Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Cześć dziewczyny :). Przyjmiecie mnie do swojego grona? Udało nam się zajść w ciążę po pierwszym ICSI i modlę się żeby ta ciąża z nami została. Wizytę w klinice mamy dopiero 24 sierpnia - osiwieję do tego czasu

Powiedzcie mi jak Wasi lekarze wyliczali Wam szacunkowy termin porodu i to w którym tygodniu byłyście? Patrzą na ostatnią @ czy jednak na dzień punkcji/transferu?
    u mnie lekarz wylicza z inseminacji.

wiecznie lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:53

justa1234, basiurka, nick nieaktualny, wiecznie, Konwalia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka kciukam za połówkowe :-) :-)

basiurka, Kava lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 22:58

basiurka, Kava lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuska kciuki za połówkowe. U mnie dziś po wizycie niby jest dobrze, ale lekarz nadal mówi oszczędzac się i dużo leżeć. A przez te ciepło to tym bardziej. Także dobrze że jest w miare dobrze.

Kava lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Kobiety kupiłam dziś łóżeczko drewniane a planowałam turystyczne ale sprzedawcy mo odradzali turystyczne muwili że to siedlisko kurzu ;-) no więc łóżeczko kupione na fronatach ma narysowane misie,materac kupiony,przewujak też,pościel i baldachim dla księżniczki też już jest :-D więc wyszło mnie to 700zl. Miałam wózek kupować używany ale najdroższy powiedział że musi być nowy :-P no już znalazłam taki fajny różowo czarny 4w1za 1340 zł kwota znośna ;-) ale kupie go w następnym miesiącu bo się spłukałam ;-)

Upał mnie wykańcza :-( nie śpię w nocy ani w dzień, jestem nie przytomna i leniwa :-(
    nie ma co kasy przesadnie wydawac, wiadomo ze lozeczko, wozek ok, ale bez przeady cenowo. Jak czytam na niektorych watkach ze panny wybieraja wozki za 5 tysi to mnie bawi, ja wychowałam chrzesniaka i dla mnie wozek ma byc lekki, bezpieczny i ma sie dobrze prowadzic.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    nie ma co kasy przesadnie wydawac, wiadomo ze lozeczko, wozek ok, ale bez przeady cenowo. Jak czytam na niektorych watkach ze panny wybieraja wozki za 5 tysi to mnie bawi, ja wychowałam chrzesniaka i dla mnie wozek ma byc lekki, bezpieczny i ma sie dobrze prowadzic.
    Też jestem tego zdania że wywalać nie wiadomo ile kasy na wózek to przesada,wózek kupię jak uzbieram znowu kasę do skarbonki :-)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Minuśka kochana trzymam kciuki jak najmocniej potrafię :D

A czy Moniaa nie miała mieć dziś wizyty czy coś pokręciłam ?
    Nic nie poplątałaś. Wizytuję jutro tuż przed 16. Stres trochę mnie dziś prześladuje ale mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.
    Fistaszku a jak tam u Ciebie... dzisiaj o Tobie myślałam czy juz masz może wyniki.

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa czy wiesz coś więcej co u MałejMi? Co się tam u niej dzieje?

Bliźniaki są z nami :*
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai2014 wiem tylko tyle co wcześniej napisałam :-(

• kmb Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z rana wtrace się w wasza rozmowę :-P. Ja planuje kupić luzeczko tylko turystyczne( jak mam scierac kurz z drewnianego to i materiałowe odkurzaczem pociągnie się) moja chrześnica w takim się wychowuje i jest super a dla mnie wygoda bo jak będę gdzieś jechać na dłużej ( sporo jeździmy) to luzeczko zabiorę. A co do wózka ja upatrzylam sobie za 2100. Jest lekki a co najważniejsze fotelik ma bazę ( nie trzeba oddzielnie dokupowac) i mało miejsca stelaż po złożeniu zajmuje.

Ucalujcie MalaMi i pozdrowienia dla niej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 07:52

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam kupić turystyczne bo mi się do tej pory podoba ale sprzedawca powiedział że dziecko ma w nosie kopalnie przez kurz który osiada na materiale i siatce w lóżeczku :-P w trzech sklepach to samo mi muwili,ale skoro ktoś dużo podróżuje to faktycznie takie łóżeczko zdaje egzamin :-) a co do wózka to ja nie szaleje z kasą na niego bo uważam że to troszkę wywalanie pieniędzy w błoto,moja koleżanka kupiła wózek za 2500 zł i pojezdzila nim raptownie 4miesiace i teraz buja się z nim żeby go sprzedać :-P ja ten co upatrzyłam jest też lekki i ma spacerowke, gondole,fotelik i dodatki :-) no ale każdy indywidualnie podchodzi do kupna wózka i łóżeczka :-)

Ja jeszcze wczorak kupiłam wanienke z krzeseleczkiem żeby mi było łatwiej myć małą :-D nie leży płasko tylko pochylona ;-)

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem ale bardzo dobrze prowadzą mi się wózki mojej siostry i przyjaciółki. Jeden to joolz day a drugi teutonia. Lekkie sprawne zwrotne, składają się w sekundę i pięknie wyglądają. Ale zestaw 3 w 1 to okolo 4500zł.
    I nie jest to mój wymysł tylko z takim kosztem w sumie już wcześniej się liczyłam bo wiedziałam ile płacą moje dziewczyny.
    Wszystko zależy od tego ile kto zaplanował sobie wydać i to ile może przeznaczyć na te zakupy.
    Dla mnie abstrakcja jest wydać na wózek 7 8 tysięcy a i takie widziałam.
    Oczywiście jeśli znajdę coś tańszego w takim samym standardzie wykonania i funkcjonalności to przepłacać nie bede:)

dfe01f0225.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wozek to patrze też pod względem wyglądu i bajerów ale tylko z tego powodu, że tu w Belgii są mega drogie w porównaniu z polską i kupując w Polsce i tak mam taniej. :-P a potem jak patrzyłam z używanych jakie ceny to te z większą ilością bajerów schodzą szybciej. A pozatym za wozek płaci szwagier i tak już marudzić mi zaczął, że tanio i może droższy bym wzięła bo widział ceny tu. A jak mu na allegro pokazałam jaki to powiedział a spoko fajny chociaż nastawialem się na większy wydatek :-D

• kmb Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wyzty. Ja mam w czwartek ale jakoś na spokojnie podchodzę do tego.

Moniaa, Kava lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w tym tyg mam odstawic luteine i duphaston, boje sie ze bez nich cos zacznie sie dziac:( mialyscie jakies dziwne objawy? Jak czulyscie sie poodstawieniu? Ja z lekow tylko te dwa mialam.
    Kciuki Moniaa za dzis jeszcze raz:)
    Kmb podziwiam twoj spokoj!

Moniaa lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb to będziemy trzymać kciuki za wizytę ;-) :-D

No jeśli ma się chojnego sponora to można przyszaleć ;-) :-) ja jednak zostanę przy tańszym i też z bajerami ;-) :-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki u mnie pod odstawieniu nie działo się nic, było wszystko ok ;-) no ale każdy inaczje przechodzi ciążę i każdy organizm jest inny :-)dufhaston lekarz mi kazał odstawić dopiero w 19 tyg,a luteine jakoś w 14 tyg jak dobrze pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 08:30

Viki26 lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze teraz się stresować zaczynam przecież mi też powoli będzie odstawial utrogestan :-( a mam bardzo wysoka dawkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej siostry wozek kosztował 1500 i byl swietny, 2 w 1 i do tego zwrotny. Ja mieszkam na osiedlu z wertepami i musze miec nie dosc ze lekki to i zwrotny. Stac mnie wydac na wozek i 5 tysi, ale po prostu juz jestem zyciem nauczona ze to co najdrozsze nie jest najlepsze, ale kazdy kupuje jak uwaza. Moja siostre bylo stac na wozek i za 20 tys, ale wybrałysmy taki, ktory mi odpowiadał, na cene nawet nie patrzyłam, a ze sie okazał tani to tym lepiej :D

justa1234 lubi tę wiadomość

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ