X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    U mnie jak mała podrosnie to dopiero zostanie sama w pokoiku :-) a to dlatego że teraz mamy tam sypialnie a w drugim pokoju gościnnym za ścianą mamy mendę sąsiada co rozwali telewizor na cały zuchyl i ma w dupie innych ludzi!! Później mamy zamiar wyciszyć ścianę i dopiero mała zostanie sama :-) ja z mebelkow to tylko kupiłam szafę taką pod sam sufit trzy drzwiową bo nie pomiescili byśmy się z ciuchami :-P
    jak masz ciuszki dla dzidzi to pokaz, lubie ogladac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 11:38

justa1234 lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek super. To teraz tylko cieszyć sie ciaza. A jest tam informacja odnośnie płci?

Anko piękny avatar.

Lilka ma oddzielny pokoik, ale łóżeczko w sypialni. Nie wyobrażam sobie takiego malucha trzymać oddzielnie. Jak zasypia to słyszę jej oddech...

aszka, Anko:-), justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Ja też miałam kupić turystyczne bo mi się do tej pory podoba ale sprzedawca powiedział że dziecko ma w nosie kopalnie przez kurz który osiada na materiale i siatce w lóżeczku :-P w trzech sklepach to samo mi muwili,ale skoro ktoś dużo podróżuje to faktycznie takie łóżeczko zdaje egzamin :-) a co do wózka to ja nie szaleje z kasą na niego bo uważam że to troszkę wywalanie pieniędzy w błoto,moja koleżanka kupiła wózek za 2500 zł i pojezdzila nim raptownie 4miesiace i teraz buja się z nim żeby go sprzedać :-P ja ten co upatrzyłam jest też lekki i ma spacerowke, gondole,fotelik i dodatki :-) no ale każdy indywidualnie podchodzi do kupna wózka i łóżeczka :-)

Ja jeszcze wczorak kupiłam wanienke z krzeseleczkiem żeby mi było łatwiej myć małą :-D nie leży płasko tylko pochylona ;-)

Baldachim to też siedlisko kurzu :)

Co do tych wanienek ze środkiem "niemowlęcym" to położna mówiła, że bez sensu kupować, bo dziecko szybko z tego wyrasta. No chyba, że masz to krzesełko wyjmowane. Ja się akurat u nas w domu nie interesuję wanienką zbytnio (oczywiście mamy kupioną), bo u nas od kąpania będzie mąż. Ja to będę robić bardzo sporadycznie :P

A co do wózków to ja kupiłam Baby Design Lupo Comfort i mam nadzieję, że się sprawdzi. Stoi sobie od jakiegoś czasu grzecznie i się wietrzy :) Fotelik kupowałam osobno, bo jednak chcieliśmy porządny. I my wszystko kupujemy w perspektywie kolejnego dziecka, bo jak Szymek skończy rok to (o ile nie uda się naturalnie) wracamy do kliniki po rodzeństwo :)

Fistaszek wrote:
    Dziewczyny, przyszedl wynik Harmony-PRAWIDLOWY :-D

Gratulacje! :*

Anko:-) wrote:
    Dziewczyny a robicie lub macie od razu oddzielne pokoik dla dziecka? Czy z wami w sypialni?
    Jak widzę ze wy tak sporo juz ogarniacie to jestem w szoku.
    Ja mebelki zamówię za kilka tygodni, wózek chyba w listopadzie, ubranka i akcesoria tez myślałam by ogarnąć w listopadzie:-)
    Będzie suprise jak się nie wyrobie.
    Ale wciąż się boje wykrakac....:/

Kochana, myśmy pokój, meble, wózek ogarnęli na przełomie 7/8 miesiąca, więc się nie martw, że się nie wyrobisz :) My mamy już zrobiony osobny pokoik, a to dlatego, że potem jak będzie dziecko to byśmy nie mieli jak zrobić remontu, chyba że bym się ewakuowała 400 km do rodziców, co jest bez sensu z takim małym dzieckiem. W sypialni wstawimy na razie łóżeczko i tyle. Komoda z przewijakiem i fotel do karmienia jest w pokoju dziecięcym i tam będę wszystko na spokojnie robić, żeby męża nie budzić jak będzie wstawał do pracy. Jak mały "dorośnie" to łóżeczko wróci do małego pokoju. Wstawiłabym zdjęcia pokoiku, ale nie umiem tutaj :P

Jadę dzisiaj na KTG. Niestety nie do mojej placówki, więc nie wiem czego mam się spodziewać... Do tego mnie brzuch od rana boli, upał mnie wykańcza i ogólnie czuję się mocno kiepsko :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bedzie oddzielny pokoik dla maluchow, ale to dlatego ze mamy jak to zrobic tj.mamy 3 pokoje razem ;) W naszej sypialni wszystko by sie nie zmiescilo po prostu, a ze mamy taki komfort (czyt.inny pokoj)...

Justa, tak. Jedno sobie lezalo spokojnie (chyba spalo), a drugi dzieć się obudził jak dr zaczal usg po nim jezdzic ;) i Mlode gorne wiercilo sie niesamowicie :)

Anko:-), justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga1984 wrote:
    U nas bedzie oddzielny pokoik dla maluchow, ale to dlatego ze mamy jak to zrobic tj.mamy 3 pokoje razem ;) W naszej sypialni wszystko by sie nie zmiescilo po prostu, a ze mamy taki komfort (czyt.inny pokoj)...

Justa, tak. Jedno sobie lezalo spokojnie (chyba spalo), a drugi dzieć się obudził jak dr zaczal usg po nim jezdzic ;) i Mlode gorne wiercilo sie niesamowicie :)
    ciekawe czy one czuja siebie, jak tak sobie leza.

Anko:-), justa1234, agga1984 lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 23:08

Moniaa lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia dzięki. Niech rośnie wielki i zdrowy.
    Danae no właśnie nie chce nic przyspieszać. Myślę sobie ze w 7 8 miesiącu to dobry czas na zakupy.
    Dopiero zaczęłam 6m....i jeden miesiąc chce jeszcze o tym nie myśleć.
    Robimy delikatny remont ale na razie dla siebie. Meble w saloniku i stół w części jadalnej mocno się znudziły, poza tym na początku to nie były mądrze przemyślane zakupy. Poza tym chce rozjasnic mieszkanie, meble białe drewno jak w wiejskiej prowansalskiej chatce dodadzą mieszkaniu światła (bo ogólnie jest bardzo ciemne). Bez dziecka było idealne, dużo pracowaliśmy więc dom traktowało się jak hotel.a teraz marzy mi się ładny kredens, rodzinny rozkładany stół itp itd. Wiec na sierpien/wrzesień przewidujemy kupić coś dla siebie a od października wszystko dla Hani:-)
    Mieszkanie nie jest duże, bo to niecałe 60m - w dodatku zrobione po dwie osoby. Mamy dwa spore pokoje jadalnię z kuchnią a 3 małego pokoik brak. Rozwazalismy generalny remont by wydzielić w mieszkaniu 3 pokój, ale tak jak Monia planujemy do 2 3 lat wyprowadzić się do domku, wiec nie warto aż tak inwestowac. Przy sprzedaży lub wynajmie tego mieszkania nikt specjalnie nie doceni gustu i wlozonych podwójnie pieniążków.
    Jakoś to będzie, choć zazdroszczę każdej z was która ma ten dodatkowy pokoik:-)+

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 12:02

aszka, justa1234 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ciekawe czy one czuja siebie, jak tak sobie leza.

Aszka czytałam kiedyś ze kolo 18 tygodnia orientują się o swoim istnieniu i zaczynają się zaczepiac:-)

aszka, justa1234 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Aszka czytałam kiedyś ze kolo 18 tygodnia orientują się o swoim istnieniu i zaczynają się zaczepiac:-)
    fajnie :D

U mnie dzis w mieszkaniu ciemno bo całe słoneczne, to mam pozasłaniane okna wszystkie roletami i jest troche chłodniej do tego cały czas chodzi wiatrak i jakos sie da zyc, a termometr za oknem pokazuje 37(cien).

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko Sysia Ciebie poszukuje na fb bo coś jej zginałaś w znajomych...

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usunelam fcb hehe zaraz jej smsa wysle:-)
    Miałam to zrobić już dawno temu bo szkoda mi czasu plus to ze nie lubię się dzielić prywatnościa a czasami ktoś coś napisze na twojej ścianie - w sumie w miłej intencji - a wychodzi roznie:-)

Moniaa lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Kochana, myśmy pokój, meble, wózek ogarnęli na przełomie 7/8 miesiąca, więc się nie martw, że się nie wyrobisz :) My mamy już zrobiony osobny pokoik, a to dlatego, że potem jak będzie dziecko to byśmy nie mieli jak zrobić remontu, chyba że bym się ewakuowała 400 km do rodziców, co jest bez sensu z takim małym dzieckiem. W sypialni wstawimy na razie łóżeczko i tyle. Komoda z przewijakiem i fotel do karmienia jest w pokoju dziecięcym i tam będę wszystko na spokojnie robić, żeby męża nie budzić jak będzie wstawał do pracy. Jak mały "dorośnie" to łóżeczko wróci do małego pokoju. Wstawiłabym zdjęcia pokoiku, ale nie umiem tutaj :P

Jadę dzisiaj na KTG. Niestety nie do mojej placówki, więc nie wiem czego mam się spodziewać... Do tego mnie brzuch od rana boli, upał mnie wykańcza i ogólnie czuję się mocno kiepsko :(
    Te krzesełko mam wyjmowane więc wanienka dalej będzie praktyczna :-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    jak masz ciuszki dla dzidzi to pokaz, lubie ogladac :)
    Kochana mam już chyba wszustkie potrzebne fatałaszki dla małej ;-) jak chcesz to wejdź na mój pamiętnik tam jest sporo zdjęć ;-) niechce zbytnio tu zasmiecać ;-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko piękne imię wybrałaś dla córci :-D ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 16:49

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem naprawdę idiotka!! Wybrałam się w ten upał na zakupy sama po buty na wesele, myślałam że ducha wyzionę jak wracałam :@ miałam jeszcze kupić wedlina ale już nie jestem w stanie ruszyć swoich 78kg :-P :-D siedzę jak kwoka przy wiatraku a Zosia harcuje w brzuchu :-D ;-) <3

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek ale suuuuuper!! Gratuluję!:*

No to spokojnie odstawiam dupka i lutka codziennie mam brać o 1 tabl. mniej:) czyli 5 dni i będę bez moich pigułeczek ;p

Co do pokoików to my mamy póki co 2 i salon przerabiamy na dziecięco-relaksacyjny:) a że kuchnię mamy z jadalnią i często tam spędzamy czas z goścmi to problem sam się rozwiązał:)

Justa ty naprawdę oszalałaś! Ja już o 11 byłam po spacerku i siedzę w chłodnym pokoju, mam 24 stopnie:) nie ma to jak grube mury :)

Moniaa lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, nawet jak sa dwujajowe? :)
    Fajnie :)

Justa, szalona ;)

justa1234 lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 23:11

basiurka, justa1234 lubią tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko będzie po niskich cenach bo u mnie ciąża wysokiego ryzyka i chcę wspomoc lekarza ;) żeby miec dobry poród. Dlatego kupię tanio. Wśród znajomych też mam przykłady że mieli wózki tanie i meble i było ok, więc jak napisałam wolę postawić na cos innego.

Justa nie chodź w takim upale. U mnie lekarz powiedział, że jak wychodzić to najlepiej rano.

agga1984, justa1234 lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2017, 23:11

kmb, Anko:-), agga1984, Moniaa, justa1234, aszka, Konwalia, agniesia2569, Sajgonara lubią tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ