X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka ale ten co patrze tez jest lekki obrony na super kołach itd.
    nie wydam kasy dla wydania.
    To na jaki kogo stac (skoro już piszesz o 20tys) to każdego sprawa. Przeciez ja nie napisałam na co to mnie stać, uważam że dobry wózek za 4 5 tysięcy to jeszcze przyzwoicie. Nawet jeśli mnie stać na droższy, to go nie kupię ponieważ 8 tysięcy za wózek to rozbój w biały dzień....wiec nie trzeba się unosić. Ani razu nie napisałam ze wózek za 2 tys nie może być dobry. Po prostu inne zostały mi polecone i uznalam ze są super w prowadzeniu.
    Jestem przyszła mama pi raz pierwszy. Przy drugim pewnie będę bardziej doświadczona:-)

Viki ja miałam odstawić w 12 14 tyg ale przez krwawienia bralam dalej. Jak miałam odstawić w 18 19ty to brzuch się spinal skurczal i twardnial - w raz z gin podjęta decyzja ze biorę dalej.
    aszka wrote:
    Mojej siostry wozek kosztował 1500 i byl swietny, 2 w 1 i do tego zwrotny. Ja mieszkam na osiedlu z wertepami i musze miec nie dosc ze lekki to i zwrotny. Stac mnie wydac na wozek i 5 tysi, ale po prostu juz jestem zyciem nauczona ze to co najdrozsze nie jest najlepsze, ale kazdy kupuje jak uwaza. Moja siostre bylo stac na wozek i za 20 tys, ale wybrałysmy taki, ktory mi odpowiadał, na cene nawet nie patrzyłam, a ze sie okazał tani to tym lepiej :D

Viki26 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Dziewczyny, przyszedl wynik Harmony-PRAWIDLOWY :-D

Boże vwiedzialam! ;*;)
    Bosko!

dfe01f0225.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Dziewczyny, przyszedl wynik Harmony-PRAWIDLOWY :-D
    super wieści :)
    Viki26 wrote:
    Dziewczyny w tym tyg mam odstawic luteine i duphaston, boje sie ze bez nich cos zacznie sie dziac:( mialyscie jakies dziwne objawy? Jak czulyscie sie poodstawieniu? Ja z lekow tylko te dwa mialam.
    Kciuki Moniaa za dzis jeszcze raz:)
    Kmb podziwiam twoj spokoj!
    nie dziwię się, że masz obawy. Ja mam zmienić Lutinusa na Duphaston i też się boję.

Minuśka wrote:
    Fistaszku, a jak Ty się trzymasz?
    Pewnie to oczekiwanie strasznie się dłuży?

Ps. Jutro mam połówkowe, wiec proszę o kciuki.
    Kciuki mocno trzymam :)
    Fistaszek wrote:
    Witajcie dziewczyny:-)
    wiecznie, ja mam wylicznaa od poczatku z ostatniej miesiaczki
    karmela85, najpierw jest stres o serduszko, pozniej o prenatalne i tak wkolo, trzeba sie przyzwyczaic ;-)
    no u mnie oststnia @ była 29 czerwca, a transfer był dopiero 23 lipca, więc prawie miesiąc różnicy i tak mnie zastanawia jak to wyliczą ;)

Wiecie co, I trymestr powinien jakoś szybciej mijać, bo idzie oszaleć

Kava lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Justa dzisiaj Ty chyba jakaś roztargniona...
    Ale w sumie tu dziś się tyle dzieje ze aż ciężko nadrobić :)
    No nie zauważyłam tego postu ;-) Fistaszek strasznie się cieszę że wszystko jest w porządku :-D ;-) :-D

Moniaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mińuska, Justa, Biała, Agnieszka patrzcie na suwaczki. Sporo nas powyżej 20 tygodnia. Życzę nam jeszcze kilkunastu ciężkich na wadze tygodni.
    oby nic się juz nie wydarzyło...
    czas jednak szybko mija!
    Minuśka wrote:
    Viki, ja w pierwszej ciąży ostawiłam prg około 14 tc.
    Też sie bałam, ale było wszystko ok. Żadnych objawów.

Tym razem odstawiłam dopiero w 20 tc.
    Lekarka argumentowała to w ten sposób, ze łożysko dopiero teraz jest w pełni wykształcone i w moim przypadku lepiej dmuchać na zimne.
    Ale myślę, ze jak bym odstawiła wcześniej to też by było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 10:09

Kava lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:54

Anko:-), Moniaa, aszka lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga1984 wrote:
    Justa, bez przesady. Ja planuje sie zamknac w kwocie max 2 tys za lozeczka i wozek (dla blizniakow). I licze zeby jak najmniej poszlo ;) Takze nie tylko Ty oszczedzasz hehe

Fistaszek, super!!!!!!!!

Kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

A ja wczoraj widzialam maluchy. Ulozone jak na lozku pietrowym ;) Maja po 4 cm prawie, a za tydzien prenatalne :)
    Jeju jakiż to musi być cudowny widok dwóch takich bąbelków śmiesznie ułożonych :-D ;-) :-D

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a robicie lub macie od razu oddzielne pokoik dla dziecka? Czy z wami w sypialni?
    Jak widzę ze wy tak sporo juz ogarniacie to jestem w szoku.
    Ja mebelki zamówię za kilka tygodni, wózek chyba w listopadzie, ubranka i akcesoria tez myślałam by ogarnąć w listopadzie:-)
    Będzie suprise jak się nie wyrobie.
    Ale wciąż się boje wykrakac....:/

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak mała podrosnie to dopiero zostanie sama w pokoiku :-) a to dlatego że teraz mamy tam sypialnie a w drugim pokoju gościnnym za ścianą mamy mendę sąsiada co rozwali telewizor na cały zuchyl i ma w dupie innych ludzi!! Później mamy zamiar wyciszyć ścianę i dopiero mała zostanie sama :-) ja z mebelkow to tylko kupiłam szafę taką pod sam sufit trzy drzwiową bo nie pomiescili byśmy się z ciuchami :-P

Anko:-), aszka lubią tę wiadomość

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa nie zazdroszczę sąsiedztwa.
    Jak się mała urodzi i będzie miała gorszy placzliwy dzień to leć pod jego ścianę.
    Niech poslucha;-)!!!!

justa1234, duza, Kava, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też luzeczko do sypialni wstawimy, a później będziemy myśleć o pokoju dla dzidzi, pokój obok sypialni jest więc tam będziemy urządzać.

Anko:-), justa1234, aszka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Jak się mała urodzi i będzie miała gorszy placzliwy dzień to leć pod jego ścianę.
    Niech poslucha;-)!!!!
    Powiem ci ze niektórzy ludzie to poprostu powinni żyć gdzieś odizolowani od ludzi,wiadomo w bloku są cienkie ściany i nawet trzeba po cichu sex uprawiać hihihi ☺ :-D

aszka lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko jaki piękny brzusiolek :-D <3 :-D :-D

aszka, Anko:-) lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Niech poslucha;-)!!!!
    o taaak - dobry pomysł :D

Wy już macie tu takie zaawansowane plany: wózki, pokoiki, łóżeczka, wyprawki - zazdroszczę.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kava Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 12:54

aszka, Anko:-) lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko no niestety pokoik będzie razem...
    Ja mieszkam w domku poza miastem ale niestety jest malutki 50m2 w zasadzie wszystko odnowione ale i tak mało miejsca. Ale plan jest taki ze w przyszłym roku rozpoczynamy jakieś działania z budową nowego. Musimy napierw spłacić tę działkę z tym domkiem ... ale i tak szybko pójdzie, 5 lat to pestka w porównaniu do czyiś 15 :)
    Dlatego też wybiorę sobie łóżeczko turystyczne. Zawsze to będzie je łatwiej ciągać z kąta w kąt :) A wózek, może pomyślę nad używanym... z tego co wiem zbyt dużo nie używa się go na początku, no ewentualnie spacerówka jest już bardziej w uzyciu. A fotelik może być z zestawu ale musi mieć isofixy. Bo i u mnie i u męża w aucie są. Z chęcią wybrałabym albo Maxi cosi albo recaro.
    Powiem szczerze że już jak ten pierwszy fotelik się odstawi to najlepiej jest kupic dobrej jakości jakiś 9-36kg. Ma on w sobie zawarte 2 grupy wagowe 9-15 i 15-36. To super opcja choć droższa
    http://www.smyk.com/recaro-young-sport-fotelik-samochodowy-9-36-kg-cherry,p1064493858,swiat-niemowlaka-p?gclid=CKqI8MrNoMcCFWPnwgodWkwHDg
    siostra kupiła sobie jakiś tam zwykły fotelik 9-15, mała ma teraz niespełna 2,5 roczku i już z niego wyrosła ... więc nauczona siostry doświadczeniem będę się za takim rozglądała jak już maluch urośnie...

A tymczasem się zbytnio nie rozglądam bo czekam do kolejnej wizyty hehehhe

aszka, Kava lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka nie martw się ja też panikuje że nie zdąże :-D a każdy mi muwi że jeszcze mam tyyyle czasu :-D tylko że jak będę słońcą to już mi się nie będzie chciało latać po sklepach a mój najdroższy nie ma zielonego pojęcia co potrzebuje taki maluch :-P :-D zreszto faceci przeważnie się nie interesują takimi sprawami :-P :-D

Kava lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko ale ja nic do Ciebie nie pisałam, pisze z własnego doswiadczenia. Ja mam takie praktyczne podejscie i wiele razy nacielam sie na "markowych rzeczach". Tak jak napisala Minuska propaganda czyni cuda. Napisałam natomiast ze kazdy kupuje co chce :)
    Co do pokoiku to my najpierw razem bedziemy wszyscy w jednym, bo wiadomo trzeba kilka raz wystawac itd. Chociaz mam kolezanki ze od razu dziecko miało własny pokoik i tez było ok. W ogole co do wozkow, mebli to ja sobie poprzegladałam kilka ale tez nic nie kupuje bo dla mnie za wczesnie. Jak bede blisko terminu to wtedy zaczne. Sadze ze po tylu m-cach staran to jednak wole na spokojnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Minuśka nie martw się ja też panikuje że nie zdąże :-D a każdy mi muwi że jeszcze mam tyyyle czasu :-D tylko że jak będę słońcą to już mi się nie będzie chciało latać po sklepach a mój najdroższy nie ma zielonego pojęcia co potrzebuje taki maluch :-P :-D zreszto faceci przeważnie się nie interesują takimi sprawami :-P :-D
    ja mojemu kupilam gazete dla tatusiów na razie lezy na polce, akurat trafiłam na numer gdzie jest pokazane dla faceta krok po kroku jak trzymac dziecko, jak przewijac, jak kapac itd :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    o taaak - dobry pomysł :D

Wy już macie tu takie zaawansowane plany: wózki, pokoiki, łóżeczka, wyprawki - zazdroszczę.
    ja to sobie na razie tylko ogladam, nic poza tym.

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ