Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Aszka ale ten co patrze tez jest lekki obrony na super kołach itd.
nie wydam kasy dla wydania.
To na jaki kogo stac (skoro już piszesz o 20tys) to każdego sprawa. Przeciez ja nie napisałam na co to mnie stać, uważam że dobry wózek za 4 5 tysięcy to jeszcze przyzwoicie. Nawet jeśli mnie stać na droższy, to go nie kupię ponieważ 8 tysięcy za wózek to rozbój w biały dzień....wiec nie trzeba się unosić. Ani razu nie napisałam ze wózek za 2 tys nie może być dobry. Po prostu inne zostały mi polecone i uznalam ze są super w prowadzeniu.
Jestem przyszła mama pi raz pierwszy. Przy drugim pewnie będę bardziej doświadczona:-)
Viki ja miałam odstawić w 12 14 tyg ale przez krwawienia bralam dalej. Jak miałam odstawić w 18 19ty to brzuch się spinal skurczal i twardnial - w raz z gin podjęta decyzja ze biorę dalej.aszka wrote:Mojej siostry wozek kosztował 1500 i byl swietny, 2 w 1 i do tego zwrotny. Ja mieszkam na osiedlu z wertepami i musze miec nie dosc ze lekki to i zwrotny. Stac mnie wydac na wozek i 5 tysi, ale po prostu juz jestem zyciem nauczona ze to co najdrozsze nie jest najlepsze, ale kazdy kupuje jak uwaza. Moja siostre bylo stac na wozek i za 20 tys, ale wybrałysmy taki, ktory mi odpowiadał, na cene nawet nie patrzyłam, a ze sie okazał tani to tym lepiejViki26 lubi tę wiadomość
-
Fistaszek wrote:Dziewczyny, przyszedl wynik Harmony-PRAWIDLOWY
Viki26 wrote:Dziewczyny w tym tyg mam odstawic luteine i duphaston, boje sie ze bez nich cos zacznie sie dziac:( mialyscie jakies dziwne objawy? Jak czulyscie sie poodstawieniu? Ja z lekow tylko te dwa mialam.
Kciuki Moniaa za dzis jeszcze raz:)
Kmb podziwiam twoj spokoj!
Minuśka wrote:Fistaszku, a jak Ty się trzymasz?
Pewnie to oczekiwanie strasznie się dłuży?
Ps. Jutro mam połówkowe, wiec proszę o kciuki.
Fistaszek wrote:Witajcie dziewczyny:-)
wiecznie, ja mam wylicznaa od poczatku z ostatniej miesiaczki
karmela85, najpierw jest stres o serduszko, pozniej o prenatalne i tak wkolo, trzeba sie przyzwyczaic
Wiecie co, I trymestr powinien jakoś szybciej mijać, bo idzie oszalećKava lubi tę wiadomość
-
Mińuska, Justa, Biała, Agnieszka patrzcie na suwaczki. Sporo nas powyżej 20 tygodnia. Życzę nam jeszcze kilkunastu ciężkich na wadze tygodni.
oby nic się juz nie wydarzyło...
czas jednak szybko mija!
Minuśka wrote:Viki, ja w pierwszej ciąży ostawiłam prg około 14 tc.
Też sie bałam, ale było wszystko ok. Żadnych objawów.
Tym razem odstawiłam dopiero w 20 tc.
Lekarka argumentowała to w ten sposób, ze łożysko dopiero teraz jest w pełni wykształcone i w moim przypadku lepiej dmuchać na zimne.
Ale myślę, ze jak bym odstawiła wcześniej to też by było ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 10:09
Kava lubi tę wiadomość
-
agga1984 wrote:Justa, bez przesady. Ja planuje sie zamknac w kwocie max 2 tys za lozeczka i wozek (dla blizniakow). I licze zeby jak najmniej poszlo
Takze nie tylko Ty oszczedzasz hehe
Fistaszek, super!!!!!!!!
Kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
A ja wczoraj widzialam maluchy. Ulozone jak na lozku pietrowymMaja po 4 cm prawie, a za tydzien prenatalne
-
Dziewczyny a robicie lub macie od razu oddzielne pokoik dla dziecka? Czy z wami w sypialni?
Jak widzę ze wy tak sporo juz ogarniacie to jestem w szoku.
Ja mebelki zamówię za kilka tygodni, wózek chyba w listopadzie, ubranka i akcesoria tez myślałam by ogarnąć w listopadzie:-)
Będzie suprise jak się nie wyrobie.
Ale wciąż się boje wykrakac.... -
U mnie jak mała podrosnie to dopiero zostanie sama w pokoiku
a to dlatego że teraz mamy tam sypialnie a w drugim pokoju gościnnym za ścianą mamy mendę sąsiada co rozwali telewizor na cały zuchyl i ma w dupie innych ludzi!! Później mamy zamiar wyciszyć ścianę i dopiero mała zostanie sama
ja z mebelkow to tylko kupiłam szafę taką pod sam sufit trzy drzwiową bo nie pomiescili byśmy się z ciuchami
Anko:-), aszka lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Justa nie zazdroszczę sąsiedztwa.
Jak się mała urodzi i będzie miała gorszy placzliwy dzień to leć pod jego ścianę.
Niech poslucha;-)!!!!aszka lubi tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Justa nie zazdroszczę sąsiedztwa.
Jak się mała urodzi i będzie miała gorszy placzliwy dzień to leć pod jego ścianę.
Niech poslucha;-)!!!!
Wy już macie tu takie zaawansowane plany: wózki, pokoiki, łóżeczka, wyprawki - zazdroszczę.
-
Anko no niestety pokoik będzie razem...
Ja mieszkam w domku poza miastem ale niestety jest malutki 50m2 w zasadzie wszystko odnowione ale i tak mało miejsca. Ale plan jest taki ze w przyszłym roku rozpoczynamy jakieś działania z budową nowego. Musimy napierw spłacić tę działkę z tym domkiem ... ale i tak szybko pójdzie, 5 lat to pestka w porównaniu do czyiś 15
Dlatego też wybiorę sobie łóżeczko turystyczne. Zawsze to będzie je łatwiej ciągać z kąta w kątA wózek, może pomyślę nad używanym... z tego co wiem zbyt dużo nie używa się go na początku, no ewentualnie spacerówka jest już bardziej w uzyciu. A fotelik może być z zestawu ale musi mieć isofixy. Bo i u mnie i u męża w aucie są. Z chęcią wybrałabym albo Maxi cosi albo recaro.
Powiem szczerze że już jak ten pierwszy fotelik się odstawi to najlepiej jest kupic dobrej jakości jakiś 9-36kg. Ma on w sobie zawarte 2 grupy wagowe 9-15 i 15-36. To super opcja choć droższa
http://www.smyk.com/recaro-young-sport-fotelik-samochodowy-9-36-kg-cherry,p1064493858,swiat-niemowlaka-p?gclid=CKqI8MrNoMcCFWPnwgodWkwHDg
siostra kupiła sobie jakiś tam zwykły fotelik 9-15, mała ma teraz niespełna 2,5 roczku i już z niego wyrosła ... więc nauczona siostry doświadczeniem będę się za takim rozglądała jak już maluch urośnie...
A tymczasem się zbytnio nie rozglądam bo czekam do kolejnej wizyty hehehheaszka, Kava lubią tę wiadomość
-
Minuśka nie martw się ja też panikuje że nie zdąże
a każdy mi muwi że jeszcze mam tyyyle czasu
tylko że jak będę słońcą to już mi się nie będzie chciało latać po sklepach a mój najdroższy nie ma zielonego pojęcia co potrzebuje taki maluch
zreszto faceci przeważnie się nie interesują takimi sprawami
Kava lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnko ale ja nic do Ciebie nie pisałam, pisze z własnego doswiadczenia. Ja mam takie praktyczne podejscie i wiele razy nacielam sie na "markowych rzeczach". Tak jak napisala Minuska propaganda czyni cuda. Napisałam natomiast ze kazdy kupuje co chce
Co do pokoiku to my najpierw razem bedziemy wszyscy w jednym, bo wiadomo trzeba kilka raz wystawac itd. Chociaz mam kolezanki ze od razu dziecko miało własny pokoik i tez było ok. W ogole co do wozkow, mebli to ja sobie poprzegladałam kilka ale tez nic nie kupuje bo dla mnie za wczesnie. Jak bede blisko terminu to wtedy zaczne. Sadze ze po tylu m-cach staran to jednak wole na spokojnie. -
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:Minuśka nie martw się ja też panikuje że nie zdąże
a każdy mi muwi że jeszcze mam tyyyle czasu
tylko że jak będę słońcą to już mi się nie będzie chciało latać po sklepach a mój najdroższy nie ma zielonego pojęcia co potrzebuje taki maluch
zreszto faceci przeważnie się nie interesują takimi sprawami
-
nick nieaktualny