam dziś łóżeczko drewniane a planowałam turystyczne ale sprzedawcy mo odradzali turystyczne muwili że to siedlisko kurzu ;-) no więc łóżeczko kupione na fronatach ma narysowane misie,materac kupiony,przewujak też,pościel i baldachim dla księżniczki też już jest :-D więc wyszło mnie to 700zl. Miałam wózek kupować używany ale najdroższy powiedział że musi być nowy :-P no już znalazłam taki fajny różowo czarny 4w1za 1340 zł kwota znośna ;-) ale kupie go w następnym miesiącu bo się spłukałam ;-)

Upał mnie wykańcza :-( nie śpię w nocy ani w dzień, jestem nie przytomna i leniwa :-(

Viki26, aszka lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :). Przyjmiecie mnie do swojego grona? Udało nam się zajść w ciążę po pierwszym ICSI i modlę się żeby ta ciąża z nami została. Wizytę w klinice mamy dopiero 24 sierpnia - osiwieję do tego czasu

Powiedzcie mi jak Wasi lekarze wyliczali Wam szacunkowy termin porodu i to w którym tygodniu byłyście? Patrzą na ostatnią @ czy jednak na dzień punkcji/transferu?

Anko:-), Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje od jakiegoś czasu i chyba wypada się chociaż przywitać:) niektóre z Was kojarzę z wątku inseminacja, też jestem po 2 IUI :) jutro wizyta kontrolna, ale naczytałam się właśnie o tym jak serduszko przestawało bić, że teraz śwituję:( mąż powiedział, że w piwnicy mnie zamknie jak dalej głupoty będę czytać:)

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:-)
    wiecznie, ja mam wylicznaa od poczatku z ostatniej miesiaczki
    karmela85, najpierw jest stres o serduszko, pozniej o prenatalne i tak wkolo, trzeba sie przyzwyczaic ;-)

aszka, wiecznie lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 11 tc wiec serduszko słyszałam już:) ale się stresuje:) chociaż masz racje przed poprzednią wizytą też się stresowałam czy serduszko będzie słychać:)

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poźniej o cos innego sie boisz, tak juz chyba jest, ze jak cos nie przychodzi latwo, to pozniej sie strachamy:-) Bedzie odbrze, zobaczysz. Po prierwszym trymestrez lek troszke mija, przynajmniej mi

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie trzymam Cie za słowo:)

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 22:58

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Kava Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:53

Marta1986 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuska ode mnie tez usciski, nie rozmawialam z nia, ale czytałam pamietnik.

Karmela wiadomo ze kazda z nas sie boi ale nie ma co swirowac, trzeba myslec pozytywnie, 11 tydzien to juz prawie koniec 1 trym. jak dotrwalas do teraz to juz powinno byc tylko lepiej.

Kava lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Witajcie dziewczyny:-)
    wiecznie, ja mam wylicznaa od poczatku z ostatniej miesiaczki
    karmela85, najpierw jest stres o serduszko, pozniej o prenatalne i tak wkolo, trzeba sie przyzwyczaic ;-)
    wlasnie, taki los.

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ