X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Cześć dziewczyny :). Przyjmiecie mnie do swojego grona? Udało nam się zajść w ciążę po pierwszym ICSI i modlę się żeby ta ciąża z nami została. Wizytę w klinice mamy dopiero 24 sierpnia - osiwieję do tego czasu

Powiedzcie mi jak Wasi lekarze wyliczali Wam szacunkowy termin porodu i to w którym tygodniu byłyście? Patrzą na ostatnią @ czy jednak na dzień punkcji/transferu?
    u mnie lekarz wylicza z inseminacji.

wiecznie lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:53

justa1234, basiurka, aszka, wiecznie, Konwalia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka kciukam za połówkowe :-) :-)

basiurka, Kava lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 22:58

basiurka, Kava lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuska kciuki za połówkowe. U mnie dziś po wizycie niby jest dobrze, ale lekarz nadal mówi oszczędzac się i dużo leżeć. A przez te ciepło to tym bardziej. Także dobrze że jest w miare dobrze.

Kava lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Kobiety kupiłam dziś łóżeczko drewniane a planowałam turystyczne ale sprzedawcy mo odradzali turystyczne muwili że to siedlisko kurzu ;-) no więc łóżeczko kupione na fronatach ma narysowane misie,materac kupiony,przewujak też,pościel i baldachim dla księżniczki też już jest :-D więc wyszło mnie to 700zl. Miałam wózek kupować używany ale najdroższy powiedział że musi być nowy :-P no już znalazłam taki fajny różowo czarny 4w1za 1340 zł kwota znośna ;-) ale kupie go w następnym miesiącu bo się spłukałam ;-)

Upał mnie wykańcza :-( nie śpię w nocy ani w dzień, jestem nie przytomna i leniwa :-(
    nie ma co kasy przesadnie wydawac, wiadomo ze lozeczko, wozek ok, ale bez przeady cenowo. Jak czytam na niektorych watkach ze panny wybieraja wozki za 5 tysi to mnie bawi, ja wychowałam chrzesniaka i dla mnie wozek ma byc lekki, bezpieczny i ma sie dobrze prowadzic.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    nie ma co kasy przesadnie wydawac, wiadomo ze lozeczko, wozek ok, ale bez przeady cenowo. Jak czytam na niektorych watkach ze panny wybieraja wozki za 5 tysi to mnie bawi, ja wychowałam chrzesniaka i dla mnie wozek ma byc lekki, bezpieczny i ma sie dobrze prowadzic.
    Też jestem tego zdania że wywalać nie wiadomo ile kasy na wózek to przesada,wózek kupię jak uzbieram znowu kasę do skarbonki :-)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Minuśka kochana trzymam kciuki jak najmocniej potrafię :D

A czy Moniaa nie miała mieć dziś wizyty czy coś pokręciłam ?
    Nic nie poplątałaś. Wizytuję jutro tuż przed 16. Stres trochę mnie dziś prześladuje ale mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.
    Fistaszku a jak tam u Ciebie... dzisiaj o Tobie myślałam czy juz masz może wyniki.

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa czy wiesz coś więcej co u MałejMi? Co się tam u niej dzieje?

Bliźniaki są z nami :*
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai2014 wiem tylko tyle co wcześniej napisałam :-(

• kmb Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z rana wtrace się w wasza rozmowę :-P. Ja planuje kupić luzeczko tylko turystyczne( jak mam scierac kurz z drewnianego to i materiałowe odkurzaczem pociągnie się) moja chrześnica w takim się wychowuje i jest super a dla mnie wygoda bo jak będę gdzieś jechać na dłużej ( sporo jeździmy) to luzeczko zabiorę. A co do wózka ja upatrzylam sobie za 2100. Jest lekki a co najważniejsze fotelik ma bazę ( nie trzeba oddzielnie dokupowac) i mało miejsca stelaż po złożeniu zajmuje.

Ucalujcie MalaMi i pozdrowienia dla niej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 07:52

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam kupić turystyczne bo mi się do tej pory podoba ale sprzedawca powiedział że dziecko ma w nosie kopalnie przez kurz który osiada na materiale i siatce w lóżeczku :-P w trzech sklepach to samo mi muwili,ale skoro ktoś dużo podróżuje to faktycznie takie łóżeczko zdaje egzamin :-) a co do wózka to ja nie szaleje z kasą na niego bo uważam że to troszkę wywalanie pieniędzy w błoto,moja koleżanka kupiła wózek za 2500 zł i pojezdzila nim raptownie 4miesiace i teraz buja się z nim żeby go sprzedać :-P ja ten co upatrzyłam jest też lekki i ma spacerowke, gondole,fotelik i dodatki :-) no ale każdy indywidualnie podchodzi do kupna wózka i łóżeczka :-)

Ja jeszcze wczorak kupiłam wanienke z krzeseleczkiem żeby mi było łatwiej myć małą :-D nie leży płasko tylko pochylona ;-)

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ale bardzo dobrze prowadzą mi się wózki mojej siostry i przyjaciółki. Jeden to joolz day a drugi teutonia. Lekkie sprawne zwrotne, składają się w sekundę i pięknie wyglądają. Ale zestaw 3 w 1 to okolo 4500zł.
    I nie jest to mój wymysł tylko z takim kosztem w sumie już wcześniej się liczyłam bo wiedziałam ile płacą moje dziewczyny.
    Wszystko zależy od tego ile kto zaplanował sobie wydać i to ile może przeznaczyć na te zakupy.
    Dla mnie abstrakcja jest wydać na wózek 7 8 tysięcy a i takie widziałam.
    Oczywiście jeśli znajdę coś tańszego w takim samym standardzie wykonania i funkcjonalności to przepłacać nie bede:)

dfe01f0225.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wozek to patrze też pod względem wyglądu i bajerów ale tylko z tego powodu, że tu w Belgii są mega drogie w porównaniu z polską i kupując w Polsce i tak mam taniej. :-P a potem jak patrzyłam z używanych jakie ceny to te z większą ilością bajerów schodzą szybciej. A pozatym za wozek płaci szwagier i tak już marudzić mi zaczął, że tanio i może droższy bym wzięła bo widział ceny tu. A jak mu na allegro pokazałam jaki to powiedział a spoko fajny chociaż nastawialem się na większy wydatek :-D

• kmb Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wyzty. Ja mam w czwartek ale jakoś na spokojnie podchodzę do tego.

Moniaa, Kava lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w tym tyg mam odstawic luteine i duphaston, boje sie ze bez nich cos zacznie sie dziac:( mialyscie jakies dziwne objawy? Jak czulyscie sie poodstawieniu? Ja z lekow tylko te dwa mialam.
    Kciuki Moniaa za dzis jeszcze raz:)
    Kmb podziwiam twoj spokoj!

Moniaa lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb to będziemy trzymać kciuki za wizytę ;-) :-D

No jeśli ma się chojnego sponora to można przyszaleć ;-) :-) ja jednak zostanę przy tańszym i też z bajerami ;-) :-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki u mnie pod odstawieniu nie działo się nic, było wszystko ok ;-) no ale każdy inaczje przechodzi ciążę i każdy organizm jest inny :-)dufhaston lekarz mi kazał odstawić dopiero w 19 tyg,a luteine jakoś w 14 tyg jak dobrze pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 08:30

Viki26 lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze teraz się stresować zaczynam przecież mi też powoli będzie odstawial utrogestan :-( a mam bardzo wysoka dawkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostry wozek kosztował 1500 i byl swietny, 2 w 1 i do tego zwrotny. Ja mieszkam na osiedlu z wertepami i musze miec nie dosc ze lekki to i zwrotny. Stac mnie wydac na wozek i 5 tysi, ale po prostu juz jestem zyciem nauczona ze to co najdrozsze nie jest najlepsze, ale kazdy kupuje jak uwaza. Moja siostre bylo stac na wozek i za 20 tys, ale wybrałysmy taki, ktory mi odpowiadał, na cene nawet nie patrzyłam, a ze sie okazał tani to tym lepiej :D

justa1234 lubi tę wiadomość

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ